homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV..va rog as vrea niste raspunsuri

#1 2007-05-18 14:51:53

so_sweet
New member
Inregistrat: 2006-06-11

HPV..va rog as vrea niste raspunsuri

Doar ce am primit ieri raspunsul al testul ADN-HPV..care suna cam asa...

Metoda utilizata:Captura hibrida2(hc2) Digene pentru detectie calitativa a grupului de tipuri Hpv cu risc inalt (16/18/31/33/35/39/45/51/52/56/58/59/68)

Pos Cutoff         567
Neg Cutoff         567
RLU(Relative lights units)         18 117
RLU/Cutoff                              31,95 > 1.0 

Test Pozitiv
In proba analizata se constata prezenta HPV cu risc inalt   

Si am fost ieri la medicul meu care mi-a citit analiza..si mi-a zis ca mare lucur nu am face si ca tre sa am grija de imunitatea mea..iar in rest mai nimic..Si l-am intrebat dak pot cumva sa am veruci de la acest virus si mi-a spus ca nu..ca sunt tulpini care nu produc si vruci..dar nici nu stiu ce tulpini am..din rezultat nu inteleg..
Mi-a mai zis ca si partenerul e probabil sa aiba dar dak are un sistem imunitar bun e posibil sa nu fi luat..si cam atat
Iar eu sunt atat de disperata..avand in vedere ca te atata timp Papanicolau imi iese foarte bine si testul asta am zis sa il fac ca sa pot merge sa dac vaccinul..

Nu stiu ce sa mai cred..si tare as vrea sa stiu mai multe..mai ales ca am si o rana pe col pe care mi-a zis ca nu e cazul sa o cauterizez ca e foarte mica si mai bine sa imi fac in fiecare an pap ca sa vad dak totul e ok..
   As vrea sa stiu cum arata verucile date de acest virus..sau dak si la barbati apar..si cum se trateaza la ei..avand in vedere ca al meu e cam dificil si dak aude de doctori..fuge ca din gura de sarpe..
  Sunt atat de demoralizata..la cate am auzit de vursul asta.. grater((((((((
  Poate Doctoressa sa isi dea seama din rezultatul analizei ce tulpini de virus am..sau este alt test care iti zice clar cu ce tulpini esti infectat..
  Va multumesc..

#2 2007-05-18 14:57:07

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: HPV..va rog as vrea niste raspunsuri

tulpinile sunt cele puse in paranteza (16/18....)...despre veruci nu stiu ce sa ti spun...dar in legatura cu rana pe col...daca nu ti a dat nici un tratament eu zic ca ar fi bine sa incerci si la un alt medic...rana pe col...mai ales daca e mica eu stiu ca se poate trata cu ovule...tocmai ca sa nu se ajunga la cauterizare...la celelalte intrebari o sa ti raspunde doctoressa...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2007-05-18 15:45:27

so_sweet
New member

pai cum sa fie alea tulpinile....doamnee fereste..pai asta inseamna ca eu sunt infectat cu toate tulpinile alea grater((((((((((((((((((
nu se poate..alea sunt tulpinile cu high risk care exista...nu care mi-au iesit mie ca le-as avea...sper...ca ma impusc cu siguranta  grater

#4 2007-05-18 15:56:10

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

so_sweet a scris:

Test Pozitiv
In proba analizata se constata prezenta HPV cu risc inalt

asta scrie pe buletinul tau...nu te agita si nu ai de ce sa te impusti. nu trebuie decat sa ai mai multa grija de tine si cum ti-a zis si dr sa faci papanicolau o data la 6 luni si sa iti mentii imunitatea ridicata. altceva nu ai ce sa faci. oricum trebuie sa constientizezi faptul ca daca ai tulpinile astea nu inseamna ca ai sa faci si cancer. ele iti ofera doar un risc mai mare fata de cele care nu le au si atat. mai sunt si alti factori care contribuie la formarea unui cancer de col in afara de acest virus. mergi la medic regulat si asa vei preintampina.

