homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament pentru chlamydia-14

#248 2008-02-25 18:52:55

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: tratament pentru chlamydia

Am revenit cu rezultatul la papanicolau...de fapt, e in sistem bethesda:

Infectii - nimic
Modificari celulare asociate cu: inflamatie
Anomalii celulare: nu e bifat nimic.
Evaluare hormonala: aspect hormonal compatibil cu varsta si anamneza.

Cracterizare generala: modificari celulare benigne.

Diagnostic final: FCD de tip inflamator.

Descriere citologica: celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora nespecifica coco - bacilara.

mie-mi suna ca e relativ bine...ultima parte nu am prea descifrat-o...binenteles ca la dr nu am maia vut cum sa intru cu rezultatul...ar ttrebui sa-mi fac iar programare si sa astept 1 luna - 2.... neutral

E bun rezultatul? ce spuneti? sad

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#249 2008-02-25 18:57:29

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

de unde totusi inflamatia?

mami de minuni hjarta

#250 2008-02-25 19:19:02

Soleil
Addicted member

pai nu stiu...e inflamatie pe col? daca da, e de la rana aia/ conizatie care cica nu s-a vindecat de tot nici pana acum

in rest, candida e omniprezenta, poate intretine aceasta inflamatie? eu cum sa fac, testul mi-l fac degeaba, ca sa-l vada dr tre sa fac o noua programare...

ce inseamna totusi inflamatia?
si asta: "Descriere citologica: celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora nespecifica coco - bacilara."?

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-02-25 19:19:36)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#251 2008-02-25 19:25:42

o'hara
Platinum member

inflamatia aia e data de candida atunci daca zici ca o ai dar aici nu vad sa fie candida. si candida intretine rana - lantul slabiciunilor. metaplaziile nu ridica probleme. e transformarea unui tesut epitelial in alt tesut epitelial dar fara semnificatie patologica. poate fi determinata de infectie si trece o data cu ea. exudatul e dat de o infectie. flora e doderlain.

mami de minuni hjarta

#252 2008-02-25 19:29:52

Soleil
Addicted member

pai candida nu-mi iese laa citoteste, nu stiu de ce. cu toate astea, dr sustine mereu ca o am. simptomele mele au fost mereu de o secretie galbui-maronie, grunjoasa, nu abundenta, parca uneori cu niste fircele gri...da' poate ma insel... in rest, mancarimi, intepaturi in vagin. asta am de 3 ani si ceva. daca nu e candida, nu stiu ce e ca altceva nu iese. chlamydia - daca n-am scapat de ea - totusi e asimptomatica, nu? culoarea s-ar putea sa fie de la rana de pe col, daca nu e vindecata? cu toate astea mi s-a zis ca, colul arata bine...

Thé à la menthe hjarta

Publicitate

loading...

#253 2008-02-25 19:35:37

o'hara
Platinum member

sa nu fie o gardnerella...daca colul arata bine nu vad de ce ar fi de la ea. chlamydia iesise ca nu mai e ultima data nu?

mami de minuni hjarta

#254 2008-02-25 19:40:56

Soleil
Addicted member

pai chlamydia n-o mai iesit...da parca pot sa stiu? la ce topicuri am vazut aici despre cum se fac analizele...nu mai am nici o siguranta sad daca e grdnerella, e posibil sa nu iasa la nici o analiza? sad

Thé à la menthe hjarta

#255 2008-02-25 19:44:38

o'hara
Platinum member

nu prea inteleg. asa o fi scurgerea ta...mai stii?

mami de minuni hjarta

#256 2008-02-25 19:47:36

Soleil
Addicted member

pai dupa atat timp, nici nu mai stiu cum era inainte...poate asa o fi fost mereu? habar n-am...oare pap-ul e suficient pentru a descoperi o infectie? i-am spus drlui sa-mi ia si o secretie, dar cred ca n-o mai auzit :f?rbannad: dup-aia a fost cam tarziu ...

