homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test Papanicolau-36

#666 2010-09-24 17:20:10

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: Test Papanicolau

mozarella a scris:

imi spuneti si mie ce inseamna rezultatul de la pap va rog: "Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare cu modificari reactive citoplasmice- vacuole, granule, minime modificari nucleare si numeroase polimorfonucleare asociate cu o inflamatie nespecificata.
Concluzie: Frotiu negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna.
Modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatia."
Concluzia a fost aceeasi si data trecuta cand am facut pap si inflamatia la fel si dr a zis ca e ok. As dori sa stiu ce e cu celulele malpighiene , vacuole, granule modificari nucleare etc?

Ce am facut cu bold, e de bine; deci Papanicolaul asta al tau nu indica absolut nimic suspect sau grav; daca cumva ai clasa II (nu ai precizat), esti f bine; inflamatia se trateaza si se poate sa isi revina, cu ovule sau alte medicamente prescrise de ginecolog; daca ramane si peste ani tot clasa II, iarasi este ok. Restul descrierii - nu ma pricep sa iti explic, as zice doar ca celulele polimorfonucleare pot indica o eventuala infectie cu un streptococ; dar aceasta ar fi evidentiata la un examen de secretie vaginala (microscopie+cultura). Las pe altcineva sa explice daca stie mai in amanunt smile

Voi lansa si eu o intrebare, pentru ca vad ca toate femeile au acest frotiu inflamator: el este dat doar de o raceala la burta si alteori de infectii micotice, sau cauza poate fi si prezentza chlamydiei sau a ureaplasmei>10000?

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-24 17:33:15)

#667 2010-09-24 17:36:37

Burdusica
New member
Inregistrat: 2010-09-22

Am inteles, dar pe langa atentionare, nu se putea sa mi se dea si o parere?!!! Daca tot am fost certata macar sa primesc si un raspuns....Chiar nu ma intelege nimeni cat sunt de speriata si singura printre straini!!!! In fine....sa inteleg ca acum ca am postat in doua locuri nu-mi mai raspunde nimeni? Pai cand s-a deschis alt topic cu acelasi subiect nu a fost atentionata persoana respectiva? Sau topic-urile se pot repeta? Imi cer scuze inca o data pt tot!

#668 2010-09-24 17:45:00

jeannie
Addicted member

Burdusica, ai Asc-us, ceea ce inseamna celule scuamoase atipice; citeste si aici despre ASC-US: http://forum.anticonceptionale.ro/t1483 … colau.html
Rezultat:*negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate - idem ca la raspunsul meu de mai sus, rezultatul Papanicolaului de fatza nu este nici suspect si nici grav.
Tu in primul rand trebuie sa scapi de candida care iti apare bifata - iti trebuie un tratament in primul rand local (eu as zice ca cel mai bine e combinat) antimicotic, recomandat de ginecolog si repetat apoi Pap sa vezi daca a disparut candida si poate va disparea si ASC-US. Ti s-a prescris tratament? Zi-ni-l si noua!
Modificari inflamatorii bifat: doar virginele si femeile dupa menopauza n-au modificari inflamatorii, insa femeile active sexual in general le cam au.
Ti se recomanda repetare de rutina, ceea ce e recomandat tuturor femeilor active sexual - la 6 luni sau macar la un an, in orice caz dupa recomandarea medicului, nu a mea.
Celule endocervicale prezente - sunt celule care-i normal sa fie in col (=cervix), endocol.
Trateaza candida in primul rand! Intreaba daca este necesara colposcopie in cazul unui rezultat ASC-US la Papanicolau. Sanatate si nu mai fi asa speriata!

