homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana col si infectie HPV 16-3

#39 2011-11-08 11:57:20

Dezastreea
New member
Inregistrat: 2011-01-28

Re: rana col si infectie HPV 16

Buna ziua,
De aproximativ o luna am aflat ca am o rana pe col, mi s-a dat tot felul de analize- de urocultura, sumar, secretii, pap si hpv (Medlife te seaca de bani). Primele 3 mi s-a zis ca au iesit bine, la pap a iesit Frotiu de tip inflamator- mi s-a zis ca este din cauza hpv-ului la care mi-au iesit genotipurile 11, 42, si CP6108. initial mi se recomandase si o colposcopie, dar dupa ce am dus rezultatele la pap si hpv mi-a dat tratament cu isoprinosine pentru un an (3/zi, 5zile/sapt, o luna iau, o luna pauza) si pentru partener la fel. Am luat anticonceptionale Melleva35 timp de un an si mi-a recomandat sa fac pauza (6 luni???).mi s-a zis ca sunt foarte puternice si pot interfera si cu actualul tratament.
As vrea sa aud si o a2a parere cu privire la toate cele mentionate. Multumesc anticipat.

#40 2011-11-08 21:19:48

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

buna dezastreea,

desi poate medlife te seaca de bani - e posibil, nu zic nu, eu am apelat o singura data la serviciile lor medicale si mi-a ajuns - mi se pare inspirat ca ai facut toate analizele, nu vad de ce tie nu. e normal sa se investigheze total zona si posibilitatile.
tulpinile pe care le ai nu sunt cu risc crescut, deci tot ce ai de facut e sa urmezi tratamentul prescris - mie una mi se pare exagerat de lung, in plus nu cred ca e neaparat sa ia si partenerul tau.

in legatura cu anticonceptionalele nu am experienta si nu ma pricep, dar nu vad de ce ar trebui sa faci pauza.

pentru o a doua parere corecta cel mai bine e sa iei rezultatele si sa mergi la un alt medic, in persoana smile

succes si sanatate!

#41 2011-11-09 22:53:33

Dezastreea
New member
Inregistrat: 2011-01-28

Multumesc pentru raspuns!
Pentru partener mi-a zis ca ideal ar fi ca si el sa-si faca testul hpv sa vada daca are alte tulpini sau daca nu are deloc, iar daca nu il face- sa inceapa cu mine tratamentul. 
Cu anticonceptionalele inca nu sunt lamurita pentru ca peste tot aud o alta parere....unele persoane au luat ani intregi fara pauza si nu au avut probleme la conceperea unui copil mai tarziu, altele au avut......bineinteles, ma gandesc ca depinde si de organismul fiecareia, dar as vrea sa stiu daca exista un interval "ideal" in care poti sa iei pastile fara pauza....
Eu nu as vrea sa le intrerup deocamdata pentru ca imi par cel mai comod si eficient mod de protectie, plus ca mi-e putin teama de dereglarile hormonale care ar putea aparea chiar in preajma sarbatorilor....

Si din pacate deocamdata nu am posibilitatea sa mai consult si alti medici.

#42 2011-11-09 23:34:25

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

nu exista un test  hpv brevetat pentru barbati, aici chiar te seaca de bani, parerea mea. nu consider ca are de ce sa faca tratament partenerul, dar ma rog, asta depinde.

pastilele nu iti afecteaza fertilitatea ulterioara. eu am vazut cateva, cred ca 4 sa tot fie, paciente care au ramas insarcinate fix in prima luna de la intrerupere. anticonceptionalele doar iti pun un pause pe ovulatie, dar apoi i se da play. pauza sau nepauza nu foloseste la nimic, parerea mea. iei pastile cat timp vrei sa te protejezi si esti intr-o relatie stabila, cu analize la zi si cu increderea ca iubitul nu iti aduce un sifilis. daca nu iti plac prezervativele. lasi pastilele cand vrei sa faci copil. in rest, daca analizele curente sunt bune, nu exista efecte adverse majore, nu vad de ce sa le lasi. eu, personal, desi suntem pe acest forum, nu sunt pro-antinconceptionale, dar nu am de gand sa popularizez parerea ca sa fiu iar contra smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.