homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament pentru chlamydia-12

#210 2008-01-14 09:34:01

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: tratament pentru chlamydia

n-ai pt ce. smile

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#211 2008-01-14 23:40:25

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

iar eu smile explicati-mi va rog urmatoarea poveste: azi si-a primit si prietenul meu analiza pt anticorpi chlamydia si i-a iesit igm negativ, igg pozitiv. partea buna e ca a scapat de o luna de doxiciclina (si de bacterie, bineinteles). partea mai putin buna sunt eu... adica el a luat azitrox ca si mine (fara analize preliminarii), iar la mine n-a avut nici un efect. deci presupun ca nici la el n-ar fi trebuit, nu?

supozititia mea este urmatoarea: acu vreo  2 luni am tras de el sa-si faca analiza de candida, ma gandeam sa nu iau inapoi de la el de moment ce nu-mi mai trecea. si a facut... candida nu i-a iesit, in schimb i-a iesit.. e. coli. a urmat un tratament de 10 zile cu ciprofloxacin 750. eu, pe de alta parte, pt ca vaginal nu "detineam" asa ceva, mi-am facut o analiza de urina... si era prezenta... dar, din pacate, dr la care am fost atunci mi-a dat doar 7 zile ciprofloxacin 500. e. coli ne-a trecut la amandoi.

de atunci, din diverse amanari la medici, am facut doar sex protejat.

rezultatul? acum o luna (si, respectiv, la o luna de tratam cu ciprofloxacin) eu aveam o valoare la chlamydia mult mai mica decat in prezent, dupa tratamentul cu azitrox. concluzia mea ar fi ca lui i-a trecut inca de atunci, de la ciprofloxacin.... iar la mine a scazut, dar n-am luat destul incat sa treaca. i-am zis asta dr mele, dar ea mi-a zis ca, mai degraba, este vorba de un stadiu incipient la mine (incipient in momentul primei analize). ori... daca tocmani ziceam ca am "dus-o" numai in sex protejat... iar pe alaturi n-am calcat nici unul... atunci la mine in cap nu se leaga...

daca a avut cineva rabdare sa urmareasca toata povestea... spuneti si  voi ce credeti... sa continui o luna cu doxi sau sa merg la ea si sa-i spun... poate trec pe ciprofloxacin si "tintesc la sigur?"

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#212 2008-01-14 23:43:45

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

nu sunt medic...dar tot ce spui tu e f logic...si f probabil...cel mai bine ar fi sa astepti sa vezi ce zice si doctoressa...

happy with him...inlove with him...puss

#213 2008-01-16 15:23:17

katami
Platinum member

doctoressa, poti sa ma ajuti, te rog, cu o parere avizata?

multumesc, crys_ty_na...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#214 2008-01-16 15:52:47

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

katami, eu cred ca analiza ta e gresita si ar trebui sa o repeti in alta parte

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#215 2008-01-16 18:14:45

katami
Platinum member

daaaa? suna (prea) bine!! daca nu aveam deja o sapt de tratament, faceam asta... asa, cred ca voi mai lua macar inca o saptamana (dar nu cred ca rezit inca 3!!!), pt ca, in eventualitatea in care, totusi, diagnosticul nu e gresit... sa nu fac dupa-aia rezistenta la doxiciclina daca intreup si reiau... nu?

multumesc mult, doctoressa. data viitoare voi face la alt lab.. si am sa fac si din sange, nu doar din secretie

aaa.. ceea ce ma face sa cred, totusi, ca rezultatul poate, din pacate, sa fie bun, e faptul ca am uneori dureri surde (nu foarte intense, dar exista) in zona pelvina. dr mea a zis ca sunt de la chlamydia... si (nush daca psihic sau nu) parca m-au mai lasat de cand cu doxicilina...

