homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize si sugestii. :) ize

#1 2011-11-09 21:19:59

lemonray
New member
Inregistrat: 2011-10-01

analize si sugestii. :) ize

Buna!

Poate cineva sa imi interpreteze si mie niste analize? Din pacate mai dureaza ceva pana am sa pot sa ajung la medicul meu si sunt cam ingrijorata, fac f des candida si mai nou m-am trezit cu gardnerella (de aceea m-a trimis med la analize). As vrea sa stiu, dupa ce termin tratamentul pentru probleme de genul acesta, ce as putea sa fac ca sa reduc aparitia infectiilor (pe langa masurile igienice firesti). Sistemul imunitar mi-e cam slabut de la o vreme.  va
Rezultatele analizelor: FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RELATIV FRECVENTE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN.
ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS

Mersi mult fetelor, sper ca ma puteti ajuta!  nocry

#2 2011-11-09 21:46:58

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: analize si sugestii. :) ize

candida n-ai si nici gardnerella nu reiese de nicaieri  nustiu

#3 2011-11-09 21:57:49

lemonray
New member

Am luat tratament intre analize si acum le repetasem ca sa vad daca mai am ceva. Din ce am mai vazut, PMN se refera la o posibila infectie? Intreb pt ca simptome mai am (secretie modificata). Multumesc! puss

#4 2011-11-09 22:04:35

gargarita
Moderator

din cate stiu, PMN apar intr-o inflamatie care poate fi cauzata de o infectie sau nu.  vad ca nu zice nimic de leucocite. daca tot mai ai simptome, fa si o cultura si analizele pentru mychoplasma, ureaplasma, chlamydia. secretia modificata poate fi din cauza unei infectii care sa nu iasa la examenul de secretie.

legat de preventie... ai grija sa nu faci irigatii vaginale ( favorizeaza aparitia gardnerellei). iar ca sa nu faci candidoza, eviti carbohidratii, ai grija de sistemul imunitar, iei un antimicotic cand faci tratament cu antibiotic, porti lenjerie de bumbac... cam astea imi vin in minte.

#5 2011-11-09 22:14:43

lemonray
New member

Analizele le facusem si pentru mychoplasma, ureaplasma, chlamydia, sau cel putin, asa le-am zis la Medlife sa-mi faca. smile O sa merg si la consult cat pot de repede. Multumesc inca o data pentru raspunsuri, sa ai o seara frumoasa! >big_smile<

Publicitate

loading...

#6 2011-11-10 00:10:57

gargarita
Moderator

cu placere smile

#7 2011-11-12 14:16:17

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

gardnerella se poate lua si de la partener? se poate face ca si candidoza din cauza igienei, medicamentelor, tampoanelor, etc.? sau am facut-o de la spalaturi grater ? acum o luna fusesem la ginecolog eram destul de convinsa ca am candidoza si aveam bineinteles, in rest ok. acum la controlul de revenire, dupa tratamentul doar cu spalaturi cu tantum rosa, bineinteles ca am candidoza in continuare si pe deasupra si gardnerella. adica e posibil sa o fii facut de la tantum desi era recomandat de medic? ca eu nu vad cum intr-o luna sa ma trezesc cu ea. medicul a intrebat daca stiu ce e gardnerella, i-am spus ca nu doar ca stiam ca ii se spune vaginita (sau confund)? si mi-a spus ca este o bacterie ce se gaseste in anus si nu face parte din flora vaginala. eu nu fac sex anal, iar igiena este aceeasi ca de obicei... (sters din fata in spate etc.), tanga port foarte rar (ea zicea ca poate fii de la tanga). ah si scrie ca este colpita mixta (candida si gardnerella) cum adica colpita? aia nu e infectie a colului?