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-24 17:55:44)

#669 2010-09-24 18:18:25

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

Burdusica a scris:

Am inteles, dar pe langa atentionare, nu se putea sa mi se dea si o parere?!!! Daca tot am fost certata macar sa primesc si un raspuns....Chiar nu ma intelege nimeni cat sunt de speriata si singura printre straini!!!! In fine....sa inteleg ca acum ca am postat in doua locuri nu-mi mai raspunde nimeni? Pai cand s-a deschis alt topic cu acelasi subiect nu a fost atentionata persoana respectiva? Sau topic-urile se pot repeta? Imi cer scuze inca o data pt tot!

ascus nu inseamna ca sunt probleme majore,doar ca sunt modificari celulare carora nu li se cunoaste cauza.
cum apare ca ai candidoza, probabail vei primi un tratament pentru ea.

pe langa ce a spus orangina as mai adauga ca , prezenta celulelor endocervicale trebuie sa iti spuna ca recoltarea pentru papanicolau a fost facuta corect. lipsa acestor celule ar indica ca recoltarea nu s-a facut corect.

ce nu am inteles din ce ai scris mai sus este: "*absente". la ce se refera? sunt sau nu sunt prezente celulele endocervicale?

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2010-09-24 18:18:44)

#670 2010-09-24 18:19:14

mozarella
New member
Inregistrat: 2010-02-16

orangina123 a scris:

mozarella a scris:

imi spuneti si mie ce inseamna rezultatul de la pap va rog: "Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare cu modificari reactive citoplasmice- vacuole, granule, minime modificari nucleare si numeroase polimorfonucleare asociate cu o inflamatie nespecificata.
Concluzie: Frotiu negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna.
Modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatia."
Concluzia a fost aceeasi si data trecuta cand am facut pap si inflamatia la fel si dr a zis ca e ok. As dori sa stiu ce e cu celulele malpighiene , vacuole, granule modificari nucleare etc?

Ce am facut cu bold, e de bine; deci Papanicolaul asta al tau nu indica absolut nimic suspect sau grav; daca cumva ai clasa II (nu ai precizat), esti f bine; inflamatia se trateaza si se poate sa isi revina, cu ovule sau alte medicamente prescrise de ginecolog; daca ramane si peste ani tot clasa II, iarasi este ok. Restul descrierii - nu ma pricep sa iti explic, as zice doar ca celulele polimorfonucleare pot indica o eventuala infectie cu un streptococ; dar aceasta ar fi evidentiata la un examen de secretie vaginala (microscopie+cultura). Las pe altcineva sa explice daca stie mai in amanunt smile

Voi lansa si eu o intrebare, pentru ca vad ca toate femeile au acest frotiu inflamator: el este dat doar de o raceala la burta si alteori de infectii micotice, sau cauza poate fi si prezentza chlamydiei sau a ureaplasmei>10000?

Eu nu am vazut niciodata scrisa clasa pe rezultat. Din cate am citit eu am inteles ca Babes a impartit clasele si asta pe care il fac eu e varianta lui Papanicolau. Testul acesta arata identic cu cel facut in aprilie singurul lucru diferit e ca mentioneaza metaplazice in propozitia:" sunt prezente celule cilindrice endocervicale si metaplazice normal" dar dc zice normale ma gandesc ca e de bine. Oricum restu a vazut si dr data trecuta si nu a zis nimic de tratament. Cred ca ma duc la ea totusi sa imi faca o lama. Multumesc mult pt ajutor!

Publicitate

loading...

#671 2010-09-24 18:28:16

jeannie
Addicted member

Lavinia_tia a scris:

prezenta celulelor endocervicale trebuie sa iti spuna ca recoltarea pentru papanicolau a fost facuta corect. lipsa acestor celule ar indica ca recoltarea nu s-a facut corect.

ce nu am inteles din ce ai scris mai sus este: "*absente". la ce se refera? sunt sau nu sunt prezente celulele endocervicale?

Da, celulele endocervicale nu au cum sa fie si prezente si absente smile In mesajul Burdusicai apar asteriscuri si la prezent si la absent. In orice caz, eu ziceam ca prezentza lor nu indica infectie sau ceva rau; inseamna doar: exact cum ai zis tu, ca recoltarea este satisfacatoare (in caz de absentza a lor, eu am primit o data un rezultat Pap cu o 'interpretare limitata'), atata tot.

mozarella a scris:

Cred ca ma duc la ea totusi sa imi faca o lama.

