Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 32-68
- cris8
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-12-18
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 32
Buna mamici,
nu am mai avut timp de nimic, v-am mai citit uneori dar nici nu am mai avut dispozitia sa scriu ceva
cmin, la 2 ani si 8 luni l-ai pus prima data pe olita? nu de alta, dar fata mea are 1 an jumate si nu am pus-o niciodata pe olita si nici nu am de gand momentan, o vad ca nu e pregatita, nu vreau sa o chinui, sa o alerg cu olita cand nici nu prea intelege la ce foloseste, eu ma gandeam sa incerc sa o dezvat de pampers la anul in vara cand va avea cam 2 ani si jumatate. Evident ca cine aude de obicei se inchina...
O lupta-i viata, deci te lupta... Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! Are mama o fetitza frumusica foc
- Katey
- Addicted member
- De la: Tgv
- Inregistrat: 2011-09-13
Cris, cine aude nu-ti cumpara pampersi. Asa ca ignore.
Strumful 7,5 ani Gremlinul 2 ani si 10 luni
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
Cris l am mai pus fff ocazional, de cateva ori pana atunci dar fugea de zici ca il frigea . Si atunci cu vorba buna cu explicatii ca se irita si il ustura si e cald si uite ce bine e fara pampers a fost fff lejer ... acum faca caca la wc si ii spune pa pa
Ultima oara a fost editat de cmin (2014-08-08 15:51:32)
- LikeIt
- Sr. member
- De la: Romania
- Inregistrat: 2011-01-24
hello
Katey
eu cred ca abia pe la 2 ani sunt ei pregatiti de olita..poate si mai tarziu, depinde de copil.
Cmin super ca a iesit bine la mare si v ati odihnit.
si la noi a fost bine,i am tinut numai la umbra, chiar daca nu s au bronzat, au stat f putin la soare.
Garga, pai a fost bine sa stai cu el 7-8 zile. l ai pregatit din timp. de ce nu mai vrea sa mearga? s a plictisit?
Adina, vacanta placuta! ne vedem la gradi! tu ce i pui Anei la ea la gradinita? el o sa stea numai pana la 13.nu mult. am mari emotii sper sa nu planga mult dupa ce il las dupa 2 zile cat o sa pot sa stau cu el..
Katey, tu cum ai facut cu Nati la gradi in primele zile? Si cine mai are copilasi de gradinita?
el si daca nu ma vede in casa, daca ies pana afara devine agitat, ma cauta si incepe sa planga.
Happy, multumesc, succes si voua cu analizele si cu bebe 2.
Deno..iarta ma dar ce bunica ai pai ce ar mai zice de David.. nu va mai zic ce lucruri "rele " a facut in ultima vreme, ca intinsul de caca pe canapea si pe apoi sa se joace acolo cu masinutele asta dupa ce l am pus la somn si s a trezit inaintea noastra, de fapt a stat sa adormim si s a sculat el din pat.. dar face si lucruri bune, se duce singur si se spala pe maini , i am psu scaunul sa se urce la chiuveta si il las acolo ca sa se poata urca el ca vrea sa l ajut, si se duce in bucatarie si se spala dupa ce duce la cos ambalajul de la caramele sau ce i dau eu si apoi se sterge pe maini. si daca reau sa l ajut imi spune "taci taci". imi creste inima cand il vad ca vrea sa faca singur si cu mancatul vrea singur cu lingurita si il las pe el sa se porceasca.
mai si daca face asa la restaurant, ce i? cui nu i convine sa nu se uite, ca sunt copii nu sunt adulti.
Am iinteles Ginuta. eu nu o sa pot sa stau atata..doar 2 zile.
Cmin
Ultima oara a fost editat de LikeIt (2014-08-08 16:05:12)
"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."
Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill
- ginutza
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-09-19
Like, eu am stat 2 zile prin sala de clasa si pe urma afara am stat vreo 2 sapt , ca sa fiu sigura ca nu plange si se descurca singur
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- Katey
- Addicted member
Like, N era mica, nu stiu cat pricepea ea. Plangea pana iesea sotul pe usa, apoi sunam si imi spuneau ca e ok sau mai ramanea sotul pe-afara si se uita pe geam. Dupa ce pleca el se linistea imediat...
