homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col-3

#39 2007-03-30 17:52:02

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: rana pe col

eu sincer andreea_19 m as ingrijora mai degraba pentru rana aceea pe col...o cauterizare cred ca te ar ajuta...bineinteles ca aici doar medicul poate sa te indrume...in ceea ce priveste candida...ai incercat cu iaurt si lactobacili luati pe cale orala?

happy with him...inlove with him...puss

#40 2007-04-02 13:56:08

cecilia
New member
Inregistrat: 2007-01-31

pentru pacienta - am facut conizatia, a fost cu internare si anestezie totala, suportabil, efectele anesteziei sunt mai greu de suportat, efectele conizatiei sunt suportabile, ma asteptam la asta- dureri suportabile si sangerari.
Acum astept rezultatele, sper sa fie bunicele...

#41 2007-04-03 13:45:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

andreea_19, doar ginecologul care te urmareste stie sa iti spuna care sunt pasii de urmat. ca sa ai o a doua parere pertinenta trebuie sa mergi la un consult la alt medic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#42 2007-04-16 20:13:33

alsse
New member
Inregistrat: 2007-04-16

Este pentru prima oara cand accesez acest forum si tot citind diverse subiecte m-am hotarat sa apelez la acest site pentru un sfat profesional. Am fost diagnosticata cu o rana pe col mai veche aparuta in urma unei infectii urinare nedepistate, netratate. am facut testul B.Papanicolau, in urma caruia la analize am primit rezultatul : Frotin clasa II B Pap , inflamatie - tip reparator - bethesda system (Celule epiteliale 1.pavimentoase : frecvente, izolate, placarde mici; 2. intermediare : rare, izolate; 3. parabazale : _. celule epiteliale cilindrice : relativ frecvente, izolate, placarde mici,; celule metaplaziate pavimentoase : rare. celule epiteliale maligne : polinucleare neutrofile : frecvente; hematii : rare. flora microbiana : cantitate mica; tip : bacili ). Trebuia sa merg apoi sa fac o colposcopie, insa din cauza sarbatorilor de pascale + alte probleme personale am amanat ; drept urmare vizita medicala pt citirea analizelor + colposcopia s-a amanat cam o luna. Credeti ca as putea avea ceva grav ? Adica in afara de acea infectie ce a cauzat rana, ce reiese din analize ? Voi urma un tratament/cauterizare cesafac ? Cu alte cuvinte ce reprezinta diagnosticul meu ? V-as fi recunoscatoare daca cineva mi-ar da un raspuns specializat (nu ma prea pricep la astfel de probleme). Va multumesc ! O seara cat se poate de buna ! Alsse

#43 2007-04-17 11:21:03

Al Pacino
Administrator

din rezultatul scris de tine reiese ca ai putea avea o infectie. nu stim cu ce. testul papanicolau ar fi trebuit sa fie insotit de un examen de secretie.

Publicitate

loading...

#44 2007-04-17 11:46:45

CristinaCanizares
New member

Buna ziua,
eu am o rana pe col din cate am inteles destul de mare.
Rezultatul papanicolau este CII - celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si singulare, celule epiteliale scuamoase parabazale singulare, celule epiteliale glandulare endocervicale erozive ordonate in aranjamente de tip ''fagure de miere'', granulocite neutrofile, histocite, hematii, coci banali lactobacili.modificari celulare reactive pe fond inflamator si eroziv, fara aspecte dis./neoplazice.
As vrea sa stiu ce inseamna acest rezultat si daca trebuie sa-mi fac griji sau nu.
Mi s-a recomandat sa nu cauterizez acea rana deoarece colulu este de asemenea infectat cu hpv 45 si nu stiu ce sa fac, sa cauterizez rana sau nu?

#45 2007-04-17 12:03:20

Al Pacino
Administrator

iti vine sa crezi sau nu clasa II e un rezultat bun, care pe mine nu ma duce cu gindul la vreo leziune foarte mare. Descrierea ulterioara ne zice insa ca e o rana pe col. Mi se pare mai potrivit sa fie identificat agentul care a cauzat inflamatia si rana si sa fie tratat. E foarte posibil ca, odata cu asanarea infectiei vaginale sa se vindece si rana. Nu m-as grabi la cauterizare

#46 2007-04-17 12:08:09

CristinaCanizares
New member

Este posibil ca infectia cu HPV 45 sa fi cauzat aceasta rana pe col? Credeti ca as putea vreodata scapa de acest virus HPV? Stiti vreun tratament pentru acest virus? Daca as cauteriza acea rana de pe col as bloca virusul in peretii colului?

