homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cand ati fost ultima data la biserica ?-2

#20 2011-10-12 19:39:30

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Re: Cand ati fost ultima data la biserica ?

acum cateva luni, cand am fost intr-o excursie si am vizitat mai multe biserici.
sincer nu mi-a placut niciodata sa merg la biserica, eu una nu inteleg nimic din lalaielile alea, mi s-ar parea mult mai ok daca preotii ar vorbi normal.
asadar, merg doar de pasti, la inviere, intotdeauna cu ai mei (e traditia noastra smile ) si cu inca o ocazie speciala, cand doar aprind niste lumanari pentru mine si cei dragi, precum si in memoria unora care nu mai sunt printre noi.
la nunti si la botezuri nu merg decat la petrecere big_smile

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#21 2011-10-12 19:54:37

alyush
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2009-10-05

de la Pasti cred  rodnar

Ultima oara a fost editat de alyush (2011-10-12 19:55:08)

Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma

Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE

#22 2011-10-12 20:40:50

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

eu nu merg la biserica din proprie initiativa, nu simt nevoia aceea spirituala de a ma ruga intr-o cladire anume (biserica in cazul de fata) Am fost prin mai cu o prietena care m-a rugat sa-o insotesc ... dar am intrat in biserica ca si vizitator al unui cladiri , pot sa spun istorice (biserica la care am fost construita pe la 1500) , defapt eu in toate bisericile, manastirile pe care le-am vazut am fost doar ca si vizitator

#23 2011-10-12 20:50:22

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Din cauza facultatii n-am mai avut timp de cam 3 saptamani ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#24 2011-10-12 21:13:11

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

De vreo 4 luni.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Publicitate

loading...

#25 2011-10-12 23:13:12

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Nu am mai fost de la paste cred... bine, fara sa pun la socoteala manastirile din Moldova. Si nu ma duc, pentru ca nu-mi place sa ma traga babele de mana ca de ce plec inainte de sfarsitul slujbei. Cand simt nevoia, ma duc,

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#26 2011-10-13 09:25:22

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

ma gandeam la ce ati scris mai sus, de ce au oamenii nevoie de biserici. Cred ca din acelasi motiv pentru care au nevoie si de icoane, pentru care au nevoie sa se tarasca in genunchi in jurul bisericii ca sa li se ierte pacatele. Pentru ca oamenii au nevoie de ceva fizic, palpabil, ca sa fie in comuniune cu Dumnezeu, nu inteleg ca Dumnezeu e in tine si in sufletul tau si ca sunt oameni care nu au calcat cu anii intr-o biserica si sunt mai curati sufleteste decat babele care sunt dumininca de duminica prezente acolo. Mie una imi displace sa merg (am pana si o stare fizica proasta cand merg) din simplul fapt ca ce se intampla in bisericile ortodoxe e foarte departe de ceea ce cred eu ca inseamna a fi un om evlavios. Multi mi-au zis ca sunt "pagana" sau "Cuuuum, nu te inchini la icoane?" Nu, ma inchin la Dumnezeu pentru ca sunt convinsa ca Dumnezeu ma aude si stie ce e in sufletul meu fara sa fac promenada pe tema asta. Si mai sunt convinsa ca mai degraba fac o fapta buna, pentru ca aceasta va fi "rasplatita" la un moment dat

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#27 2011-10-13 10:35:05

popicel
Full member
De la: Cluj
Inregistrat: 2010-02-04

La biserica ma duc o data in fiecare an, respectiv de paste. It's a (stupid) family thing. Stau frumusel in curte langa poarta si ma rog sa se termine lol In biserica am intrat o singura acum 10 ani, si atunci dus cu forta lol Imi pare rau, dar consider ca nu am nevoie de interlocutor intre mine si puterea divina. Ne intelegem de minune si direct. smile

Quick word of advice: Vrei sa-ti bagi p***? Pui caciula!
Daca n-ai pus caciula, nu te mira de ce ai belit p***!

