Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 39-69
- cris8
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-12-18
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 39
Am inteles garga. Mi se pare cea mai buna abordare. Maine si poimaine va sta sotul , vineri o sa stea o jumatate de ora si apoi va pleca, dar o vom lua mai devreme. Oricum am vazut ca nu fac nimic cu ei acum pe vara, doar stau afara la locul de joaca. Daca vineri va plange ca azi, voi propune ca de saptamana viitoare sa mearga bona si sa stea cu ea acolo atat cat va fi nevoie. Daca nu le convine, voi cauta alta gradinita. Multumesc de idee, nu ma gandisem...
O lupta-i viata, deci te lupta... Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! Are mama o fetitza frumusica foc
- Katey
- Addicted member
- De la: Tgv
- Inregistrat: 2011-09-13
Cris, cam asa se intampla. Prima zi e totul nou, apoi se lamuresc ei ce si cum, ca mami / tati nu mai e acolo. Cand am dus-o pe N anul trecut, doar 3 copii din grupa nu plangeau dimineata, in rest jale de la un capat la altul. Au stat ambele educatoare full day iar psihologul abia s-a impartit intre cele 2 grupe mici.
Strumful 7,5 ani Gremlinul 2 ani si 10 luni
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Mult succes, Cris
- Reina
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-01
Eu l-am dus pe cel mare la cresa la 10 luni fix si nu tin minte sa fi plans dupa noi vreodata, mititelul cd ma gandesc cred ca asta a fost cel mai bun lucru din faza cu cresa
Als da si pe noi ne innebuneste , ne zice de 30 ori pe zi ca el a crescut mare , ca nu mai e mic, mereu face comparatie si povesteste tuturor ca are un frate mic mic .
Mamica de 2 pui scumpi
- cris8
- Insomniac member
Kate dar nu se liniștesc apoi? Adică pl?ng continuu toată ziua? Eu nici nu pot dormi, regret enorm ca am plecat azi, am simțit ca trebuie sa stau cu ea dar m-am luat după ele ca e mai bine sa plec... ?nsă clar nu a fost. Noroc ca mi-a zis garga ca pot proceda cu acomodare treptata, așa vom face.
Fetelor la voi fac ceva cu ei pe vara? Mie mi se pare f ciudat ca aici de 2 zile de c?nd merge nu au făcut absolut nimic, ?i țin numai afară ?n curte, și doar ?i supraveghează. Nu ?i antrenează măcar la un joc ceva, sunt de capul lor fiecare... pai cum sa nu pl?ngă? ? Ca nu ?i atrage atenția nimeni cu nimic, nu cunoaște copiii...și se și plictisește. Ieri a vrut in clasa ca se plictisea afară, eu am așteptat jos la parter ?n hol, nici nu știu dacă mai era vreun copil acolo cu ea.. E normal așa? ?
?n plus, inca nu si-a cunoscut educatoarea, stau cu ei acolo multe femei, educatoare și ?ngrijitoare, nici nu știe săracuta la cine sa se duca sa spună dacă are vreo nevoie.. și azi am aflat ca nu ?i va fi educatoare cea pe care am cunoscut-o la vizita grădiniței, ci alta pe care nu o cunosc, deși am cerut ?n mod expres directoarei sa ne cunoaștem cu viitoare educatoare. ?mi pun mari semne de ?ntrebare dacă am ales bine grădinița. .
Garga la voi c?t a durat maxim acomodarea așa treptat la fiecare din cele 3 gradinite? O săptăm?nă și ceva? Poate dura mai mult de 2 săptăm?ni oare?
Ieri eu am stat acolo dar nu l?ngă ea ci pe hol, mai venea sa mă vadă dar nu stătea cu mine, se ducea după copii și jucării. Dacă ar și atrage-o cu ceva activități, ar fi altceva...
Ultima oara a fost editat de cris8 (2016-08-10 01:05:39)
O lupta-i viata, deci te lupta... Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! Are mama o fetitza frumusica foc
- als
- Sr. member
- Inregistrat: 2011-04-26
Cris, poate educatoarea de la grupa ei este in concediu. Majoritatea sunt in luna august. Se face doar cu randul pentru a asigura asistarea copiilor pe toata perioada verii. Referitor la activitati, fiind in afara anului scolar, nu au o programa obligatorie de urmat in luna august. Care fac cate ceva fac din proprie initiativa, sa tina copiii ocupati cu ceva si sa treaca timpul mai repede. Cris, la voi pefioada aleasa pt acomodare nu e tocmai favorabila. Adica si daca se acomodeaza cat de cat luna asta, din septembrie o sa schimbe educatoarea, colectivul de copii , plus ca vor fi multi care plang si o vor influenta si pe ea. Parerea mea e ca nu e nevoie sa schimbi gradi pentru ca la toate se intampla cam la fel in luna august.
mami de fetita mare, Erica-Maria si surioara mica Ema-Gabriela
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
cris nu fac mai nimic nu ei pe perioada vacantei... a noastra a zis ca vrea sa faca ceea ce nu au reusit ei sa inteleaga in timpul anului dar asta ca vrea ea, nu ca e obligatoriu...acum e un fel de cresa.. joaca sub supraveghere... intr-un fel e bine ca ai dus-o de acum ca se mai acomodeaza pana la 01.09 cand vin multi copii noi si o sa fie o jale generala acolo
- cris8
- Insomniac member
Neata,
Als, Cmin, multumesc mult pt raspunsuri, atunci asta e, asteptam sa vina septembrie Asa e, educatoarea ei e in concediu, dar de maine vine.. sper sa fie mai bine, si sa stea mai pe langa ea, ca tot nu are multi copii acum Pana in septembrie va merge cineva cu ea acolo, daca tot stau numai la locul de joaca.. zilele astea sotul, apoi bona, si sunt 3 saptamani, sper sa se acomodeze.. azi nu pleaca din bratele sotului cred ca e speriata de ieri ca am plecat si a plans atat..
