homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candida si altele-7

#115 2007-04-02 15:17:06

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

Re: candida si altele

daca e sa zicem asa, eu n-am inteles din prima cum mi-a pus diagnosticul fara analiza...oare se vedea?!  crys ty na propriu-zis eu in seara asta termin tratamentul...si, sa zicem, de maine seara mi-as pune iaurt....acum astept sa vad ce zice si doctoressa...daca sa las mai multe zile sau e ok chiar de maine...pe de alta parte, nu prea ma indeamna inima sa ma duc tot la ea...ma refer la doctora aia...mai repede mi-as pune si niste ovule gynozol( parca asa se numeau?) pe saptamanile viitoare, in caz ca nu-mi trece...

#116 2007-04-02 22:56:11

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

se poate vedea...si eu cand am mers...(candida nu mi se mai manifesta numai prin dureri la contact)...ma consultat...bineinteles mi a luat si pt ex de secretie dar mi a zis ca aia am...si mi a dat alt tratament...sfatul meu e sa vezi...mai ai durerile alea la contact? dak nu ai scapat...daca da pune 3 sau 4 zile iaurt si ia si biotics (lactobacili)...daca nu mai ai simtomele obishnuite ale candidei eu zic ca trebuie doar sa ti refaci flora vaginala si iaurtul si bioticsul te vor ajuta...daca nu merge cu iaurt fa si tratamentul cu gynozol...si apoi repeta cu iaurt...si ca sa fi sigura ca ti a trecut sa mergi sa faci si examen de secretie dupa tratament...si nu uita sa i dai si la prieten un flucovim (in cazul in care nu folositi prezervativ)...ca sa nu scapi tu de ea si s o iei apoi iar de la el...

happy with him...inlove with him...puss

#117 2007-04-03 13:37:57

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

zic, sa te speli in vagin la minim 3 zile dupa ultimul ovul lomexin si abia apoi sa pui iaurt.

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#118 2007-04-03 23:43:41

caithleen
New member
Inregistrat: 2007-01-24

buna doctoressa....sunt noua pe forum si am si eu o nelmurire..am citit o parte din mesajele postate pe forum si am vazut ca fiecare fata a primit cate u  tratament in urma rezultatului PAP. iti scriu mai jos rezultatele de la PAP si secretie...ptr ca mi se pare un pic ciudat..eu n-am primit tratament desi rezultatul a fost PAP II infectios..
rezultate PAP:
              -celule epiteliale pavimentoase: frecvente; izolate; placarde mici; mari
              - polinucleare netrofile: frecvente
              - histiomacrofage: relativ frecvente
              - flora microbiana: abundenta, tip: coci, bacili
              - candida: prezenta (rara)
Frontiu clasa II PAP- infectios,-candidoza

rezultate secretie:
              - celule epiteliale pavimentoase superficiale: frecvente si in placarde
              - celule epiteliale pavimentoase intermediare: rare izolate si in placarde
              - celule epiteliale pavimentoase parabazale:absente
              - celule epiteliale pavimentoase bazale: absente
              - leucocite: relativ frecvente
              - hematii: absente
              - flora microbiana cantitate: bogata
              - flora microbiana tip: - bacili gram pozitivi(doderlein) frecventi
                                              - cocobaili si bacili scurti gram variabil relativ frecventi
                                              - coci gram pozitivi in perechi rari         
             -levuri: foarte rare (candida)
             -trichomonas:absent
dupa rezultatul analizelor astea mi-am facut ADN HPV si a iesit negativ ptr ambele tipaje..insa mi-a descoperit si o rana pe col....si m-a chemat la cauterizare, fara sa-mi dea in prealabil vreun tratament..(dupa mine cred ca trebuia)..in fine, mi-a cauterizat rana si mi-a prescris 10ovule cerviron..dupa o luna cand am revenit la control mi-a zis ca s-a vindecat ok, si sa revin dupa 4 luni ptr PAP...dar alt tratament nu mi-a mai dat...bine, ca m-a cam repezit dotora asta..ca asa e la sanador...cert este ca eu am mancarimi cateodata si o secretie abundenta..imi mai fac spalaturi si imi trece cateva zile..apoi reapare
...ce ma sfatuiesti?am inteles ca PAP pot sa-l fac abia la 4 luni dupa cauterizare...dar spune-mi te rog, cel pe care l-am postat, ti se pare ok?ca mi-e nu prea...cred ca e totusi o infectie netratata...inca ceva, inainte de cauterizare nu trtebuia sa fac nici un tratament?
please, sa nu ocolesti me4sajul meu..chiar dk e un picut cam lung..multumesc..si astept raspuns