- LikeIt
- Sr. member
- De la: Romania
- Inregistrat: 2011-01-24
Pai a fost bine la voi, Katey. asta e. oricum vine momentul asta..mai greu e primele zile cred.
Adelina, fiecare copil e diferit si are ritmul lui.
Happy, A. avea de la dinti 2-3 scaune pe zi dar maxim 3..si ii dadeam numai lapte fara lactoza, ceai de menta sau musetel de bebelusi de la Humana si mucilagiu de orez..ca altceva nu vroia. era in stare sa bea si un biberon intreg de ceai. si ii miroseau scaunele a amoniac..facea asa afanat si imprastiat. de la dinti a fost si la ea..exact cand ii iesea o masea, mai bine zis un colt de masea. asa mai face si acum dar mai rar, ca ii ies greu de tot, se chinuie la un colt..mananca haotic, are nervisori,pfff greu.
a...si eu o las sa se joace in pietricele in parcca altfel urla si tipa rau, si o las si sa stea cu funduletul pe jos, acum ce sa facem sa nu i mai lasam sa faca nimic, ii tinem bibelou. dupa ce se joaca in pietricele am grija sa nu bage mana in gura, ca de bagat pietricele nu baga, si o streg pe maini si servetele umede. cum ajugem in parc direct la pietricele este.
Ultima oara a fost editat de LikeIt (2014-08-08 16:21:07)
"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."
Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill
- Katey
- Addicted member
Ceaiul de musetel se da la contipatie nu la diaree. Eu asa stiu.
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
si eu stiu la fel de ceaiul de musetel
in alta ordine de idei, eu asa as vrea ca lumea sa inceapa sa-si vada fiecare de treburile lui/ei si nu-i mai intereseze capra vecinului...
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Like Sara are 4-5 scaune pe zi cand n-are nicio problema. Pana acum a avut 7, mai vad. Dar mananca ff bine. Mai bine ca in alte zile.
Si eu stiu de ceaiul de musetel ca se da la constipatie, de menta e ok ptr scaune proaste
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Eu ce sa mai zic, daca Happy zice de S ca a fost intarziata cu achizitiile, ca eu citeam de ea si ma gandeam cat e de rapida, ca al meu n-avea niciun gand. Un singur lucru l-a facut rapid, ridicatul in picioare, dar nu inseamna ca a si mers. La 1 an si 2 saptmani el nu avea niciun gand si eu ma minunam de Deno, ca inainte de acea varsta ea era deja cu Y la doctor, iar eu nu aveam niciun stress. Si C a avut azi un scaun prost si urat mirositor, sper sa fie de la dinti, are un colt de maseluta iesit, l-am observat ieri. Si C se taraste peste tot. Am vazut in parc o mamica care certa cpilul ca a stat cu fundul pe scara de la tobogan si m-am minunat. Al meu a mers muuuult in 4 labe prin parc.
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- be_happy
- Platinum member
Rose mie asa mi s-a parut.
Voi cat de des steriliozati biberoanele? Zilnic?
- Rose
- Hero member
Are you kidding? Nu mai sterilizez demult, si regret ca am facut-o vreodata. Ce sens are, cand C se joaca cu pantofii, mananca pamant, i-am scos din gura o guma mestecata gasita pe jos...
Mai, pe mine ma cearta o colega ca de ce le spal cu detergent, ea doar le clateste...Si s-au coalizat mai multe, mi-au sarit in cap, multe fac asa. Bai, nu le am eu gospodaria, dar chiar asa??? Sa nu speli biberoanele???
Ultima oara a fost editat de Rose (2014-08-08 20:21:27)
- be_happy
- Platinum member
Hmm, pai eu le sterilizez, dar nu zilnic, o data la cateva zile, poate chiar saptamanal. Ma gandeam ca poate s-a dezvoltat vreo bacterie ceva si de aici scaunele proaste. Dar daca zici ca nu le sterilizezi nici tu...
Ei, sa nu le speli mi se pare exagerat, totusi, vasele noastre nu le spalam?!
