Inselat
- kiki_oana
- Full member
- Inregistrat: 2011-10-18
Inselat
Ai inselat vreodata?Ai fost inselata?Ai iertat?Tie frica ca va interveni monotonia si o sa te insele? cum cativa ani, am vazut un film al carui nume nu reusesc sa mi-l mai amintesc. Era vorba despre relatia unor tineri cu niste conceptii foarte ?moderne? despre viata.
Interesant este ca, la un moment dat, el o insala, iar ea cere sfatul unui cuplu foarte in varsta in legatura cu decizia pe care ar trebui sa o ia.
Batranul isi cheama sotia alaturi de el si-i povestesc fetei un lucru surprinzator. Inainte ca relatia lor sa atinga aproape 70 de ani, au fost tineri si au gresit. El a calcat stramb, iar ea l-a iertat.
Dupa scurgerea atator ani, el considera ca acel pas gresit a fost cea mai mare eroare din viata sa, iar ea considera ca decizia de-al ierta a fost cea mai inspirata dintre cele luate de-a lungul vietii.
In final, sfatul batranilor: ?Asculta-ti inima!?. Regula mea este simpla: esti inselat, termini relatia. Dar nu la modul in care obisnuiesc unii sau altii sa procedeze. Cu plansete, acuze, discutii interminabile? Nu, o termini cu viteza desprinderii benzilor de ceara de pe picioarele femeilor care merg la epilat. Scurt si rapid. Filmul adevarat il regizezi tu, continuandu-ti viata. Voi ce parere aveti?
- kiki_oana
- Full member
- kiki_oana
- Full member
Re: Inselat
8 ani..probabil ca erati plictisiti unul de altul daca el statea doar la tv si tu te-ai dus cu altul,desi mai bine vorbeai cu el si ii ziceai ce nu iti convine si daca nu schimba ceva se termina si gata..sau poate va complaceati in relatia asta. p
- V's bunny
- Full member
- Inregistrat: 2009-05-03
Si eu zic ca totul este relativ, pana la urma si ca niciodata sa nu spui "niciodata". Si eu eram in trecut foarte transanta, insa dupa ce am intrat intr-o relatie adevarata si am vazut cat de complexe pot fi natura umana si interactiunea intr-o relatie, mi-am schimbat conceptiile sau mai bine zis, modul de a privi anumite lucruri. Nu sunt de acord cu inselatul, din principiu, insa niciodata nu stii unde te duce viata si de ce poti fi capabil chiar tu insuti.
- ani88
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-17
kiki_oana a scris:8 ani..probabil ca erati plictisiti unul de altul daca el statea doar la tv si tu te-ai dus cu altul,desi mai bine vorbeai cu el si ii ziceai ce nu iti convine si daca nu schimba ceva se termina si gata..sau poate va complaceati in relatia asta. p
Am vorbit ma santaja cu niste chestii
I love you. Remember. They cannot take it
- kiki_oana
- Full member
V's bunny a scris:Si eu zic ca totul este relativ, pana la urma si ca niciodata sa nu spui "niciodata". Si eu eram in trecut foarte transanta, insa dupa ce am intrat intr-o relatie adevarata si am vazut cat de complexe pot fi natura umana si interactiunea intr-o relatie, mi-am schimbat conceptiile sau mai bine zis, modul de a privi anumite lucruri. Nu sunt de acord cu inselatul, din principiu, insa niciodata nu stii unde te duce viata si de ce poti fi capabil chiar tu insuti.
Asta ca baiat o poti spune,eu sunt ferm convinsa ca nu am sa insel vreodata,puteam sa o fac pana acum dar stiu ce vreau.Plus ca il consider un lucru degradant pt tine ca persoana,nu neaparat de ceea ce spun ceilalti.
