|
Nu esti logat.
Intrebare pt doctoressa#1 2007-02-12 00:00:55
intrebare pt doctoressarevin cu problema mea fara rezultat.La 1 iunie 2005 am facut o conizatie si endometrioza/laparascopic.Totul a fost bine pana in aprilie 2006 cand am facut tratament o saptamana,1 tb/zi Clostilbegit, 1 fiola Pregnyl, o inseminare fara rezultat.Apoi au inceput problemele mele.Imediat mi/a aparut un chist de 7cm.Am luat Diane 35, iar dupa cateva zile chistul s/a spart.Nu am mers la medic cu toate ca stiam riscurile(sunt asistenta medicala) de teama unei operatii.Luna viitoare am lut o luna Yasmin.Totul a fost bine.a urmat o luna de concediu linistita dupa care a aparut un alt chist de 7cm.Am luat 10 zile Duphaston chistul a scazut la 3 cm, am luat 3 luni de Karissa/asta pana la sfarsitul lui noiembrie 2006 cand nu mai aveam nici un chist.Din decembrie, mentionez ca nu am mai luat nimic.Azi am fost la ecograf si am din nou un chist de 5/5cm. Offline #2 2007-02-12 10:33:41
Re: intrebare pt doctoressaCred ca aceste chisturi pe care le tot faci pe ovarul drept sunt de fapt niste foliculi ovarieni care cresc mult si nu se sparg, deci nu elibereaza ovulul(decit eventual dupa mult timp). Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #3 2007-02-12 11:35:05
Re: intrebare pt doctoressamultumesc mult pentru raspuns, la folicul nu m-am gandit deloc. Numai ca este foarte neplacut atunci cand se sparge.Si care crezi ca ar fi motivul pt care ovulul nu se sparge?Ma gandesc ca, foliculul este numai simptomul . Offline #4 2007-02-12 11:53:49
Re: intrebare pt doctoressafoliculul ovarian este cel in care se afla ovulul(scrie in manualele de anatomie) nu are cum sa fie simptom. Nu stiu de ce nu se sparg foliculii tai ovarieni, ca sa elibereze ovulul...cum spuneam, endometrioza e cauza de infertilitate.....eu zic sa mergi la un ginecolog priceput in probleme de fertilitate(daca intelegi prin endometrioza ce inteleg si eu, adica ce inseamna de fapt, adica prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine) Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #5 2007-02-12 12:08:10
Re: intrebare pt doctoressascuze, am vrut sa zic simptom foliculul care nu se sparge la timp. Endometrioza am rezolvat-o laparoscopic in iunie 2005 dar poate s-a refacut intre timp...Problema mea acum sunt acesti foliculi care nu se sparg.As dori sa incerc chiar si o fertilizare in vitro dar acesti foliculi sunt problema. Offline Publicitateloading...
#6 2007-02-12 12:17:54
Re: intrebare pt doctoressade aceea zic sa mergi la un ginecolog priceput...exista niste tehnici de "ajutare" a foliculilor sa se sparga la vreme Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #7 2007-02-12 13:05:14
Re: intrebare pt doctoressaam fost si la medic.Si mi/a zis ca, crede ca din cauza lipsei de ovulatie se formeaza chisturi functionale.Sa iau un anticonceptional care cred eu ca mi/e bun":diane,yasmin sau karissa.Imi ascult doctorii si am incredere in ei.Si am fost la multi de anul trecut. Offline #8 2007-02-12 13:19:37
Re: intrebare pt doctoressacornelia, nu pot sa imi dau cu parerea despre pregnil, nu am pregatirea necesara. Tot cu un ginecolog priceput trebuie sa vorbesti, sorry Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #9 2007-02-12 13:48:45
Re: intrebare pt doctoressada asa este.Acum mi/a venit ideea:daca ovulul nu este eliberat din folicul eu cum sa raman gravida? Offline #10 2007-02-13 14:03:31
Re: intrebare pt doctoressaAsa e cornelia, daca ovulul nu e eliberat din ovar, nu ai cum sa ramii gravida Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #11 2007-02-16 19:51:19
Re: intrebare pt doctoressamultumesc mult.Din pacate nu sunt din Bucuresti ci din Sibiu.O sa incerc sa ajung in Bucuresti curand.Multumimiri. Offline #12 2007-02-18 21:35:17
Re: intrebare pt doctoressafoliculul meu marit deja imi da dureri mari in fosa iliaca dreapta si imi amorteste piciorul drept. Este ziua a 28-a de ciclu, ciclul inca nu mi/a venit.In urma cu 3 luni la acelasi chist, am luat duphaston.Dupa 3 zile de duphaston de la 7cm mi/a scazut la 3.5 cm(acceptabil) .Acum astept ciclul sa pot incepe cu Karissa. Offline #13 2007-02-19 09:59:52
Re: intrebare pt doctoressasa nici nu te gindesti sa iei duphaston impreuna cu karissa! e doza prea mare de progesteron. Nu sunt sigura ca durerile se datoreaza chistului de ovar(functional de altfel) Ovarul nu ti se va rupe si sincer eu cred ca nici chistul asta nu se va torsiona Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #14 2007-02-19 10:49:27
Re: intrebare pt doctoressanici sa incep cu duphaston si apoi sa continui cu karissa? Offline #15 2007-02-19 10:51:13
Re: intrebare pt doctoressapoti lua duphaston sa provoci menstruatia si abia atunci cind aceasta apare sa incepi contraceptivele Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #16 2007-02-19 10:53:55
Re: intrebare pt doctoressaok,multumesc. asta vream sa aud. Offline #17 2007-02-19 10:55:07
Re: intrebare pt doctoressaduphaston 2 tb/zi? Offline #18 2011-12-11 17:14:36
Re: intrebare pt doctoressaBuna. Am si eu o intrebare dak am rana pe col pot sa iau anticonceptionale ? Pentru k am o dereglare de menstruatie si cred k e pe baza hormonala si m-am gandit k asta ar fi o solutie pentru a-mi regla ciclul menstrual dar nu stiu dak am voie tinand cont de rana mea pe col? Offline #19 2011-12-11 21:48:06
Re: intrebare pt doctoressaelena nu te gandesti tu ca ti-ar regla menstruatia, daca ai ciclul dereglat, poate fii ceva mai grav, pot fii chisturi, trebuie (subliniez) sa te duci la ginecolog pentru o ecografie si consultatie si pentru a lua pastile trebuie sa mergi la medicul de planning familial sau la ginecolog oricum. si nu se iau asa dupa urechiusa stanga, ci cu prescriptie de la medic spre binele tau. rana nu sta in calea administrarii pastilelor. dar iti vei face mai mult rau daca te duci la farmacie si farmacista iti da desi nu are voie fara prescriptie Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-11 21:49:10) Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|