homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare pt doctoressa-2

#20 2011-12-14 14:48:02

denisa26
New member
Inregistrat: 2011-11-17

Re: intrebare pt doctoressa

Am făcut examen colposcopic  şi am următorul rezltat :
- Col de multipară cu fantă transversală .ISC la nivelul  orificiului exterior .?n zona de transformare  se vizualizează epiteliul  aceto- alb fin  cu orificii de ouă Naboth.Pe buza  posterioară  epiteliului  aceto -alb de grosime medie  cu mozaic fin.T.Lupal pozitiv .Pe buza posterioară -zonă iod negativă neomogenă(posibil condilomotafă) Ex. colposcopic -posibil leziune LSIL

Vă rog să mă ajutaţi ?n interpretarea rezultatelor
Vă mulţumesc  !

#21 2011-12-14 15:54:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Evident, cel mai bine te poate lamuri medicul tau, in contextul clinic pentru care ai facut colposcopia....e o leziune pe col, asta e clar...vad ca se suspecteaza condilomatoza...oare un tipaj HPV ai facut? cred ca ar fi util

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#22 2011-12-14 19:49:18

denisa26
New member

multumesc
la testul BP mi/a iesit negativ HPV
acum am tratament cu ovule cervugid timp de 2 luni  ,dupa care urmeaza sa mai fac o colposcopie si daca  se evidentiaza din nou  acele oua naboth  mi s/a spus ca trebuie inlaturat tesutul respectiv
oare este bine ?
sunt cumva celule cancerigine
vo rog sa /mi rsspundeti,sunt disperata

#23 2011-12-14 20:07:01

denisa26
New member

la Bp mi.a iesit  cls.II,cu mentiunea frotiu inflamator nespecific
alte aspecte nu au fost bifate

#24 2011-12-19 12:28:07

maria12356
Full member
Inregistrat: 2011-11-26

doctoressa te rog sa ma ajuti si pe mine cu aceasta problema:ciclul mi-a aparut la varsta de 13 ani,l-am avut reglat imi venea la timp,pe la 15-16 ani s-a dereglat nu mi-a mai venit vreo 6 luni mentionez ca eram virgina.am fost la un ginecolog si mi-a dat sa iau anticonceptionale yasmin,la ecografie mi-a zis ca am ovare polichistice.am luat aceste anticonceptionale aproape un am in care menstra mea s-a reglat,dupa ce le-am intrerupt dupa 5-6 luni iar au inceput dereglarile.am acum 19 ani mi-a inceput viata sexuala si am fost sa imi fac un ecograf deoarece ma durea burta la contactul sexual.mi s-a zis la ecograf ca am un chist de apoape 5cm ce pot sa fac cu ce sa il tratez?mie mi-a zis sa ma operez dar imi este prea frica sa fac asta si as vrea sa incerc prima data cu pastile si daca nu o sa fac pana la urma acea operatie...va multumessc

Publicitate

loading...

#25 2011-12-20 00:23:02

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

e normal ca au revenit iar dereglarile daca le-ai intrerupt. ti-a recomandat medicul sau de ce ai renuntat?

#26 2011-12-20 12:23:12

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

maria12356 a scris:

doctoressa te rog sa ma ajuti si pe mine cu aceasta problema:ciclul mi-a aparut la varsta de 13 ani,l-am avut reglat imi venea la timp,pe la 15-16 ani s-a dereglat nu mi-a mai venit vreo 6 luni mentionez ca eram virgina.am fost la un ginecolog si mi-a dat sa iau anticonceptionale yasmin,la ecografie mi-a zis ca am ovare polichistice.am luat aceste anticonceptionale aproape un am in care menstra mea s-a reglat,dupa ce le-am intrerupt dupa 5-6 luni iar au inceput dereglarile.am acum 19 ani mi-a inceput viata sexuala si am fost sa imi fac un ecograf deoarece ma durea burta la contactul sexual.mi s-a zis la ecograf ca am un chist de apoape 5cm ce pot sa fac cu ce sa il tratez?mie mi-a zis sa ma operez dar imi este prea frica sa fac asta si as vrea sa incerc prima data cu pastile si daca nu o sa fac pana la urma acea operatie...va multumessc

Experienta mea zice ca durerile de burta la contactul sexual nu au decit foarte rar vreo cauza organica.
Eu as astepta sa vina menstruatia, sta treaca si apoi as merge si la un alt medic sa repet ecografia...s-ar putea sa am surpriza ca respectivul chist sa nu mai fie acolo....daca totusi va fi, incercam sa ne lamurim de ce tip e el si daca nu cumva o solutie ar fi contraceptivele...abia apoi ne gindim la operatie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#27 2011-12-20 19:20:50

maria12356
Full member

frankie nu mi-a zis doctorul sa renunt,am renuntat eu pt ca ma ingrasam de la ele,eram virgina si nu am mai vrut sa le iau.doctorita mi-a zis sa renunt la ele cand o sa vreau sa fac un copil dar mi se pare exagerta de mult timp sa le iau aveam doar 14-15 ani si sa le iau asa in continuu pana pe la 20 si ceva.....