- kiki_oana
- Full member
ani88 a scris:Asa ziceam si eu cand aveam 23. Da' mie imi placea sa se termine cu oliaca di batai. Glumesc. Nu stiu daca am fost inselata intr-o chestie pe care am lalait-o vreo 8 ani din cauza lui, eu am inselat prima data din revolta pe televizor- ca statea most of the time in capu' patului si se uita la filme si cu speranta de a fi iertata cred dupa ce ma "razbunam" putin. La urma urmelor, eu chiar imi regizasem filmul cu el de mult, si urma cica sa ne punem pirostriile, numai ca m-a parat un ungur ca m-a vazut cu altul pe strada. Iti dai seama ce mare era increderea daca nu aveam "voie" nici sa ma plimb cu cine vreau eu pe strada. Dar ar fi fost o situatie convenabila, daca el nu ar fi pus botul la ce i-a zis plictisitu ala, ar fi fost o situatie convenabila dpv geografic pentru ce aveam eu in cap, material pentru ca ai lui erau niste oameni supernice, "pisicologic" pentru ca eram chit la umiliri. Repet, nu stiu daca m-a inselat si el, dar m-a umilit destul de mult in public prin comportamentul lui astfel incat sa si-o merite. Si cand ai zice "uf, bine macar ca s-a terminat, poate ca el vroia demult sa termine si sa dea vina pe tine" in sfanta zi de Pasti nu a inteles ca nu e mai vreau sa ne mai vedem macar o vreme si a strigat la mine la usa- stau la bloc- de a fost musai sa-i deschid. Dup-aia mi-a furat cheia- ti-am zis ca se uita cam mult la filme-si a fugit pe bune cu ea. Eu fugeam dupa el sa-i iau cheia, el spunea oamenilor "nu va uitati la ea, e nebuna, e nevastamea. Ai fi zis ca trebuie sa iti fie mila dar nu era cazul de mila, era crazy daca nu chiar furt. Si nu era genul de hotz-neserios da, dar hotz nu. Deci din punct de vedere moral- probabil in toate religiile din lume- in mod sigur ca nu e bine, frumos, whatever sa inseli, plus cine stie ce mai faci cu karma etc... Dar practic poate lucrurile ies mai comod in unele situatii daca se fac compromisuri. Aveam o colega in facultate, cam cu dimensiunile mele de acum- dar eu am 36 ani nu 20, la 20 ani aveam 54 de kg care si-a prins prietenul cu una in pat si a zambit- imi aduc si aminte acum cum zambea ea, era f calma si nu isi pierdea cumpatul in nici o situatie- si intrebandu-l doar daca i-a picat bine . S-a casatorit cu el, au o casa faina, nu stiu daca au copii ca nu am mai vazut-o de vreo 7 ani, dar concluzia la intrebarea ta cu inselatul ar fi ca intelegerea conteaza, desi pare un cliseu.
Multi inainte,fel si fel de gandiri na,eu nu as putea sa traiesc cu un astfel de om,apoi sa mai ma si gandesc intruna,bai ma inseala,bai o fi cu alta,gaseste una mai buna si ma lasa,neah.Ori e pentru mine ori numai e.Nu ma complac intr-o relatie de teama ca o sa raman singura,sau ca toti sunt la fel si ma vor insela.Cunosc si cazuri fericite ..
- *joy*
- Insomniac member
- Inregistrat: 2011-02-09
" Eu sunt contra inselatului 100%! "-asta sustineam cu ceva timp in urma si o sustin din nou Am fost inselata,mi-am incalcat principiile,am uitat,dar de iertat nu am uitat nici macar acum. Sunt de parere ca atunci cand intr-o relatie exista unul inselat,deja aia nu mai e relatie si nu mai are niciun viitor. Se presupune ca ar trebuie sa existe respect si incredere intr-o relatie,or` atunci cand unu` inseala,astea 2 nu mai exista;automat cel inselat devine bataie de joc. Daca cei doi se plictisesc unul de altul,sau unuia nu ii mai convine ceva,nu e mai simplu sa se desparta sau sa spuna verde in fata,decat sa il raneasca pe celalalt si el/ea sa nu isi mai cunoasca sentimentele,sa nu mai stie ce simte?! Eu am trait-o pe pielea mea,iar asa ceva nu pot ierta...de uitat da,am uitat si am trecut cu vederea,dar viata noastra de cuplu se complica tot mai mult din momentul in care am aflat...in mine era o furtuna,un uragan(Ceva de genu`!),le strangeam pe toate in mine,increderea se dusese pe apa sambetei,si tot asa. Dar il iubeam(inca il iubesc). El a hotarat sa ne despartim pentru ca eu devenisem rece si distanta si nu comunicam cu el,nu ii spuneam tot ce aveam pe suflet...de parca nu era evident de ce eram frustrata In fine,cum se spunea mai sus,totul e relativ si depinde de fiecare persoana in parte si de sentimentele si trairile fiecarei persoane
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Problema infidelitatii e atat de vasta si complicata, incat tind s-o plasez langa nemurirea sufletului E greu sa stii cine pe cine inseala, ce presupune asta (sex, discutii, imbratisari, intalniri) si mai ales, e greu sa stii ce-ai face pana nu esti pus in situatia aia. Degeaba spun eu acum ca nu as face asta niciodata, ca n-as ierta o asemenea tradare sau ca as ierta fiindca oameni suntem.
