homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

POSTINOR-136

#2566 2012-01-18 14:55:38

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: POSTINOR

femeia de la family planning?????? femeia? ce functie avea 'femeia' aia? sper ca nu vorbesti de medic...
oricum, la 3 saptamani de la contact sau la o saptamana de la intarzierea menstruatiei este valabil testul.
cantitatea de sperma nu influenteaza efectul contraceptiei de urgenta. si poate sa fie si o tona daca nu este fertila sau are o fertilitate scazuta, sa zicem, nu te va lasa insarcinata, nu cantitatea doar conteaza la capitolul conceptie, dar oricum pastila isi face treaba indiferent de asta.

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-18 14:55:59)

#2567 2012-01-18 15:01:10

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

pentru un rezultat CONCLUDENT, trebuie sa faci testul la minim 3 saptamani de la ultimul contact cu risc.
altfel, poti face cate unul ( sau mai multe), in fiecare zi incepand cu ziua contactului daca ai placerea de a face teste. dar risti sa ai teste fals negative, fiind facute prea devreme.

#2568 2012-01-26 00:32:54

mazzz
New member
Inregistrat: 2011-12-05

daca am luat escapelle la 48 de ore de cand am facut-o neprotejat, e safe sau nu?

#2569 2012-01-26 09:38:48

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

e safe.
atita vreau sa repet: pastila de a 2a zi, fie ca e Postinor fie ca e Escapelle, are eficienta de aprox.98%. Eficienta sa insa e dependenta de cit de repede dupa contactul cu risc este luata(cu cit o iei mai repede cu atit e mai eficienta) si e dependenta de relatia cu perioada fertila(adica in plina perioada fertila eficienta e mai mica)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2570 2012-01-26 10:02:44

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

doctoressa a scris:

in plina perioada fertila eficienta e mai mica

chiar mai mica de 98%? intreb pt ca de curand a fost un caz pe forum cu o fata care a ramas insarcinata dupa ce s-a rupt prezervativul si a luat postinor la 4 ore de la incident. cum este posibil asa ceva? pilula de a doua zi nu ar trebui sa faca imposibila prinderea ovulului fecundat de uter?

Publicitate

loading...

#2571 2012-01-26 10:26:07

Al Pacino
Administrator

anca90 a scris:

doctoressa a scris:

in plina perioada fertila eficienta e mai mica

chiar mai mica de 98%? intreb pt ca de curand a fost un caz pe forum cu o fata care a ramas insarcinata dupa ce s-a rupt prezervativul si a luat postinor la 4 ore de la incident. cum este posibil asa ceva? pilula de a doua zi nu ar trebui sa faca imposibila prinderea ovulului fecundat de uter?

nu anca, pastila de a 2a zi blocheaza ovulatia, atit. Daca ovulatia a avut loc, eu una, sincer iti zic, nu stiu nici macar un caz in care pastila sa fi avut eficienta. Adica, sa fiu mai clara, daca ovulatia s-a produs, apare si sarcina, in marea majoritate a cazurilor. E drept insa ca merita intotdeauna de luat pastila de a doua zi, in ideea ca poate apuca sa blocheze ovulatia(despre care nu ai cum sa stii sigur daca a avut sau nu loc). Evident, daca sarcina apare, ea poate fi tinuta fara probleme, daca cuplul doreste(atentie! e valabil pentru Escapelle si pentru Postinor, pastile care contin progesteron, NU e insa valabil si pentru EllaOne!)

#2572 2012-01-26 10:39:37

anca90
Platinum member

va wow! pe bune ca nu stiam ca asta e efectul pilulei de a doua zi. traiam cu impresia ca modifica endometrul in asa fel incat sarcina nu se poate implanta. nu exista pilule care sa faca asta, nu? pai in cazul asta, cred ca ar trebui mult scazut procentul acela de 98%, in caz ca e tiparit pe prospect... riscul mi se pare imens; daca nu ti-ai urmarit ovulatia, nu ai nicio garantie ca pilula de a doua zi isi face efectul hmm. EllaOne face acelasi lucru, inhiba ovulatia? sunt mai eficiente decat postinor sau escapelle? dau malformatii sau de ce nu se poate pastra sarcina in caz ca ea apare totusi?

#2573 2012-01-26 10:54:16

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

asa stiam si eu, anca neutral asa scrie si pe prospect.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#2574 2012-01-26 12:41:21

Al Pacino
Administrator

EllaOne are alt model de substanta activa...nu se cunosc efecte asupra produsului de conceptie...eficienta e cam tot 98% insa poate fi luat in primele 5 zile de la contact(ai mai mult timp)
Eu zic despre cele 2 produse pe baza de progesteron ca sunt foarte ok....eficienta e calculata la global, nu doar in cazurile in care tu stii ca ai ciclu de 28 zile, regulat, si totusi faci sex neprotejat in ziua 14, desi nu vrei copil.
Ii zice contraceptie de urgenta fiindca se adreseaza situatiilor de urgenta...ele pot aparea oricind. Acuma, gindeste-te asa: daca o femeie e violata, de ex, in perioada fertila, iar postinor scade riscul de sarcina de la 100% la 30%(sa zicem), eu cred ca e mai bine decit deloc, mult mai bine.
Asadar, ideea e ca nu luam dupa orice contact sexual, oricind ar fi el, ci doar daca suntem in preajma perioadei fertile sau daca avem ciclu neregulat...si, foarte important, nu ca principala metoda de contraceptie ci avem in vedere ca e "de urgenta"

#2575 2012-01-26 13:13:01

anca90
Platinum member

da, categoric trebuie apelat la aceste pastile doar in situatii de urgenta. dar a fost un soc sa aflu ca, desi iti pui toata nadejdea in ele, sunt situatii cand nici macar pilulele de a doua zi nu te pot ajuta hmm.

multumesc pt lamuriri, doctoressa.

