homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test Papanicolau-9

#153 2007-06-18 15:21:54

mr2
Membru
Inregistrat: 2007-06-18

Re: Test Papanicolau

buna ziua! am facut si eu testul papanicolau dar, sincera sa fiu, nu am inteles mare lucru din explicatia doctorului. credeti ca ma puteti ajuta?!

deci: frotiu-adecvat; modif celulare benigne-bacterii, inflamatie-metaplazie; anomalii celulare asc-h; evaluare hormonala-compatibil cu varsta si anamneza; carac. generala-anomalii ale celulelor epiteliale.

diagnostic final: fcd:asc-h celule exocervicale superficiale, intermediare si parabazale unele cu atipii(modif rap n/c, pleomorfism si hipercromazie nuclera), metaplazie scuamoasa matura si imatura, celule endocervicale cu discarioze reactive, nuclei liberi, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora coco-baciliara. se rec colposcopie.
imi puteti 'traduce"?! e de rau tare?!
multumesc

Ultima oara a fost editat de mr2 (2007-06-18 15:29:56)

#154 2007-06-19 12:50:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Nu e de rau tare dar nici de bine....rezultatul pume problema cancerului de col si recomanda asadar colposcopia....
avem totodata de-a face cu o infectie vaginala cu cocobacili...asta nu pune probleme

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#155 2007-06-19 20:48:05

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu e cancer...e normal rezultatul la orice femeie activa sexual. trebuie insa tratat trichomonasul

mami de minuni hjarta

#156 2007-07-14 16:42:36

alinac
Membru
De la: Iasi
Inregistrat: 2007-07-14

Buna ziua,
As avea si eu nevoie de cateva lamuriri in legatura cu testul Papanicolau. Am luat astazi rezultatul si mi-a iesit astfel:
I Modificari celulare benigne:
    Infectii - Bacterii
    Modificari celulare asociate cu - Inflamatie
II Anomalii celulare:
     Celule scuamoase
         LGSIL (leziune intraepiteliala de grad scazut); HPV
Caracterizare generala: Anomalii ale celulelor epiteliale
Diagnostic final :
  FCD: de tip LG-SIL(HPV) displazie usoara
  Frotiu constituit din celule exocervicale intermediare si parabazale, unele cu aspect koilocitar - HPV(binucleere si halou perinuclear, atipii nucleare usoare), parakeratoza, metaplazie scuamoasa, celule endocervicale, nuclei liberi, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora coco-bacilara.
Este ingrijorator rezultatul?

Doctorul mi-a prescris un tratament timp de 2 luni pt HPV. Este vorba de spalaturi si apoi tb sa-mi pun niste ovule, nu inteleg din reteta cum se numesc. Dupa ce termin tratamentul ar tb sa refac testul Papanocolau.
Din ce imi dau eu seama de mai sus as avea si o infectie despre care nu mi-a spus nimic.

#157 2007-09-24 10:29:36

romelia
Membru
Inregistrat: 2007-09-24

bunadimineata doctoreasa,

am mare nevoie de sfatul tau.si te rog tare mult sa-mi raspunzi daca vrei<am facut testul papanicolau la babes,si rezultatul este acesta/
citodiacnostic babes papanicolau
TBS col Papanicolau
frotiu activ hormonal
proces inflamator intens cu aflux leucocitar abundent,nespecific
celule de regenerare parabazale
absent atipii celulare
Concluzii/ CIIBP
TBS inflamator
valori in afara limitelor admise pt varsta si sexul respectiv

am 32 de ani,o sg nastere la 28 ani,iar inainte de acest test acum 4 luni am mai facut unul la care mi-a iesit CII/CIII.am o rana pe col de care doctorii ma intreaba daca este cauterizata ca asa pare,iar tratamentul pe care l-am facut a fost cu colposeptin 10 zile pe luna timp de 3 luni<ce fac acum??multumesc anticipat

Publicitate

loading...

#158 2007-09-24 12:43:23

Al Pacino
Administrator

acum testul arata clasa II, deci evident esti mai bine, rana pare sa se rezolve insa ai o infectie vaginala probabil netratata. eu zic sa faci un examen de secretie si un test chlamidia

#159 2007-09-24 13:57:24

rayuela
Full member
De la: dincolo de moarte
Inregistrat: 2007-06-09

am si eu o intrebare,daca toata viata ai un singur partener si ambii sunt virgini,este posibil sa capeti virusul hpv?si sa faci cancer de col uterin? sau sunt si alte cauze,surse de unde se poate lua virusul? si cind trebuie facut?periodic?testul ma refer...

iubind dincolo de moarte

#160 2007-09-24 14:04:45

romelia
Membru
Inregistrat: 2007-09-24

multumesc mult,
asa am sa fac.