@Kiki Cazurile fericite mie una mi se par la fel de abstracte ca termenul <fericire>. Nu poti fi sigur suta la mie in propria relatia, iar in a altora cu atat mai putin. Nu spun ca nu exista fidelitate pe viata, doar ca eu n-as baga mana in foc pentru absolut nimeni.
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- good_vib
- New member
- Inregistrat: 2006-12-22
Chiar aseara am vazut un status din lista mea, care mi se pare ca se aplica si in cazul inselatului. Era: Despartirea face sa se stinga pasiunile slabe si sa se intareasca cele puternice, asa cum vantul stinge lumanarea, dar inteteste focul. Fran?ois de la Rochefoucauld.
E complicat. Sau cel putin orgoliul/egoul face situatia complicata...In rest, faptul ca iubesti o persoana iti da dreptul de a o lega de tine?...ar trebui chiar dimpotriva...
- kiki_oana
- Full member
Biannca a scris:" Eu sunt contra inselatului 100%! "-asta sustineam cu ceva timp in urma si o sustin din nou Am fost inselata,mi-am incalcat principiile,am uitat,dar de iertat nu am uitat nici macar acum. Sunt de parere ca atunci cand intr-o relatie exista unul inselat,deja aia nu mai e relatie si nu mai are niciun viitor. Se presupune ca ar trebuie sa existe respect si incredere intr-o relatie,or` atunci cand unu` inseala,astea 2 nu mai exista;automat cel inselat devine bataie de joc. Daca cei doi se plictisesc unul de altul,sau unuia nu ii mai convine ceva,nu e mai simplu sa se desparta sau sa spuna verde in fata,decat sa il raneasca pe celalalt si el/ea sa nu isi mai cunoasca sentimentele,sa nu mai stie ce simte?! Eu am trait-o pe pielea mea,iar asa ceva nu pot ierta...de uitat da,am uitat si am trecut cu vederea,dar viata noastra de cuplu se complica tot mai mult din momentul in care am aflat...in mine era o furtuna,un uragan(Ceva de genu`!),le strangeam pe toate in mine,increderea se dusese pe apa sambetei,si tot asa. Dar il iubeam(inca il iubesc). El a hotarat sa ne despartim pentru ca eu devenisem rece si distanta si nu comunicam cu el,nu ii spuneam tot ce aveam pe suflet...de parca nu era evident de ce eram frustrata In fine,cum se spunea mai sus,totul e relativ si depinde de fiecare persoana in parte si de sentimentele si trairile fiecarei persoane
Sunt total de acord cu tine,si eu am fost inselata si nu am mai vrut sa continui si nici nu puteam sa il mai privesc ca inainte,nu mai are sens..
- Peacekeeper
- Sr. member
- Inregistrat: 2011-09-06
Eu vad inselatul ca un strigat de frustrare intr-o relatie. Daca nu te mai iubeste si celelalte bla-bla-bla-uri s-ar desparti de tine, dar nu, alegea metoda ce contine si autopedepsire (in cazul in care detine constiinta).
Da am insela, si o fac in mod constant pentru ca a devenit foarte greu pentru mine sa ma exteriorizez intr-o relatie pentru ca ajung sa sufar, asa ca imi demostrez mie intr-un anumit moment ca nu-mi pasa si functioneaza pentru o perioada de timp. Remuscari ? Nu mai sunt ... Incep orice noua relatie bazata de incredere si fidelitate, dar lucrurile iau o alta intorsatura pe parcurs si decat s par disperata si patetica mai bine imi vars lacrimile in bratele altuia, si acel cineva e mereu acelasi, astfel ca ramane destul de privat.
Inselata ? Cred ca o singura data am fost intr-o relatie minora care era mai mult "de umplutura" la modul daca ne intalneam bine daca nu nu. Nu au fost ceruri sau ceva, si pur si simplu am rupt legatura destul de inexistenta de tot.
Trust me or not, I don't give a fuck ! -------------------------
- kiki_oana
- Full member
carmen_21 a scris:Problema infidelitatii e atat de vasta si complicata, incat tind s-o plasez langa nemurirea sufletului E greu sa stii cine pe cine inseala, ce presupune asta (sex, discutii, imbratisari, intalniri) si mai ales, e greu sa stii ce-ai face pana nu esti pus in situatia aia. Degeaba spun eu acum ca nu as face asta niciodata, ca n-as ierta o asemenea tradare sau ca as ierta fiindca oameni suntem.