As vrea mult de tot sa va intalnesc pentru o consultatie. Mi-ati lasat o impresie foarte buna si imi inspirati incredere. As vrea si parerea dumneavoastra in ceea ce priveste rana de pe col (marime, gravitate) si Hpv. Pot sa va sun pentru a stabili o consultatie? Multumesc

Ultima oara a fost editat de CristinaCanizares (2007-04-17 12:26:18)

#47 2007-04-17 12:28:46

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

este posibil
de HPV nu se scapa...
nu exista tratament
trebuie avut in vedere ca HPV 45 este cu risc crescut de cancer. la fiecare 6 luni trebuie sa repeti papanicolau.

mami de minuni hjarta

#48 2007-04-17 12:34:14

CristinaCanizares
New member

Da, multumesc. Dar nu inteleg de ce mi s-a spus ca organismul poate epura acest virus daca sunt sanatoasa si am imunitatea ridicata. Poate ca doar sa ma amageasca. Dar daca sunt precauta si ma tratez perfect este adevarat ca pot trai cu acest virus in peretii colului fara sa declanseze displazii sau alte modificari de natura canceroasa?

#49 2007-04-17 12:34:49

Al Pacino
Administrator

Cristina, eu nu sunt ginecolog, repet. Rana poate fi cauzata de HPV, ma indoiesc insa, dat fiind clasa II....examenul de secretie mi se pare in continuare necesar. In rest, e cum a zis eu_vreau.
Sigur ca ma poti suna, putem stabili intilnire, dar ma tem ca nu pot sa te ajut in sensul evaluarii leziunii de col, adica nu am conditiile pentru a efectua un examen clinic ginecologic

#50 2007-04-17 12:36:50

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

poti, da. este cu risc crescut dar nu inseamna ca e si obligatoriu sa faci ceva de la el. fa constant controalele ginecologice pt ca e mai usor sa previi decat sa tratezi.

Ultima oara a fost editat de eu_vreau (2007-04-17 12:37:40)

mami de minuni hjarta

#51 2007-04-17 12:37:27

CristinaCanizares
New member

Am inteles, va multumesc oricum.

Fac testul papanicolau la 3 luni de zile chiar pentru tot restul vietii si incerc sa manac sanatos in continuare, nu fumez, nu cafea, nu alcool, nu mananc grasimi si fac sport. se pare ca pana acum testul papanicolau a iesit bine fara dis./neoplazii.
Sper ca macar acea rana de pe col sa se vindece fara cauterizare.

Ultima oara a fost editat de CristinaCanizares (2007-04-17 12:40:16)

#52 2007-04-18 18:17:27

alsse
New member

doctoressa a scris:

din rezultatul scris de tine reiese ca ai putea avea o infectie. nu stim cu ce. testul papanicolau ar fi trebuit sa fie insotit de un examen de secretie.

smile Multumesc pt raspuns...oricum sapt asta o sa-mi fac o programare sa continui ce aveam de facut...si sa speram ca e bine. totusi poate influenta cu ceva acea infectie viata sexuala, partenerul sau altceva ?? Va sunt recunoscatoare, o zi buna tuturor.

#53 2007-04-19 16:06:28

Al Pacino
Administrator

e posibil...cita vreme nu stim ce cauzeaza infectia(agentul) nu stim nici raspunsul ferm la intrebarea asta

#54 2007-04-20 13:30:35

pacienta
New member
Inregistrat: 2007-01-25

cecilia, am facut si eu conizatia, tot asa s-a desfasurat si la mine, insa n-am avut dureri decat atunci cand m-am trezit, mi s-a facut un calmant, si asta a fost tot. sangerari n-am avut decat vreo 2 saptamani dupa. a venit si rezultatul de dupa, insa nu mi-a prea spus medicul ce anume a iesit, mi-a spus doar ca medicul citolog nu i-a dat nimica scris ci au hotarat impreuna sa-mi fac acest test. initial eu avusesem carcinom in situ, adica cancer in faza 0, dupa conizatie m-a trimis sa-mi fac testul HPV-ADN, azi merg dupa rezultat. il voi intreba mai multe cand merg cu rezultatul hpv. tie ce ti-a spus medicul dupa conizatie, ce rezultat ai avut?
iti multumesc pentru raspuns.
intre timp am primit rezultatul HPV si nu am radacini oncogene, se pare ca o fi disparut prin conizatie.

Ultima oara a fost editat de pacienta (2007-04-21 15:25:53)

#55 2008-08-15 19:18:25

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

am sa nu voie sa fac dragoste daca am rana pe col si urmez un tratament?

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#56 2008-08-15 21:54:28

ttenzika
Sr. member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-21

nu ai voie sad,sorry

mamica de bebe Alecsandra  al9leacer

poze:bebe alecsandra
http://picasaweb.google.com/ttenzika/Po … 33rsae2QE#

#57 2008-08-16 13:04:48

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

pai? la ce riscuri sunt expusa?

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.