homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament pentru chlamydia-2

#20 2007-02-02 13:30:30

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: tratament pentru chlamydia

Pai eu zic sa faci tratamentul cu canesten acum, inainte de menstruatie, sa te apuci de nizoral atunci cind iei antibioticele si sa pui ovulul de gynofort du[pa menstruatie. Sotul nu a primit tratament pentru candida pentru ca ea se transmite foarte greu deci foarte posibil ca nu are, nu o vei lua deci inapoi de la el. Dupa ce pui ovulul gynofort e bine sa te abti de la sex, 5 zile parca(nu ai voie nici sa te speli in vagin in timpul asta)...in restul timpului insa poti face sex, de preferat cu prezervativ

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#21 2007-02-02 13:45:02

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Pai tratamentul initial, primul pe care l-am primit, era pentru candida: fac 6 zile consecutiv cu canesten si nizoral concomitent, las  sa treaca 2-3 zile si apoi pun gynofortul...tratamentul era pentru 2 luni consecutiv.
Imediat insa ce m-am apucat de tratamentul asta, m-am pricopsit si cu cel pentru chlamydia, care acum se pare ca va alterna cu cel pentru candida grater( Doctorul mi-a spus ca nu are treaba un tratament cu celalat, dar eu ma stiu ca fac candidoza de la antibiotic...este mai bine sa procedez cum mi-ati recomandat: citez: "tratamentul cu canesten acum, inainte de menstruatie, sa te apuci de nizoral atunci cind iei antibioticele si sa pui ovulul de gynofort du'pa menstruatie"?.
Mentionez ca -dupa indicatiile primite de la doctor- cele 6 zile de canesten si nizoral le-am terminat, maine urmeaza sa pun gynofortul, iar cam de miercurea viitoare sa incep cu doxiciclina ...iar dupa menstruatie si doxiciclina sa incep iar cu canesten si gynofort...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#22 2007-02-02 13:52:20

Al Pacino
Administrator

ok, pune gynofortul, reia nizoralul in acelasi timp cu doxi si pune canestenul si apoi gynofortul dupa menstra

#23 2007-02-02 13:57:51

Soleil
Addicted member

multumesc frumos!!! O alta nelamurire ar fi:pot inlocui canesten ovule cu canesten crema? care e doza de crema echivalenta cu cea de ovul? sa intreb la farmacie?...in prospect scrie ca daca se observa pe lenjeria de corp eliminarea ovulului, inseamna ca vaginul e prea uscat si se recomanda tratamentul cu crema...
Sa inteleg ca ovulul ar trebui absorbit iar daca la mine s-a eliminat insemna ca nu a fost eficient?
multumesc din nou si scuze pentru atatea intrebari...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#24 2007-02-02 14:19:57

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

canesten crema se foloseshte (cand e cazul) impreuna cu ovulele...si nu le poate inlocui...ovulele se pun in interiorul vaginului iar crema se foloshste cand ai si simptome de genul macarimi etc. in cazul candidei...
e normal ca o parte din ovul sa se scurga afara si nu ins ca nu si face efectul...tocmai de aia e recomandat sa fie pus seara inainte de culcare...faptul ca se scurge a 2 zi nu afecteaza in nici un fel eficacitatea lui...

Ultima oara a fost editat de crys_ty_na (2007-02-02 14:23:19)

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#25 2007-02-02 14:48:09

Soleil
Addicted member

multumesc pentru raspuns...stiu ca poate a parut putin stupida intrebarea, caci am mai facut tratamente cu alt tip de ovule care intr-adevar, se eliminau a doua zi...Aici in schimb m-a mirat ce scria pe prospect, adica trecerea la crema daca se observa eliminarea ovulului...

In alta ordine de idei, este posibil ca durerile in timpul contactului sexual sa fie cauzate de Candida si/sau Chlamydia?Simptomele ar fi cam asa: o senzatie de uscaciune si intepaturi la inceputul penetrarii (chiar daca sunt lubrifiata), iar apoi o senzatie de arsura-mancarime de imi vine sa ma urc pe pereti... Mentionez ca parca durerile cele mai acute sunt  pe peretlele dinspre abdomen al vaginului).
Ma confrunt cu aceasta problema de vreo 2 ani si nu mai e nevoie sa spun in ce hal mi-a afectat viata de cuplu...Doar ca dupa conizatia facuta am fost atat de preocupata sa mi se vindece rana de pe col si sa nu se transforme in cancer -inca sunt - incat disconfortul sexual nici nu m-a mai interesat...Tot timpul am crezut ca aceste dureri sunt cauzate de rana de pe col, pentru ca la niciun control nu mi s-a spus de la ce provin durerile...si am fost la multe controale...Ca sa nu mai zic ca si respectam cu strictete toate tratamentele de ajungeam sa nu mai fac nici sex luni la rand...Singura recomandare data de doctorita pe care am frecventat-o pana de curand a fost sa iau Profenid inainte de contactul sexual...nu stiu ce legatura ar putea avea un antiinflamator aici si cred ca el mai important este sa tratezi cauza si nu efectul...parerea mea...
In concluzie, este posibil ca aceste dureri sa fie din cauza candidozei sau a Chlamydiei si sa nu-si fi dat seama nici un doctor?