#2576 2012-01-27 10:57:18

gabriela0127
New member
Inregistrat: 2012-01-27

Folosesc anticonceptionale de scurta vreme (yasmin - a doua folie - a doua luna). Abia am inceput a doua folie (am luat 2 pastilute), dar am intarziat cu o zi reinceperea folosirii, adica inloc sa iau marti, am luat miercuri... Am avut contact neprotejat, cu ejaculare in interior (joi). Intrebarea este: sunt protejata de o eventuala sarcina sau ar trebui sa ma gandesc sa iau Postinor? Perioada fertila comform calculului a inceput exact joi... O alta intrebare ar fi: daca iau postinor, poate fi vre-o problema in conditiile in care continui sa iau anticonceptionalele? Astept ceva pareri!

#2577 2012-01-27 11:10:52

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu, n-ai fost protejata. trebuia sa va protejati suplimentar 7 zile pana se reinstala protectia. in locul tau as lua postinor...
continui normal cu AC.

PS cand iei anticonceptionale nu ai perioada fertila si nici sanse sa calculezi ceva de genul acesta.

#2578 2012-01-27 12:04:58

eph
Hero member

gabriela0127 a scris:

Folosesc anticonceptionale de scurta vreme (yasmin - a doua folie - a doua luna). Abia am inceput a doua folie (am luat 2 pastilute), dar am intarziat cu o zi reinceperea folosirii, adica inloc sa iau marti, am luat miercuri... Am avut contact neprotejat, cu ejaculare in interior (joi). Intrebarea este: sunt protejata de o eventuala sarcina sau ar trebui sa ma gandesc sa iau Postinor? Perioada fertila comform calculului a inceput exact joi... O alta intrebare ar fi: daca iau postinor, poate fi vre-o problema in conditiile in care continui sa iau anticonceptionalele? Astept ceva pareri!

gabriela nu faci niciodata pauza mai lunga de 7 zile ca e ca si cum ai fii intrerupt administrarea ac-urilor! trebuia sa stii asta. asigura-te ca stii regulile, toate si cum trebuie (daca citesti pe forumul asta 30 minute, te asigur ca le aflii pe toate) inainte sa te bazezi pe ac ca metoda contraceptiva. altfel, este ca si cum ai tine prezervativul in mana in timp ce faci sex, crezand ca esti protejata, pentru ca nu stii cum se foloseste de fapt...
cum a zis garga ia postinor, nu exista perioada fertila cu ac, doar ca acum ca ai facut o greseala, exista riscul sa se declanseze ovulatia, nu e nici o problema sa iei postinor si sa continui normal cu pastilele. puss

#2579 2012-01-27 15:57:10

gabriela0127
New member
Inregistrat: 2012-01-27

Multumesc pentru mesaje! Asa o sa fac...

#2580 2012-01-28 11:16:35

eph
Hero member

si urmatoarele 7 zile/ 7 pastile consecutive plus 4 ore, folosesti prezervativ corect si de la inceputul fiecarui contact sau te abtii de la sex.

#2581 2012-01-29 12:27:20

anamady
New member
Inregistrat: 2011-12-13

Buna fetelor!Am avut un contact neprotejat dupa 11 zile de la menstruatie,adica in 14 ian(am calculat ca aia ar fi fost prima zi fertila).Dupa 6 ore de la contact am luat Postinor2,iar in data de 19 ian(cu 12 zile inainte de data la care trebuia sa mi vina menstruatia) am avut niste sangerari destul de abundente ca la menstruatie,numai ca ma tinut 2 zile dupa care gata.Inca nu pot sa mi fac testul ca nu au trecut 21 de zile....ce ziceti am motive de ingrijorare?cesafac...va pup:*

#2582 2012-01-29 12:32:01

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

l-ai luat corect, stai linistita, faci un test cand se fac 21 de zile si gata... asteapta-te sa ti se deregleze menstruatia din cazua lui

#2583 2012-01-29 17:24:01

eph
Hero member

anamady a scris:

Buna fetelor!Am avut un contact neprotejat dupa 11 zile de la menstruatie,adica in 14 ian(am calculat ca aia ar fi fost prima zi fertila).Dupa 6 ore de la contact am luat Postinor2,iar in data de 19 ian(cu 12 zile inainte de data la care trebuia sa mi vina menstruatia) am avut niste sangerari destul de abundente ca la menstruatie,numai ca ma tinut 2 zile dupa care gata.Inca nu pot sa mi fac testul ca nu au trecut 21 de zile....ce ziceti am motive de ingrijorare?cesafac...va pup:*

sangerarea aceea a fost cel mai probabil de la postinor, este ok. asteapta menstruatia. (cel mai probabil esti safe).

#2584 2012-02-17 11:10:30

brida
Membru
Inregistrat: 2012-02-17

am si eu o problema, aseara am uitat sa-mi iau pastila de logest si am avut contact sexual, trebuia sa o iau aseara la ora 9 si am luat-o azi la ora 10 si un pic, precizez k, cu o seara in urma nu am luat-o la 9 fix, cred k pe la 9 jumate'. nush ce sa fac sa iau pastila de a doua zi sau nu? mai am de luat 4 pastile si termin folia
va rog as vrea un raspuns cat mai urgent, nush cum se procedeaza aici....abia m-am inregistrat

Ultima oara a fost editat de brida (2012-02-17 11:13:46)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.