homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 17-110

#2072 2012-01-05 16:49:46

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 17

Clar e vorba de instinct, eu v-am spus exact ce mi-a spus si ea mie si am zis ca intr-un fel o inteleg. Nu stiu cum as fi reactionat in situatia ei, dar la cat ma cunosc cred ca as prefera sa fie cu mine si sa nu-l scap din ochi decat in alt salon indiferent cate asistente s-ar invarti pe langa el.smile
Tare mi-e teama ca voi fi o mamica extramegasuperposesiva.tongue

Ultima oara a fost editat de Katey (2012-01-05 16:50:28)

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#2073 2012-01-05 16:50:49

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

io zic sincer, cred ca ajungeam la nebuni (sau la ceza lol ) daca nu m-as fi plimbat continuu in travaliu...

dar nu e vb de nicio rautate, poke. doar nu-i vina femeii ca mama ei a fost intr-un fel sau altul cu ea.... daca ar fi doar experienta, cum zici, ar tb ca nicio mama incepatoare de tot sa nu se descurce... ori nu e asa, unele se descurca, altele au nev de mai mula sustinere, NU e vina lor ca e asa si TRE ajutate!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2074 2012-01-05 16:51:16

daenarys
Vizitator

bai frate ce kk ,scuze de expresie si lipsa de miscare in timpul travaliului e chiar idioata
in fine....sper sa castig la lota sa nasc prin tari straine lol

#2075 2012-01-05 16:53:52

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

kata, acum am terminat de citit link-ul pr care l-ai pus tu.
uf, iar imi e somn....dorm ziua cate 3 ore si noaptea ma uit pe pereti si mi-e rau. si ziua urmatoare iar sunt sfarsita si tot asa  cascat

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#2076 2012-01-05 16:54:02

blue_moon
Sr. member
De la: slatina
Inregistrat: 2011-11-08

salut fete dragi si burtici mari si mici! puss  puss  puss

poke, stai linistita, ai sa vezi ca ai sa nasti la termen si totul va fi BINE

O sufletica nazdravana s-a cuibarit la mine in brate si-o iubesc de mor!!!

Pe 13 ianuarie 2013 s-a nascut minunea noastra si ne-a schimbat viata!

Publicitate

loading...

#2077 2012-01-05 16:56:45

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Lasa Poke, abia iti ramane timp noaptea pentru alte activitati care poate il scot pe Razvanel mai repede. chicot

Blue puss

Ultima oara a fost editat de Katey (2012-01-05 16:59:33)

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#2078 2012-01-05 16:59:56

blue_moon
Sr. member

Kateypuss

#2079 2012-01-05 17:11:49

Ravensoul
Sr. member
De la: Constanta
Inregistrat: 2011-08-13

any,eu cred ca depinde numai de tine daca depasesti sau nu aceasta frica kram personal sper sa o faci goodluck eu am plecat chitita ca nasc normal,dar in momentul in care mi s-a spus ca are circulara si s-ar putea sa fie nevoie de cezariana,am inghitit in sec si am acceptat ideea asta,ca doar nu eram tampita sa-mi risc sanatatea bebelului.la eco de la 32 de sapt mi-a zis doc ca e circulara slaba si pot naste natural eram tare fericita chicot (si multora li s-a parut ciudat ca ma bucur ca nasc natural)

katey faptul ca a fost in concediu anul trecut nu e o tragedie,nu e neaparat sa plece in aceeasi perioada tongue nu iti face ganduri din astea de pe acum kram orienteaza-te ca mai ai timp,si iei decizia cea mai buna pt voi...legat de dat bebeii langa tine la spitalele de stat,depinde de politica spitalului.in principiu ti-l da dar mai sunt si din astia batuti in cap cu principii de pe vremea lu' gheorghiu dej...ce pot sa spun sigur ca daca spitalul face parte din programul sau este inscris "spital prieten al copilului" ti-l da sigur

kata super,era si cazul sa apara si la noi applause

poke puss nu cred ca tu ai icat discutiile...fiecare isi exprima parerea,unele mai agresiv altele mai putin...iti urez si eu bafta sa ai parte de o nastere asa cum iti doirest kram

legat de pozitia de la nastere,mie doc mi-a spus ca daca vreau sa stau pe spate e ok,daca vreau sa stau in patru labe e ok si asa,el nu are nimic impotriva nustiu si pot sa ma plimb in timpul travaliului dca vreau,atata timp cat nu mi-am pus in cap sa fac turul orasului tongue

blue puss

Ultima oara a fost editat de Ravensoul (2012-01-05 17:17:52)