- Rose
- Hero member
Asa am reactionat si eu, Happy. Si dup-aia am ramas putinpe ganduri si zice colega: "Ce , te gandesti daca mai vii vreodata la mine, ca poate nu spal paharele? "" Nu cred ca e bacterie, poate mai curand ceva ce a mancat. C a mai avut scaune urate de la smantana...Acum nu stiu ce sa zic, nu identific nimic deosebit...sper ca e de la dinti...
- be_happy
- Platinum member
Eu ma tot gandesc la malabsorbtie, acu vin si scaunele astea fix dupa rezultatele la analize. Desi ea in greutate a luat, dar nr de scaune zilnice parca tot e marre. Si acum cateva luni a mai avut un episod de scaune proaste cate a tinut mult mult. Cu analize negative la scaun.
- Katey
- Addicted member
Noi am fost la urgente in seara asta. N are o masinuta din aia de "calarit", a vrut sa se urce pe ea si cred ca a calcat pe roata sau ceva (era langa mine dar n-am avut timp sa reactionez) si cazut cu nasul de parchet. Ne-am speriat pt. ca a plans destul de rau si aparuse o dunga rosie asa ca ne-am dus s-o vada un doctor. Ne-a trimis la ORL ca nu era de chirurgie, iar doctorita de acolo zice ca e doar contuzie, nu e rupt (de asta ne temeam). Ne-a zis sa-i punem comprese cu Rivanol si sa-i dam o doza de Nurofen pt. durere.
Nu va spun ce m-am sperit pt. ca a cazut si cu manuta sub ea si cu nasucul...
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Fetelor ce v-am zis e nimic! Au probleme si ca sta la mine in brate si sare sus jos, ca de ce ma calareste atat, ca eu sunt gravida ca etc, pai si? Ce sa-i fac? Sa-l bat ca vrea joaca probabil. Ce intelege el din faptul ca-s gravida.. De-aia am toate mintile in cap sa-mi protejez burta de sariturile lui, dar asta nu inseamna sa nu ma joc cu el. E totul NU in casa aia. Daca deschide usa la dulap, stai cuminte! Daca da perdelutele la geamuri a o parte, nu-i voie, daca imi sare in brate, de ce esti rau? Daca baga mana in pahar, esti needucat! Pai daca l-ar vedea cum isi scoate puta afara din pampers si face pipi pe deasupra pe el si pe covor l-ar trimite direct la casa de corectie Mai au o problema si cu faptul ca ma musca si ma pica, ca daca o sa-i muste si pe-ai lor? El numai pe cei din casa musca si numai daca nu il lasam sa faca ceva. Ce sa zic.. Tare mi-ar placea sa-si vada fiecare de odrasla lui, eu am zis si ma repet. Pana am copii, nu ma hazardez sa zic ceva despre copiii altora. Pot sa stiu eu ce va ajunge copilul meu? De barfa toti suntem buni, dar de-o vorba buna Toti care avem copii ar ebui sa ne tinem gura cu privire la copiii altora, ca nu se stie niciodata ce ne rezerva viata si cand suntem pusi fara sa avem scapare intr-o situatie pe care o blamam ca vorbeste gura fara noi.
Eu m-am educat sa privesc detasat orice mod de a creste un copil. Chiar si cei pe care-i vad ca mai dau o palma la copil, sau il vad cu cipsu-n gura, sau sau sau. UN MOTIV AU. Dar pana nu suntem in situatie, e musai sa judecam. Eu am ajuns si in situatia de a-i da cipsuri, si de a-i da peste mana, si de a-l lasa sa planga si si si, in multe situatii. Sotul rade si acum de mine ca am zis in sarcina ca nu va vedea ciocolata pana la 18 ani. Si i-o pun eu in mana, si fug cu ciocolata dupa el, asa ca mi-am jurat eu mie ca in veci nu mai fac afirmatii de genul asta si nic nu mai judec asa usor. Fiecare cu cat poate.
Viata mea, desprinsa din povesti
- Katey
- Addicted member
Asa-i Deno, mai stii ce discutii aveam cand eram gravide despre cum ne vom creste copiii fara tv, dulciuri, etc?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|