homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 17-109

#2053 2012-01-05 14:07:16

mucoasa
Insomniac member
De la: ardeal
Inregistrat: 2011-04-28

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 17

raven pana la DPN sper sa-mi treaca frica si mie chicot si eu de la inceput am zis ca nasc natural, doar in cazul in care nu se poate si dr recomanda ceza, atunci da

5 iunie 2012
Doamne iti multumesc pt minunea noastra! rugaciune

#2054 2012-01-05 14:11:08

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Fetelor daca il las pe bebe sa vina cand vrea el si se hotaraste fix cand e doctorita in concediu? Ce ma fac? rotfl
Anul trecut a fost in concediu fix in saptamana cand pica DPN-ul meu. tongue

Ultima oara a fost editat de Katey (2012-01-05 14:11:41)

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#2055 2012-01-05 14:18:09

mucoasa
Insomniac member

katey nu stiu cum e la tine, dar la mine stiu sigur ca nu vine dr cand nasc

5 iunie 2012

#2056 2012-01-05 14:27:24

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Any, si atunci de ce nu schimbi medicul ?

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#2057 2012-01-05 14:36:54

mucoasa
Insomniac member

pt ca imi place tare mult de el chicot poate m-am exprimat eu gresit.
iubi vrea sa nasc intr-o clinica privata, iar acolo daca vreau sa vina dr, mai trebuie pe langa cei 3000 lei sa platesc si onorariul lui.oricum acolo sunt dr foarte buni, asa ca nu vad rostul nustiu

5 iunie 2012

Publicitate

loading...

#2058 2012-01-05 15:00:46

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Ah, ok, am inteles.

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#2059 2012-01-05 15:23:28

Katey
Addicted member

Ani, si de doctorita mea auzisem ca nu vine pentru nastere normala decat daca se nimereste sa fie joia cand e ea de garda. Dar asta din auzite, eu inca nu am vorbit despre cum o sa nasc sau daca vine la nastere.
Din alte surse am auzit ca vine daca merg numai la ea la cabinet si platesc consultatiile (ceea ce oricum fac). Sotia unui var al sotului merge tot la ea si urmeaza sa nasca la sfarsitul lui martie. Sper sa aflu mai multe de la ea.

La noi nu sunt clinici particulare, cel mai aproape ar fi la Bucuresti ...

Ultima oara a fost editat de Katey (2012-01-05 15:27:40)

Strumful nails  7,5 ani

#2060 2012-01-05 15:48:46

mucoasa
Insomniac member

eu am mai multe prietene care au nascut la aceasta clinica, am fost si eu in vizita si mi-a placut tare mult. plus ca iti dau bebelu in salon langa tine ca sa-l poti alapta cat mai repede hjarta
si daca fac toata socoteala, la bani cam tot pe acolo as fi daca nasc la spitalul de stat, doar ca acolo ar trebui sa stau tot timpul cu banii in buzunar ca sa ma bage in seama, iar bebe nu ar fi asa ingrijit.
aici am inteles ca mi se va da tot ce-mi trebuie pt mine si bebe, inclusiv chiloti de unica folosinta, torsoane sterile, creme, scutece, hainute pt bebe, etc.
eu doar trebuie sa ma prezint la nascare cu documentele cerute de ei chicot

5 iunie 2012

#2061 2012-01-05 15:51:46

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

dana82 a scris:

Kata  lol  , na atunci las ca-s io aia DEZINFORMATA dar cu o nastere mult peste asteptari si cu o viata perfecta datorita alegerilor facute  tongue  Mai cine a vrut sa inteleaga a inteles ce am vrut sa zic si ma opresc aici ca noi doua Kata ne-am putea 'duela' la 99% din subiectele legata de sacina si subiecte legate de copil  rotfl2  La urma urmei fiecare traieste cu alegerile ce le-a facut , nu?   wink
LE Raven te pup si eu   puss si pe Angel si bebe  hjarta  puss

nu, intelesesi gresit, nu esti tu aia dezionformata (ca nu- treaba mea sa te etichetez), ci esti CEA CARE DEZINFORMEZI pe altele. nu e vorba de alegerea ta cu care traiesti, e vorba de ce RECOMANZI ALTORA. asta am vrut sa spun si de asta duc acesta discutie pe care da, am mai avut-o, cu acelasi rezultat. din nou, cum ti-am mai spus, nu pt tine si nu pt mine, ci pt altele care ne citesc. pt ca da, fiecre are dreptul sa aleaga pt sine daca are sau nu nervi sa stea pana la 42 sapt. dar de aici si pana la a RECOMANDA ca "nu e bine", cum ai facut tu, e cale lunga... si gresita.