mami de minuni hjarta

#5 2007-05-21 11:22:02

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

asadar, tulpinile cu pricina sunt responsabile de aparitia cancerului de col nu de aparitia condiloamelor...de aceea ti-a zis medicul ca nu faci veruci. Zi merci ca papanicolaul e ok, lasa rana(daca o exista) in pace si repeta testul papanicolau la fiecare 6 luni. Cam asta e tot

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2007-05-21 12:01:01

cecil
Full member
Inregistrat: 2007-02-21

eu am hpv, nu high risk si iau imunostim 2 pe zi, timp de 3 luni, apoi voi face castastim
ideea e ca de cativa ani iau echinaceea, granule de tuia pentru cresterea imunitatii si in ultimii 2 ani am luat in greutate aproape 10 kg; nu stiu daca pot sa tin o cura de slabire fara sa inrautatesc situatia. ce ma sfatuiti?

mai am o problema: am o excrescenta( pe care d-na doctor ginecolog a zis s-o las in pace) in zona inghinala, la incheietura piciorului, pe lini aslipului,  din cauza careia nu merg la cosmetica; ma epilez acasa.

oare pot sa merg la cosmetica, ar avea ceva impotriva?

#7 2007-05-21 12:05:26

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

cecil, eu as merge intii la dermatolog sa puna diagnostic la excrescenta aia....in functie de diagnostic vei putea merge la cosmetica sau nu. Poti tine cura de slabire insa nu foarte restrictiva

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2007-05-26 18:11:00

lolita
Full member
Inregistrat: 2005-10-07

so_sweet, imi spui pls unde ti-ai facut testul si cat a costat? scz k vin cu asemenea intrebari in loc sa te incurajez.. totusi, iti pot spune k marea majoritate a persoanelor care au hpv nu dezvolta cancer (am citit pe net)
http://www.micomi.ro/info%20pacinte/cit … /index.htm
http://forum.anticonceptionale.ro/viewtopic.php?id=6889

Ultima oara a fost editat de lolita (2007-05-26 18:43:16)

You think you know but you have no idea

#9 2007-05-26 22:34:14

so_sweet
New member

Lolita..eu analizele mi le-am facut la un cabinet din constanta..pt ca de aici sunt..dar am vazut ca rezultatele sunt de la o clinica din bucuresti care se numeste Micomi..nu stiu cat e de buna..poate stii u ceva dak tot esti din buc..
La cabinetul dr mele ginecolog probabil ca analiza asta de ADN HPV nu o putea face..si proba a fost trimisa la laboratorul asta din bucuresti..insa nu mi-au facut si tipajul viral..probabil ca este separat..ca sa vad cu ce tulpina sunt infectata..
          Oricum am fost la bucuresti zilele trecute la Medsana la doamna dr Anca Popa care m-a dezamagit ..adik pare cam repezita..in fine..si ma duc la medsana din nou sa imi mai fac inca o data testul si tipajul si inca cateva analize date de dansa..
Dezamagita sunt oricum..pt ca pap imi iese de atatia ani bine(mi-l fac regulat la 6 luni pt ca am si o ectopie) cum s-a exprimat doamna doctor pe care mi-a zis ca o am din nastere..desi..nu prea imi vine a crede.. si dak nu imi faceam tesutl asta sa vad..ca vroiam sa imi fac vaccinul, habar nu aveam ca am asa ceva..nici nu ma asteptam sincer....

#10 2007-06-19 16:03:58

Xeli
New member
Inregistrat: 2007-06-19

Salutare so_sweet,

Din rezultatul analizei pe care ai facut-o nu se vede clar ce tulpini ai...poate doar atat presupunea costul analizei.