#28 2011-12-20 22:21:46

eph
Hero member

pai mai, chistul ala a crescut pentru ca ai renuntat la ele. corectati-ma fetelor daca gresesc. era o metoda de tratament, nu te jucai, nu luai pastile pt contraceptie. daca ai probleme cu colesterolul si pentu a-l tine sub control ti se dau niste pastile de luat zilnic, renunti la ele, ca ti se pare mult sa le iei 5 ani?... eu zic ca nu. doctorita a zis foarte bine sa renunti la ele doar cand vrei un bebe. ai nevoie de ele, sau ma rog, aveai. acum poate te ingrasai de la ele, poate nu. e greu sa spui sigur care e cauza si sincer acum nu cred ca la capitolul ingrasat la femei exista o singura cauza wink si daca ele influentau semnificativ cresterea ta in greutate, trebuia sa discuti cu medicul sa-i spui problema si sa-ti prescrie daca era cazul altele, nu sa renunti de capul tau. nu te cert iti explic logica peste care tu ai sarit. acum fa exact ce a spus doctoressa: repeta ecografia, daca este chist: pastile, daca nu merge cu ele, operatie.

#29 2011-12-21 22:43:23

maria12356
Full member

pai mi-am facut o programare pe data de 9 ian. pt o ecografie intravaginala.....l-am descoperit dintr-o prostie...am fost sa imi fac un eco sa vad daca sunt insarcinata dupa 3-4 sapt mi-a zis ca nu ca uterul este in valori normale si daca e sa imi intarzie sa fac un test dar mie mi-a venit si chiar daca nu a fost nevoie dupa ce mi-a trecut am facut un test si tot negativ...asa am descoperit acest chist.

#30 2011-12-22 00:06:29

eph
Hero member

nu stiu exact de ce dar doctoressa a spus sa mergi la alt medic si sa repeti ecografia. eu zic ca stie ce stie... incepe cu asta. in ianuarie ai spus smile oricum nu trebuia sa renunti de capul tau, nu ai renuntat pe motive azivate, nu-ti faceau rau, si in locul tau m-as fii dus sa repet ecografia inainte sa renunt la ele, sa vad daca mai am chisturi... de fapt sunt destul de convinsa ca medicul respectiv trebuia sa iti ceara sa revii dupa vreo 6 luni. daca acum la consultatia asta mai gaseste ceva, si iti da pastile, ia-le cum spune smile puss sper sa mearga doar cu ele si sa nu fie nevoie de operatie, sau sa nu mai fie deloc cum zice doctoressa big_smile succes. sa ne spui cum a mers puss

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-22 00:06:56)

#31 2011-12-22 00:37:19

maria12356
Full member

si eu sper la fel...dar eu sunt inca speriata de o sarcina...pt ca nu am experienta in domeniu ca m-am dezvirginat acum cam 2 luni si nu am avut contacte frecvente dar a doua oara dupa ce m-am dezvirginat s-a rupt si am intrat in panica...chiar daca am fost la ecografie abdominala si mi-a zis sa ca nu e nimik multa lume mi-a zis ca e prea devreme dupa 3-4 sapt.....dar nu mi-a intarziat mi-a si venit chiar daca am un ciclu dereglat,si am facut si un test dupa ce mi-a trecut menstra si negativ..ma gandeam la o sarcina extrauterina sau am mai auzit ca poate sa iti vina menstra si peste sarcina si asta ma sperie:((

#32 2011-12-22 00:48:43

eph
Hero member

maria, sarcina extrauterina iese la test, mesntra peste sarcina e diferita, e mai putina cantitativ si mai rozalie sau ca spottingul, sau vine mai devreme daca e sangerare de nidare. daca ai facut testul la 3 saptamani sau mai mult de la contact esti in siguranta. plus ca acum recunosc ca nu stiu exact la cat se vede sarcina la ecografia endovaginala, dar daca au spus medicii ca se vede... nu am inteles exact daca tu le-ai spus de ce o faci. deci testul, inteleg ca trecusera 3 saptamani. daca e asa te calmezi chiar acum, rasuflii usurata, nu esti insarcinata puss

#33 2011-12-22 00:56:47

maria12356
Full member

eu am facut abdominala.m-am dus special pt sarcina si a gasit chistul:(.da am menstra normala...mie de obicei cand imi apare imi cepe sa curca din prma zi luna asta nu a fost chiar asa prima zi doar a picurat si pe urma mi-a venit si m-a tinut normal 5 zile.poate ca si escapellul e de vina......

#34 2011-12-22 01:03:22

eph
Hero member

la abdominala nu se vede asa de repede. ai scris dar credeam ca ai gresit lol zi-mi de test/teste cand ai facut?

#35 2011-12-22 01:11:41

maria12356
Full member

pai am facut la 3 saptamani la 4 si la5 jum ceva de genu si toate au iesit neegative am facut si barza si sure chek

#36 2011-12-22 01:30:02

eph
Hero member

atunci gata cu grijile puss

#37 2011-12-22 16:35:14

bmc
Membru
Inregistrat: 2011-12-22

buna doctoressa te rog frumos spunemi si mie dupa contactul sexual cu prietenul meu mia aparut o secretie alba nemirositoare nu am usturimi nici mancarimi iar lui ia aparut niste pete rosi de la ce se intampla aceste reacti.sa precizez ca eu am himenul elastic si sa cam chinuit,este ceva grav?
iti multumesc mult astept un sfat pls

#38 2011-12-22 19:25:01

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

bmc a scris:

buna doctoressa te rog frumos spunemi si mie dupa contactul sexual cu prietenul meu mia aparut o secretie alba nemirositoare nu am usturimi nici mancarimi iar lui ia aparut niste pete rosi de la ce se intampla aceste reacti.sa precizez ca eu am himenul elastic si sa cam chinuit,este ceva grav?
iti multumesc mult astept un sfat pls

poate fi o infectie. Mergi la medic pt un ex de secretie . Noi nu ne putem da seama cat e de grav fara a face in prealabil un control. Sanatate!

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-12-22 19:25:17)

What doesn't kill me, makes me stronger

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.