#161 2007-09-24 14:18:54

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

rayuela a scris:

am si eu o intrebare,daca toata viata ai un singur partener si ambii sunt virgini,este posibil sa capeti virusul hpv?si sa faci cancer de col uterin? sau sunt si alte cauze,surse de unde se poate lua virusul? si cind trebuie facut?periodic?testul ma refer...

virusul HPV se poate lua si prin sex oral, deci faptul ca ea/el nu au avut contacte sexuale normale niciodata nu e o garantie. ( I am a living case).
virusul HPV nu inseamna cancer de col uterin. exista foarte multe tulpini de HPV si doar cateva sunt cancerigene (pentru a stabili daca ai o asemenea tulpina, se face tiparea ADN a virusului). In final, daca ai o tulpina cancerigena, nu inseamna ca ai cancer ci doar ca esti mai predispusa la cancerul de col uterin, fapt pentru care va trebui sa maergi des la controale si sa faci pap la 6 luni.

Virusul este strict cu transmitere sexuala. Tiparea HPV o faci cand vrei tu. Nu are rost sa-l faci periodic pentru ca in general, odata ce l-ai luat, ramai cu el toata viata. In schimb, testul Papanicolau te poate ajuta sa depistezi acest virus din timp.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#162 2007-09-24 14:24:19

rayuela
Full member

deci daca partenerul nu a facut sex oral,anal,vaginal decit cu tine si tu cu nimeni si esti sigura,nu poti avea hpv?am dreptate?

iubind dincolo de moarte

#163 2007-09-24 14:27:56

Soleil
Addicted member

In mod normal asa ar fi. Desigur, exista posibilitatea -  infima -  dar exista, de a fi infectat in sange prin instrumente nestrilizate etc., ca orice alt virus de altfel. Daca vrei siguranta 100%, testati-va amandoi. Altfel, nu-ti poate garanta nimeni, din pacate.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#164 2007-09-24 14:48:45

rayuela
Full member

si inca o intrebare...poti face cancer de col uterin fara sa ai hpv?

iubind dincolo de moarte

#165 2007-09-24 15:06:50

Al Pacino
Administrator

da

#166 2007-09-24 15:25:27

rayuela
Full member

exista vreo cauza sau nu s-a descoperit inca? testul papanicolau descopera doar hpv sau si cancerul de col?

iubind dincolo de moarte

#167 2007-09-24 15:31:53

Al Pacino
Administrator

testul papanicolau descopera cancerul de col(hpv nu il descopera)
cancerul in general are determinism genetic...daca ai deci gena, factorii de risc pot fi periculosi(si astia sunt multi)...nu trai cu complexul drobului de sare, nu e cazul

#168 2007-09-24 15:37:27

rayuela
Full member

factori genetici din belsug...bunica,varul primar,sora bunicului...cancer de sin,leucemie...ma ia cu fiori acum...totul pe linie paterna insa.eu am citit undeva ca daca iri AC se zice ca iei virusul hpv,avind mai multi parteneri,si de aia se zice ca favorizeaza cancerul de col,dar sa inteleg ca are si alte cauze nu numai schimbatul partenerilor si virusul. sa ne fereasca dzeu.nu traiesc cu teama desi am in familie multi decedati de cancer.

iubind dincolo de moarte

#169 2007-09-24 15:45:08

Soleil
Addicted member

rayuela a scris:

eu am citit undeva ca daca iri AC se zice ca iei virusul hpv,avind mai multi parteneri,si de aia se zice ca favorizeaza cancerul de col,

probabil ca explicatie vine de la faptul ca bazandu-te pe AC si avand deci contacte neprotejate cu parteneri multipli, exista sansa foarte mare sa te procopsesti cu acest virus - si nu numai de altfel. In alt fel, nu stiu cum ar putea influenta AC infectarea cu HPV.

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-09-24 15:46:07)

Thé à la menthe hjarta

#170 2007-09-24 15:46:27

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

asta si este explicatia wink

mami de minuni hjarta

#171 2007-09-24 16:04:29

rayuela
Full member

stiam explicatia.nu asta am intrebat.ci ce alte cauze pot favoriza cancerul de col.mitul cu AC se explica prin asta dar daca cancerul de col nu are drept cauza doar partenerii si hpv,inseamna ca nu se explica in totalitate de ce apare acest cancer de col.

iubind dincolo de moarte

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.