homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare pentru doctoressa - condiloame

#1 2007-02-21 10:35:37

Anny
New member
Inregistrat: 2007-02-08

intrebare pentru doctoressa - condiloame

Mi-a aparut un nou condilom in zona perianala sad si abia luni merg la medicul meu dermatolog, care mi-a facut pana acum doua interventii cu laser CO2 si trei aplicatii cu podofilina in zona labiilor. Este bine daca pana atunci aplic condilyne? Mi-e teama sa nu evolueze pana luni la stadiul conopidiform si sa-mi faca iar laser.

#2 2007-02-21 11:13:32

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: intrebare pentru doctoressa - condiloame

aplica, sigur. Vezi insa ca nu e in regula. Ori le tot iei de la un partener cu leziuni active ori imunitatea ta lasa de dorit

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-02-21 11:26:58

Anny
New member

pai fac un tratament cu Isoprinosine (10 zile) si Spirulina (20 zile) timp de trei luni (mai am doua) si incerc sa am un stil de viata cat mai sanatos. Ar trebui sa ajute nu? prietenul meu a avut doar doua pe care i le-a indepartat cu laserul si nu i-au mai aparut. E bine totusi ca dupa colposcopie nu mi-a iesit nimic pe col, totusi nu pot sa nu fiu stresata ca poate reaparea sad
Dupa ce aplic Condyline si se usuca trebuie sa ma spal?

Ultima oara a fost editat de Anny (2007-02-21 11:47:19)

#4 2007-02-21 11:48:04

Al Pacino
Administrator

sigur ca poate reaparea....si ar fi trebuit sa nu reapara acum. Deci cauta in amanunt de ce reapare(parteneri sexuali ai tai si ai partenerului stabil) Nu e de joaca

#5 2007-02-21 12:29:30

Anny
New member

daca fac o recapitulare, totul a inceput in ianuarie, cand am constat ca le am, am facut laser de doua ori (lui nu i-a dat tratament profilactic), iar ultima aplicatie cu podofilina a fost saptamana trecuta, numai ca p-asta cred ca nu a observat-o doctorul (nu stiu). Contact sexual am avut abia saptamana asta, dupa aproape doua luni si a fost si protejat. De luat virusul sigur l-am luat de la el, pt ca a fost singurul partener dupa patru ani si al doilea in viata mea. Nu stiu ce sa mai zic. sad

Publicitate

loading...

#6 2007-02-21 14:14:26

cecil
Full member
Inregistrat: 2007-02-21

eu ma confrunt cu problema asta de mult, am facut un test HPV care a iesit negativ, in iulie 2005, am luat imunostim, la inceput (2003) am facut si aplicatii cu podofilina intern, ce tratamente mai aveti pentru asa ceva? pentru extern ce folositi?

#7 2007-02-22 13:09:36

Anny
New member

pai, eu am doar la exterior si am facut 2 interventii cu laser (pt cele mai mari), 3 aplicatii cu podofilina si Condyline. Am inteles ca mai este si electrocauterizarea, crioterapia si in injectarea cu nu stiu ce substanta.Toate sunt considerate tratamente la fel de bune, dar problema ramane daca nu-ti intaresti sistemul imunitar. Si sa ai mare grija cu partenerii. Sunt o mare pacoste aceste condiloame!!

#8 2007-02-27 11:40:58

Anny
New member

Draga Doctoressa, am fost la dermatologul meu si mi-a spus ca acele condiloame existau deja  dar erau invizibile si au evoluat. dupa aplicatia cu condyline mi-au disparut. De acum incolo trebuie sa ma ingrijesc sa numai reapara. Mi s-a recomandat sa fac si un tratament homeopat. Cat de eficiente sunt aceste tratamente?
Mi-a iesit si testul HPV si vestea buna este ca nu am tulpinile oncogenice.

#9 2007-02-27 12:00:22

myhaela
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2006-03-15

Anny dar tu cand te-ai dus la dermatolog ti-a spus ca e vb de virusul HPV? Eu, initial din ce citisem si gasisem pe net, credeam ca e vorba si la mine de HPV, dar doctorul mi-a zis ca am molluscum contagiosum, sunt tot niste bubite ca niste negei, iar de HPV mi-a zis ca ar arata ca niste negei micuti unul langa altul, formand o floare sau o conopida micuta. La tine cum sunt, alaturati? Scuza-ma dar te intreb pt ca zilele astea am fost cam "prapastioasa" si mi-am facut tot felul de ganduri...

#10 2007-02-27 13:45:52

Anny
New member

Diagnosticul a fost: "condiloame genitale". La mine au fost niste bubite mici de culoare roz, care daca evolueaza sunt ca niste creste de cocos dar nu au fost alaturate. La mine doar cateva au evoluat asa si mi le-a cauterizat cu laserul. Unele sunt insa aproape invizibile, si mi-au pus podofilina. Daca doctorul ti-a spus ca e Moluscum inseamna ca asta e si din cate am intels tratamentele pentru cele doua afectiuni sunt asemanatoare. Nu strica insa sa faci si un control ginecologic si un papanicolau.

