homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament pentru chlamydia-15

#267 2008-02-26 14:02:50

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: tratament pentru chlamydia

katami a scris:

nicolle, vezi la topicul "analiza eficienta chlamydia", in bucuresti a aparut un lab care face analiza pcr (una din cele mai precise) pt asa ceva. am vorbit cu ei si trimitem proba prin curier. costa 1mil jum. sunt foarte, foarte amabili si dau multe detalii. eu zic ca merita... acum isi face prietenul meu, iar data viitoare voi trimite si eu tot acolo.

pai si cum facem? ne trimit ei un recipient special, nu se deterioreaza pe drum? plata cum se face?

ps: ms de info puss

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#268 2008-02-26 18:02:00

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pai se face asa: vorbesti cu ei (cauta pe net, se cheama genetic lab), le spui ca vrei sa faci miscarea asta, iar ei te vor indruma exact. daca te grabesti, noi trimitem maine seara, pt ca ei au insistat sa ajunga pana joi dimineata (ceva de genul ca mai au si alte probe si le prelucreaza odata.. n-am inteles prea bine)... si poate trimiti si tu tot maine, trebuie sa vorbesti cu ei sa vezi exact ce-ti zic.

cu transportul si recipientul... la noi trimite deocamdata doar el, iar proba este de urina, deci o trimitem intr-un urocultor luat de la farmacie (1ron), pe care, acu 5 min am aflat, trebuie sa-l bagam cumva in gheata... si in afara de un borcan cu cubulete nu prea am idei... dar mai vedem sad. pana acum spuneau ca poate sta 24h la temp camerei... cine stie, poate vor sa fie siguri...

la femei se poate da si proba de secretie cervicala (eu una asa am sa vreau, cand voi face, mi se pare mai sigur), dar, dupa cum spunea a_06, de la care s-a aflat aici pe forum, putem da si noi urina. daca e vorba de secretie, nu stiu exact care sunt conditiile, dr mea m-a intrebat pe ce fel de mediu trebuie sa recolteze, pt ca nu mai facuse asa ceva... iar eu inca nu m-am informat, pt ca inca nu e momentul, o voi face cam peste o luna, acum sunt (iar) sub tratament. daca poti sa-ti faci programare si sa-ti recolteze, vorbeste cu dr tau, poate stie mai multe despre aceasta analiza... a mea era cam in plop sad

banii se trimit tot prin curier... la fel si datele tale (nume, cnp, dr care te-a trimis/trimiterea (daca ai), nr tau de tel, o adresa de mail/nr de fax ca sa-ti dea rezultatul). noua ni s-a zis ca transportul in regim de urgenta costa 53ron, dar am mai folosit cargusul si era mai scump, fara urgenta.... deci parca ma astept la surprize maine. oricum, sincer, la faza de disperare in care sunt, nu mi se pare mult 2mil... pt siguranta.

mai e o problema: ei cer urina din primul jet de dimineata. ori cargusul lucreaza doar cu transporturi de noapte, pt ca aduna, in cursul zilei, mai multe pachete spre aceeasi destinatie. am vorbit cu lab si mi-au zis ca fie recoltez dimineata, tin la frigider, apoi bag in gheata si pun pe masina, fie recoltez mai seara, dar NEAPARAT dupa 4-5 ore in care n-ai urinat deloc.

cel mai bine e sa suni sa vezi. sunt ANORMAL de saritori... pe mine m-au sunat ei de vreo 3 ori sa-mi dea informatii si lamuriri pe care nici nu le cerusem...

uite si nr... ca sa nu mai cauti: 0747225342, 0747225231. mie mi-au rasp la primul.

bafta... eu sunt maine de dimineata pe forum, in caz de mai ai intrebari.... dar eu zic ca te vor lamuri ei cel mai bine. (si sper sa nu se enerveze de afluxul brusc de ieseni ocupati care trimit probe bilogice prin curieri.. sper sa ne ia probele big_smile)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#269 2008-02-26 20:23:50

