homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Prieteni, prietene...

#1 2012-05-01 23:22:38

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Prieteni, prietene...

In ultima vreme am avut parte de niste faze destul de ciudate ca sa nu spun urate din partea prietenelor mele. Nu intru in detalii dar m-au cam facut sa-mi schimb parerea despre relatiile de prietenie. Eu ca prietena sunt foarte implicata, am putini prieteni sau foarte putini pentru ca din cate am observat nu prea ma suporta multi lol si eu la randul meu nu stau la multe discutii cu oamenii cu care simt ca nu ma potrivesc iar cei care rezista langa mine e clar ca merita tot sau mult din partea mea ceea ce si ofer din toate punctele de vedere. Am foarte multi amici, amice pentru ca sunt o persoana sociabila si ma imprietenesc repede insa nu ajung sa leg relatii speciale decat cu foarte putine persoane.

Cu viata asta atat de grea multi au devenit mai rai, mai nervosi, mai invidiosi & co dar nu ma asteptam ca si unele persoane fff apropiate sa devina asa si asta e destul de dureros. Bineinteles, nici eu nu sunt perfecta dar nici ele/ei si au inceput tot felul de intamplarile uratele, care nu se fac intre prieteni (gen: discutat despre mine cand nu sunt acolo, daca iau note mari e doar pentru ca sunt o norocoasa nu ca invat pentru ele, daca am o relatie foarte okey e iarasi noroc, nu ca eu mi-am facut-o asa si am stiut sa-mi aleg un om potrivit, daca mai imi iau lucruri scumpe sau multe sunt fitzoasa, daca platesc cu cardul ca pur si simplu nu-mi place sa umblu cu bani/acte la mine iar sunt fitoasa, daca nu vreau sa merg intr-un club e pentru ca m-am schimbat si sunt ca si maritata etc etc) Era mai usor pentru mine sa fiu eu de vina pentru ele dar din pacate pentru mine in ultima vreme lucrurile nu stau asa. Parca cu cat eu am devenit mai buna, mai okey, mai saritoare, mai de ajutor cu orice cu atat ele au devenit mai rele. 

Cert e ca mi s-a cam demontat mitul acela si imaginea aceea frumoasa a unor relatii de prietenie si nu-mi place lucrul asta insa sincer nici nu am de gand sa ma mai zbat pentru ca nu stiu daca mai merita...parca s-a creat o ruptura care pe mine ma indeparteaza in fiecare zi tot mai mult.

Ce ma doare pe mine e ca au ramas foarte putine persoane in care am incredere si am ajuns sa-mi pun intrebarea daca oare cei care ziceau ca nu exista prietenii adevarate chiar stiau ce vorbesc !? In ziua de azi chiar nu mai poti sa te bazezi pe altcineva in afara de familie si iubit/ sot ?!

Voi cum vedeti treaba asta cu prietenii ? Sunt tare curioasa  nustiu

Bine ca nu am probleme in dragoste dar am probleme cu prietenele lol

#2 2012-05-01 23:32:53

rosebunny
Insomniac member
Inregistrat: 2010-09-28

Re: Prieteni, prietene...

pf, sum, ce oameni. eu n-am trecut prin asa ceva pana acum. am 2 prietene bune. ambele fecioara lol si una din ele ma mai critica asa, dar nu din rautate, ci pt ca asa e zodia ei rotfl in rest poate au mai fost rautati, dar mici asa. dar care n-au continuat. eu cred ca exista relatii sincere de prietenie. totul pana la proba contrarie. insa eu una as suferi sa ma injunghie cineva pe la spate.

oricum, daca eram din acelasi oras, a mea erai big_smile la ce scumpa esti hjarta si tot fecioara, ca numai prietene fecioara am lol

Tot raul e spre bine smile
Zambim si noi azi? smile

#3 2012-05-01 23:37:46

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

si eu am avut aceeasi problema, prietenele mele foarte apropiate mi-au facut niste faze aiurea si am renuntat la ideea de "prietenie adevarata".
solutia mea a fost sa ma orientez spre amicii baieti lol eu oricum ii invidiez si i-am invidiat intotdeauna ca se inteleg bine si nu se cearta, nu-si bat joc unul de altul, nu sunt invidiosi, perversi, etc

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#4 2012-05-01 23:43:07

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

cata.cata a scris:

Eu zic ca e foarte relativa intotdeauna chestia cu cine ce a gresit.. sau cine ce a facut rau/urat. Pt ca fiecare are o justificare. E ca aia cu "daca asculti ambele variante ale unei povesti , o sa ajungi sa dai dreptate si sa intelegi fiecare persoana in parte."

mda, eu nu-s de aceeasi parere, sunt momente in care chiar nu exista un semn de intrebare

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#5 2012-05-01 23:47:39

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

_Summer_ nu mi se pare ca ai fi deloc nesuferita, iar prietenele tale e foarte posibil sa fie invidioase pe tine.
Daca tu ai obtinut acele lucruri de care vb. e meritul tau, indiferent cum le-ai fi obtinut, cu toate ca viata e asa cum ti-o faci si nu prea exista noroc, dupa parerea mea.
Relatii sincere de prietenie cred ca exista, dar acolo unde apare invidia pana la urma apare si rautatea si intentiile rele mai devreme sau mai tarziu.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Publicitate

loading...

#6 2012-05-01 23:55:49

heart_beat
Insomniac member
De la: ♫
Inregistrat: 2009-12-18

eu sunt mai rece la capitolul asta, mai singuratica, de cand m-a dezamagit cea mai buna prietena din copilarie. si eu imi primesc comentarii de genul de la colege si culmea ca nu sunt apropiata de ele, nu ma cunosc bine si putin imi pasa de parerea lor. cu o singura persoana mai vorbesc si in afara orelor si ne intelegem, dar si in ea am avut incredere abia dupa 2 ani pt ca am vazut-o ca e cam la fel ca mine si ne-am imprietenit tongue
sunt persoane cu care simt ca ma inteleg f bine de cand le cunosc dar incerc sa nu ma entuziasmez de la inceput. mai bine asa mai precauta din punctul meu de vedere, chiar daca de multe ori ma gandesc cu tristete cum ar fi sa am alaturi niste prieteni adevarati.

#7 2012-05-02 09:52:45

eva_an
Full member
Inregistrat: 2012-01-08

nu am prietene,doar cunostiinte....
am fost dezamagita de prea multe ori de oameni,asa ca nu imi mai pun sufletul pe tava de fiecare data...am oameni cu care ies la distractie insa atat

You came to see the mobscene
I know it isn't your scene
It's better than a sex scene and it's
So fucking obscene, obscene, yeah

#8 2012-05-02 10:03:17

addicted
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-12

Mi-a fost pus sufletul pe jos si calcat in picioare de N ori si tot nu m-am invatat minte, pana recent! Am reusit cu greu sa dau la o parte acele persoane ce-mi faceau mai mult rau decat bine si m-au dezamagit si am ramas cu o mana de oameni. Incredere oarba nu mai am in nimeni, nu-mi mai permit, prin urmare... prietenie grozava, adevarata in realul sens al cuvantul pentru mine nu (mai) exista! Am fost o fecioara mult prea naiva, m-am implicat si am asteptat sa primesc ce ofer insa am primit.... mult prea putin/e. Perfecta nu mi-s, gresesc si eu destul dar cert e faptul ca nu am mintit si nu am abandonat pe nimeni!

You can’t live a positive life with a negative mind.

#9 2012-05-02 10:24:37

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

blackberry a scris:

si eu am avut aceeasi problema, prietenele mele foarte apropiate mi-au facut niste faze aiurea si am renuntat la ideea de "prietenie adevarata".

subscriu
Eu sunt de parere ca te vindeci mai usor dupa o relatie amoroasa esuata, decat dupa o tradare din asta. In prezent am doar cunostinte, desi unele mi-au fost prietene bune. Dar viata te duce pe cai diferite si oamenii se schimba.

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#10 2012-05-02 10:41:35

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

sunt singura fecioara de pe aici care-si baga picioarele in "prieteni"? lol n-am crezut in asa ceva nici cand aveam fete cu care ma intelegeam excelent, in care aveam incredere 100%. si stiti de ce nu credeam? pt ca ma surprindeam fiind invidioasa, chiar daca extrem de putin, pe ele. pt ca aveam momente in care nu aveam chef sa le fiu alaturi si reciproca era si ea valabila.

