homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col-2

#20 2007-01-30 14:11:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: rana pe col

Nu e adevarat, freedombird...lichidul lubrifiant nu are legatura cu perioadele fertile sau nu ci cu excitatia eficienta sau nu. In timpul menstruatiei riscul de infectii e mai crescut. Obiceiurile sexuale, igiena incorecta(excesiva sau insuficienta)dar si particularitatile anatomice ale fiecareia precum si actul sexual in sine dar si metodele locale de contraceptie, pot fi cauze de leziuni ale colului

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#21 2007-01-30 17:35:12

freedombird
New member
Inregistrat: 2007-01-28

Hummmm, credeam ca exista o legatura. am citit asta undeva.
si din experienta, am observat, reusita actului cu toate procesele pe care le implica este mult mai mare in perioada fertila decat imediat dupa menstruatie...

#22 2007-01-30 17:46:43

Al Pacino
Administrator

e drept, in fond sexul are drept scop ancestral perpetuarea speciei. E de asteptat deci ca, in perioadele fertile organismul sa iti creeze toate conditiile....totusi poti foarte bine sa otii excitatie suficienta si in afara perioadelor fertile si actul sexual sa fie de calitate(poate cu nitel mai multa munca din partea partenerilor dar se poate)

#23 2007-01-30 17:50:19

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

actul sexual sa fie de calitate?ce vrei sa spui doctoreassa?

#24 2007-02-04 22:52:10

victoria
New member

imi cer scuze daca am indus pe cineva  in eroare cu explicatia nu totcmai clara despre clase si CIN.As vrea sa stiu, daca este cineva sa-mi spuna, cand anume este specificat CIN pe buletinul de analize si cand nu...asta nu imi este foarte clar: de exemplu la rezultatele pe care le-am primit eu-de ce nu este precizat? mersi mult.....scuze inca odata pentru greasala!

Publicitate

loading...

#25 2007-02-05 09:02:32

cecilia
New member
Inregistrat: 2007-01-31

Buna ziua
Am si eu o intrebare: acum 2 ani, in urma colposcopiei mi s-a pus diagnosticul: Col lezional cu cito 3 ectopin extins-explicatie pe bilet: zona extinsa de ectropin care ocupa ambele buze ale colului uterin si partial fundul de sac vaginal.... fara zone de vascularizare atipice.
Medicul mi-a zis ca nu am probleme, totul este ok. Vreau sa stiu exact ce inseamna diagnosticul, si ce implica.
Multumesc

#26 2007-02-05 11:16:54

Al Pacino
Administrator

ionela, act sexual de calitate inseamna ca el satisface partenerii(pe amindoi).

victoria, sunt 2 clasificari, cea veche, Babes-Papanicolau, in 5 clase si sistemul mai nou, Betsheba...tie ti-a fost dat rezultatul dupa clasificarea veche, depinde de la laborator la laborator ce clasificare foloseste

ceciliaeste vorba despre ECTOPIE. Asta inseamna ca tu ai pe col o zona de tesut necaracteristica exoclolului(ci, cel mai probabil endocolului)...din nastere. Nimic patologic, deci nu necesita tratament

#27 2007-02-05 13:06:01

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

Acum 7 luni am facut o cauterizare. Pe biletel era scris ectopie periorificiala rugol tigrat. Ulterior din motive de gardnerella, ureaplasma etc am fost vazuta de 3 medici care nu au comentat nimic despre aspectul ranii doar au spus "col vindecat". Vineri Dr.Degeratu (desi a zis ca nu e rana) a subliniat cuvantul "tigrat" si mi-a recomandat o analiza HPV,HS1 si HS2.Sincera sa fiu mi-a displacut total modul in care m-a tratat - s-a facut ca "uita" sa-mi recolteze secretie pentru papanicolau (desi o rugasem) -cu scuza ca nu este obligatoriu decat la 1,5 ani (eu stiam ca la 6 luni), a pus un verdict de candida desi eu n-am decat secretie si usturimi destul de rau fara mancarimi sau miros (iar la ultima analiza au iesit doar cultura Doderlein si ureaplasma <10000). Poate are dreptate dar n-as face tratament pentru candida daca nu este. Acum iau doxicixlina, nizoral pastile si iaurt intravaginal. Gresesc cu ceva?Are vreo legatura aspectul tigrat cu HPV-ul sau pur si simplu a considerat ca trebuie sa-mi dea motive pentru a continua investigatiile preventiv? As vrea sa vorbim mai pe larg la cabinet intr-una din zilele viitoare, banuiesc totusi ca anticonceptionalul (si partenerul!!)sunt inceputul problemelor, pot sa va sun?

#28 2007-02-05 13:27:15

Al Pacino
Administrator

suna-ma, fireste

#29 2007-02-05 18:39:24

victoria
New member

Multumesc...si daca pe buletin scria "Bethesda negativ" sa inteleg ca totul e in regula...imi cer scuze ca nu am precizat asta din start!Sunt foarte confuza caci toate informatiile le-am adunat de pe internet si nu le-am inteles in totalitate.Imi pare rau ca sunt foarte rari doctorii care le explica pacientilor tot ce ar trebui:(. Multumesc inca o data!

