POSTINOR-138
- sorela
- Membru
- Inregistrat: 2012-04-23
Re: POSTINOR
Multumesc mult Johanne 12,.asta vroiam sa intreb cat timp trebe sa treaca sa absoarba organismul,numa nu stiam cum sa ma exprim.mersi
- crid
- Full member
- Inregistrat: 2012-01-03
revin cu o alta nelamurire. Stiu ca administrarea de ac, cele normale, ca sa le numesc asa, obisnuite, poate sa creasca pofta de mancare. In cazul administrarii postinor e posibil lucrul asta? faza e ca ac iau deja de 4 luni si decat la inceput mi-era greu sa ma abtin de la papa, adica nu are cum sa fie de la ac obisnuite, ma gandesc eu. nu sunt nici la inceput de folie, ca sa zic ca ar fi sanse sa fie de la yasmin dar de cateva zile observ ca as manca mai muult decat in mod normal (si oricum mananc suficient si destul de des..poate prea des:)) ) iar postinor l-am luat cam acum o 8-9 zile. Sa fie oare de la ea, pt ca e f concentrara dpdv hormonal? :">
Sau (acum firea mea panicoasa) sa fie pt ca ar putea fi un bebe? Sper sa nu. oricum ar fi prea din timp ca sa apara semne de sarcina, nu?
Ultima oara a fost editat de crid (2012-04-25 20:24:06)
That which doesn't kill us makes us stronger!
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
de la postinor sigur nu e... daca l-ai luat corect nu e nici bebe
cu totii avem perioade si perioade... eu am zile in care imi vine sa mananc frigiderul si altele in care mananc doar ca sa am ceva in stomac
- crid
- Full member
l-am luat corect. la 5 ore dupa incident si la 12h apoi. incerc sa ma autoconving ca nu e bebe pt ca nu a fost contact propriu zis si aveam si cateva ac deja luate. ufff, totusi,ms de raspuns, camysh. Poate sa imi vine mai devreme sau mai tarziu fata de cum imi venea normal cu ac, din cauza postinor? de ce crezi ca nu poate fi de la pastila, tinand cont ca si de la ac, la inceput (si cateodata si la inceput de folie), aveam pofta de mancare mai mare decat in mod normal?
p.s.:mai am pana pe marti de asteptat, sa vdm dk imi vine sau nu.
P.P.S.: M-a lovit o posibila varianta de raspuns la problema mea dar ar fi bine-venita si alte pareri. Si din cauza postinor si pt ca am mai luat si alte medicamente in ultima vreme am cumparat, dupa discutii cu farmacista si search pe net, Liver Blend (pt protectia ficatului, in principiu). Ar putea fi de la el pofta de mancare? am cautat acum pe net si se pare ca ar putea in unele cazuri sa creasca pofta de mancare
Ultima oara a fost editat de crid (2012-04-26 12:49:17)
- camysh
- Moderator
daca scrie in prospect ca e posibil, o fi din cauza lui desi, nu vad de ce sa iei un hepatoprotector daca nu ai probleme cu ficatul
- crid
- Full member
in sperietura mea m-am gandit ca oricum e prea mult hormon de-odata cu pastila asta, iau in general si ac, am mai avut si tratament cu antibiotice si altele inainte. oricum la inceputul urmatoarei folii am zis ca il opresc. ms de raspuns
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
oricum, nu progesteronul iti afecteaza ficatul, ci estrogenul
- crid
- Full member
- camysh
- Moderator
acum ca stau sa ma gandesc, chiar poate fi din cauza hepatoprotectorului pofta ta de mancare imi aduc aminte ca o prietena a primit bonus o cutie de 4 femina cand si-a cumparat anticonceptionale si a zis sa le ia sa vada ce-i cu ele. dupa o vreme mi-a zis ca are pofta mai mare de mancare.