#11 2007-02-27 15:59:45

Al Pacino
Administrator

Sa ne intelegem....bolile cu transmitere sexuala(venerice) sunt specialitatea dermatologului....fireste ca mai multe specialitati medicale, izbindu-se de ele, stiu mai mult sau mai putin despre ele. Dermatologul insa, stie cel mai mult, e specialitatea lui

#12 2007-03-06 12:58:09

cecil
Full member

in momentul de fata(cam de un 1 an) nu am contact sexual, insa mi-e groaza sa-mi gasesc pe cineva din cauza acestor condiloame; ma gandesc ca nu pot avea o viata sexuala normala, ar tb sa folosesc prezervativ de fiecare data, viata de familie nici nu-mi inchipui. Copii ai voie sa faci? sau ce ar tb sa fac sa pot trai normal?

#13 2007-03-06 15:07:49

Al Pacino
Administrator

poti sa faci si copii poti avea si viata sexuala normala si viata de familie. Important e sa nu ai leziuni active

#14 2007-03-06 20:44:21

cecil
Full member

multumesc mult pentru uncurajari

#15 2007-03-14 11:59:38

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

As vrea sa relatez o patanie ciudata.

La o saptamana dupa inceperea vietii sexuale, acum 6 ani, m-am ales cu o candida de toata frumusetea. Fiind ceva nou, m-am speriat si am mers repede la o doamna doctor pe care o cunosteam. Dupa control mi-a spus ca am negi!! genitali si sa vin neaparat sa ma arda. Precizez ca eram alba ca zapada local, si habar nu am cum a vazut ea ce am acolo, plus ca eram proaspat... dezvirginata!

In fine, de cate ori ma intalneam cu ea pe strada, ma chema sa ma cauterizeze. Eu insa nu am avut curaj. Apoi, am mers dupa cateva luni la un alt medic. Acesta mi-a pus diagnosticul de candida si atat. Cand i-am spus ceea ce am patit cu doamna doctor, a spus asistentei sa scrie SUSPECT condilomatoza si sa ma duc la dermatologie. El nu vazuse insa asa ceva...

Nu m-am dus. Sotul meu nu are nici un fel de negi genitali vizibili.

Dupa citeva luni am ramas insarcinata dar am pierdut sarcina. Dupa chiuretajul cu anestezie generala, mi-am intrebat actualul medic daca am ori nu negi, relatandu-i patania. Acesta a zambit uluit, si mi-a spus ca daca aveam asa ceva, ar fi vazut el cu ocazia chiuretajului.

Acum ma gandesc ca ar fi timpul sa fac si eu un PAP. Ultimul control l-am facut anul trecut in iunie, cand nu aveam nimic in afara vaginitei.Cum se procedeaza insa cu PAP -ul? Doare? De unde se ia secretia? Si se foloseste lingura aceea de metal? Si e foarte scump?

multumesc

#16 2007-03-14 12:07:21

Al Pacino
Administrator

Nu ar trebui sa doara. Se recolteaza de la nivelul colului. Nu stiu cit costa, e in functie de tarifele practicate de clinica la care mergi. Se flolosesc valvele, altfel nu ai avea cum sa tii vaginul deschis

