Chlamydia?-3
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
Re: chlamydia?
pt nimic.. te asteptam pe forum sa ne zici ce ai facut vezi ca se fac recoltari de la 7.30 la 11 si trebuie sa iei un bilet de ordine
Ultima oara a fost editat de tttttt (2008-02-11 21:36:58)
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
eu_vreau a scris:iese pozitiv daca ai avut-o in antecedente. nu da imunitate permanenta gen "nu o vei mai face ever" da igg se pozitiveaza
eu-vreau, te rog lamureste si un om speriat!!! ca si la mine e aceeasi nebuloasa in cap si era sa nu citesc bine si sa repet intrebarea lui ttttt. si tot n-am priceput... daca ai avut, dar nu mai ai, de ce la unii iese igg pozitiv si la unii igg negativ? "antecedente" nu inseamna "ai avut"?
prietenul meu are asa... si dr mea a zis ca nu e nevoie de tratament. dar am auzit diverse variante ami uratzele...asa ca daca nu da imunitate, atunci de ce nu se negativeaza iggul ala?? multumesc...
Ultima oara a fost editat de katami (2008-02-11 22:08:18)
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
igg = cronic; ai avut e cronic. igm = acut, ai acum
la unii iese igg + pt ca au avut si alta data, la altii igg - ca n-au avut deloc ever
igg ramane pozitiv pe viata o data ce te-ai intalnit cu boala. nu da imunitate de genul varsatului de vant ca nu mai faci niciodata varsat daca ai avut in copilarie. in cazul varsatului igg + te pazeste pe viata de reinfectie, in cazul chlamydiei igg e + si atat
mami de minuni
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
alexa272 daca esti la menstruatie nu ai cum sa faci testul pentru chlamydia decat daca vrei sa il faci pe cel de sange dar nu este la fel de elocvent deci chlamydia poti sa o descoperi in 2 feluri : iti recolteaza secretii din col ( dar nu ceri analiza banala la secretii ca nu se vede ci mentionezi ca vrei chlamydia ) sau din sange igg si igm daca iese igg pozitiv si igm pozitiv ai chlamydia de ceva timp daca iese igg pozitiv si igm negativ ai avut si te-ai vindecat ( te-ai tratat ca nu trece singura)dar daca nu te protejezi poti face din nou deci nu ai imunitate daca ai igg negativ si igm negativ nu ai si nici nu ai avut vreodata daca iese igg negativ si igm pozitiv doar ce ai dobandit aceasta boala si organismul abia acum incepe sa reactioneze daca gresesc corectati-ma
Ultima oara a fost editat de tttttt (2008-02-11 22:29:02)
- katami
- Platinum member
silviaaa a scris:am si eu o problema.am facut tratament cu zanocin,apoi cu azitrox pt chlamydia apoi am facut testul de sange(la vreo 2 sapt dupa terminarea tratamentului-eu si partenerul)si a iesit........pozitiv(igM si igA)si negativ igG,adica anticorpii din ceeea ce am inteles.Acum am primit iar tratament cu azitrox(doza unica-pauza o sapt-iar doza unica-pauza 2 sapt-iar doza)problema e ca...au trecut 2 doze iar simptomele ...nu prea trec.nu ar trebui un alt tratament????adik poate e rezistenta si bacteria asat la cate antibiotice am luat.......
si atunci cazuri ca al silviei? inseamna ca la ea e prea recenta? si am mai citit cazuri in care persoane care s-au luptat mult si bine cu chlamydia au avut igg neg in momentul in care, in final, le-a trecut...
uf, probabil sunt paranoica... dar nu vreau sa ma gandesc.. saptamana viitoare repet si eu testele (de data asta fac si din sange, de curiozitate, sa vad ce grozavii mai ies).... si daca da Dumnezeu sa-mi iasa negativ, il trimit si pe iubi... si taare as vrea sa existe si pt barbati alta metoda decat cea serologica!
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
nu stiu daca e iar chlamydia dar sincer sper sa nu fie...am o secretie apoasa,dara miros sau culoare. nu stiu sa fie secretie normala sau iar chlamydia(desi am facut tratament ptr ea cam 2-3 saptamani cu antibiotic)....ma bantuie niste ganduri urate rau de tot... desi cand aveam chlamidia secretia era vascoasa si urat mirositoare.. sa merg maine sa-mi fac o analiza chlamidia??
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
mami de minuni
- Melany1
- Banat
lama??iese chlamydia la lama???eu stiam ca trebuie sa-mi fac analiza specifica ptr chlamydia
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
fa si analiza aia specifica insa fa si lama
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Melany1
- Banat
azi am fost sa fac analiza de chlamydia dar voi face si lama ,maine... mi-a zis asistenta ca am o secretie cam abundenta
- Leo
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-02-14
- Site
Scuzati va rog ca ma bag asa "intre fete"... am dat un search pe google "azitrox chalmydia" si m-a trimis aici...
Am vazut ca a mai luat cineva azitrox, si ca mai multi/multe au probleme cu chalmydia... si poate e cineva amabil sa-mi raspunda si mie la nistre intrebari... daca se poate...