In timsoara pot sa spun ca doar la Bioclinica se face testul de tipizare si nu m-a intrebat nimeni daca vreau pozitiv sau negativ sau si tulpinile...mi-au dat rezultatul pozitiv cu tulpini cu tot.

De asemenea, cum a mai spus cineva, daca ai o tulpina high risk (16,18) nu inseamna neaparat ca o sa faci cancer...depinde de tine si sistemul tau imunitar...Au fost persoane care stiau de tinere ca au 16-le si au trait bine pana la batraneti fara nici o celula canceroasa...

#11 2008-06-14 11:45:32

peea
Sr. member
Inregistrat: 2008-06-13

Buna,de-abia ce mi-am facut si eu testul si am primit ieri rezultatul.vreau sa va spun tuturor ca niciodata nu mi-am facut griji in aceasta privinta pana ieri cand am fost sunata de la clinica de unde mi-am facut testul si mi s-a spus ca e POZITIV        citind pe forum cele scrise de voi da-ti-mi si mie un raspuns cu valorile normale la aceste analize;eu am asa711,33Pos Cutoff      711,33Neg Cutoff  389 512RLU    547,58RLU/Cutoff           va rog f.f.f.mult cine stie ce inseamna?luni voi merge la doctorita care mi-a luat testul dar pana atunci nu pot nici sa mai dorm(asta noapte am stat si m-am documentat toata noaptea,dar nu am gasit nicaieri valorile normale pentru a-mi da seama cat de grav este cazul meu) doamne ajuta tuturor!   
so_sweet,tu ce-ai mai facut pana la urma?la cat timp ti-ai repetat testul si ce ti-a spus doctorita despre valorile in care ai fost tu incadrata?multumesc si scuze

Ultima oara a fost editat de peea (2008-06-14 11:49:48)

#12 2008-06-14 14:23:33

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

peea...ce test ai facut mai exact?

happy with him...inlove with him...puss

#13 2008-06-14 23:20:34

peea
Sr. member

test detectiADN-HPV risc inalt
metoda utilizata:
captura hibrida2(hc2)Digene pentru detectia calitativa a grupului de tipuri HPV cu risc inalt(16/18/31/33/35/39/45/51/52/56/58/59/68)
Pos Cutoff711,33  Neg Cutoff711,33  RLU(Relative light units)389 512   RLU/Cutoff547,58>1
rezultat:TEST POZITIV
In proba analizata se constata prezenta virusului papilloma uman cu risc inalt
asta este tot ce scrie    si e facut la clinica de colposcopie si patologie a tractului genital inferior MICOMI   director:dr Mihaela Badea
multumesc ca am cu cine vorbi macar!sunt disperata!nu stiu cum l-am contactat!!!!!! am 2 fetite de 7 si8 ani acum in toamna merg amandoua in clasa 1 si eu acum ma gandesc doar la testul asta pe care l-am facut asa ca am auzit pe la tv ca este f raspandit si uite ca......
Doamne ajuta tuturor!

am mai facut totodata si :Examen citologic Babes-Papanicolau
Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare in mediu lichid,etalare in monostrat si colorare prin metoda Papanicolau.
Frotiu citologic recoltat la pacienta sub pilule contraceptive.(foloseam pana luna trecuta cand mi-am facut testul:rigevidon  de atunci am renuntat)
Analiza efectuata in cadrul unui screening de rutina.
Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare.
Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare.
Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
CONCLUZIE
Frotiu negativ pentru o leziune intrepiteliala sau maligna

Test detectie grup HPV risc inalt efectuat simultan-pozitiv.