#119 2007-04-04 17:19:02

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

pai...primul ovul l-am pus martea trecuta...dupa care m-am spalat inauntru vineri si am pus al doilea ovul(asa mi-a zis doctora)...deci ieri (luni) s-au facut 3 zile dupa ultimul ovul, si din seara asta vreau sa-mi pun iaurt

care e faza cu lactobacilii? pana acum n-am vazut pe forum (sau mi-a scapat mie) ce sunt cum iau?

Publicitate

loading...

#120 2007-04-05 11:28:59

Al Pacino
Administrator

cintya, gasesti pe forum despre lactobacili o gramada. cauta numai.
caithleen, e intr-adevar o infectie netratata. despre ce si cum trebuia facut inaintew de cauterizare discutam inutil acum, faptul fiind consumat. mergi si refa examenul de secretie sa stim cu ce avem de-a face si ce trebuie tratat. indata ce ai examenul de secretie, se va putea discuta despre tratamente. nu pe forum insa, ci in cabinet, cu ginecoloaga ta sau cu alt medic, tu alegi

#121 2007-04-05 13:18:52

caithleen
New member

mutumesc doctoresssa...credema ca am fost la o gramada demedici..ultima, care mi-afacut si cauterizarea dela medsana si sanador..dna doctor tarlea..am auzit multe recomandari despre dansa...dar de fiecare data cand mam dus ma repezea asa si dadeam si o gramada de bani.. pe 15 o sa fac un testd e secretie..azi am fsot la doi medici...ptr ca sa agravat...secretia a devenit si mai abundenta siplus mancarimi si usturime.
unul dintre medici mi-a prescris 1 pastila diflucan (doza unica) si 1ovul gyno-travogen...si spalaturi vaginale inainte de apliacrea ovulului si la o zi dupa.
celalalt mi-a dat o lista intreaga: 6 zile zanocin (2 pe zi)
                                               crema lanisil (aplicare la intrarea in vagin)
                                               ovule vaginale preparate special la farmacia Diana
                                               spalaturi cu o solutie vaginala clornasin..(n-am prea intels scrisul aici)
intrebarea mea este care tratament sa-l fac?
amandoi medici mi-au spus ca nue  nevoie ptr partener nimic..ca vedem pe urma dupa ce tin tratamentul si imi face iar secretia...
sa le fac pe amandoua? cel de-al doilea tratament mi-e sa nu-mi provoace iar candidoza...ca mi-a dat si antibiotice...
ce ma sfatuiesti?

#122 2007-04-05 17:06:04

Al Pacino
Administrator

pai sincer cred ca tocmai candidoza ai. deci zic sa faci primul tratament, insa sa verifici pe prospect daca si cum sunt permise spalaturile vaginale cind folosesti gyno-travogen. Mai spun sa faci examenul de secretie si mai vedem dupa aceea

#123 2007-04-05 17:56:35

caithleen
New member

da si eu i-am sugerat medicului sa-mi faca un examen...
prima doctora (cea care mi-a dat diflucanul) ma examinat si mi-a zis ca se vede cu ochiul liber ca am o ciuperca...m-a sfatuit sa fac tratamentul si apoi o sa-mi faca un examen..peste vreo saptamana...
cel de-al doilea num-a examinat ..mi-a dat tratamentul din ce i-am spus eu..si din analizele pe care i l-eam dus si care le-am postat..si el a zis ca imi face secretia dupa ce tin tratamentul...
insa nici unul dintre ei nu mi-a dat vreun tratament pentru partener...desi i-am intrebat..mi-au zis ca nue nevoie...
dosctoressa, nush ce sa mai cred...
dr tarlea de la medsana mi-a zis ca n-am nimic...desi PAP era de tip II infectios, candida..scria clar..si m-a trmis acasa...
si ceilalti doi imi dau tot felul de tratamente...
sa nu mai zic ca ultimul (cel cu lista lunga:antibiotice, spalaturi cu nushc e solutie, crema, ovule) mai e  si medicul de familie..
sa-lpun si pe rpietenul meu sa ia ceva?
din cate stiu eu, el sta destul de bine cu imunitatea..si-a facut mai demult o analiza de secretie uretrala si el nu avea candidoza..eu da..