Si lama si cultura din secretia vaginala (nu stiu sigur daca lama include cultura nustiu ; intreaba de cultura in orice caz, ca asta e mai importanta in cazul tau; pe ce analize de secretie vaginala am facut eu pana acum scria microscopie+cultura). Mai exista si cultura de col, dar deocamdata nu stiu in ce cazuri este ea necesara.
Sanatate!

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-26 11:06:56)

#672 2010-09-24 18:50:18

Burdusica
New member

orangina123 a scris:

Burdusica, ai Asc-us, ceea ce inseamna celule scuamoase atipice; citeste si aici despre ASC-US: http://forum.anticonceptionale.ro/t1483 … colau.html
Rezultat:*negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate - idem ca la raspunsul meu de mai sus, rezultatul Papanicolaului de fatza nu este nici suspect si nici grav.
Tu in primul rand trebuie sa scapi de candida care iti apare bifata - iti trebuie un tratament in primul rand local (eu as zice ca cel mai bine e combinat) antimicotic, recomandat de ginecolog si repetat apoi Pap sa vezi daca a disparut candida si poate va disparea si ASC-US. Ti s-a prescris tratament? Zi-ni-l si noua!
Modificari inflamatorii bifat: doar virginele si femeile dupa menopauza n-au modificari inflamatorii, insa femeile active sexual in general le cam au.
Ti se recomanda repetare de rutina, ceea ce e recomandat tuturor femeilor active sexual - la 6 luni sau macar la un an, in orice caz dupa recomandarea medicului, nu a mea.
Celule endocervicale prezente - sunt celule care-i normal sa fie in col (=cervix), endocol.
Trateaza candida in primul rand! Intreaba daca este necesara colposcopie in cazul unui rezultat ASC-US la Papanicolau. Sanatate si nu mai fi asa speriata!

In sfarsit am primit un raspuns satisfacator! Saru'mana, multumesc din suflet! Eu intelesesem ca o observatie In caz de ASC-US......, nu ca am de fapt ASC-US, pentru ca nu aveam bifat in dreptul lui ce sus in dreapta adica nu *ASC-US ci ASC-US*, dar daca spui tu ca am ASC-US o sa ma documentez despre asta! N-am nici un tratament pentru ca nu am fost la Dr inca, eu sunt in Italia. Acum ma duc cu rezultatul sa vad daca reusesc sa ma inteleg cu el si va scriu apoi...Multumesc inca o data!

#673 2010-09-24 18:52:15

jeannie
Addicted member

Cu placere. Burdusica, daca este bifat ASC-US, inseamna ca ai; cauza ar putea fi chiar candida, deci scapa de ea. Mergi sa iti dea tratament (in primul rand pentru candida care ti-a iesit la Papanicolau; se trateaza relativ usor). Sanatate si tie!

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-24 19:06:06)

#674 2010-09-24 21:36:40

Burdusica
New member

Am fost la Dr si mi-a spus ca am intr-adevar candida, dar tin sa mentionez ca eu nu am acum nici scurgeri, nici mancarimi, aveam insa in momentul in care mi-am facut testul, deci ma asteptam sa mi se spuna ca am ceva, nu stiam cum se numeste exact, ulterior am inteles ca era candida asta. Insa dr de aici mi-a spus ca rezultatul este bun si ca nu am ASC-US, mi- a dat tratament cu niste ovule care mi se par cam multe,adica 15 cate unul in fiecare seara, spalaturi dimineata cu Tamtum Rosa si Diflucan cate o pastila pe sapt timp de 2 saptamani, si pentru el tot Diflucan 2 pastile. Apropo de ovule, stiam ca nu ai voie sa mai ai activitate sexuala pe timpul tratamentului, asa este? Nu de alta, dar sa stau doua saptamani cu sotul meu fara....creca ma lasa lol .Mai ales ca noi muncim la un bebe ca tare ni-l mai dorim.... Mi-am  luat si trimitere sa-mi fac toate analizele premergatoare unei sarcini, sper sa-mi iasa ok. Nu stiu ce sa fac cu ASC-US-ul asta ca el mi-a zis ca nu am, Orangina mi-a zis ca am, el a zis ca nu trebuie sa-mi fac testarea HPV si nici colposcopie atata timp cat rezultatul Pap e ok... Sa fac tratamentul pentru candida si sa repet Pap-ul dupa 6 luni? Ce ma sfatuiti? Dar daca intre timp raman insarcinata si Doamne fereste de ceva complicatii... Multumesc din suflet pentru raspunsuri! O seara frumoasa tuturor si multa sanatate caci despre asta vorbim aici!!!