iar acum la facultate am de-a face numai cu nerecunoscatoare, care sunt ingerasi cand au nevoie de tine si nemernice cand nu mai au, invidioase care repeta pana la epuizare "nu se va rezolva", "nu cred ca vei face ceva cu asta" sperand ca poate-poate oi renunta si multe altele. de nerecunoscatoare am scapat. inca putin, ca mult nu mai rezist, si scap si de "nu cred ca vei rezolva". urasc certurile, conflictele, dar nici calcata pe coada nu ma las prea mult. si nu stau mult pe ganduri pana sa-mi bag picioarele, chiar daca asta inseamna sa raman singura. asa am fost tot liceul si uite ca n-am murit.

deci, dupa parerea mea, nu exista prietenii adevarate, mai ales intre fete.

bebe V., soarele si luna

#11 2012-05-02 10:43:59

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

april, eu cred ca exista. am avut si eu prietene si ,,prietene''...le-am cernut pe parcurs.
am o prietena de suflet de 25 de ani si una de 8 ani. Ambele de pus pe rana, care nu lingusesc, dau cu tine de pamant daca gresesti, dar nu o fac la modul agresiv, te sfatuiesc dar te lasa ca oricum stiu ca faci tot ce vrei tu...stiu ca apoi vii la ele si plangi pe umarul lor..etc.
reciproca e valabila.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#12 2012-05-02 11:38:22

april sunset
Insomniac member

wild, tu esti o fericita din punctul asta de vedere. stiu ca ai mai spus de prietena ta smile esti norocoasa ca ai gasit pe cineva cu care esti pe aceeasi lungime de unda. mie, de ex, nu cred ca mi-ar placea sa "dea cineva cu mine de pamant", chiar daca n-ar facea-o din rautate. pai dupa ce ca m-as simti aiurea ca am gresit, sa mai vina cineva sa-mi scoata ochii pt asta, l-as trimite in ma-sa de nu s-ar vedea lol dar eu sunt dificila si cateodata si alui meu ii e cam greu sa ma suporte lol dar tinand cont ca o face cu brio de 4 ani, tind sa cred ca mai am sanse lol

bebe V., soarele si luna

#13 2012-05-02 12:43:28

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Sum, eu credeam ca sunteti un grupulet destul de inchegat, asa parea
Ma gandesc si la faptul ca tu vrei sa pleci de acasa si poate din cauza asta apar rupturile astea
Eu sincer nu am decat o prietena, insa stiu ca nu ma pot baza pe ea prea mult, ne-am "dezamagit" reciproc de cateva ori, insa relatia a supravietuit timp de 10-11 ani si cred ca asta conteaza
In rest, am inceput sa imi fac noi prietene printre colegele de munca si am descoperit oameni foarte ok. Dar nu ma astept la relatii de prietenie de durata si temeinice, ma gandesc doar ca avand cam aceeasi varsta si aceasi ocupatie ne putem petrece placut timpul impreuna. De mai mult de atat sincer nici nu am nevoie.
In rest, ma bazez doar pe mama si pe restul familiei, ei imi sunt singurii aproape indiferent de ce s-ar intampla.

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2012-05-02 12:59:49)

#14 2012-05-02 12:50:26

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

no poti trai o viata izolat, ajungi la nebuni mai devreme sau mai tarziu

on topic: summ, asa se intampla in viata, detaseaza-te si tu de prietenele respective in sensul de a le limita un pic, nu este nevoie sa tai legaturile, doar sa le faci cunostinte cu care iesi din cand in cand si cam atat...vei vedea in viata ca vei descoperi alti prieteni la acelasi nivel cu tine care nu vor avea de ce sa fie invidiosi, eu nu mai am nici o prietena din copliarie.....prieteniile astea din copilarie sunt ca si relatiile incepute in adolescenta...in momentul in care fiecare evolueaza/alege un drum propriu  si descopera ca nu mai are cam nimic in comun cu acele persoane se sparg legaturile respective si este cazul sa caute un anturaj nou cu aceleasi aspiratii si interese

#15 2012-05-02 13:02:37

april sunset
Insomniac member

eu n-as putea nici macar ca simple cunostinte sa le mai "pastrez" pe cele care m-au barfit/invidiat in trecut. daca au facut asta cand se presupune ca eram prietene apropiate, pai cand vom fi doar simple cunostinte cum s-or purta?

bebe V., soarele si luna

#16 2012-05-02 13:08:47

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

stii tu april ca dormi cum iti asterni, e treaba ta daca preferi sa stai in casa in loc sa iesi la un suc sau la o plimbare cu "niste cunostinte", eu iti zic sincer ca turbez cand se intampla sa fiu libera si sa nu am cu cine iesi macar la un suc amarat seara tarziu...noroc ca se intampla ft rar

eu te-as intreba ce vei face la locul de munca ca vei fi nevoita sa iti pui a smiling face si sa inghiti destule...iti dai demisia ca sa nu mai interactionezi cu acele persoane?