Tinand cont de rezultatul testarii HPV,recomandam continuarea supravegherii medicale cu citologie peste 6 luni si retestare HPV peste 12 luni.

asta este tot ce scrie pe rezultatele primite.sincer m-a bagat in ceata:pentru ca eu as intelege ca testul Papanicolau mi-a iesit bine!si atunci,din ce am citit eu despre HPV se spune ca la rezultatele pozitive si la Papanicolau se recomanda si se depisteaza virusul papilloma uman:deci la mine daca papanicolau a iesit ok,ce se intampla cu HPV-ul?
ma gandesc sa mai fac odata testele la un alt laborator,ptr ca iarasi citind pe net am vazut ca nu trebuie sa ai contact sexual cu 48 de ore inainte de a face testul si nici nu trebuie sa te speli in interior,ori eu sincera sa fiu le-am facut pe amandoua,iar dr nu m-a informat despre acestea!voi stiati careva toate astea?
cand ma duc luni la ea chiar am sa o intreb de ce nu m-a informat:sunt totusi si niste bani si te mai si sperie pe deasupra.ea stia pentru ce teste m-am programat si e cea mai scumpa clinica din Bacau,deci presupun ca fiecare pacienta trebuie informata calumea despre acest test,nu?
sunt suparata tare acum din cauza rezultatelor si de aceea acum imi dau seama de toate acestea,dar am perfecta dreptate in aceasta privinta:adica odata ce dai8milioane cred ca ar trebui sa iti explice totul ca la carte si nu numai sa-mi arate ca-mi desigileaza testul in fata mea!
la revedere si astept un raspuns de la voi!Doamne ajuta tuturor!
cu drag Peea!
sper sa mai rezist pana luni!

Ultima oara a fost editat de peea (2008-06-15 00:18:39)

#14 2008-06-15 22:10:44

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Peea, eu cred ca faptul ca ai facut spalaturi si ai avut contact sexual nu afecteaza testul HPV. Acolo se cauta urmele ADN-ului virusului, si ori il gasesc , ori nu...Partea buna este ca deocamdata nu te-a afectat, si cu putin noroc nu se va intampla acest lucru nici de acum incolo, in general modificarile apar in primele luni de la contractarea virusului, deci e posibil sa fi scapat...Banuiesc ca iti pui problema si cum l-ai capatat...Intr-adevar, in majoritatea cazurilor transmiterea este pe cale sexuala, dar nu numai...puteai sa-l fi luat si de pe o toaleta, proband un costum de baie, de la cosmetica...Iti spun sigur ca stiu 2 cazuri de fete virgine , care au acest virus, deci nu ii sari sotului in cap...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#15 2008-06-15 23:20:29

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

Peea incerc sa inteleg rezultatul tau si nu reusesc sa pricep o iota. Dupa ce iti explica medicul exact ce si cum te rog lumineaza-ma si pe mine.
Eu mi-am facut test la Micomi si nu arata asa.. dar asta este strict o curiozitate de-a mea.

Iti doresc multa sanatate! si cu siguranta vei rezista mult mai mult decat pana luni. smile

#16 2008-06-16 07:23:10

peea
Sr. member

Rose, iti multumesc mult de incurajare!Dar totusi testul rste POZITIV!nu,deocamdata nu ii voi sari sotului in cap....dar un semn de intrebare cumva este!abia astept sa vad cum va interpreta dr rezultatele si va voi spune tuturor
oricum din cate m-am documenta am vazut ca este acel vaccin care se face in vre3-4 transe...costa ce-i drept cam multisor dar macar e SANATATE!
OK va multumesc inca o data tuturor si Doamne ajuta!

#17 2008-06-16 07:24:40

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

vaccinul nu se face daca nu ai hpv? parca asa era... daca gresesc sorry

#18 2008-06-16 07:36:20

peea
Sr. member

pai da ,dar mie mi-a iesit POZITIV
chiar daca nu prezint nici o durere,nici sangerari mai abundente...nimic!
Dci testul de detectieADN-HPV   POZITIV
Testul papanicollau    frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna
Doamne ajuta!

Later edit: aaaaaaaaaaaa,scuze acum am inteles ce ai scris!nu  din ce am citit se face si in faza de depistare!

#19 2008-06-16 07:39:30

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Am inteles.
O genotipare ai facut?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.