- GeoGeo
- Hero member
- Inregistrat: 2010-02-15
buna
cris, cam asa se intampla... de a doua zi se schimba reactia . in primele doua saptamani de gradi au stateam cate o ora la usa clasei pana cand o convingeam sa intre ... apoi a racit, apoi nu a mai plans .
dar sa stii ca o educatoare buna linisteste copilul in 5 minute . iti zic sigur ca am vazut asta - la prima gradi la alta educatoare, la a doua gradinita educatoarea ei a calmat in 5 minute trei frati (tripleti) care urlau de mama focului si se agatau de parinti intr-un mare fel .. copii cam de 4 ani asa (la a doua gradi grupa mare era de fapt mixta) . deci daca educatoarele nu reusesc sa o llinisteasca (chiar daca peste o ora isi aduce aminte iar ) , daca nu o pot calma, parerea mea e ca nu ok .
yes it's official : sunt mamiiiicaaaa !
- cris8
- Insomniac member
Geo, multumesc de raspuns. Din pacate educatoarea ei e in concediu si pe celelalte nu stiu cat le intereseaza.. sper sa fie ok educatoarea cand vine. O sa vad.. Azi a stat sotul cu ea, jumatate din timp a plans si nu a vrut la copii, apoi a prins curaj si a urcat in clasa cu copiii linistita, tati a ramas la parter, nu pleaca. Eu zic ca va functiona treaba cu acomodarea treptata, mi-a zis o colega ca asa a facut si ea si a fost ok, alta colega care locuieste la Vienna mi-a spus ca la gradinita acolo din start asa se recomanda, 2 saptamani sa stea cineva din familie cu copilul acolo.
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
peste tot cred ca se recomanda acomodarea treptata in afara de romania
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- cris8
- Insomniac member
da bubu, asa cred si eu...la noi te dau pe usa afara , si il lasi acolo innecandu-se de plans.. cica asa e bine..aiurea.. dar cata vreme fac un efort si dau niste bani pt gradinita, macar dreptul asta sa mi-l dea, sa procedez cum vreau.
- Reina
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-01
eu auzisem de o gradinita in zona 13 sept care nu accepta copii fara perioada de acomodare, nu ii poti lasa de la inceput program lung , prima luna doar program scurt altfel nu te primeste.
Mamica de 2 pui scumpi
- gargarita
- Moderator
Cris, la prima grădiniță a durat cam o săptăm?nă și jumătate acomodarea. Cred că ar fi mers și mai repede dar am fost eu temătoare. La doua, n-am stat deloc că așa au zis educatoarele. Ștefan a fost ok vreo săptăm?nă apoi au ?nceput problemele; dar la el nu a fost despărțirea de mine problema ci faptul că nu se simțea ok acolo iar eu aveam să mă conving de asta muuult mai t?rziu La treia am stat prima zi cu el și apoi nu mai știu, cred ca am stat vreo 2-3 zile pe hol, mai plecam.... Și l-am lăsat mai ?nt?i vreo 2 ore apoi am crescut. Dar la el ?mi era mai degrabă frică să nu respingă gradinita dec?t sa-i fie greu fără mine.
Legat de activități... Nu știu cum este la creșa dar la grădinița mereu au făcut activități pe timpul verii. Mai relaxante dar au fost. Niște jocuri de mișcare, c?ntecele cu dans, povestioare etc tot cred că ar merge, zic. Joaca liberă nu trebuie să lipsească dar nu doar asta toată ziua.
- GeoGeo
- Hero member
din pacate la gradinitele de stat nu permite nici "logistica" ..
la grupa mare n a avut doua educatoare mai in varsta amandoua , dar foarte foarte bune . incredibil ce stare de relaxare era mereu in clasa, chiar si atunci cand ii certau . parca erau closti cu puii dupa ele
- cris8
- Insomniac member
Da, deci dupa ce a urcat in clasa cu copiii, a stat acolo o ora, cica au facut si ceva activitati, au colorat, ne vor trimite poze sa o vedem. A stat psiholoaga cu ea, cica a mai plans putin si sus dar a reusit sa o linisteasca. Cand a coborat la tati era ok. Ne acomodam noi incet, incet.
garga, multumesc. peste tot am auzit ca maxim 2 saptamani de stat cu ei acolo e ok...
Ultima oara a fost editat de cris8 (2016-08-10 12:11:52)
- GeoGeo
- Hero member
in primul an e importanta joaca, invata mai tarziu diverse .
- gargarita
- Moderator
?nvățatul poate fi tot joacă pentru ei dacă este făcut ?ntr-o formă atractivă
- cris8
- Insomniac member
geo, nu stiu ce sa fac.. sa caut alta gradinita? nemultumirile mele sunt: nu e educatoarea ei acolo pana la 1 sept si nu mi s-a spus asta. Nu e o persoana care sa se ocupe de ei ca grupa, sa ii apropie, stau toate - educatoare si ingrijitoare gramada cu copiii, in general afara fara sa faca nimic. In aceste conditii, ce sa o atraga?? sunt multe femei si niciuna pana la urma, fata mea nici nu stie la cine sa mearga daca are vreo nevoie, cu cine sa vorbeasca?! si nici nu mi se par educatoarele ca au metoda, ca stiu cum sa ii ia... tu ce ai face?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|