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2012-05-02 13:26:21)

#17 2012-05-02 13:29:30

dea_di
Platinum member
Inregistrat: 2008-01-16

"pe vremuri" ma afecta f tare atunci cand ma dezamageau prietenii, aveam f putini pt ca auzeam in stanga si-n dreapta ca e bine sa fii selectiv, sa-ti alegi prietenii pe spranceana, sa nu pierzi vremea cu oricine, sa vezi intai daca iti sunt alaturi si la greu, nu numai la bine etc. etc. etc.

fiind indoctrinata in halul asta normal ca ma afecta a naibii de tare cand putinii mei prieteni mai dadeau cu bata in balta, si ma indepartam ca mai apoi tot eu sa fiu aia frustrata si nemultumita de viata mea

intre timp m-am mai calit si mi-am dat seama ca cel mai ok e atunci cand iau oamenii asa cum sunt si am descoperit ca daca fac asta, la randul meu sunt acceptata si cu bune si cu rele...pot sa zic ca in privinta asta m-a ajutat si un curs din facultate unde am invatat despre ceea ce se numeste "teoria legaturilor slabe"....in fine, ea a fost formulata de un economist, Mark Granovetter, cu privire la integrarea pe piata muncii, dar cred ca poate fi extrapolata si in alte arii de interes.

ideea e ca, in general, in viata, e mult mai ok sa ai astfel de "legaturi slabe" cu mai multe persoane decat sa cauti sa construiesti "legaturi puternice" cu putine persoane! daca alegi ultima varianta sansele sa te trezesti lasat cu ochii in soare cand ti-e lumea mai draga sunt mult mai mari, pentru ca oricat de puternice ar fi legaturile pana la urma lumea isi vede de viata ei! poate ca era ok sa cauti sa ai legaturi stranse in societatile traditionale, cand colectivul prima asupra individului! in zilele noastre situatia sta exact invers si trebuie sa ne adaptam!

am exemple personale in legatura cu oameni care au urmat calea asta si au avut mult mai mult succes pe toate planurile....eu insami am vazut pe propria piele cum, intr-o situatie dificila pentru mine, tocmai o persoana pe care nu o mai apreciam demult si cu care avusesem nenumarate conflicte in trecut, fiind gata sa rup legatura, mi-a sarit in ajutor, spre deosebire de alti asa-zisi prieteni apropiati care au avut lucruri mai importante de facut decat sa se ocupe de problema mea...

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#18 2012-05-02 13:38:24

april sunset
Insomniac member

dar cine spune ca stau in casa? am spus doar ca daca am niste "prietene" care numai asta nu sunt, nu le vreau nici macar cunostinte. asta nu inseamna ca nu exista persoane cu care nu ma inteleg. am cunostinte care nu-mi sunt prietene din simplul motiv ca nu simt nevoia de mai mult. am incredere sa le spun multe, putem vorbi ore in sir fara pauza, fara sa ne saturam. nu le numesc prietene pt ca ne intalnim din an in pasti (orase diferite) si pt ca nici nu simt nevoia sa stiu mereu ce fac, cum o duc etc. as fi ipocrita sa le numesc prietene cand pe mine singurul lucru ce ma intereseaza e sa am cu cine vorbi din cand in cand.

legat de locul de munca, de ce sa fiu nevoita sa fac ceva? mor pe asta cu "trebuie", "n-ai incotro" etc. n-o sa afisez niciodata o mutra zambitoare daca in adancul sufletului imi vine sa rup parul din cap cuiva. si nu, n-o sa-mi dau demisia din cauza nimanui. daca trebuie sa am de-a face cu nemernici, am incredere ca sunt in stare sa ii pun la locul lor.

bebe V., soarele si luna

#19 2012-05-02 13:47:36

dea_di
Platinum member
Inregistrat: 2008-01-16

april, in conditiile astea nu pot decat sa iti doresc sa nu ajungi sa lucrezi pe relatii cu clientii, pentru ca atunci chiar trebuie sa inghiti aproape orice cu zambetul pe buze, si chiar n-ai incotro

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.