homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovule Klion

#1 2007-02-09 01:13:57

creatza_ana
Membru
Inregistrat: 2007-02-09

Ovule Klion

Va salut,
Am si eu o nelamurire in legatura cu tratamentul cu ovulele Klion: mi s-au recomandat de catre medicul ginecolog in urma unei analize a secretiei, la care s-au descoperit niste coci. Cum am de cateva luni o rana pe col, doctorul s-a gandit ca ar putea fi afectata rana de secretie si ca mai intai trebuie s-o tratez pe aceasta, inainte de a ne ocupa de rana, cu spalaturi cu ceai de pelin si ovule Klion timp de 10 zile, insa nu mi-a zis nimic de contact sexual, daca am voie sau nu. In a 5-a zi de la inceperea ovulelor am avut un contact sexual protejat cu prezervativ si apoi am observat ca pe prospectul ovulelor era mentionata lipsa acestuia. Intrebarea mea este daca aceste ovule afecteaza in vreun fel structura prezervativului (il deterioreaza? sunt eu afectata in vreun mod negativ? de ce este interzis actul sexual? mentionez ca prietenul meu nu a observat vreo ruptura a prezervativului, dar nu a acordat f multa atentie dupa contact daca era in stare intacta prezervativul, nu l-a studiat f atent ptr ca nu s-a gandit la asa ceva.) Contactul sexual a avut loc la aproximativ 18 ore de la introducerea ovulului in vagin, deci a doua zi, dupa ce s-a scurs in mare parte, dar nu complet.
Va rog ajutati-ma cu un raspuns.

Multumesc mult!

#2 2007-02-09 10:13:16

milana
Sr. member
De la: orasul de pe deal
Inregistrat: 2006-09-14

Re: Ovule Klion

Si eu am facut tratament cu Klion, dar am respectat partea cu "fara contact sexual pe durata tratamentului", iar dupa cunostintele mele asa e pentu orice tratament, indiferent de ovule.

#3 2007-02-09 12:22:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Daca pe prospectul ovulelor nu scrie ca distrug prezervativul, poti avea contacte sexuale, insa numai protejate cu prezervativ

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2007-02-09 13:42:55

in_grid
New member

Buna ziua!

De astazi o sa incep si eu tratament cu ovulele Klion. As avea 2 intrebari:
1. Referitor la intrebarea cretzei_ana, si mie mi s-a parut ciudat ca pe prospect nu scrie ca ar afecta latexul, dar la precautii scrie "este interzisa activitatea sexuala" .... Deci?!
2. Doctorita mi-a spus sa fac spalaturi cu ceai de galbenele (cu irigatorul) in fiecare seara in aceste 10 zile de tratament. Este bine? Citind pe acest forum, am constatat ca ar fi cam des ... sad

Precizez ca nu mi s-a facut analiza secretiei inaintea prescrierii ovulelor; mi se va face peste 10-12 zile cand revin la consult?
Va multumesc anticipat!

Ultima oara a fost editat de in_grid (2007-02-09 13:43:47)

Nici nu ne imaginam de cata inteligenta avem nevoie pentru a nu fi niciodata ridicoli. (Chamfort)

#5 2007-02-09 13:57:25

Al Pacino
Administrator

in_grid, daca nu ai un examen de secretie care sa puna un diagnostic cert, pentru ce anume faci tratament????
O teorie mai veche zice ca in cazul tuturor tratamentelor pentru afectiuni vaginale sa se interzica raporturile sexuale(mai nou, lumea civilizata, face diferentieri)...oricum, pina nu stii pentru ce faci tratament, eu zic sa nu faci. Mergi eventual la alt medic

Publicitate

loading...

#6 2007-02-09 17:49:31

in_grid
New member

Dimineata la control, doamna doctor a spus ca secretia e cam groasa, ca arata a candida, si m-a intrebat daca am avut vreodata mancarimi. Si i-am spus ca am avut, dar acum mult timp ... si apoi au trecut "de la sine", dar uneori ma jeneaza mirosul. Deci ar fi cateva din semnele unei candidoze.

Pana la urma am hotarat sa nu ma bazez doar pe "parerea" dansei, asa ca luni dimineata, sau cel tarziu marti ma duc la analize la Marie Stopes. Asa, ca sa stau eu linistita smile

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru sfat!

Ultima oara a fost editat de in_grid (2007-02-12 01:37:29)

Nici nu ne imaginam de cata inteligenta avem nevoie pentru a nu fi niciodata ridicoli. (Chamfort)

#7 2007-02-09 21:57:03

creatza_ana
Membru

Multumesc mult Doctoressa pentru raspuns! Intra-adevar, pe prospect nu scrie ca ar distruge latexul, dar a fost prima si singura data cand am avut contact sexual in perioada ovulelor si atunci a fost cu prezervativ, pana le termin nu voi mai avea nici un contact. smile

Va pup si toate cele bune!

#8 2007-02-24 15:19:50

zgabeartza
New member
Inregistrat: 2007-02-01

am tot vazut ca fetele spun denumirea ovulelor ca sa li se spuna daca pot face dragoste cu prezervativ ca nu cumva ovulul sa distruga prezervativul.eu am o mica dilema.am cumparat ovulele din spitalul de unde m-a consultat doctora mea dar nu au nici o denumire.si nici nu stiu daca pot face sex sau nu.pur si simplu scrie cand sa le iau si termenul de valabilitate si cam atat....neutral

#9 2007-02-24 16:30:56

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

atunci,pe durata tratam nu faci sex deloc,sau cel putin cu prezervativ.pe prospectele unor ovule scrie sa nu se intretina contacte sexuale,iar la alte ovule nu scrie nimic in leg cu asta.doctoressa a zis ca dc nu scrie nimic,sa se fol obligat prezervativul.