Soleil
Addicted member

ok, multumesc tare mult de raspunsuri! treaba e ca acum sunt pe stop, asa ca...maine no way n-am ce trimite.... cu recolatatul secretiei de pe col...hmmm, de obici cabinetele nu au astfel de campuri de recoltare, eu mi-am cumparat de la praxiz cand am facut...si trebuie tinut in frigider inainte si dus cat de repede la analizat. eu nu stiu ce sa zic, cu pusul pobei in gheata samd...daca se dezgheata/sparge pe drum...cam aiurea...cargusul lucreaza in general pana pe la 5 pm...cu urina de dimineata si pana a doua zi cand ajunge la Bucuresti... hai sa zicem...da' oricum, mie mi se pare ciudatel....eu stiu cand imi luam la cabinet secretia ca ma fugarea dr sa ma duc repede la laborator, nu ma alsa pe a doua zi, nici macar sa tin la frigider...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#270 2008-02-27 09:09:56

katami
Platinum member

mai... eu am incredere. e altfel de analiza, poate de aia nu tb fugarit. la mine s-a nimerit sa aiba dr mediile de recoltare in cabinet (pe care, oricum, le platesc). pai eu am sa infasez proba bine, sa nu se sparga... iar gheata oricum nu tine pana dimineata, dar mai prelungeste un pic conservarea. ei mi-au citit din metodologie ca probele pot sta 24 h la temp camerei (fara gheata, nimic) si nush cate zile la 4 grade (frigider). probabil, insa, nu se obisnuieste totusi sa o tii 24 h, n-au experienta cu probe trimise asa si vor sa fie siguri.... si m-au sunat dupa si mi-au zis de faza cu gheata. si stai cuminte... in iasi, chiar daca nu-ti tineai tu proba la frigider dupa recoltare, o faceau cei de la laborator... pana la o sapt pot s-o tina, mie asa mi-au zis cei de la praxis si doctoressa a confirmat ca e ok.

si mai ales... merg pe principiul ca daca ai bacteria, are ce sa se inmulteasca in proba... daca n-o ai... atunci oricum nu-ti iese, nu? doar nu apare chlamydia din senin in proba... (bine, stiu ca poate depasi o anumita limita crititca, pe care tu sa n-o ai in organism si care sa echivaleze cu "pozitiv"... dar asa, daca mai traieste un singur exemplar de "dusman", prefer sa-i dau in cap cu tratamentul cand e mai slab... ca, daca nu, cine stie cand se va inmulti iar in organism? adica, de ex, cred ca daca mi-ar fi iesit o valoare de "40" la praxis, desi suna a negativ, e la limita... si cred ca as fi solicitat un tratament mai usor...)

sanatate si mai vorbim

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#271 2008-02-27 09:16:41

Leo
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-02-14
Site

smile mie cred ca mi-a trecut... nu mai am usturime, nici prurit... nici secretie...
sper sa fie okei si sa nu reapara simptomatologia...
pentru siguranta ar merge si un PCR pt. chlamydia, nu? smile

Publicitate

loading...

#272 2008-02-27 09:40:03

katami
Platinum member

big_smile absolut! (oricum repeta analiza, eu, de ex, n-am deloc simptome... si nici prietenul meu, caruia i-a iesit igg poz (semn ca, daca n-o mai are inca, a avut-o candva)).

dar hai sa gandim pozitiv... FELICITARI, tre sa dai de baut (eu asa fac daca imi iese neg!!) smile

#273 2008-02-27 12:42:02

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

nicolle_rox a scris:

Doctoressa, ca sa nu ajung sa cred ca e o conspiratie impotriva mea - este posibil ca tesutul recoltat la biopsie sa fie neoplazie endocervicala de tip NIC 1, iar dupa indepartarea lui sa-mi iasa toate papurile relativ bine, cu exeptia inflamatiei? uneori nu stiu ce sa mai cred...

nu e nici o conspiratie nicolle...e foarte ok ca ies bine PAP-urile

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#274 2008-02-27 16:34:46

Soleil
Addicted member

Multumesc mult, doctoressa! tousi, neoplazia aia arata ca de fapt era un stadiu incipient....sau ceva ce se putea transforma in cancer, nu?