#675 2010-09-24 23:26:06

jeannie
Addicted member

Daca doctorul s-a uitat pe cel mai recent rezultat al tau de Papanicolau si ti-a zis el ca nu ai ASC-US...atunci inseamna ca n-ai smile N-ai avea pentru ca zic eu, oricum tongue. Dar asa am inteles eu initial, din cauza ca in mesajul tau de pe 22 septembrie pusesesi acel asterisc (deci asterisc=bifa, din ce ai zis tu) la asc-us (si eu una n-am crezut ca conteaza daca asteriscul e pus in stanga sau in dreapta lui).
Indiferent ca aveai sau nu asc-us, era bine sa tratezi in primul rand cauzele cunoscute si plauzibile ale lui. Tu ai candida si-atat, in acest caz - daca asa zice medicul. Eu iti spusesem despre aceasta candida din Pap ca in primul rand ea trebuie tratata in cazul tau; infectia cu candida nu are ce cauta in col sau in secretia vaginala, indiferent de rezultatul Papanicolaului.

Burdusica a scris:

Sa fac tratamentul pentru candida si sa repet Pap-ul dupa 6 luni? Ce ma sfatuiti?

Da, exact. Repetat Pap dupa tratament, dupa intervalul de timp pe care ti-l recomanda doctorul.

Trebuie insa sa stii ca aici, pe forum, nu suntem doctori, in afara de doctoressa si moksha. Aici fetele iti dau lamuriri in linii mari; nu ar trebui sa tii cont decat de ceea ce iti zice doctorul, in fond si la urma urmei.
Noi doar spunem, atata cat stim din experientele noastre anterioare, daca poate fi sau nu vorba de ceva grav (pentru a le semnala o eventuala problema celor care o au si habar n-au sau pentru a le linisti pe cele speriate degeaba care intreaba), pentru ca unele ne-am documentat cu privire la mai multe lucruri si oferim explicatii doar acolo unde intelegem si in masura in care intelegem. Daca vreuna din noi zice ceva gresit, e foarte posibil ca o alta sa o corecteze smile
Deci: asculta sfatul doctorului, forumul nu poate sa iti ofere decat pareri. Sanatate!

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-25 04:03:53)

#676 2010-09-25 00:20:31

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

daca medicul ti-a spus ca nu ai nimic in afara de aceasta candida, cel mai probabail asa si este.
poti cel mult sa repeti un papanicolau dupa ce finalizezi tratamentul. eu as astepta sa treaca si o menstruatie inainte de recoltare. (asa as face eu, care sunt speriata de bombe smile )

perfect de acord cu tot ce a spus orangina, sfatul medicului trebuie urmat, nu al forumului.

privind sexul si tratamentul, citeste prospectul si poate gasesti acolo raspunsul. in general nu se recomanda, dar depinde de la ovule la ovule. oricum, daca se pune problema de bebe, probabail este indicat sa mergi pe varianta care nu ti-ar da batai de cap in eventualitatea in care ar trebui sa urmezi un tratament si vei fi si insarcinata.