#124 2007-04-05 17:59:53

caithleen
New member

pe prospect scrie ca nu e bien sa se faca dusuri vaginale o saptaman de la inserarea ovulului...
o sa fac o spalatura inainte sa-l bag...
si mai scrie ca si partenerul ar trebui tratat cu crema travogen ca sa nu ma reinfectez...
daca ii dau si lui un diflucan de 150 e suficient?

#125 2007-04-05 18:09:06

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

eu stiu k si partenerul trebuie tratat chiar daca nu da semne de candidoza. o crema si ink cva cred k ar fi ok...asa zik eu.

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#126 2007-04-05 18:17:14

Al Pacino
Administrator

da-i si lui diflucan, da-i sa se unga pe penis cu clotrimazol de 2 ori pe zi(e mai ieftin si la fel de eficient) si nu te spala in vagin inainte sa pui ovulul ci doar la o sapt dupa, asa cum scrie pe prospect

#127 2007-04-05 18:32:49

caithleen
New member

da...asa stiu si eu...
cred ca ii dau si lui o pastila...
nush cum o sa fac sa-l conving sa se dea si cu crema..canu prea se tine..se da 2 3 zile si apoi uita....

#128 2007-04-05 18:36:42

caithleen
New member

aaa...ok doctoressa...asa o sa fac. cum au inceput mancarimile incepusem sa ma spal..ca nu mai suportam..si-mi treceau 2-3...o sa ii dau si lui..
as mai avea o intrebare...am inteles ca tu te ocupi de planning familial...cam la ce se refera?..de cand am avut problemele astea cu rana pe col..apoi infectiile astea, nu-mi mai vine sa fac nimic...practic nu mai am incredere in mine..si nu am nici dorinta...ma simt crispata....nush cum sa-mi scot din minte toate astea...ptr ca il stresez si pe prietenul meu...nush cat o sa ma mai suporte.

#129 2007-04-05 18:38:29

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

caithleen, te rog, citeste regulile si respecta-le. ai warn pentru cele 2 mesaje consecutive.

la planning discuti cu medicul despre metodele contraceptive si, daca vreipastile, primesti reteta.

Nobody home

#130 2007-04-05 18:38:41

caithleen
New member

doctoressa, multumesc mult pentru sfaturi...si tie blue_elf..smile

nashira, iarata-ma ca n-am respectat regulile...promit sa fiu mai atenta pe viitor.

Ultima oara a fost editat de caithleen (2007-04-05 18:48:18)

#131 2007-04-06 11:54:30

simoni
New member
Inregistrat: 2007-03-20

buna dimineata.. am o mica problema.. de cateva zile am mancarimi jos.. si am observat o scurgere albicioasa, care contine ceva alb.. nu stiu exact cum sa le denumesc.. sunt bucatele mici si albe.. n-am idee.. ce poate fi?

#132 2007-04-06 12:33:38

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

o posibila candidoza ai ...arsuri cva la urinat sua cand fci sex ai? arsuri sua usturimi depinde. fa-ti un examen de secretie sa vezi daca ai asa ceva desi eu cred ca ai candidoza.

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#133 2007-04-20 14:09:30

cryss26buc
Full member
Inregistrat: 2006-12-28

am inceput si eu un trat pt candida cu Tergynan 10 zile si mi a zis inainte sa-mi pun ovulul sa  fac spalaturi cu tantum rosa este ok?ca am citit pe aici ca nu ar fi bine sa faci spalaturi cu irigator cat iti pui ovule si inca ceva daca as fi gravida si nu stiu inca si folosesc ovule este vre o problema???? va rog sa mi spuneti

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.