asa si eu am mancat branza de la tara in sarcina 1, desi medicii nu recomanda asta, si mi-a fost bine mersi. dar NU mi-am permis sa recomand asta si altora, sa recomand ceva impotriva forurilor competente. la fel, nu mi-am vaccinat copilul, dar a fost alegerea mea si atat, NU imi permit sa recomand asta si altora, chiar daca eu sunt super multumita de alegere si de rezultatele ei.

dar cand medicii pun termen maxim 42, iar tu vii si zici ca "parerea mea e ca riscati, mai gagici, stand atat, mai bine faceti ca mine, o ceza perfecta la 40"...... mie mi se pare, pur s simplu, ACTIUNE VOITA DE DEZINFORMARE, IMPOTRIVA RECOMANDARILOR MEDICALE.

si daca tot e sa ma iau de "tine personal", logica mea e depasita de:

dana82 a scris:

sa mai zic ca toti ma acuzau ca VREAU nasterea cu cezariana si mereu am vrut-o? NUmai eu stiu in sufletul meu si Dumnezeu ca nu e asa si ca de aia am asteptat pana la 40+ sa nasc natural.

fata de:

dana82 a scris:

las ca-s io aia (...) cu o nastere mult peste asteptari

no, io aici m-am pierdut, ori nu voiai ceza, ori te-a dus pe culmile incantarii. da' abia asta e pe langa discutia de interes general.

Raven, eu gandesc exact ca tine. personal mi-e groaza de interventii, dar n-am nik cu pers care opteaza pt asta IN CUNOSTINTA DE CAUZA. stiu si eu vreo 2 mame pt care, PROBABIL, cezariana a fost, intr-adevar, cea mai buna solutie, desi medical n-aveau nimic, dar nu cred ca psihic ar fi facu fata unei naturale. insa AM ceva cu pers care RECOMANDA si fac reclama acestor proceduri, pe principiul "daca pe mine nu m-a omorat, n-o sa te omoare nici pe tine" (asta pt ca exclud ideea ca PE ACEST FORUM ar veni din rautate "sa moara si capra vecinului", aka "mie nu mi-a iesit, de ce ti-ar iesi tie").

janis, bafta la dr!

LE: ca tot veni vb de natureluri... apar si la noi doula, ajutoarele la nastere: http://www.evz.ro/detalii/stiri/poveste … 60214.html

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-05 16:06:07)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2062 2012-01-05 16:11:42

Katey
Addicted member

Ani, pai la stat nu iti dau bebelu langa tine? Eu asa stiam, ca daca bebe e ok dupa cateva ore ti-l dau in salon. Sau poate depinde de spital ...

Ultima oara a fost editat de Katey (2012-01-05 16:12:00)

Strumful nails  7,5 ani

#2063 2012-01-05 16:29:05

katami
Platinum member

depinde ff mult de spital, katey... de moment, de locuri etc . uneori de spaga sad

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2064 2012-01-05 16:32:07

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

katey, depinde de spital...
unde o sa nasc eu, ti-l aduce in salonul de langa (care e pt bebelusi, sa nu intre toti vizitatorii peste el) inca de cand te duci tu in salon.
la maternitate, insa, bebelusii stau intr-un capat al spitalului, mamele in celalalt capat. si se vad doar cand sunt orele pt masa cesafac ceea ce mie mi se pare ft naspa.
ce misto ca apar doula si la noi. am tot citit despre ele hjarta si imi inchipui ce fain tre' sa fie sa ai asa un sprijin. ma intreb insa ce parere vor avea medicii nustiu

fetelor, nu va mai contrati...fiecare are dreptul la parerea lui si eu zic ca cine citeste, oricum face tot cum vrea.
eu v-am zis de ce nu cred ca as mai putea sta peste 40 de sapt. este chestie de blocaj psihic, daca-i pot spune asa, si chiar imi e teama ca si daca m-ar apuca la 41 jumate dureriel facerii naturale, m-as inhiba din cauza stresului si tot la ceza as ajunge.
imi e teama mare de complicatii si pur si simplu nu cred ca as putea face fata...exact cum ai zis tu, kata, de cele 2 cazuri in care femeile nu ar fi facut fata psihic naturelului.
nah, ca imi pare rau ca am iscat discutii pe tema asta sad