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-12 14:27:43)

#8 2011-11-12 14:27:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

de la igiena excesiva, da, e un dezechilibru al florei vaginale ca si candida
eu zic ca n-are legatura cu tanga
iar in intestin traieste e-coli, de exemplu, nu gardnerella

#9 2011-11-12 14:31:39

eph
Hero member

nu am o igiena excesiva! e si un topic la care am scris chiar eu regulile pe care le stiu eu referitor la igiena intima. ca sa nu mai zic ca am aceeasi igiena, cum nu am facut pana acum aceasta infectie? in afara de faptul ca folosesc tampoane interne dar le folosesc de 6 ani! si nu am avut probleme, rar mai port tanga sau un chilot ce nu este din bumbac. poate fii faptul ca flora era deja dezechilibrata? ca aveam candida? si nu mi-a dat antimicotice de la inceput? stau cu candida asta de vreo doua luni...

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-12 14:33:16)

#10 2011-11-12 14:49:26

heimdall
Diamond member

la examenul de scretie ti-au iesit candida si gardnerella, nu ochiometric ?
ideea e ca mai rar le ai pe amandoua, candida se dezvolta in mediu acid, gardnerella in cel alcalin si cand lipseste flora normala (bacili Doderlein)
acum tantum rosa nu e tratament pentru candida in primul rand, si se poate sa-ti fi distrus si ce flora normala mai aveai cu spalaturile astea si sa te alegi si cu gardnerella
deci e nevoie sa-ti refaci flora (ovule cu lactobacili, tratamentul cu iaurt) ca sa scapi de gardnerella si apoi de candida
nu inteleg de ce nu ai primit tratament pentru candida
pentru gardnerella ce ti-a dat ?

#11 2011-11-12 15:17:08

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

gardnerella nu se ia de la partener, face parte din flora normala a vaginului.
vaginita inseamna infectie la nivelul vaginului, nu neaparat cu gardnerella.
colpita, asa cum stii si tu, e infectie/inflamatie a colului uterin.
parerea mea e ca ti-ai dezechilibrat flora prin spalaturile cu tantum rosa (asa a aparut gardnerella), iar candida e inca prezenta pt ca nu ai facut niciun tratament pt ea.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-11-12 15:17:40)

#12 2011-11-12 15:19:03

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

frankie,

gardnerella e un gen al carui membru implicat in ce descrii tu este gardnerella vaginalis, adica traieste in vagin, nu in anus. o trai si in anus si nu stiu eu, dar in principiu se gaseste in vagin si prolifereaza cand se schimba pHul. deci pur si simplu a aparut colateral de restul problemelor. nu se ia de la partener. vaginul tau e cumva traumatizat si dezechilibrat smile si atunci s-a simtit in largul ei si s-a inmultit. metronidazolul should do the trick, dar avand in vedere ca ai si candida...eu zic sa rezolvi cu candida si pe urma sa vezi ce se petrece.

sanatate!

#13 2011-11-12 15:19:48

eph
Hero member

da heim la examenul de secretie, am trimitere pe care scrie ex. secretie vaginala si biletul cu rezultat secretie vaginala, deci presupun ca da. am incredere in medicul meu, dar parca acum nu mai stiu ce sa spun, este doamna doctor silvia niculescu de la marie stopes, m-a tratat de candida in iunie, ca atat am avut de cand mi-am inceput viata sexuala. imi trecuse, eram bine (mi-a dat atunci diflucan, ovule cu lactobacili, gynofort si canesten). si prin septembrie am facut iar candida, si a spus ca-mi da deocamdata spalaturi cu tantum pentru ca abia am luat antimicotice (eu asa am inteles). am stat o luna cu tratamentul asta, am stat si o menstruatie si o saptamana dupa tratament sa pot sa refac analizele. acum mi-a dat diflucan din nou pentru candida (mai bine mi-l dadea de la inceput), tinidazol pentru gardnerella si lomexin 2 ovule de 1000 mg. lomexinul nu am inteles exact daca e pentru candida sau pt. gardnerella... cat despre iaurt si ovule cu lactobacili... nu stiu daca sa ma incumet sa pun ceva fara sfatul ei... si mai am o jumatate de flacon de gynofylus (lactobacili) adica imi ajunge o saptamana o aplicare pe zi. sa pun asta? daca da, cand? oricum mi-a spus sa astept sa treaca menstra care trebuie sa vina azi si apoi sa incep. mentionez ca este si vina mea cu schimbatul partenerilor si cu sexul fara prezervativ in ultima vreme... prima candida a fost cu unul, acum asta cu altul... eu inainte avusesem un partener un an si ceva, primul si singurul de altfel (atunci) si cu igiena mea obisnuita si cu tampoanele mele interne si cu acurile mele nu am facut nici o infectie...

