homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare pt doctoressa

#1 2007-02-12 00:00:55

corneliabuc.
Hero member
Inregistrat: 2006-08-28

intrebare pt doctoressa

revin cu problema mea fara rezultat.La 1 iunie 2005 am facut o conizatie si endometrioza/laparascopic.Totul a fost bine pana in aprilie 2006 cand am facut tratament o saptamana,1 tb/zi Clostilbegit, 1 fiola Pregnyl, o inseminare fara rezultat.Apoi au inceput problemele mele.Imediat mi/a aparut un chist de 7cm.Am luat Diane 35, iar dupa cateva zile chistul s/a spart.Nu am mers la medic cu toate ca stiam riscurile(sunt asistenta medicala) de teama unei operatii.Luna viitoare am lut o luna Yasmin.Totul a fost bine.a urmat o luna de concediu linistita dupa care a aparut un alt chist de 7cm.Am luat 10 zile Duphaston chistul a scazut la 3 cm, am luat 3 luni de Karissa/asta pana la sfarsitul lui noiembrie 2006 cand nu mai aveam nici un chist.Din decembrie, mentionez ca nu am mai luat nimic.Azi am fost la ecograf si am din nou un chist de 5/5cm.
Asta e povestea mea.destul de grea. Doctoressa te rog, sa ma ajuti sa inteleg ce se intampla cu ovarul meu drept(toate chisturile au fost pe ovarul drept) si ce crezi ca urmeaza. Ce anticonceptional crezi ca ar fi indicat.Poate unul cu mai putini estrogeni?avand in vedere endometrioza si conizatia mea dar si chisturile.Cam de doua ori pe luna mai am si niste dureri groaznice de cap.Am luat aspirina dupa mancare si am facut o gastrita.Mi/e teama sa nu se sparga iar chistul.Crezi ca lipsa ovulatiei cea care ma chinuie atat?
multumesc

#2 2007-02-12 10:33:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: intrebare pt doctoressa

Cred ca aceste chisturi pe care le tot faci pe ovarul drept sunt de fapt niste foliculi ovarieni care cresc mult si nu se sparg, deci nu elibereaza ovulul(decit eventual dupa mult timp).
Anticonceptionalele orale sunt o buna optiune de tratament pentru endometrioza...reduc simptomatologia atita timp cit sunt luate. Karissa are doza mica de estrogen, de ce nu ai continuat sa iei? Infertilitatea ta se poate datora si endometriozei si din nefericire nu exista tratamewnt medicamentos pentru asta.
Nu mai lua aspirina, ia algocalmin sau quarelin, au sanse bune sa rezolve durerile de cap.
Chistul e foarte probabil sa se sparga iar, din motivul ca eu cred ca e un folicul care asta trebuie sa faca de fapt. Deci zic sa reiei Karissa si sa nu le mai intrerupi(daca te-ai inteles bine cu ele)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-02-12 11:35:05

corneliabuc.
Hero member

multumesc mult pentru raspuns, la folicul nu m-am gandit deloc. Numai ca este foarte neplacut atunci cand se sparge.Si care crezi ca ar fi motivul pt care ovulul nu se sparge?Ma gandesc ca, foliculul este numai simptomul .
Karissa am intrerupt-o in speranta de a ramane insarcinata.Sunt casatorita de mult timp si am 30 de ani, am asteptat sa ne facem o situatie materiala mai buna si acum au aparut aceste probleme.
Karissa, singura problema care am avut-o, a fost ca mi-a dereglat ciclul menstrual.Inainte era la fix 28 de zile, iar lunile trecute a fost la 35 respectiv 26 de zile.
Multumesc mult pt raspunsurile tale care vin mereu la timpul potrivit(la disperarea noastra)/

#4 2007-02-12 11:53:49

Al Pacino
Administrator

foliculul ovarian este cel in care se afla ovulul(scrie in manualele de anatomie) nu are cum sa fie simptom. Nu stiu de ce nu se sparg foliculii tai ovarieni, ca sa elibereze ovulul...cum spuneam, endometrioza e cauza de infertilitate.....eu zic sa mergi la un ginecolog priceput in probleme de fertilitate(daca intelegi prin endometrioza ce inteleg si eu, adica ce inseamna de fapt, adica prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine)

#5 2007-02-12 12:08:10

corneliabuc.
Hero member

scuze, am vrut sa zic simptom foliculul care nu se sparge la timp. Endometrioza am rezolvat-o laparoscopic in iunie 2005 dar poate s-a refacut intre timp...Problema mea acum sunt acesti foliculi care nu se sparg.As dori sa incerc chiar si o fertilizare in vitro dar acesti foliculi sunt problema.

Publicitate

loading...

#6 2007-02-12 12:17:54

Al Pacino
Administrator

de aceea zic sa mergi la un ginecolog priceput...exista niste tehnici de "ajutare" a foliculilor sa se sparga la vreme

#7 2007-02-12 13:05:14

corneliabuc.
Hero member

am fost si la medic.Si mi/a zis ca, crede ca din cauza lipsei de ovulatie se formeaza chisturi functionale.Sa iau un anticonceptional care cred eu ca mi/e bun":diane,yasmin sau karissa.Imi ascult   doctorii si am incredere in ei.Si am fost la multi de anul trecut.
Trebuie sa mentionez ca sunt total de acord cu tine si imi place cum pui problema.Si eu ma gandeam la ceva ce ar trebui pt spargerea foliculului la timp.Oare pregnil?tu ce crezi,cand si cum si ce ar trebui luat?Cu anticonceptionalele trebuie sa ma opresc candva,daca vreau sa am copii.