#17 2007-04-09 22:57:03

Mihaela81
Membru
Inregistrat: 2007-04-08

Buna seara,

Imi pare rau sa spun ca am intrat si eu in "clubul" persoanelor cu HPV. In urma cu 3 luni, am remarcat aparitia unor mici negi in zona perianala si in anus, pe care evident... nu i-am luat in seama imediat. Dupa vreo luna, observand ca se tot maresc, mi-am facut o programare la ginecolog sa ma lamurec ce-i cu ei. Cum programarea  era abia peste o saptamana, la o doctorita la Medicover, am avut timp sa citesc pe net si sa ma ingrozesc. A fost o saptamana ingrozitoare pt mine. Am fost la medic, care mi-a spus foarte senina... "Da, sunt condiloame, aveti HPV, nu se trateaza si va trebui sa informati persoana cu care intretineti contacte sexuale (cea prezenta sau cele viitoare). PUNCT". Evident eu eram socata, dar n-am reusit sa aflu nimic de la acea doctorita. Mi-a recoltat pt testul HPV...si de aici, au urmat inca 3 saptamani de tortura pana a venit rezultatul.  Intre timp, am mai citit pe net si mi-am facut programare la clinica Elite unde m-am dus cu analizele (dupa 3 sapt), adica pe 2 apr. Aici, Dr. Elena Voiculescu, mi-a dat mai multe info si a vrut imediat sa-mi cauterizeze condiloamele imediat, surprinsa fiind ca doctoritza de la medicover m-a lasat in aceasta stare pt 3 saptamana (timp in care s-au marit si s-au inmultit). Am reusit insa sa gasesc un loc la dansa peste 2 zile ... si mi le-a cauterizat. Din pacate, au reaparut dupa 3 zile, in special in jurul zonelor cauterizate si pe langa asta, se pare ca nu mi-a cauterizat deloc 2 condiloame din anus de care ii spusesem la prima sedinta. Am incercat disperata sa ma reprogramez acolo dar... n-am reusit decat pe 26 apr, se pare ca nu au avut program vineri...si sper ca macar maine sa pot vorbi cu cineva.  PE langa acestea, doctorita mi-a recomandat si un tratament pt imunitate, niste injectii cu ISOREL care m-au cam zapacit. Mi-a spus doar sa le fac una la 2 zile si atat, desi am citit ulterior pe net ca la inceput se fac diluate pana se acomodeaza corpul, iar eu le-am facut direct... o fiola intreaga. La fiecare injectie mi se umfla rau locul respectiv si ma doare vreo 3 zile fiind nevoita sa schimb locul (mana, picior, burta) iar ziua urmatoare injectiei am febra 38-38.5 si nu mai pot face nimic. Oricum, nimeni nu a auzit de el (ditre asistentele la care mai merg la Municipal sa le fac). Azi trebuia sa fac a 5-a injectie dar nu am mai putut, voi incerca maine sa trec pe la clinica, poate pot vorbi cu cineva. Voi stiti ceva de acest vaccin?
De azi am incercat si conyline, sa vad cum merge si cu asta si sper totusi sa ajung cat mai curand la doamna doctor de la clinica Elite.
Voi stiti ceva de acest vaccin?

Sunt foarte suparata de tot ce mi se intampla, mai ales ca am avut doar 2 relatii mai serioase (unde a fost vorba si de relatii intime), una de 3 ani si una de 2 ani care s-a terminat anul trecut in august, iar de atunci n-am mai avut relatii intime cu altcineva. Pe langa asta, de 3 luni ma intalnesc cu cineva de care chiar m-am atasat dar caruia nu-i pot spune asa ceva deoarece este o o persoana foarte prapastioasa si speriata cand vine vorba de orice boala, chiar si cea mai mica raceala, dar... o boala incurabila. Pana acum am reusit sa aman orice relatie intima, dar nu stiu cat se mai poate face asta si nici curaj sa-i spun nu am sad.

Sper ca nu v-am plictisit cu toata povestea mea, insa vroiam sa povestesc cuiva prin ce trec si m-am gandit ca aici voi cunoasteti aceasta problema si nu ma veti privi ca pe o ciudata.

Mihaela

#18 2007-04-14 13:35:18

myhaela
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2006-03-15

Daca zici ca faci febra dupa ce faci vaccinul nu stiu cat e de bine... sad  Ai grija de tine si fii tare, trebuie...

#19 2007-06-14 13:01:42

so_sweet
New member
Inregistrat: 2006-06-11

Mihaela..nu poti sa iti inchipui cat ma bucur ca am gasit pe cineva cu care pot sa ma sftuiesc in legatura cu  Isorel..eu sunt in aceeasi situatie..insa din pacate la mine nu e vb doar de niste codiloame.ci de o rana pe col si de tulpina de virus 16 care da cancer de col...ieri am fost si eu la aceeasi dr Voiculescu care mi-a zis ca va trebui sa imi faca conizatie..insa mie pap imi iese de fiecare data foarte bine..
  Si mi-a dat si mie sa fac Isorel..spunandu-mi ca si asistenta ei face si ca o sa ma doar locul injectiei si ca o sa se umfle si ca s-ar putea sa fac febra..
  Nu stiu acum dak sa incep sa il fac sau nu...ma uitam pe net unde cautam Isorel aparea o dicutie legata de cancer si ma uitam ca este recomandat in diferite stadii de cancer nu pt ridicarea imunitatii..de asemenea citeam udeva ca se face doza in functie de pacient de kg si de stadiul bolii si dak locul injectiei se umfla si ai febra ar fi niste reactii adverse datorita faptului ca doza nu este cea corecta..
   Nici eu nu stiu ce sa mai cred...si sunt disperata pur si simplu..mai ales ca sunt tanara si nu am avut decat 2 parteneri pan acum.. Si pe langa tulpina 16 mai am si tulpina 11 care da condiloame..care bineinteles ca mi-au aparut insa vaginal..si ma mir ca doamna dr nu a zis ca poate sa ii arda sau mai stiu eu ce...probabil prin conizatia pe care vrea sa mi-o faca se distrug si acele condiloame..
   Dak te mai duci la control si mai ai vesti...tine-ma si pe mine la curent..si dak mai zice ceva de Isorel m-ar interesa..eu trebuie sa ma duc abia peste 3 luni la control..
   Sanatate multa iti doresc..

Ultima oara a fost editat de so_sweet (2007-06-14 13:04:44)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.