moksha si anca: tot ce am spus acolo sunt cuvintele dumneaei! ca se gaseste in anus si nu in vagin, am intrebat sa fiu sigura, 'deci nu face parte din flora?', a spus ca nu si ca tot ce este in josul buletinului de anlize nu se gaseste in mod normal in flora adica trichomonas, neisseria si gardnerella. colpita asa mi-a scris mereu pe biletele de trimitere si pe retete, desi acum nu am facut papa-nicolau, doar data trecuta. si tantum rosa mi-a dat, asta am luat! nu stiu ce sa mai zic... si pana la urma pentru ce sunt prafurile alea tantum?

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-12 15:32:27)

#14 2011-11-12 15:24:25

heimdall
Diamond member

lomexinul e pentru candida
eu as folosi lactobacilii dupa tratamentul cu lomexin, nu cred ca au ce rau sa faca, dimpotriva

#15 2011-11-12 15:26:20

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

lomexin e pt candida. eu insa sunt sceptica in privinta ovulelor astora care in doza unica ar trebui sa te vindece hmm

#16 2011-11-12 15:55:33

heimdall
Diamond member

la mine functioneaza doza unica de lomexin  nustiu daca e aplicata in faza incipienta

#17 2011-11-12 16:02:32

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Trebuia medicul sa ceara o fungigrama pt acea candida . E clar ca tratamentul nu a functionat bine de la inceput. In caz de recidiva tratamentul e de lunga durata.

What doesn't kill me, makes me stronger

#18 2011-11-12 16:33:40

eph
Hero member

adica din iunie, spui tu? dar era inceputul lunii am luat 3 gynofort si canesten inainte de rezultat (medicul mi le-a dat) apoi 2 pastile antimicotic la distanta de 3 zile, si dupa o satamana ovulele, timp de o saptamana, 2 pe zi. dupa pastila 1 de antimicotic deja ma simteam bine si nu mai aveam simptome. sex nu am mai facut de nici un fel. dupa asta am mai stat inca 2 luni, pentru ca mi-a recomandat ovulele si dupa prima si a doua menstruatie numai ca doar unul pe zi timp de cate o saptamana. am intrebat daca e nevoie sa revin dupa tratament, mi-a spus ca numai daca ma simt rau. asa ca nu am revenit si ma simteam perfect. abia dupa cate sa fie vreo 2 saptamani am reinceput activitatea sexuala dar cu alt partener. dupa vreo 2-3 saptamani cu el iar m-am simtit rau. eu tot tind sa cred ca prima oara se vindecase. acum dupa tratamentul asta acelasi raspuns sa revin doar daca ma simt rau... cat trebuie sa astept dupa tratament ca sa nu influenteze analizele? (mi s-a spus ca o saptamana). vreau sa ma duc la un laborator sa le refac cand termin.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-12 16:34:30)

#19 2011-11-12 16:48:30

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Si totusi a doua oara nu ti-a dat tratament pt . candida doar spalaturile cu tantum rosa. Atunci trebuia sa faca o cultura cu fungigrama . Mi-e medicul care te trateaza mi-a dat un semn de intrebare zicand ca, gardnerella se gaseste in anus, cand se stie ca el face parte din flora vaginala. Gardnerella ti-a aparut pe buletinul de analize? Daca nu te deranjeaza poti transcrie rezultatul  secretiei pe site?

What doesn't kill me, makes me stronger

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.