Va rog mult, un ajutor pentru interpretare rezultate
- maram
- New member
- Inregistrat: 2013-03-06
va rog mult, un ajutor pentru interpretare rezultate
buna ziua! din pacate nu pot ajunge la doctor zilele acestea si stau ca pe ghimpi. am avut ceva probleme in trecut, le-am tratat si vreau sa stiu cum stau acum. ma puteti ajuta?
Celule epiteliale poligonale = Frecvente Celule epiteliale rotunde = Rare Celule cu aspect de "clue cell" = Absente Leucocite = Frecvente Hematii = Absente Levuri = Frecvente Inmugurite = Prezente Hife, pseudohife = Prezente Trichomonas vaginalis = Absent Flora microbiana Frecventi cocobacili si bacili Gram negativi cu aspect sugestiv de flora anaeroba. Relativ frecventi coci Gram pozitivi, izolati si in perechi. Rara flora lactobacilara.
ANTIFUNGIGRAMA Flucitozina = Sensibil Amfotericine B = Sensibil Miconazol = Sensibil Ketoconazol = Sensibil Itraconazole = Intermediar Fluconazol = Sensibil
multumesc mult!!!
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Re: va rog mult, un ajutor pentru interpretare rezultate
ai candida, pentru care vad ca ai antifungigrama, deci vei primi tratament conform acesteia mai vad si niste bacili gram negativi, dar vad ca nu au fost identificati si nu e antibiograma pentru ei... asta e tot ce scrie pe buletin ?
- maram
- New member
EXAMEN SECRETIE VAGINALA (BACTERIOLOGIC, MICOLOGIC, ANTIBIOGRAMA, ANTIFUNGIGRAMA LA NEVOIE) = Prezent Levuri Examen secretie vaginala Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena. Pe mediul Sabouraud s-au dezvoltat colonii de Candida albicans. EXAMEN MICROSCOPIC PE FROTIU (PREPARAT PROASPAT SI/SAU COLORAT) Celule epiteliale poligonale = Frecvente Celule epiteliale rotunde = Rare Celule cu aspect de "clue cell" = Absente Leucocite = Frecvente Hematii = Absente Levuri = Frecvente Inmugurite = Prezente Hife, pseudohife = Prezente = Absent Trichomonas vaginalis Flora microbiana Frecventi cocobacili si bacili Gram negativi cu aspect sugestiv de flora anaeroba. Relativ frecventi coci Gram pozitivi, izolati si in perechi. Rara flora lactobacilara. MYCOPLASMA HOMINIS + UREAPLASMA SPP. (CULTURA, IDENTIFICARE, ANTIBIOGRAMA LA NEVOIE) Ureaplasma urealyticum = Negativ Mycoplasma hominis = Negativ ANTIFUNGIGRAMA = Sensibil Flucitozina = Sensibil Amfotericine B = Sensibil Miconazol = Sensibil Ketoconazol Itraconazole = Intermediar = Sensibil
am adaugat mai sus tot ce scrie. oare ar trebui sa mai fac si alte analize?
mii de multumiri, heimdall!
- heimdall
- Diamond member
inseamna ca ai numai candida atunci analiza pt chlamydia ai facut ? am vazut ca ai facut pt ureaplasma si mycoplasma, de asta te intreb... de obicei se fac toate 3
- maram
- New member
da,am facut. acesta este rezultatul:
ANTIGEN CHLAMYDIA = Negativ
am facut si papanicolau (in mediu lichid) si acolo am vazut ca totul e ok (peste tot scrie negativ )
sa fie doar candida? atunci ar fi super!
- heimdall
- Diamond member
asa se pare, ca e doar candida
- maram
- New member
inca o data, multumesc mult, heimdall!
o seara minunata iti doresc!
- heimdall
- Diamond member
cu placere la fel si tie !
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
n-as exclude gardnerella ( bacilii gram negativ si flora lactobacilara rara). la cultura nu stim daca s-a facut si pentru gardnerella ( de obicei nu se face).
