homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Condiloame sau negei genitali...virusul HPV-2

#20 2007-02-15 14:31:49

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: condiloame sau negei genitali...virusul HPV

Nu, daca folosesti prezervativ nu iei

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#21 2007-02-15 18:08:27

myhaela
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2006-03-15

Doctoressa chiar azi am fost cu iubitul meu la doctor la dermatolog si a zis sa nu ne facem probleme ca nu este HPV. El a dat alta denumire, din pacate nu am reteta la mine ca sa pot spune denumirea pe care ne-a dat-o. Ne-a dat si noua Isoprinosine si inca 2 solutii. Ne-a zis sa nu ne facem probleme ca sunt multe cazuri de genul asta, nu e nimic grav. Oare e posibil sa nu fie HPV sau sa caut un ginecolog bun si sa mai incerc un consult ca din noiembrie tot am stat asa...?  Anny te intreb si pe tine cat a costat colposcopia si testul HPV de determinare a tulpinii? Si acestea le-ai facut la ginecolog, nu?

#22 2007-02-16 12:04:58

Anny
New member
Inregistrat: 2007-02-08

myhaela, pe mine colposcopia m-a costat 70 RON iar testul HPV high risk 250 RON. Destul de scump, dar e bine sa le faci.

#23 2007-02-16 12:10:55

Al Pacino
Administrator

myhaela, bine ar fi fost daca retineai ce a spus dermatologul.....si ne spuneai si noua. Astept sa te uiti pe reteta si sa ne spui...eu as avea incredere in cele spuse de el

#24 2007-02-16 12:57:04

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

Pentru oricine a facut analiza pentru HPV - unde ati facut analiza? Eu am fost la Institutul de Virusologie "St. Nicolau" si mi-au spus ca ei fac analiza dar nu recolteaza. Sa ma duc la medicul ginecolog, el recolteaza, imi pune recipientii in brate si in cel mai scurt timp trebuie sa ma intorc la institut. Analiza costa 1 milion si tiparea 2 milioane. Nu-mi vine sa cred ca e posibil asa ceva! Asa ati patit si voi?

Publicitate

loading...

#25 2007-02-16 15:29:23

myhaela
Full member

Doctoressa diagnosticul pe care ni l-a dat este molluscum contagiosum, este cam acelasi lucru cu HPV sau prezinta aceleasi dezavantaje? Sa ma duc si la ginecolog sa fac un test Papanicolau?

#26 2007-02-16 22:16:44

k_v_l
Full member
Inregistrat: 2006-10-11

colposcopia pt ce se face?

#27 2007-02-16 22:23:51

kukli
New member
Inregistrat: 2006-12-27

http://www.sfatulmedicului.ro/articole/ … la_922.htm   aici gasesti tot ce te intereseaza de colposcopie

#28 2007-02-16 23:10:08

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

am cautat si eu pe google sa vad cum arata... mi s-a facut pur si simplu rau!

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#29 2007-02-18 23:10:18

cipi
New member
Inregistrat: 2007-02-18

Trebuie sa te duci la dermatolog. Pana atunci viziteaza http://www.orgasmic.ro//index.php?optio … p;Itemid=2

#30 2007-02-19 09:55:35

Al Pacino
Administrator

molluscum contagiosum e cu totul altceva...nu ridica aceleasi probleme ca HPV si cel mai adesea trece singur

#31 2007-02-19 12:34:42

myhaela
Full member

Multumesc din suflet Doctoressa pt raspuns, adevarul e ca eram foarte speriata, din cate citisem pe net credeam ca e vorba de HPV. Insa as mai avea o intrebare: MCV poate provoca cancerul ? Sa ma duc la ginecolog sa fac un test, aceste "bubite" pot aparea si in vagin? Inca o data iti multumesc din suflet pentru rabdarea si amabilitatea cu care mi-ai raspuns.

#32 2007-02-19 13:14:38

Al Pacino
Administrator

te referi la molluscum contagiosum? El nu poate provoca cancer de col.

#33 2007-02-21 17:50:16

apavie
Membru
Inregistrat: 2007-02-21

doctoressa a scris:

Nu, daca folosesti prezervativ nu iei

Inainte de a emite judecati de valoare ar fi bine sa fi mult mai bine informata, doctoressa... sau macar (daca nu verifici informatia) sa dai acea nota de improbabilitate celor spuse de tine prin adaugarea unor expresii ca:  "din cate stiu eu..., poate ca..., nu stiu sigur dar... etc." 

E mare pacat pt ca, din cate am vazut,  unele domnisoare si doamne mai putin "stiutoare" decat tine iau litera de lege ce spui tu! Stiu ce inseamna o infectie cu HPV si ar fi destul de trist daca si alte dne/dre (de parca nu am fi destule!!!) s-ar pricopsi cu acest infam virus doar pentru ca au crezut in spusele tale!!

<<Transmitere

Principala cale de transmitere a infectiei cu virusul Human Papilloma este contactul sexual neprotejat - vaginal, anal sau oral. Sper sa nu te dezamagesc dar sa stii ca se poate transmite si prin simplul contact al pielii din zona pubiana. Asa ca atentie la "pettig" si la ideea ca "daca nu o facem pe bune nu are ce sa se intample". Nu numai penetrarea este riscanta ci si, daca sunteti dezbracati, simpla frecare a zonelor afectate, de alte zone.

O alta posibilitate de transmitere este cea "pe vertcala" - de la mama infectata la fat. S-au adus in discutie si alte modalitati de transmitere in afara contactului sexual sau cel de la mama la fat - accidental, prin ustensile chirurgicale nesterilizate sau prin contactul cu lenjeria infectata - dar este nevoie de mai multe cercetari pentru a fundamenta aceste idei. Tinand insa cont de posibilele implicatii ale infectiei se considera ca fiind necesara o conduita cat se poate de preventiva. Asa ca atentie fetelor si atentie baietilor la probarea in comun a costumului de baie sau a lenjeriei intime.

La fel de periculoasa precum infectarea este si reinfectarea - este suficient sa te scarpini in zona infectata si apoi sa atingi alte zone sanatoase pentru a transmite virusul - sau este suficient, in timpul baii sau a dusului, sa freci cu mana zona infectata si apoi alta zona, si gata este reinfectarea ... >>

Sanatate!

#34 2007-02-21 18:24:25

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

apavie, imi spui si mie te rog cum faci sa vezi daca ai acest virus (ce test)? si cum se manifesta?

#35 2007-02-21 18:38:51

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

mami de minuni hjarta

#36 2007-02-21 18:57:02

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

mersi!

#37 2007-02-22 12:58:54

Al Pacino
Administrator

apavie, cu ce am gresit????sau esti in toane proaste???? zici si tu, foarte bine, ca prin contact sexual neprotejat...rezulta ca daca el e protejat (cu prezervativ) nu iei. Sau nu mai inteleg eu limba romana?

#38 2007-02-22 14:17:52

myhaela
Full member

Am cautat mai multe informatii despre molluscum contagiosum, insa nu am gasit prea multe. Va rog frumos care stiti spuneti-mi si mie daca prin contact sexual pot aparea acele "bubite" in vagin. Ce ma bucura mult este ceea ce mi-a zis si Doctoressa ca nu provoaca cancerul de col.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.