Thé à la menthe hjarta

#26 2007-02-02 14:54:56

Soleil
Addicted member

multumesc pentru raspuns...stiu ca poate a parut putin stupida intrebarea, caci am mai facut tratamente cu alt tip de ovule care intr-adevar, se eliminau a doua zi...Aici in schimb m-a mirat ce scria pe prospect, adica trecerea la crema daca se observa eliminarea ovulului...

In alta ordine de idei, este posibil ca durerile in timpul contactului sexual sa fie cauzate de Candida si/sau Chlamydia?Simptomele ar fi cam asa: o senzatie de uscaciune si intepaturi la inceputul penetrarii (chiar daca sunt lubrifiata), iar apoi o senzatie de arsura-mancarime de imi vine sa ma urc pe pereti... Mentionez ca parca durerile cele mai acute sunt  pe peretlele dinspre abdomen al vaginului).
Ma confrunt cu aceasta problema de vreo 2 ani si nu mai e nevoie sa spun in ce hal mi-a afectat viata de cuplu...Doar ca dupa conizatia facuta am fost atat de preocupata sa mi se vindece rana de pe col si sa nu se transforme in cancer -inca sunt - incat disconfortul sexual nici nu m-a mai interesat...Tot timpul am crezut ca aceste dureri sunt cauzate de rana de pe col, pentru ca la niciun control nu mi s-a spus de la ce provin durerile...si am fost la multe controale...Ca sa nu mai zic ca si respectam cu strictete toate tratamentele de ajungeam sa nu mai fac nici sex luni la rand...Singura recomandare data de doctorita pe care am frecventat-o pana de curand a fost sa iau Profenid inainte de contactul sexual...nu stiu ce legatura ar putea avea un antiinflamator aici si cred ca el mai important este sa tratezi cauza si nu efectul...parerea mea...
In concluzie, este posibil ca aceste dureri sa fie din cauza candidozei sau a Chlamydiei si sa nu-si fi dat seama nici un doctor?

Scuzati, am dat "trimite" de 2 ori

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-02-02 14:56:33)

Thé à la menthe hjarta

#27 2007-02-02 15:00:56

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

draga nicolle...crede ma ca inteleg prin ce treci...despre dureri nu styu ce sa ti zic atata ca in timp ce aveam candida...dupa primul tratament mi a revenit...fara simptomele obishnuite...doar cu o durere la penetrare(destul de nasoala pot sa spun...parca de fiecare data era "prima data") dar care pe parcursul contactului se diminua...si asa am dus o destul timp(cu durerea asta) si destule tratamente pana am scapat de candida...deci da...durerea ar putea fi de la candida...dar in acc timp ar putea fi si de la altceva...
despre chlamydia nu styu ce sa ti spun...dar de candida n am scapat cu nici un tratament(si am facut si eu si canesten si gynofort si ...)pana la iaurt+biotics...nu ti pierde speranta...trateaza le mai bine toate pe rand...nu te mai stresa si o sa vezi c o sa fie bine >big_smile<

happy with him...inlove with him...puss

#28 2007-02-02 15:04:19

Soleil
Addicted member

multumesc pentru incurajari!!!din pacate e greu sa nu ma stresez din moment ce nu mai reusesc sa tratez nimic si imi descopar probleme noi...dar inca nu mi-am pierdut speranta!smile

Thé à la menthe hjarta

#29 2007-02-02 15:24:22

Soleil
Addicted member

pentru ca m-am uitat pe forum si la topic-ul cu "tratament pt candida" mentionez ca nu am avut scurgeri de culoare albicioasa...scurgerile care imi dau mie batai de cap de cativa ani sunt galben-maronii cu un aspect putin branzos...la mine Candida se manifesta prin albeata pe limba (de muuuuulti ani) si mancarimi puternice "jos" atunci cand iau antibiotice...Nu stiu daca durerile alea crunte din timpul contactului sexual sunt tot de la Candida sau de la altceva...Cert e ca actualul ginecolog e de parere ca aceasta candidoza impiedica vindecarea ranii de pe col, de aceea e atat de importat sa scap de ea...altfel ajung iar la conizatie..grater

Thé à la menthe hjarta

#30 2007-02-03 13:37:57

Soleil
Addicted member

doctoressa, imi cer scuze pentru insistenta, dar ai putea sa ma lamuresti la intrebarea de mai sus: daca aceste dureri pot fi cauzate de Candida si/sau Chlamydia? am descris si simptomele...multumesc mult!