#30 2007-02-06 07:52:39

cecilia
New member

Multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare- este posibil ca in 2 ani sa se dezvolte cancer (am 32)?
Pentru ca ieri am fost la colposcopie, testul pap era: leziune foarte posibil maligna- explicatie: nu este sigur intre neoplazie a exo sau endocolului. Azi ma duc la biopsie, dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept, ptr ca medicul nu ma incurajeaza deloc, dar are si un renume de "sperietoare"

#31 2007-02-06 15:50:39

Al Pacino
Administrator

victoria, Betsheba neg e absolut ok
cecilia, din nefericire cancerul se poate dezvolta si in citeva luni...in 2 ani, are tot timpul

#32 2007-03-10 18:05:16

denisailie
Membru
Inregistrat: 2007-03-10

buna seara!!am si eu o dilema..la un control mi s-a spus k am o rana pe col cat "capu meu de mare" si k ar fi din nastere(e posibil?), iar doctorul respectiv a vrut sa ma cauterizeze fara un test papanicolau inainte fara nmk..de aceea am mai consultat si un alt medic care mi-a spus k nu e bine sa fac cauterizarea, mi-a dat un tratament cu ovule, iar la test PAP mi-a iesit clasa 2...eu ce fac in situatia asta??inca ceva, al doilea medic mi-a spus k rana pare superficiala, dar nu am facut colposcopie...am inteles k nu e bine sa stai foarte mult cu o rana pe col..ce ma sfatuiti???multumesc anticipat!!

#33 2007-03-11 20:02:06

lolita
Full member
Inregistrat: 2005-10-07

eu cred k ar trebui sa te duci la un medic ginecolog caruia sa ii arati PAP-ul, sa ii spui k vrei sa ti se faca o colposcopie si sa decida daca rana e de cauterizat ori nu.. normal e sa iti cauterizeze rana dupa aceste 2 procedee.. ovulele ti le da pt a diminua rana.. daca aceasta stagneaza ti-o va cauteriza.. asa cred eu.. dar sa vezi si parerea doctoressei

You think you know but you have no idea

#34 2007-03-12 10:53:22

Al Pacino
Administrator

parerea mea e ca poate cel de-al doilea medic a vazut mai corect lucrurile....din [principiu nu am incredere in cei care se reped la interventii si la diagnostice din astea solemne....

#35 2007-03-12 17:11:32

denisailie
Membru
Inregistrat: 2007-03-10

am inteles..cel mai bine o sa fac o colposcopie si atunci se va vedea exact ce e de facut..sper... smile va multumesc mult pt sfaturi!!

#36 2007-03-13 08:29:41

cecilia
New member

Nu vreau sa te sperii, dar acum 2 ani si mie mi s-a pus acelasi diagnostic, iar acum am cancer invaziv in stadiul Ia (de fapt se va stabilii stadiul exact dupa conizatie ). Sau oricare ar fi rezultatul, dupa 6 luni repeta, nu te multumii cu ea (cum am facut eu).

#37 2007-03-30 15:48:35

pacienta
New member
Inregistrat: 2007-01-25

ai facut conizatia cecilia? cum a fost?

#38 2007-03-30 17:46:05

andreea_19
New member
Inregistrat: 2007-03-30

Buna ziua toturor.Am si eu o problema care a inceput sa se agraveze.Mi-am inceput viata intima la 21 de ani,si pana acum(22 jumatate) vizitele la ginecolog nu sunt foarte placute.Am un singur partener,si viata intima nu este exagerata.Ca metoda de contraceptie folosesc Diane-35 si sunt foarte bune.Problema mea este ca de la o secretie obisnuita,am inceput sa am probleme.Cand am fost prima oara la control mi s-a spus ca am o rana mica pe col,si o infectie si mi s-au recomandat niste ovule pe care le-am luat (Polyginax).Apoi am fost o perioada plecata in strainatate,la studiu,si nu am avut nici contact sexual si nu am mai urmat nici un alt tratament.Cand m-am intors in tara,mi s-a spus ca rana a crescut.Unii medici imi recomandau cauterizare,iar altii in nici un caz,doar tratament.In lunile urmaotare am luat iar ovule(Gynozol,nizoral,metronidazol)evident in cantitati masurate,si luate cu cap,si am uitat sa mentionez am facut spalaturi cu Fenigin timp de 12 zile..Mama mea este si ea cadru medical,ma sfatuieste tot ce este mai bine,sunt curata,am o igiena permanenta,am grija de mine.De ce ma confrunt cu aceste probleme?Ieri am fost la ginecolog si mi-a spus ca am colul foarte sensibil si ca sangereaza la cea mai mica atingere si acum fac tratament cu Canesten,terbuie sa le iau 6 zile,si apoi sa imi vina menstruatia si sa vedem ce se intampla.Astazi am fost sa imi ia o Fungigrama.Puteti sa imi spuneti ce inseamna mai pe larg?Care sunt etapele pe viitor?Daca fac acest tratament cu  Canesten pentru Candida asta atat de stresanta,o sa imi ajute?Consider ca iau prea multe la varsta asta,si ca nu este tocmai eficinet pentru viitorul meu.Nu stiu ce sa mai fac si cum sa o mai scot la capat.Si partenerul meu a facut tratament cu Metronidazol,insa eu chiar daca ma tratez,vad ca persista..cine este aici de vina?De ce se intampla toate lucrurile astea?Ce este de facut?Ce imi recomandati?Va rog sa imi dati si mie un sfat!Multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.