#677 2010-09-25 15:10:35

Burdusica
New member

orangina123 a scris:

Daca doctorul s-a uitat pe cel mai recent rezultat al tau de Papanicolau si ti-a zis el ca nu ai ASC-US...atunci inseamna ca n-ai smile N-ai avea pentru ca zic eu, oricum tongue. Dar asa am inteles eu initial, din cauza ca in mesajul tau de pe 22 septembrie pusesesi acel asterisc (deci asterisc=bifa, din ce ai zis tu) la asc-us (si eu una n-am crezut ca conteaza daca asteriscul e pus in stanga sau in dreapta lui).
Indiferent ca aveai sau nu asc-us, era bine sa tratezi in primul rand cauzele cunoscute si plauzibile ale lui. Tu ai candida si-atat, in acest caz - daca asa zice medicul. Eu iti spusesem despre aceasta candida din Pap ca in primul rand ea trebuie tratata in cazul tau; infectia cu candida nu are ce cauta in col sau in secretia vaginala, indiferent de rezultatul Papanicolaului.

Burdusica a scris:

Sa fac tratamentul pentru candida si sa repet Pap-ul dupa 6 luni? Ce ma sfatuiti?

Da, exact. Repetat Pap dupa tratament, dupa intervalul de timp pe care ti-l recomanda doctorul.

Trebuie insa sa stii ca aici, pe forum, nu suntem doctori, in afara de doctoressa si moksha. Aici fetele iti dau lamuriri in linii mari; nu ar trebui sa tii cont decat de ceea ce iti zice doctorul, in fond si la urma urmei.
Noi doar spunem, atata cat stim din experientele noastre anterioare, daca poate fi sau nu vorba de ceva grav (pentru a le semnala o eventuala problema celor care o au si habar n-au sau pentru a le linisti pe cele speriate degeaba care intreaba), pentru ca unele ne-am documentat cu privire la mai multe lucruri si oferim explicatii doar acolo unde intelegem si in masura in care intelegem. Daca vreuna din noi zice ceva gresit, e foarte posibil ca o alta sa o corecteze smile
Deci: asculta sfatul doctorului, forumul nu poate sa iti ofere decat pareri. Sanatate!

Multumesc din tot sufletul pentru toate raspunsurile!!! E bine sa ai pe cineva, cum sunteti voi, cu care sa te sfatuiesti...Un week-end placut iti doresc! Oricum o sa sun mai exact la clinica sa vad unde trebuia pus *-ul ala pt ca nu era in fata ASC-US ci ASC-US*, iar eu intelesesem asta ca o observatie pentru ca jos, la sfarsitul rez spunea *In caz de ASC-US ......

#678 2010-11-19 17:46:20

alexa93
New member
Inregistrat: 2009-08-14

dupa data imi dau seama ca vin cam tarziu cu intrebarile la acesta tema dar as vrea sa stiu si eu cateva lucruri.as vrea sa imi fac un test papanicolau saptamana viitoare si as vrea sa stiu daca e vreo problema ca eu sunt minora,am 17 ani si jumatate?testul ma duc sa il fac intr-o policlinica privata exista vreo problema?si anticonceptionalele afecteaza cu ceva rezultatele testului(desi am renuntat la administrarea lor astazi)?am inteles ca dupa ce renunt la administrarea lor pot avea dereglari hormonale,desi am maifacut pauza la ele si nu am avut nimic?!as fi recunoscatoare pentru un raspuns

#679 2010-11-19 17:47:47

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu e nicio problema si nici AC nu infleunteaza cu nimic testul, nu e o analiza hormonala, ci o analiza a celulelor de la nivelul colului uterin

#680 2010-11-19 18:18:33

alexa93
New member
Inregistrat: 2009-08-14

multumesc heimdall!e vreo problema daca renunt la anticonceptionale?pe prospect(rigevidon)scrie ca poti renunta la ele cand vrei...