Ultima oara a fost editat de katami (2008-01-16 18:21:33)

#216 2008-01-16 21:37:17

katami
Platinum member

inca o intrebare... sper ca ultima pe tema asta!!!

as vrea ca, in momentul in care imi voi repeta analiza, sa o repete si prietenul meu (desi e clar ca folosim prezervativ pana atunci, dar...). chestia e ca am citit atatea pareri diverse despre analizele de anticorpi, incat as vrea sa faca si el din secretie uretrala. as vrea sa stiu care este "procedura de recoltare" pentru asa o proba. pt ca el e genul greau de convins sa mearga la doctor cand e vorba de zona intima, de aceea as vrea sa stiu ce il asteapta (si sa ne hotaram daca sa-i faca o vizita urologului sau sa mearga pur si simplu la laborator  - unde, cu siguranta, va da peste o dna sau dra).

sper sa nu pare stupida intrebarea (sincer, mie mi se pare putin, eu nu m-as mai uita ce sex are medicul dar... aste e, asa e el). sper sa ma puteti ajuta (si) cu asta

#217 2008-01-17 15:29:04

Al Pacino
Administrator

katami, daca nu are secretie uretrala(si presupun ca nu are) din ce anume sa ii recolteze????
lasa omul in pace!
durerile in abdomenul inferior pot avea atit de multe cauze! faci rezistenta la antibiotic daca iei 2-3 pastile apoi opresti...dupa o vreme iar si tot asa.
tu ai luat o saptamina deja, nu faci nici o rezistenta! in plus, scumpa mea, e toxic hepatic doxiciclina asta.... eu as opri-o, ajunge 7 zile

#218 2008-01-18 08:30:23

katami
Platinum member

am inteles... multumesc pt raspuns, doctoressa. sincer... auzisem niste prostii, cum ca recoltarea asta s-ar face cu un betisor pe canalul uretral, ca la sonda... inteleg ca se face prin raclare (daca are ce), asa cum mi-am inchipuit si eu. cred k facea misto de mine persoana care mi-a spus. iar eu recunosc cu rusine ca nu sunt prea avizata in domeniu... pt ca pana acum nu mi-am facut nici macar analizele alea obligatorii, n-am avut niciodata pb de sanatate serioase... iar ginecologice deloc pana acum.

cat despre doxiciclina.. e cam aceeasi situatie... n-am mai luat antibiotice de ani buni, sunt impotriva lor de obicei, pt ca stiu cat de toxice sunt pt tot oragnismul, dar... imi doresc fff mult un copil, intr-un viitor destul de apropiat (1-2 ani maxim) si treaba asta cu chlamydia m-a speriat pana la depresie, deja intorc capul dupa gravide pe strada ca dupa barbati (mai ales ca la mine pare sa fi fost rezistenta la primul tratament si citisem despre persoane care de ani de zile se lupta cu ea). asa ca... am trecut peste tot si m-am agatat de chimia din pastile (prostia omului modern, pe care mai demult o criticam). incat multumesc si pt ca mi-ati amintit asta... am sa ma opresc si cand refac controlul sper sa vin cu vesti mai bune.

Ultima oara a fost editat de katami (2008-01-18 09:04:53)

#219 2008-01-21 09:12:01

katami
Platinum member

"Teste ELISA. Au o sensibilitate de 20-85% ?n funcţie de tipul de test utililizat. Permit testarea unui mare număr de probe cu un cost mic. Sunt rapide şi automatizabile. Dezvantaje: au specificitate mare numai dacă rezultatele pozitive sunt confirmate şi cu o altă metodă şi pot fi efectuate numai pe probe recoltate invaziv (uretră, cervix).

Testele serologice sunt lipsite de valoare pentru diagnosticul infecţiilor genitale produse de chlamydii, cu excepţia limfogranulomatozei veneriene. Există mai multe probleme care au exclus utilizarea lor:

a.Prevalenţa bazală a anticorpilor anti-chlamydia la populaţia sexual activă la risc pentru infecţia cu C. trachomatis este mare, ajung?nd la 45-65% dintre persoanele testate. Această prevalenţă mare a seropozitivităţii la pacienţi asimptomatici şi cu culturi negative reflectă probabil fie o infecţie anterioară, fie o infecţie asimptomatică, cronică, nedetectabilă cu tehnicile de cultivare existente.

b.Absenţa unui debut brusc, zgomotos, ?n cazul majorităţii infecţiilor chlamydiene face ca pacienţii să fie examinaţi de obicei ?n perioade ?n care anticorpii de tip IgM să nu poată fi demonstraţi, iar cei de tip IgG să nu ?nregistreze modificări ale titrului, ceea ce face ca parametrii serologici sugestivi ai unei infecţii recente să fie absenţi. Acest fapt este ?nt?lnit mai ales la femei. Debutul simptomelor este mai brusc la bărbaţi cu uretrită negonococică şi seroconversia pentru IgM poate fi demonstrată ?n majoritatea acestor cazuri. 