- crid
- Full member
Da, m-am linistit de cand mi-am dat si eu seama de asta. Renunt la ele curand. oricum pun la indoiala si protectia ac intr-o oarecare masura. Saru-mana de pareri
- Kindskopfe
- New member
- Inregistrat: 2012-04-17
Au trecut fix 3 saptamani , de la administrarea cu Postinor - 2 , fata nu se plange de nici un semn de greata , etc .
Nici o durere , nu are nici un stres , in schimb mananca cam mult , de la 2 mese cate avea ea pe zi , a ajuns la 3-4.
Eu ce sa cred?
- Johanne
- Platinum member
- Inregistrat: 2012-01-12
faptul ca a bagat un postinor in ea clar a dereglat-o si de aici si pofta excesiva de mancare,pancreasul este o glanda mixta,este si glanda hormonala si are rol si in digestie.
Pana se elimina postinorul din organism asa va fi,insa ar trebui sa incerce sa se abtina deoarece poate deveni ceva obisnuit.
Two souls don't find each other by simple accident
- crid
- Full member
revin cu alte nelamuriri. acum 2 sapt (tot martea) am luat postinor. corect, nu am vomitat dupa, nici un semn care sa arate ca nu s-a absorbit pastila azi mi-a venit (cand trebuia sa vina normal, dupa terminarea foliei de ac). fara dureri excesive, fara stari de rau, fara nmc neobisnuit, parca chiar mai usor decat in mod normal.farmacista zicea ca ar putea aparea efecte de genul asta problema care ma sperie pe mine este ca dupa cele 5 6 zile de la administrarea pastilei nu a aparut nici o sangerare, nmc.
daca totusi acum a aparut aceasta sangerare (eu consider ca este menstruatie dar sa vedem zilele urmatoare, acum e cantitate mai mica, prima zi) mai exista vreo sansa sa apara si bebe sau ar trebui sa ma linistesc?
intreb asta pt ca in teama mea de sarcina ma gandeam ca dk e redusa cantitativ sangerarea, sa nu fie de la o posibila fixare de sarcina in endometru :">
oricum, peste o sapt o sa fac si un test de sarcina :-<
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
n-am mai vorbit despre asta ? sigur nu esti insarcinata, ar fi cazul sa te linistesti nici eu nu am avut sangerarea aia dupa postinor
- Johanne
- Platinum member
- Inregistrat: 2012-01-12
Crid de ce ai luat postinor,te-ai speriat ca ai pierdut protectia de la ac,pentru ca am vazut si postarea cu cervucid-ul.
Atata timp cat iei ac si apare sangerarea in pauza nu ai absolut nici un motiv sa te temi de sarcina.Efectele urate ale postinor-ului nu este neaparat sa apara,de asta se cheama si efecte secundare,depinde de organism si fii fericita ca te-ai simtit bine.Te pup si sa-mi spui de prima propozitie pe care ti-am scris-o aici.
Two souls don't find each other by simple accident
- crid
- Full member
multumesc mult amandurora pt sfaturi
@heimdall: ti-am zis ca sunt mai pesimista si sperioasa din fire...desi nu e un comportament prea sanatos pt om in general @ johanne: am avut tratament cu antibioticesi cervugic (asta l-am reluat din nou pt ca il intrerupsesem :">) si apoi doar 4 pastile de ac luate si s-a intamplat ca intr-un moment de neatentie in "joaca" noastra (ma refer la mine si prietenul meu) sa aiba loc si o penetrare superficiala (nu stiu altfel cum sa o numesc. fara ejaculare, fara nmc altceva). m-am speriat, gandindu-ma ca alea 4 pastile nu au fost suficiente pt refacerea protectiei si uite asa apare postinorul in schema. e prima data cand il iau (sper si ultima) si imi era si teama ca poate nu e eficient 100%., citind si din postarile anterioare pe aici in topicul asta. M-am mai linistit acum.
Ultima oara a fost editat de crid (2012-05-01 22:33:27)
- crid
- Full member
ieri ma gandeam ca poate nu e totusi mensturatie ce aparuse in cazul meu... ma vaitam de prea bine. m-am convins ca e menstra, abundenta chiar parca scria in prospect ca poate aparea ca efect secundar, nu?