@Kiki Cazurile fericite mie una mi se par la fel de abstracte ca termenul <fericire>. Nu poti fi sigur suta la mie in propria relatia, iar in a altora cu atat mai putin. Nu spun ca nu exista fidelitate pe viata, doar ca eu n-as baga mana in foc pentru absolut nimeni.
Sa stii ca fericirea ti-o mai faci si cu mana ta.Conteaza sa ai puterea de a nu te lasa dezamagita dupa ce ai fost inselata sau nu ai avut succes in dragoste.Intr-adevar multa lume si putini oameni,dar asta nu inseamna ca nu exista si oameni buni.Daca aceea persoana iti ofera tot ce ai nevoie si te simti implinit,nu vad sensul pt care sa te risti sa il pierzi pt ce.
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
nu am inselat pentru ca nu am promis nimanui fidelitate si nici nu am fost inselata pentru ca nu am cerut de la nimeni fidelitate si nu am permis nimanui sa-mi promita asa ceva! nici nu am de gand sa promit cuiva asa ceva pentru ca sunt om si cred ca am destule sanse sa insel chiar daca imi propun initial sa nu o fac, nu totul depinde de mine! iar de la un barbat ma astept sa aiba curajul sa isi recunoasca niste SLABICIUNI FIRESTI decat sa ma ia cu vrajeli...
parca mai era un topic despre inselat, putin cam plictisitor, ce-i drept....
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- kiki_oana
- Full member
good_vib a scris:Chiar aseara am vazut un status din lista mea, care mi se pare ca se aplica si in cazul inselatului. Era: Despartirea face sa se stinga pasiunile slabe si sa se intareasca cele puternice, asa cum vantul stinge lumanarea, dar inteteste focul. Fran?ois de la Rochefoucauld.
E complicat. Sau cel putin orgoliul/egoul face situatia complicata...In rest, faptul ca iubesti o persoana iti da dreptul de a o lega de tine?...ar trebui chiar dimpotriva...
Nu ai niciun drept asupra nimanui,logic dar nici sa spui te iubesc doar pe tine si cand colo sa ti-o tragi cu alta,atunci e minciuna,se insala chiar si pe el insusi.
- kiki_oana
- Full member
dea_di a scris:nu am inselat pentru ca nu am promis nimanui fidelitate si nici nu am fost inselata pentru ca nu am cerut de la nimeni fidelitate si nu am permis nimanui sa-mi promita asa ceva! nici nu am de gand sa promit cuiva asa ceva pentru ca sunt om si cred ca am destule sanse sa insel chiar daca imi propun initial sa nu o fac, nu totul depinde de mine! iar de la un barbat ma astept sa aiba curajul sa isi recunoasca niste SLABICIUNI FIRESTI decat sa ma ia cu vrajeli...
parca mai era un topic despre inselat, putin cam plictisitor, ce-i drept....
Uhh,niciun barbat nu ar recunoaste ca ar insela,bine am mai auzit vreo 2-3 care au zis ca nu se poate pronunta,si depinde de circumstante,daca abia s-a certat cu ea sau nu e multumit de ceea ce ii ofera..Am un amic care e cu o tipa de 5 ani,si a inceput sa o insele,nu pt ca nu e multumit,ba din contra,fata le are pe toate(corp,inteligenta,ii ofera totul) dar a zis ca s-a plictisit rau zilnic aceeasi ''ciorba'' dar ca o iubeste ca ochii din cap si ar muri daca ar afla ca o inseala
- kiki_oana
- Full member
Pana la urma si femeile si barbatii inseala.Habar nu am cine inseala mai mult,poate ca barbatii.De ce inseala?Unii poate din cauza ca au tot ce isi doresc,altii sa isi traiasca viata la maxim,altii ca s-au plictisit,altii din cauza ca au fost inselati,altii ca sa incerce si ceva nou,cred ca sunt multe motive.Dar nu ii inteleg pe cei care spun ca iubesc si totusi inseala
- good_vib
- New member
- Inregistrat: 2006-12-22
Cei care spun ca iubesc si totusi inseala sunt intr-un fel de criza din viata lor, parerea mea. Nu pot lua decizii, se simt depasiti, se simt incorsetati...e mai usor sa schimbi partenerul decat sa te schimbi pe tine...acum depinde si de calitatea omului, de modul in care el gandeste, de relatia dintre cei doi, de.....foarte multe.
- kiki_oana
- Full member
@dea_di daca ar recunoaste ca are slabiciuni ,l-ai accepta ?
Ultima oara a fost editat de kiki_oana (2011-10-26 20:53:14)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|