Katami, o sa ma tin la curent cu ce iese la analiza prietenului tau....poate ma invrednicesc si eu sa o fac...

Thé à la menthe hjarta

#275 2008-02-28 11:11:11

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

neoplazie endocervicala inseamna cancer....era insa in stadiu incipient cum bine zici si a fost extirpat intreg tesutul ...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#276 2008-02-28 12:00:58

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

NIC 1 despre care vb nicolle este acelasi lucru cu CIN 1?

#277 2008-02-28 12:09:16

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

da

mami de minuni hjarta

#278 2008-02-28 13:16:34

katami
Platinum member

nicolle_rox a scris:

Multumesc mult, doctoressa! tousi, neoplazia aia arata ca de fapt era un stadiu incipient....sau ceva ce se putea transforma in cancer, nu?

Katami, o sa ma tin la curent cu ce iese la analiza prietenului tau....poate ma invrednicesc si eu sa o fac...

ok... dureaza vreo 7-10 zile pana aflam. si eu sunt curioasa... si, pana una alta, astept si eu sa vad ce-i iese lui a_06, ca ea a dat prima smile
oricum, eu ma bucur pt tine ca ai scapat de probleme mult mai grava... pana la urma, de o bacterie nenorocita o sa scapam... dar happy-end-ul de la povestea ta chiar mi-a dat curaj (ceva in genul: "uite ca se poate") smile

#279 2008-02-28 17:53:40

Lavinia_tia
Sr. member

eu_vreau a scris:

da

pai daca e asa neoplazie NIC1 = displazie CIN 1?

#280 2008-02-28 18:00:05

o'hara
Platinum member

displazie usoara cin1 = nic1
displazie moderata cin2 = nic2
displazie severa cin3 = nic3

asta am gasit in cartea mea. din cate vad eu insa cin = nic dar nic nu = neoplazie. abia cin3 = nic3 = cancer in situ

mami de minuni hjarta

#281 2008-02-28 18:17:30

Lavinia_tia
Sr. member

asa stiam si eu. dar neoplazia lui nicolle cum a fost incadrata in CIN 1? eu incerc sa ma luminez ca sa pricep si eu cate ceva.
displazia avansata este neoplazie?

cum sunt pe o scara ascendenta?

1. displazie
2...
3...
neoplazia unde este?

caut pe net sa ma lamuresc.

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2008-02-28 19:05:27)

#282 2008-02-28 19:04:22

o'hara
Platinum member

displazia avansata e neo in situ

1. metaplazie
2. displazie
3. neoplazie

neo nu e cin1 ci cin3

mami de minuni hjarta

#283 2008-02-28 19:04:58

Lavinia_tia
Sr. member

multumesc. acum incepe sa prinda contur totul.

#284 2008-02-29 15:23:52

katami
Platinum member

fetelor, vin cu o veste care mi-a facut ziua de azi mai buna! i-au venit prioetenului meu analizele pcr chlamydia (anunatasera 10 zile, dar au venit intr-o zi, probabil pt ca ne-au zis ca le prelucreaza joi, adica ieri, exact cand le-am trimis)... si-s negativeeeeeee!!!!! ce ma bucur... iar rezultatul (pt tine, nicolle, ca te interesa) suna asa: "negativ-nu a fost identificat adn de chlamydia in proba"

abia astept sa termin cu tratamentul si sa trimit si eu... si, daca iese neg, de-a dracului repet si la praxis, sa vad daca aia iar imi baga vreo valoare maaaareee! big_smile

#285 2008-02-29 15:27:59

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

bravo katami...chiar ma bucur pt voi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.