25.02.2012 a venit pe lume minunea noastra hjarta

#2080 2012-01-05 17:18:03

katami
Platinum member

Ravensoul a scris:

a.ce pot sa spun sigur ca daca spitalul face parte din programul sau este inscris "spital prieten al copilului" ti-l da sigur

sau nu sad maternit unde am nascut eu (cuza voda iasi) are acesta minunata eticheta... eu am avut "noroc", l-am primit cam la 24 h de la nastere, dar altele nu l-au vazut deloc in salon 3 zile. acum (desi eticheta nu le-a luat-o nimeni), au pastrat rooming-in-ul doar pt rezervele platite, in rest sunt separate mamele de copii. si nu e unicul caz, nici pe departe sad inclusiv pe la particulare cu aceasta emblema am auzit povesti sumbre... sad

blue puss ce mai faci tu? puss

LE: raven, ce dr fan ai tummenupp profita de el big_smile si dr mea m-a lasat sa ma plimb, dar, cand a vazut ca am sunat-o cand eram deja la dilatatie maxima, a decis sa/mi restrictioneze aria de plimbare la sla de nastere.... a zis ca se teme ca, daca ies pe usa, o iau din loc mai mult decat tre si nasc pe scari rotfl2

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-05 17:32:01)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2081 2012-01-05 17:34:40

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Ma bag si eu ca musca undeva si daca ati mai discutat despre asta imi cer scuze ca nu am citit...nu puteti sa nasteti acasa cu o moasa? Ca stiu ca este universitate pt moase in Romania (parca la Galati) si cred ca deja sunt si absolventi care pot practica deja. Asa, daca nasteti acasa, o sa aveti bb imediat dupa nastere.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2082 2012-01-05 17:37:42

blue_moon
Sr. member

raven, kata  puss

tare aiurea mi se pare sa nu iti dea bebelul langa tine, as fugi din spital cu el cu tot

kata, acum sunt mai bine. Am pierdut sarcina la 6 saptamani, in noaptea de 29 spre 30 decembrie, in spital. Mi s-a spus ca era prea mica sarcina si nu se putea face nimic...ma deranjeaza mai rau ca nu stiu cauza....asa ca m-am apucat de investigatii pe cont propriu, care nu sunt deloc ieftine dar nu vreau sa mai trec odata prin ce am trecut.
La noi in spital nu ti se face nici macar echografie pe sangerare......cand am vb cu un ginecolog la cabinet despre asta a ramas uimit....M-au chiuretat sub un anestezic care ori nu a avut niciun efect, ori nu au asteptat sa isi faca efectul.....apropo de asta, mi-e imposibil sa inteleg femeile care folosesc chiuretajul ca metoda contraceptiva".....
Acum abia astept sa ma refac si sa o luam de la capat, pentru ca ne dorim tare mult bebelul nostru smile , si o sa vina,stiu eu

#2083 2012-01-05 17:40:24

katami
Platinum member

flow, stii care e pb (mea, cel putin)? mi-e ca, al o eventuala complicatie care depseste competentele moasei (eapropo, e si in iasi fac de moase, nasa lui cris a terminat, NU recomand decat una mai cu experienta, fac aia nu te invata f mult big_smile), salvarea romaneasca ne lasa s murm cu zile acasa. su, presupunand ca vine salvarea la timp, formalitatile la internare te lasa sa mori. sau dr de garda, caruia nu ai cotizat.

ATAT de mult mi-as dori sa nasc acasa (de fapt, undeva in sinea mea inca sper sa nu-mi dau seama cand is gata de nascare si sa nu mai apuc sa ajung la spital la timp rodnar ), dar asta e frica ce ma retine (apropo de ce vb inainte cu dana, NU va "recomand" si voua frica asta, admir pe cele care au curajul de a nste acasa in ro, chiar acum, in febr, va naste o mamica bloggerita din buc - zoozie - abia astept pov ei).

de altfel, io-s sigura ca la mine ar veni si DR acasa, cu o mica-mare cotzatie. deci nu de personal mi-e... doar mi-e frica sad poate pana nasc depsesc asta si va pov cum e big_smile (sotul meu e importrva, nici sa nu auda tongue)

blue puss stiu, am citit ce a patit... groaznic cu anestezicul ala sad dar ma bucur ca esti mi bine, sa-ti dea Dumnezeu bebeul dorit cat mai repede! rugaciune

Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-05 17:41:39)

#2084 2012-01-05 17:43:22

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

buna seara!

ma scuzati ca intervin... ati avut niste discutii tare interesante astazi, v-am citit din umbra angel.

any, poti spune numele maternitatii unde vei naste? au sediu si in alte orase?

katami tummenupp desi vorbesc in necunostinta de cauza, te sustin si sunt de acord cu tot ce ai scris in mesajele tale mai lungi smile.

asta cu pozitia de nastere mi-a dat si mie de gandit... nasterile au loc pe mese... plate, gen patul din cabinetul medicului de familie (nu stiu alt exemplu) sau pe masa ginecologica, in care pozitia imi pare ok, pt ca te poti sprijini in picioare si scaunul acela (ori masa, ce e) se poate inclina la diferite unghiuri?