c.Infecţiile genitale superficiale (uretrită, cervicită) produc ?n general titruri mici de anticorpi (1:8  ? 1:256). Dintre bărbaţii cu uretrită negonococică care au fost iniţial seronegativi, dar care au dezvoltat ulterior anticorpi tip IgG anti-chlamydia, 60% au avut titruri ?ntre 1:8 şi 1:32, iar restul de  40% titruri ?ntre 1:64 şi 1:254. La femei, cele mai mari titruri (>1:256) au fost mai frecvent observate la femeile cu salpingită şi titruri şi mai mari (frecvent 1:1024) la cele cu perihepatită.   

d.Reactivitatea ?ncrucişată pe care anticorpii anti- C. trachomatis o au cu C. pneumoniae poate ?mpiedica diagnosticul. 

Av?nd ?n vedere limitările menţionate anterior, serologia nu poate fi utilizată pentru diagnosticul de caz al infecţiilor genitale produse de chlamydii"

(din GHID DE DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT AL INFECŢIILOR TRANSMISE SEXUAL)

asta CHIAR e deprimant... practic, iti zice ca ai sanse maricele spre foarte mari sa iti iasa analizele aiurea, indiferent de metoda aleasa (din cele doua existente in Romania la ora actuala). alte metode, mult mai sigure... nu exista la noi. am postat asta pt ca toata lumea cu aceasta problema sa stie ca e cazul sa faca ambele teste, ca sa-si creasca sansele de a NIMERI un rezultat bun....

#220 2008-01-21 09:41:05

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

sunt multe persoane cu fals pozitiv pe forum...

mami de minuni hjarta

#221 2008-01-21 12:51:55

Soleil
Addicted member

nu prea are legatura cu subiectul topicului deschis, insa o sa ma iertati sper angel ca nu am timp sa caut un topic cat de cat relevant. pe scurt, de vreo 2-3 zile au inceput sa ma doara tare ovarele, simt ca o durere surda, mai tare in dreapta, ceva gen ca la menstruatie, dar nu la fel de tare...se accentueaza la frig si uneori de-abia pot merge caci la fiecare pas ma doare tare in dreapta...sa fie doar chisturi sau m-oi fi procopsit si cu o anexita? programare la medic am abia pe 15 feb sad

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#222 2008-01-21 12:53:08

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

daca se accentueaza la frig inclin catre o anexita...dar...apendice mai ai?

happy with him...inlove with him...puss

#223 2008-01-21 13:21:57

katami
Platinum member

mai... eu NU vreau nici sa dau diagnostice, nici sa te sperii... dar e o sansa sa fii... ontopic sad. cam asa ceva am avut si eu, iar dr mi-a zis ca e de la chlamydia (dar daca citesti mai sus, ai sa vezi ca doctoressa a spus ca pot fi total alte cauze). la mine se accentua in special la mers (si la frig, dar parca mai putin). m-a lasat de cand am facut tratam cu doxiciclina (din nou, NU spun eu ce sa iei, ci doar cum a fost la mine) si cu... multa miscare, ca sa se irige mai bine zona... si asteptare, ca sa treaca saptamanile dupa care pot repeta analiza. tie multa bafta, sa nu fie asta, ci ceva de care scapi mai usor si mai fara urmari...

aaa.. si ps: daca, totusi, vrei sa repeti analiza, stiu ca esti din iasi: m-am informat eu, la synevo iti dau raspuns calitativ la analiza (de tipul prezent/slab prezent/absent, fara valori) si trimit proba la bucuresti (deci cred ca dureaza mai mult). in conditiile astea, eu una cred ca raman pt praxis...

PT EU_VREAU: cum iti dai seama ca esti "fals pozitiv"?

Ultima oara a fost editat de katami (2008-01-21 13:27:21)

#224 2008-01-21 13:33:10

Soleil
Addicted member

@ crys_ty_na: apendice as mai avea...dar nu cred sa fie de acolo ? seamana cu durerea de la menstra, dar e si o durere asa surda, exact la jonctiunea abdomen-picior. eu ma stiu cu chisturi care tot apar si dispar si de la care mai aveam dureri...