Mamica de 2 pui scumpi

#10 2007-02-27 14:04:10

Anny
New member
Inregistrat: 2007-02-08

am si eu o intrebare. voi ati avut vreun simptom dupa ce ati pus ovulele Klion? eu mi le pun seara, dar a doua zi simt o caldura in vagin. Este normal?

#11 2007-02-27 15:57:26

Al Pacino
Administrator

e normal Anny

#12 2007-04-10 13:01:52

kid_sim
New member
Inregistrat: 2007-03-23

eu nu am avut nici un simptom. de fapt, mie mi le-a prescris pentru ca mi se parea mie secretia mai abundenta un pic (e drept, am facut si analize - chlamydia, mycoplasma, care au iesit super ok) apoi am facut si niste spalaturi cu neogyn. m-am simtit f bine, f curata. recunosc ca de 2-3 ori am facut dragoste cu sotul meu si asta chiar neprotejati cu prezervativ, inainte de a introduce ovulul. doctoritza mea mi-a spus ca nu e nici o problema. acum, va dati seama ca am cautat sa nu exageram si noi.. si ne-am ferit cum am putut... n-am avut chiar nici o neplacere. dupa ce mi-a venit, luna urmatoare, am ramas si insarcinata f usor, fara sa ne straduim si fara sa mai fi incercat vreodata. adica ne-a iesit din prima  smile

#13 2008-03-11 13:37:32

ali_ali
Membru
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-03-11

buna
va rog sa ma ajutati intr-o problema...in urma unor teste mi s-a depistat candidoza.
am facut tratament cu ovule klion...dar dupa tratament (10 zile) nu am observat diferente mari, adica secretia este la fel de alba si cremoasa dar nu mai are miros urat.
mentionez ca in timpul tratamentului am respectat in  tocmai prospectul...fara contact sexual iar partenerul a folosit la sfatul medicului un unguient clotrimazol...desi folosim prezervativ.
intrebare: ar trebui sa iau un alt tratament...ovule sau tratament pe cale orala...ce altceva se poate face?

#14 2008-03-11 13:48:24

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ar trebui sa repeti analiza, neaparat insotita de ANTIFUNGIGRAMA. daca nu faci si asta, risti sa iei tratamente total ineficiente... eu asa am patit, am mai scris de vreo 2 ori, am luat fluconazol timp de 6 luni si ma miram de ce nu-mi trece "de tot". cand am schimbat medicul si mi s-a facut antifungiram,a... mi-a iesit candida rezistenta la fluconazolul cu care ma indopam eu sistematic (tot cu prescriptie medicala, ps). asa ca asta e parerea mea... antifungigrama, ca sa vezi exact la ce-i sensibila candidoza ta si s-o "pocnesti unde-o doare mai tare" smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#15 2008-08-26 17:13:04

monik28me
Membru
Inregistrat: 2008-08-19

tot legat de Klion: urmez un tratatement cu aceste ovule, nu am pus decat 8, pt ca mi-a sosit menstruatia; cam in 2-3 zile ma astept sa reincep tratamentul (mai am 12 de pus). Dar joi, sapt viitoare, plec la mare pt weekend...si stiu ca n-am voie contact sexual, n-am voie alcol.....intrebare: daca intrerup acest tratament si il reiau dupa ce ma intorc de la mare e ok?
mentionez ca tocmai am terminat tratamentul cu antibiotic impotriva chlamydiei ( si ma simt extraordinar , nu mai am absolut deloc dureri menstruale care ma tineau la pat 2 zile)..multumesc mult..

#16 2008-08-26 20:59:12

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

pentru ce ti-a dat Kilon?
ideal ar fi sa nu intrerupi tratamentul, dar faci cum poti

Ultima oara a fost editat de lady in black (2008-08-26 20:59:28)

#17 2008-08-27 12:25:44

amiracurus
Full member
Inregistrat: 2008-08-05

Anny a scris:

am si eu o intrebare. voi ati avut vreun simptom dupa ce ati pus ovulele Klion? eu mi le pun seara, dar a doua zi simt o caldura in vagin. Este normal?

Eu am folosit Klion, si dimineata, nu apucam sa ma dau jos din pat sa ajung la baie, ca ma udam toata........... tummenupp

Amira C.

#18 2008-12-18 00:07:34

elena2009
New member
Inregistrat: 2008-12-09

mi'am pus aseara Klion si am avut noapte alba. n'am putut dormi de mankrimi! cum e posibil asa ceva? am trait un cosmar!

#19 2008-12-18 00:45:18

Emma.28
Full member
Inregistrat: 2008-07-21

Eu am aplicat klion acum doi ani. A fost ok - nu am patit nimic - nu am avut niciun simptom...

Dar am remarcat ceva interesant: in general, pe masura ce citesc mai multe articole medicale am senzatia ca pot dezvolta reactii alergice la anumite medicamente - dar daca nu ma gandesc la aceste posibile reactii nu se intampla nimic.

Deci, multe minuni de acest tip pot fi cumva inchipuite - daca nu le exacerbam noi pot fi solutionate relativ usor.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.