#681 2010-12-06 15:40:19

mihaela_358
New member
Inregistrat: 2008-07-24

buna,
am si eu o intrebare: ma pregatesc sa fac un test papanicolau maine si am luat 2 pastile de ampicilina. pot sa continui tratamentul cu antibiotic fara ca rezultatele testului sa fie influentate sau mai bine aman testul?
multumesc!

#682 2011-01-07 00:57:02

angelina1986
New member
Inregistrat: 2011-01-07

Buna la toata lumea.

Am si eu o nelamurire si tare bine mi-ar prinde un raspuns  smile

Am facut un test papanicolau inainte de sarbatori si zilele trecute l-am ridicat si am si mers la doctorita mea sa mi-l interpreteze.
Ultimul test l-am facut in urma cu 2 ani si sincer nu imi mai aduc aminte cum arata foaia de testare iar ideea este ca cea actuala este foarte sumara. Am citit topicul acesta si implicit si rezultatele diferitelor fete de aici. Acestea contin o multime de valori si informatii pe cand  a mea contine nista simple casute care sunt bifate (sau nu) in fuctie de ce gaseste laboranta.Mie imi e bifata casuta : Inflamatie si la final scrie Tip 2 pap. ATAT. nu e cam sumar? nu era normal sa contina mai multe informatii? nu stiu, dar de aceea intreb

Bun... apoi a urmat interpretarea (eu stiam in mare ce inseamna pap 2 in urma cercetarilor de pe net) dar culmea doctorita a zis ca e normal, ca majoritatea femeilor ce si-au inceput viata sexuala au tip 2, ca nu a vazut vreo rana pe col si ca daca era ceva iesea ceva anormal si la secretia vaginala (pe care o facusem de asemenea si a fost ok)

Deci nu mi-a dat tratament spunand ca sunt bine. Sunt totusi putin sceptica. Poti fi bine cu pap 2? chiar nu trebuie tratament?

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri. Sanatate si numai bine la toata lumea.

#683 2011-01-09 15:06:18

tzurina
New member
Inregistrat: 2011-01-05

Buna ziua, am nevoie va rog de putin ajutor. Mi-a venit un rezultat al testului papanicolau si as vrea niste pareri din partea celor care stiu sa interpreteze rezultatul.

O sa va scriu ce mi-a iesit
status hormonal:ciclica

aspectul colului: cu leziuni multiple....ce inseamna asta, e grav???

tip frotiu: clasic

calitate frotiu: satisfacator pt evaluare, celule endocervicale prezente

rezultat: negativ pt leziuni intraepiteliale sau malignitate

infectii: candida, inflamatorii

Alte celule endometrice pt femei sub 40ani
Anomalii ale celuleror epiteliale Anomalii ale celulelor glandulare
ASC-US* Atipii celulare endocervicale NOS
ASC-H Atipii celulare endometriale NOS
LSIL cu atipii HPV Atipii celulare glandulare NOS
HSIL cu suspiciune de invazie Atipii celulare endocervicale FN
Carcinom cu celule scuamoase Atipii celulare glandulare FN
AIS
Adenocarcinom endocervical
endomatrial
extrauterin
NOS

Alte neoplasme
Atitudinea terapeutica se va stabili de catre medicul clinician in context clinic
*In caz de ASC-US variantele sugerate sunt echivalente si medicul curant va alege recomandarea corespunzatoare
Sugestiile laboratorului: testare HPV
repetare imediata colposcopie
repetare dupa tratament biopsie
repetare la 6-12 luni chiuretaj bioptic
x repetare de rutina

Nu am inteles de ce e pus asterixul acela? pentru ca la celelalte rezultate de mai sus aveam un x in dreptul lor in caz de ceva, iar la sugestiile laboratorul scrie repetare de rutina.

Observatii: celule superficiale, intermediare, metaplaziate, infectie mictotica, frecvente granulocite.

Ultima oara a fost editat de tzurina (2011-01-09 15:07:16)

#684 2011-01-09 20:22:10

jeannie
Addicted member

Ai candidoza. Probabil "leziunile multiple" s-au observat la colposcopie?

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-16 22:51:39)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.