Thé à la menthe hjarta

#257 2008-02-25 19:49:51

o'hara
Platinum member

eu stiam ca e de ajuns dar doctoressa a zis ca depinde si de laborator si de fapt asa si e. daca ei vor sa te taxeze suplimentar la lama pot sa nu includa in pap secretia. eu as face secretia separat. macar stii o treaba

mami de minuni hjarta

#258 2008-02-25 20:04:08

Soleil
Addicted member

pai analiza e facuta la laboratorul de la mternitate....chestia e ca secretii mi-am mai facut si alte dati si nimic....fusese odata o suspiciune de trichomonsa, insa nu s-a confirmat in alta parte. nu mai stiu ce sa cred...

Thé à la menthe hjarta

#259 2008-02-25 20:09:45

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

cu rezultatele se intra la orice cabinet imediat ce le ai. din cate stiu eu rezultatele de pe un buletinsunt valabile 1 luna, deci ce sa faci peste 2 luni cu ele. incearca sa mergi acum cu rezultatul.
acum cat timp ai facut conizatia aceea?

#260 2008-02-25 20:11:31

Soleil
Addicted member

da, dar e un pic ciudat sa te duci cu rezultat de la dr. X la dr. Y...ca pe analiza scrie numele drului... am mai facut asta si a fost cam ciudat....ca aici in iasi se cam cunosc toti. conizatia acum 3 ani am facut-o

Thé à la menthe hjarta

#261 2008-02-25 20:16:48

Lavinia_tia
Sr. member

si cum de nu s-a vindecat pana acum?
nu stiu cum ti se pare tie dr asta, dar un medic care doreste binele pacientei sale face astfel incat sa ii rezolve problemele. chiar si numai pentru banii ei tot ar trebui sa te vada, sa se uite pe analize.
eu zic sa schimbi medicul si poate gasesti unul cu o politica in beneficiul clientei. poate ai o parte de col nevindecata complet tocmai din cauza acestei inflamatii careia nu ii dai de cap.

#262 2008-02-25 20:23:39

Soleil
Addicted member

de cand am facut conizatia am schimbat 3 dr. asta la care merg acum e un dr foarte ocupat, dar sa zicem ca am incredere in el...cu fiecare am avut pana la urma mai mult sau mai putin episoade neplacute. asa nu prea stiu la cine sa ami merg. rima dr la care am fost ma tinea numai in analize si colposcopii si a vrut sa ma mai opereze o data... neutral

Thé à la menthe hjarta

#263 2008-02-25 22:56:35

Lavinia_tia
Sr. member

of Doamne!!!

#264 2008-02-26 08:51:48

Soleil
Addicted member

mai, eu la urma urmei sunt multumita....desi am ajuns cam paranoica si nu mai am incredere in doctori si analize...pentru mine rezultatul asta la pap e foarte bun, avand in vedere ca la biopsie acum 3 ani imi iesise neoplazie endocervicala...ma asteptam de la control la control sa dau in cancer... si cand m-am dus iar la doctorita aia si mi-a zis ca trebuie operat iar am clacat...am ajuns prin cineva la dr. asta care se zice ca e foarte bun - e drept, mai mult pe obstetrica, si mi-a zis ca nici vorba de asa ceva...m-am mai dus pe langa el la alti 2 dr si au fost de aceeasi parere...pap-urile mi-au iesit de atunci relativ bine...pacat cu chlamydia asta de care sper sa fi scapat si de candida care nu mai trece.

Doctoressa, ca sa nu ajung sa cred ca e o conspiratie impotriva mea - este posibil ca tesutul recoltat la biopsie sa fie neoplazie endocervicala de tip NIC 1, iar dupa indepartarea lui sa-mi iasa toate papurile relativ bine, cu exeptia inflamatiei? uneori nu stiu ce sa mai cred...

Thé à la menthe hjarta

#265 2008-02-26 08:56:46

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

nicolle nu poti la un moment dat sa ajungi in buc.la cantacuzino sa faci un pap.analiza la secretie si chlamidia?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#266 2008-02-26 13:50:24

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nicolle, vezi la topicul "analiza eficienta chlamydia", in bucuresti a aparut un lab care face analiza pcr (una din cele mai precise) pt asa ceva. am vorbit cu ei si trimitem proba prin curier. costa 1mil jum. sunt foarte, foarte amabili si dau multe detalii. eu zic ca merita... acum isi face prietenul meu, iar data viitoare voi trimite si eu tot acolo.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.