#8 2007-02-12 13:19:37

Al Pacino
Administrator

cornelia, nu pot sa imi dau cu parerea despre pregnil, nu am pregatirea necesara. Tot cu un ginecolog priceput trebuie sa vorbesti, sorry

#9 2007-02-12 13:48:45

corneliabuc.
Hero member

da asa este.Acum mi/a venit ideea:daca ovulul nu este eliberat din folicul eu cum sa raman gravida?
am dreptate?
in legatura cu pregatirea cred ca esti foarte pregatita si mai ai ceva : stii sa asculti, pana la capat si sa pui si punctul pe i. Asa ca orice sfat este bine venit.

#10 2007-02-13 14:03:31

Al Pacino
Administrator

Asa e cornelia, daca ovulul nu e eliberat din ovar, nu ai cum sa ramii gravida
daca stiu bine, stimularea se face cu clomifen(clostylbegit)....daca esti din Bucuresti(si cred ca esti) incearca sa mergi la dr. Marinescu Bogdan...are cabinet particular pe strada Lirei si acolo ai mai multe sanse sa il prinzi decit la spital. E priceput, foarte priceput

#11 2007-02-16 19:51:19

corneliabuc.
Hero member

multumesc mult.Din pacate nu sunt din Bucuresti ci din Sibiu.O sa incerc sa ajung in Bucuresti curand.Multumimiri.
:">

#12 2007-02-18 21:35:17

corneliabuc.
Hero member

foliculul meu marit deja imi da dureri mari in fosa iliaca dreapta si imi amorteste piciorul drept. Este ziua a 28-a  de ciclu, ciclul inca nu mi/a venit.In urma cu 3 luni la acelasi chist, am luat duphaston.Dupa 3 zile de duphaston de la 7cm mi/a scazut la 3.5 cm(acceptabil) .Acum astept ciclul sa pot incepe cu Karissa.
Intrebarea mea este daca pot combina cumva Duphaston cu Karissa.De exemplu sa iau cateva zile Duphaston si apoi sa continui cu Karissa.Mentionez ca in zilele urmatoare trebuie sa fac o calatorie lunga si mi/e teama de torsionare sau ruptura ovarului.Oare ar fi posibil asa ceva? Primul chist  care mi-a aparut,desi eram sub tratament cu diane 35 din prima zi ciclu prin ziua a 9-a s-a spart si am avut o noapte groaznica. Mi-e teama sa nu o repet mai ales in cursul calatoriei. Azi,19 feb este ziua a 29-a de ciclu(inca nu mi/a venit ciclul).   Te rog Doctoressa, sfatuieste-ma cu o schema Duphaston+Karissa din ziua a 29/a de ciclu sau din prima zi a urmatorului ciclu.
Multumiri

#13 2007-02-19 09:59:52

Al Pacino
Administrator

sa nici nu te gindesti sa iei duphaston impreuna cu karissa! e doza prea mare de progesteron. Nu sunt sigura ca durerile se datoreaza chistului de ovar(functional de altfel) Ovarul nu ti se va rupe si sincer eu cred ca nici chistul asta nu se va torsiona

#14 2007-02-19 10:49:27

corneliabuc.
Hero member

nici sa incep cu duphaston si apoi sa continui cu karissa?

#15 2007-02-19 10:51:13

Al Pacino
Administrator

poti lua duphaston sa provoci menstruatia si abia atunci cind aceasta apare sa incepi contraceptivele

#16 2007-02-19 10:53:55

corneliabuc.
Hero member

ok,multumesc. asta vream sa aud.
Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,Multumiri,multumiri, multumiri,

#17 2007-02-19 10:55:07

corneliabuc.
Hero member

duphaston 2 tb/zi?

#18 2011-12-11 17:14:36

elena39
New member
Inregistrat: 2011-11-27

Buna. Am si eu o intrebare dak am rana pe col pot sa iau anticonceptionale ? Pentru k am o dereglare de menstruatie si cred k e pe baza hormonala si m-am gandit k asta ar fi o solutie pentru a-mi regla ciclul menstrual dar nu stiu dak am voie tinand cont de rana mea pe col?

#19 2011-12-11 21:48:06

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

elena nu te gandesti tu ca ti-ar regla menstruatia, daca ai ciclul dereglat, poate fii ceva mai grav, pot fii chisturi, trebuie (subliniez) sa te duci la ginecolog pentru o ecografie si consultatie si pentru a lua pastile trebuie sa mergi la medicul de planning familial sau la ginecolog oricum. si nu se iau asa dupa urechiusa stanga, ci cu prescriptie de la medic spre binele tau. rana nu sta in calea administrarii pastilelor. dar iti vei face mai mult rau daca te duci la farmacie si farmacista iti da desi nu are voie fara prescriptie

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-11 21:49:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.