#2085 2012-01-05 17:45:08

blue_moon
Sr. member

mi-ar fi frica sa nasc acasa, mi-ar fi frica de complicatii, intr-adevar....dar depinde si de spitalul de langa tine ......eu dupa experienta de la sfarsit de an am inteles ca trebuie sa ma orientez catre alt spital cand va fi cazul.....asa ca poate ma apuca in masina chicot

imi fac planuri de-acum... dumbom  bang

#2086 2012-01-05 17:47:08

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

blue_moon, imi pare rau pt pierdere kram. imi poti spune te rog unde ai scris despre asta mai in detaliu?

#2087 2012-01-05 17:47:11

katami
Platinum member

anca puss ms, si eu empatizez de cele mai multe ori cu ce scrii tu kram

nu sunt paturi plate, sunte mese ca la gineco. intr-adevar, eu tin minte ca dr mea a reglat masa intr-un unghi mai mic (deci am stat mai sus). m-am amintit acum, ca ai spus tu. te poti tine de bare, ajuta ff mult (nu pot uita pov unui preot, ne spune ca sotia lui, dupa a patr nastere, a venit acasa si i-a dat in mana verigheta ei indoita... a zis ca a indoit-o tragand de barele alea si - zis lui sa o dezdoaie... NU A PUTUT... si a ramas impresionat constientizand forta femii la nastere smile ). dar sunt sigura ca ceva gen "scaun gaurit" sau pe vine sau in 4 labe e mai comod/ajuta mai mult expulzia...

#2088 2012-01-05 17:53:03

Onutza23
Insomniac member
De la: Neamt
Inregistrat: 2007-07-09

any si la tine e cam ca la mine situatia cu doctorul si nasterea... eu am schimbat doctorita, desi pt nimic in lume nu as fi renuntat la ea, numai pt ca nu a acceptat sa colaboreze cu arcadia. si costul la pachetul de nastere se ridica mai sus cu 700 lei pt ca doctora asta pe care mi-a recomandat-o doctora mea e colaborator, nu angajat la arcadia...

raven si eu am plecat chitita sa nasc natural, si inca imi doresc asta, desi doctorita mi-a zis ca sunt sanse mari sa nu se poata intoarce cu capul in jos si sa fiu obligata in cazul asta sa fac cezariana...
mi-am amintit de doctorul tau de familie, ce super dragut e cu tine? sa-ti povestesc ce-am patit eu cu al meu? am vb cu asistenta lui la tel pt bilet de trimitere si prenatal si a ramas sa treaca mama pe la doctor la cabinet sa le ia, dat fiind ca eu ieri am zacut in pat toata ziua. si dupa ce ca i-a bagat 100 lei in buzunar pt 2 hartii, nici macar n-au fost gata amandoua, tre sa revin pt biletul de trimitere ca nu stiu ce fisa de gravida nu mi-a facut (si nu de alta dar am 7 luni de sarcina trecute si i-am dus totul mura in gura, fara sa apelez vreodata la el pt ceva). si acum tre sa ma duc iar la el, il urasc, sper ca nu asteapta sa cotizez iar ca-l scuip

kata si eu am inteles ca la arcadia nu ti-l lasa pe bebe in camera, cel putin colega mea care a nascut acolo asa mi-a zis. si intentionea sa platesc putin mai mult ca sa stau singura in salon. si nici asa nu cred ca mi-l da, va sta la neonatologie din cate am inteles

blue ma bucur mult ca esti mai bine, sa te intareasca DD sa treci peste aceasta durere. Succes la investigatii, sper sa iasa in regula si in curand sa puteti sa va apucati din nou de treaba!

Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!  hjartahjartahjarta

#2089 2012-01-05 17:54:04

blue_moon
Sr. member

anca90 a scris:

blue_moon, imi pare rau pt pierdere kram. imi poti spune te rog unde ai scris despre asta mai in detaliu?

anca, nu am scris mai in detaliu despre asta pana acum. ce vrei sa stii mai exact?

onu, merci mult....abia asteptam si noi, desi avem cam o luna interdictie  sexinpat
dar suntem cuminti si asteptam  visslar

Ultima oara a fost editat de blue_moon (2012-01-05 17:58:46)

#2090 2012-01-05 17:58:19

katami
Platinum member

onu, vezi ca poke si-a ajutat bebeloul sa se intoarca cu pozitia "in 4 labe"... parca o ora pe zi, iti spune ea mai multe

din contra, eu stiu ca rcadia are politica "e copilul tau, nu al nostru", deci poti face cum vrei (sa-l tii numai cu ine, sa-l tii ziua cu tinesi noaptea la neonato, s-l tii doar la neonato, sa-l alptezi/nu etc). si pe mine ma bbatea gandul de arcadia, dar am niste rezerve personale fata de ce se intampla acolo (nu detaliez, poate fi paranoia mea si atat). asa incat CREd ca ma voi orienta, totusi, spre cuza voda, rezerva platita (numai ca tre sa vd cum fac sa fiu SIGURA ca voi gasi o rezerva in mom in care ma loveste pe mine nascutul...)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.