---------------------------------------------------------------
Cand voi fi mare am sa fiu metrolog si depanator mecanica fina, tehnica digitala si analogica... Ori asta, ori preparator peste, raci, broaste în cherhanale si oficii. smile

#28 2011-10-13 10:57:36

sub
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2010-05-29

kdeea a scris:

Din cauza facultatii n-am mai avut timp de cam 3 saptamani ...

Dar umblai cat de cat , nu? cand erai in Ciuc. Ca te mai vedeam

Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.

#29 2011-10-13 11:22:55

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

ca sa raspund si eu la topic, nu am mai fost la biserica de vreo 2 ani si atunci de paste (adica peste drum de curtea bisericii), religia ortodoxa in care am fot botezata de ai mei bebelus fiind nu mi se potriveste si mi se pare o stupiditate sa iti botezi copilul, normal ar fi sa isi aleaga copilul religia la 12-14 ani dupa ce a vazut in prealabil ce presupune fiecare, la pocaiti in biserica este o atmosfera minunata, se canta atat de frumos hjarta, la catolici iarasi este frumos, la catolici a tine post presupune renuntarea la un aliment preferat nu ca la ortodocsi...hai sa ne anemiem  ca vezi domne nu e buna carnea (plus lapte, oua&co)

ma mai gandesc cand va fi cazul sa imi botez copilul daca voi alege catolicismul pt el..cu ocazia asta sa migrez si eu cu totul ca ortodoxia imi repugna cu totul

va rog eu mult sa nu incepeti polemici vizavi de ceea ce am scris, este parerea mea si Nu cer argumente nici pro nici contra afirmatiilor mele (si poate tine cineva cont de faptul ca Nu doresc sa mai fiu citata ever)

#30 2011-10-13 15:07:44

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

eu am maxim2 saptamani de cand n-am mai fost..am mers la o slujba seara cu mama. nu mai fusesem de la Paste cand m-am spovedit...sau un pic mai recent. ideea este ca nici eu nu am rabdare duminica la Sf. Liturghie din cauza babelor...dar mama a zis ca era si ea la fel la inceput (a inceput sa mearga la biserica regulat, acum 3 ani)..dar acum nu mai are nicio problema..se focalizeaza pe ale ei..

eu prefer sa trec o data sau de doua ori pe luna, sa ma inchin si sa aprind lumanari.

#31 2011-10-13 15:12:13

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

sleep, ciudat, dar si eu sunt atrasa inexplicabil de catolicism ..desi stiu ce chestii dubioase au facut

#32 2011-10-13 15:53:21

SofySofia
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-07-29

Acum o luna

Strong reasons make strong actions!

#33 2011-10-13 16:29:56

ALIV
Full member
Inregistrat: 2011-10-09

am fost duminica si am impartasit baietelul si daca ma ajuta Bunul Dumnezeu as vrea sa merg si duminica asta ca-i foarte bine pentru cei mici sa-i impartasim cat mai des.

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#34 2011-10-18 15:47:42

Peacekeeper
Sr. member
Inregistrat: 2011-09-06

Ioana intr-un mod dubios si eu am aceelasi atractii.

Trust me or not, I don't give a fuck !
-------------------------

#35 2011-10-19 16:07:04

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Peacekeeper a scris:

Ioana intr-un mod dubios si eu am aceelasi atractii.

numa io-s pe dos? lol dintre toate cultele crestine, ultimul care ma atrage e catolicismul. Da' io-s fan ortodoxie, oricum.

ontopic: noi mergem saptamanal sau mai des (mai des pt ca stam langa Mitropolie siputem merge oricand ne taie capul). Nu stam prea mult, din motive de pui nerabdator. Dar mergem...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#36 2011-10-20 11:18:41

ALIV
Full member
Inregistrat: 2011-10-09

acum 2 saptamani.

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#37 2011-10-20 20:29:17

Peacekeeper
Sr. member
Inregistrat: 2011-09-06

planuiesc sa merg intr-un viitor apropiat. Desi nu sunt apropriata de biserica, simt nevoia.

Trust me or not, I don't give a fuck !
-------------------------

#38 2011-10-20 21:02:12

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

De duminica, am fost la o manastire din Neamt

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.