P.S. In legatura cu tratamentul pt candida: in seara aceasta (03.02) urma sa pun gynofortul(dupa 6 zile de canesten si 3 de pauza), insa mi-a venit menstruatia (cu 4 zile mai devreme)...presupun ca va trebui sa astept cu gynofortul pana la terminarea menstruatiei. Diminueaza in vreun fel efectul tratamentului (daca nu l-am pus cum trebuia, imediat dupa canesten? La cat timp dupa gynofort pot sa incep din nou tratamentul cu canesten (trebuie sa fac acelasi tratament  2 luni la rand...eu planuiam sa las menstruatia intre cele 2 tratamente, dar se pare ca organismul meu m-a tradat..sad

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-02-03 23:01:40)

Thé à la menthe hjarta

#31 2007-02-03 13:42:36

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

nicolle, trebuie sa ai rabdare pana luni. doctoressa nu intra pe forum in weekend.

Nobody home

#32 2007-02-03 17:49:25

Soleil
Addicted member

ok, multumesc mult...sunt noua si pe forum si ...nu stiam...:">

Thé à la menthe hjarta

#33 2007-02-05 11:27:49

Soleil
Addicted member

doctoressa, imi cer scuze pentru insistenta, dar ai putea sa ma lamuresti la intrebarea de mai sus: daca aceste dureri pot fi cauzate de Candida si/sau Chlamydia? am descris si simptomele...multumesc mult!

P.S. In legatura cu tratamentul pt candida: in seara aceasta (03.02) urma sa pun gynofortul(dupa 6 zile de canesten si 3 de pauza), insa mi-a venit menstruatia (cu 4 zile mai devreme)...presupun ca va trebui sa astept cu gynofortul pana la terminarea menstruatiei. Diminueaza in vreun fel efectul tratamentului (daca nu l-am pus cum trebuia, imediat dupa canesten? La cat timp dupa gynofort pot sa incep din nou tratamentul cu canesten (trebuie sa fac acelasi tratament  2 luni la rand...eu planuiam sa las menstruatia intre cele 2 tratamente, dar se pare ca organismul meu m-a tradat..sad

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-02-03 23:01:40)

Thé à la menthe hjarta

#34 2007-02-05 11:31:46

Al Pacino
Administrator

da, durerile la contact pot avea drept cauza o infectie vaginala, oricare ar fi ea.
cu tratamentul nu iti fa probleme, e ok si daca pui gynofort dupa menstra. Eu una as incepe din nou cu canesten inainte de menstra urmatoare(cu numarul suficient de zile ca sa apuci sa pui toate ovulele)

#35 2007-02-05 14:38:23

Soleil
Addicted member

ok, multumesc mult, asa am sa fac. dar cam la cate zile dupa gynofort pot sa pun canestenul? tinand cont ca ciclul meu e de 27-28 zile, cand voi putea pune gynofortul vor fi trecut deja 6-7 zile, iar tratamentul complet (canesten+gynofort) dureaza inca aproxim. 14 zile...pentru a termina la timp a doua runda de tratament inaintea urmatoarei menstre,ar insemna ca dupa gynofortul de acum sa las sa treaca vreo 4-5 zile pana sa incep din nou cu canesten (adica:menstra 7 zile+gynofort+pauza 5 zile+canesten 6 zile+pauza 3 zile+|gynofort+pauza 5 zile ianinte de menstra)...este in regula asa?nu este o "abundenta prea mare" intr-un timp prea scurt?

Thé à la menthe hjarta

#36 2007-02-06 15:58:01

Al Pacino
Administrator

draga mea, amina si urmatorul gynofort pina dupa menstra

#37 2007-02-06 18:30:38

Soleil
Addicted member

multumesc mult pt sprijin!!pfffuu, tare greu cu tratamentele astea...sper sa ma fac bine curand, sa pot avea si eu o viata normala si...peste inca un pic de timp..un bebe mic si roz (adica fetita, in limbajul meu big_smile).O seara frumoasa!

P.S. nu promit ca nu am sa mai revin cu nelamuriri..dar sper sa nu fie cazul

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-02-06 18:31:23)

Thé à la menthe hjarta

#38 2007-02-06 18:44:20

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

revino cand vrei tu, cu nelamuriri sau cu vesti bune (preferam vestile bune)

Nobody home

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.