@katami: eu una o sa repet si analiza la synevo, macar pntru o a doua opinie...eu cand am fost ultima oara la praxis - venit fuguta de la doctor cu analiza in geanta mi-a lasat sticluta pe birou si a preluat clientul urmator...mie mi-a iesit bun rezultatul, dar parca nu m-as increde prea mult la ce am vazut...
simptomele vad ca sunt asemanatoare...eu sper sincer sa nu ma gasesc iar cu nenorocita asta de boala...

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-01-21 13:34:13)

Thé à la menthe hjarta

#225 2008-01-21 14:12:48

katami
Platinum member

sad da.. exact la fel am patit si eu cu sticluta... tin minte ce mutra trista am abordat cand am vazut cum o lasa pe birou, dar vorba ta, a preluat pe urmatorul, asa ca mi-am plans alergarea pana la lab si atat.  dar decat sa stiu ca o plimba pan la bucuresti in... cine stie ce conditii de acelasi gen....

desi am gasit odata o explicatie (daca nu ma insel, chiar pe siteul synevo) conform careia nu conteaza transportul, avand in vedere ca analiza se refera la antigen, nu la bacteria vie (dar eu ma intreb, totusi... nu se inmulteste aia cum vrea acolo daca o tii la caldurica.. si nu afecteaza si rezultatul? dr mea mi-a zis explicit, dupa recoltare: "ACUM te duci cu proba la lab"... chestie care mi se parea fireasca, n-am intrebat de ce)

Ultima oara a fost editat de katami (2008-01-21 14:14:10)

#226 2008-01-21 15:11:27

Soleil
Addicted member

pai si mie la fel mi-au zis sa ma duc fuguta (si onofriescu, si holicov - ca m-am cautat la amandoi) si am fugit ca nebuna dupa taxiuri etc. sa ajung la timp. plus ca, ultima oara m-au pus astia de la praxis sa cumpar de lai ei recipientul de analiza inainte sa merg la dr si sa o tin in frigider pana mi se recolteza...pai asa goala sa o tin in frigider si cu secretie sa o tranteasca pe birou? neutral cel mai aiurea e ca tot ultima data am ajuns cu sticluta dupa programul de preluare analiza (ca schimbasera programul si binenteles ca nu mi-au spus cand am cumparat sticluta). receptionista a luat sticluta, s-a dus la laborator cu ea sa intrebe daca mai primesc (ma intreb ce faceam daca nu o primeau) si din laborator...s-a intors cu sticluta inapoi si a last-o pe masa... neutral

Thé à la menthe hjarta

#227 2008-01-21 15:31:52

Al Pacino
Administrator

nicolle_rox a scris:

nu prea are legatura cu subiectul topicului deschis, insa o sa ma iertati sper angel ca nu am timp sa caut un topic cat de cat relevant. pe scurt, de vreo 2-3 zile au inceput sa ma doara tare ovarele, simt ca o durere surda, mai tare in dreapta, ceva gen ca la menstruatie, dar nu la fel de tare...se accentueaza la frig si uneori de-abia pot merge caci la fiecare pas ma doare tare in dreapta...sa fie doar chisturi sau m-oi fi procopsit si cu o anexita? programare la medic am abia pe 15 feb sad

1.sa verificam apendicele
2.poate fi si anexita
3.oare te apropii de menstra?
5 ai putea fi in perioada ovulatiei?
6. sigur nu esti gravida?
7. daca raspunsul la 6 e sigur, atunci eu zic sa iei niste antiinflamator(gen nurofen)...ajuta

#228 2008-01-21 15:42:45

Soleil
Addicted member

doctoressa a scris:

nicolle_rox a scris:

1.sa verificam apendicele
2.poate fi si anexita
3.oare te apropii de menstra?
5 ai putea fi in perioada ovulatiei?
6. sigur nu esti gravida?
7. daca raspunsul la 6 e sigur, atunci eu zic sa iei niste antiinflamator(gen nurofen)...ajuta

1. o sa incerc cumva
2. asta ar mai lipsi
3. ar mai fi vreo 11 zile pana atunci
5. foarte posibil de fapt ar fi pe sfrasite acum, ca a inceput vineri secretia aia specifica, insa nu am mai patita asa in alte luni
6. eu zic ca nu-s - nici n-am luat asta in considerare
7. o sa mai astept sa vad daca e musai.

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-01-21 15:43:48)

Thé à la menthe hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.