- Mak
- New member
- Inregistrat: 2012-05-09
Buna! Sper sa ma ajutati si pe mine cu o parere.
Acum 2 saptamani si jumatate, mai exact pe 20 aprilie s-a rupt prezervativul (eram in a 16-a zi a CM si am luat Postinor la 10 ore dupa contact). Nu am avut absolut nicio problema dupa cele doua pastile, dar incepand cu 25 aprilie am avut o sangerare, asemanatoare cu menstruatia, doar ca la inceput a fost mai deschisa la culoare, dar apoi era ca de obicei, atat ca aspect, cat si ca durata. Intrebarea mea este daca a fost efect secundar de la pastila sau menstruatie? In mod normal ar fi trebuit sa vina cam pe 5 mai, dar mentionez ca nu este tocmai regulata. Acum nu stiu daca sa ma ingrijorez pentru intarziere si sa fac un test sau sa consider ca acea sangerare de atunci a fost menstruatia?
Multumesc in avans pentru raspunsuri.
- crid
- Full member
din cate scrie si in prospect si chiar si aici in topic, sangerarea la cateva zile dupa administrarea postinor este un efect secundar care poate sa apara sau nu, aratand ca pastila si-a facut efectul (reciproca nu semnifica faptul ca nu si-a facut efectul). in cazul meu nu a aparut. si parca ziceau fetele ca atata timp cat e asemanatoare cu menstruatia este ok.
din ce inteleg din mesajul tau, nu iei ac (mentionai si de prezervativ) asa ca nu pot sa spun ca in pauza de 7 zile ai avea cum sa te mai linistesti, pt ca dk ti-ar veni inseamna ca nu esti insarcinata. mie pauza mi-a picat exact in a 2a saptamana dupa incident si m-am mai linistit iar azi am facut si un test (la 3saptamani dupa).
ziceai ca oricum nu e regulat cm iar in prospect scrie ca poate sa ti-o deregleze. acum daca vezi ca nu vine fix pe 5 mai incearca sa nu te speri dar fa si un test peste cateva zile pt ca faci cele 3 saptamani de la incident
p.s.: citisem chiar azi undeva intr-un topic pe forum, scuze ca nu mai stiu pe unde, faptul ca daca respectiva sangerare este aproape la fel ca si menstruatia ta obisnuita, se considera astfel si consideri ca urmatoare ti-ar veni abia peste o luna (in cazul cu menstra regulata). si parca prin reply-urile doctoressei am citit. sper sa nu ma insel. nu vreau sa dezinformez
http://forum.anticonceptionale.ro/t37675-intrebare-despre-menstra-influentata-de-postinor.html uite, am gasit topic-ul. sper sa te mai linistesti
te inteleg. uite care e treaba eu am luat pastila pt prima data cu doar cateva zile inaintea ta si eu am mai facut 2 teste anul trecut pt ca m-am speriat sa nu fiu insarcinata (desi foloseam prezervativdar ma gandeam ca poate am patiti si noi cum ai patit tu acum) si stiu cat de lungi par alea 5 minute si cum simti ca sta tiimpul in loc. dar o sa te linistesti apoi pt ca mie sincer, din cate zici tu, mi se pare ca l-ai luat corect si menstra aia a fost data de postinor dar cum zicea si doctoressa, tine cont de ea pana la urmatoarea.
norocul meu, in ideea ca m-a linistati inainte de cele 3 saptamani de asteptare cu emotii, am avut pauza dintre foliile de ac. tu mai ai de asteptat pana la urmatoarea asa ca fa un test dupa cele 3 saptamani ca sa te maai calmezi.
panica si stresul sunt clare de ce apar iar pofta de mancare e, probabil, data de postinor. anticonceptionalele pot creste pofta de mancare iar tu ai luat postinor (concentratie de hormoni). incearca sa nu mananci chiar asa mult cum simti nevoia sa faci. te dezobisnuiesti greu apoi.
Ultima oara a fost editat de crid (2012-05-09 14:28:50)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|