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#2065 2012-01-05 16:33:59

katami
Platinum member

poke, iti ceri scuze degeaba, nu ai declansat tu nicio discutie smile bafta sa iasa cum vrei, atunci...

#2066 2012-01-05 16:35:33

Katey
Addicted member

Aha, deci depinde. Nasa mea a nascut la noi in oras acum 4 ani si i l-a dat pe bebe in salon dupa cateva ore. Iar o cunostinta a nascut pe 23 decembrie prin cezariana la Spit. Jud. Ilfov si i l-a adus in salon a doua zi. Zicea ca a fost destul de traumatizant pentru ea, inca mai avea dureri de la ceza si habar nu avea ce sa-i faca lui bebe daca plange sau ceva. smile

Strumful nails  7,5 ani

#2067 2012-01-05 16:39:37

pokemon
Diamond member

kata,  puss
mie mi se pare ciudata chestia asta cu 'nu stiu ce sa ii fac daca plange', dar poate e asa din cauza ca eu am tot ingrijit copii mici inca de cand eram eu mica si nu imi e 'teama' de ei. poate la o pers care pune pt prima data mana pe un copil mic atunci cand naste ea insasi, o fi normal  nustiu
oricum, si in cazul asta e mai bine sa il ai in salon, cel putin inveti acolo cum sa 'umbli' cu el si nu ajungi acasa stresata ca nu stii cum sa il speli la fund sau cum sa ii pui pampers si eti singura si fara ajutor...

#2068 2012-01-05 16:42:58

Katey
Addicted member

Ma gandesc ca e vorba de emotii+hormoni+(in cazul ei) durerile dupa operatie. Nu stiu. Dar cred ca exista posibilitatea sa te panichezi asa un pic atunci cand te "loveste" realizarea ca e chiar copilul tau si ca esti responsabila pentru el. smile

Strumful nails  7,5 ani

#2069 2012-01-05 16:43:27

daenarys
Vizitator

kata,super articolul cu siguranta as naste natural daca as avea pe cineva ca ea cu mine
am citit ceva in articol si mi am adus aminte sa te intreb ceva:nu ingreuneaza nastrea masa,adica e mai natural sa stai pe vine sau in "4 labe"
am citi pe undeva acum ceva timp ca femeile din egiptul antic nasteau pe vine,se tineau de niste esarve legate cumva de sus din tavan smile

#2070 2012-01-05 16:44:09

katami
Platinum member

eu yic ca tine si asta de "instinct", respectiv de cat de "bun" este modelul matern "inscris" in tine de la propria mama citire (vezi: http://piersicuta.blogspot.com/2010/05/ … sirea.html - l-am mai postat de nu stu cate ori la mamici). eu chiar nu mai pusesem niciodata mana pe un nou nascut, dar am fost uimita sa realizez ca toate "imi veneau" f natural, desi, cand eram gravida si vdedeam filme sau citeam despre copii, mi se parea super-complicat.

dae, evident ca asa e sad pe masa mai tre sa invingi si gravitatia, stai exact invers decat e normal sad

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-05 16:47:51)

#2071 2012-01-05 16:47:25

pokemon
Diamond member

kata, o fi si instinctul...nu stiu nustiu mie oricum, imi pare ciudat, dar nu vreau sa fiu rea, d-aia zic ca probabil e lipsa de experienta...
dae, ba cica e cea mai putin indicata pozitie nasterea pe masa...dar cum la noi abia te lasa sa te ridici din pat si in timpul travaliului, ce pretentii mai poti ridica atunci cand vine vb de nastere in alta pozitie.... ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.