- heimdall
- Diamond member
da, corect, garga... uitasem ca pt gardnerella nu se fac culturi
- maram
- New member
am inteles. si ce analize se fac pt gardnerella?
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
nu se fac alte analize in afara de ce ai facut deja, e evidentiata flora anaeroba. scrie inca ca sunt absente celulele tip "clue cells", alea sunt cele care indica gardnerella. cel mai bine te sfatuiesti cu medicul, el iti va spune ce e cu bacilii respectivi.
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- maram
- New member
asa voi face, dar nu stiu cand ajung la medic.
multumesc, alinda!
- Aurmic
- New member
- Inregistrat: 2013-03-29
Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta cu interpretarea analizelor, as dori sa stiu daca aceste rezultate arata o infectie vaginala sau nu. va multumesc frumos si numai bine va doresc.
Cultura secretie col uterin Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius (Neisseria gonorrhoeae, Streptococcus agalactiae, Enterococcus spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae). Comentarii: FROTIU COLORAT GRAM DIN SECRETIA GENITALA: Lactobacili, 4+. Coci Gram pozitivi rotunzi dispusi in perechi, 1+. Bacili Gram negativi, 1+. Celule epiteliale poligonale, 4+. PMN, 4+. FROTIU COLORAT GIEMSA DIN SECRETIA GENITALA: Celule epiteliale poligonale, 4+. PMN, 4+. Flora bacteriana bacilara (4+) si cocoida (1+).
- heimdall
- Diamond member
Aparent nu ai nicio infectie, la culturi nu a crescut nimic... desi PMN crescute la asta te-ar duce cu gandul Ai simptome care te duc cu gandul la o infectie ?
- Diana Cristea
- Membru
- Inregistrat: 2013-03-30
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati la interpretarea rezultatelor urmatoarelor analize:
Examen din secretii vaginale.
Examen microscopic - preparat nativ si colorat
Celule epiteliale poligonale: relativ frecvente Celule epiteliale rotunde: rare Celule cu aspect de clue-cells: absente Leucocite: frecvente Hematii: absente Trichomonas vaginalis: nu se observa Levuri: absente Flora microbiana: predomina flora lactobacilara; rari bacili Gram-negativi.
Mentionez ca recoltarea a fost facuta in ziua a 15-a a CM, iar motivele prezentarii la medic au fost o secretie vaginala mult mai abundenta decat de obicei si discomfort in timpul contactului sexual.
Teoretic ar trebuie sa ma intorc la ginecolog dupa ce ies si rezultatele testului Papanicolau (peste inca vreo 10 zile). As vrea sa stiu daca totusi ar trebui sa merg pana atunci sa fac si alte analize, de exemplu o cultura de secretie (din ce deduc eu din analize am o infectie).
Multumesc anticipat!
- Aurmic
- New member
Multumesc pentru raspuns, am o cistita recidivanta din luna august ma lupt cu ea si cu tot felul de tratamente , poate fi PMN-ul crescut cauza acestor cistite? Va multumesc si numai bine va doresc!
- heimdall
- Diamond member
Diana, da, fa o cultura ca sa vezi despre ce e vorba
Aurmic, urocultura ai facut ? Ce ar mai putea da simptome de cistita sunt infectiile genitale cu ureaplasma, mycoplasma si chlamydia, dar e nevoie sa ceri analize specifice pentru ele
- Aurmic
- New member
am facut in octombrie o urocultura, au iesit germeni 30000, prea putini pentru a face insamintarea si a afla ce fel de germeni sunt, asa mi-au spus la laborator. lunea trecuta am terminat o noua tura de cuminol 10 zile si poimiine merg sa fac din nou o urocultura, deci sa cer si analize specifice pentru ureaplasma, mycoplasma si chlamydia. va multumesc din suflet pentru ajutor.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|