Eu am luat p.o. 15 cp de ciprofloxacina, 1 la 12 ore, precedate si succedate de 2 doze de tinidazol (cate 2 g per doza). Sincer sa fiu, n-am facut lama... dar dupa simptome se oscila intre chalmydiaza si trichominiza. In sfarsit... dupa 2 saptamani de la toata afacerea, a reaparut secretia, senzatia de prurit intre mictiuni si pirozis la urinat. Acum 2 ore am facut lama, se banuieste a fi tot chalmydiaza... am fost iar la medicul ce mi-a prescris data trecuta ciprofloxacina, si mi-a prescris AZITROX 500g - 1 cp la 12 ore, 20 DE CP IN TOTAL. Mi s-a parut cam mult, de-aia am cautat pe net AZITROX 500, si scrie clar ca in ITS doza de Azitrox 500 e de "1g azitromicina (2 cp de Azitrox 500)" in DOZA UNICA.
Acum ce naiba fac? Repet ciprofloxacina? Iau la 8 ore? Maresc doza la 500? Sau iau Azitrox de 500, una la 12 ore, 20 de comprimate in total? Sau iau doza unica 1g de azitrox ?
@eu_vreau - tu te interesezi "extracurricular" de chestiile astea? Ca din cate stiu Dermato se face-n 6, gineco tot in 6... si Dermato eu am facut cu Prof. Dr. Dan Forsea la Colantina... dar (dupa cum probabil stie si "doctoressa", nu se prea fac BTS-urile la Dermato - ceva despre Treponema, epitelioame spino si bazocelulare, psoriazis, lupus, etc - venerologie mai deloc...)
Ultima oara a fost editat de Leo (2008-02-14 11:03:37)
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
eu nu inteleg cum e cu banuiala, daca nu stii sigur fa si analiza de sange pentru chlamydia, sa nu iei atatea antibiotice degeaba...
- katami
- Platinum member
exact... fa-ti o analiza de chlamydia (se poate face din sange sau secretie si costa aprox 70 ron fiecare). nu te juca, e urata treaba cu chlamydia, e bine sa stii cat mai sigur.
eu am luat azitrox 1 cp/zi timp de 9 zile (si eu stiam ca e f mult, dar eram disperata) si n-a avut nici un rezultat... dar nu vreau sa te sperii, sunt cazuri aici pe forum la care dupa 3 caspule s-a negativat valoarea. oricum, printre antibiotice e "bine cotat"... Totusi, parca 20 e mult... si dr mea da pastile cu lopata, dar chiar 20 azitromicine n-am auzit inca... e doar o parere dar... mai vezi ce zice lumea.
oricum, pana una alta, NU STA, FA-TI O ANALIZA... chiar pe ambele, daca ai finante, pt ca nici analizeleastea nu-s 100% sigure. si mi se pare si mie f ciudat dr care da tratament pt chlamydia dupa ureche, pardon, siptome (daca dai o cautare, ai sa vezi ca in majoritatea cazurilor e asimptomatica). si iar nu pricep... tricomonasul iese la o lama "obisnuita"... nici pe aia nu a fost in stare sa ti-o faca?
- heimdall
- Diamond member
offtopic : cat naiba dureaza pana-ti dau rezultatele la analizele de sange pentru chlamydia ? ca pe mine ma tot duc cu presul, se fac doua saptamani si cica sunt tot "in lucru". ce le fac, dom'le ? se roaga de chlamydia sa apara din nimic acolo ?
- Leo
- Sr. member
- Site
N-am facut lama pentru ca in ziua aia nu era acolo medicul responsabil cu asta... si fiindca eram fost coleg de grupa cu fi-su', s-a incumetat sa-mi dea ciprofloxacina (ajunsasem sa-mi fie frica sa mictionez, si senzatia aia continua de prurit ma scotea din sarite). Oricum, simptomele s-au remis la 4-5 zile... si-am fost OK timp de 2 saptamani.
"oricum, pana una alta, NU STA, FA-TI O ANALIZA... chiar pe ambele, daca ai finante" cred ca e mai ok sa dau 140 de ron pe analize decat 260 pe 20 cp de azitro Tu de ex., unde faci analiza pt. Ac-Anti-Chlamydia in sange? Sa ma duc si eu...
Katami - tu vad c-ai luat 1cp/zi - asta inseamna 500mg/zi... nu 1g
Poate-apare "doctoressa" si stie... iau DOZA UNICA de 2 cp ?
Oricum, mi se pare ciudat sa iau 20 de cp, cand intr-o cutie e un blister de 3 cp. Daca erau pentru doze asa mari, presupun ca faceau si ei un blister macar de 6-8-10 cp...
- heimdall
- Diamond member
oricum ai lua-o, e foarte mult cat ti s-a dat tie... stai sa vezi ce zice si doctoressa eu am facut analiza la Centrul Medical Unirea, ca sunt printre putinii care fac si IGM si IGG, am dat 120 ron
- katami
- Platinum member
da, leo, si eu am luat cate una pe zi, nu 2 odata... stiam ca asa scrie pe prospect, dar am urmat sfatul medicului... dar nu pe asta dau vina ca n-a avut rezultat, cred, pur si simplu, ca aveam o chlamydie mofturoasa, rezistenta la azitrox.
eu sunt din iasi, fac analiza la praxis... dar cred ca tu esti din bucuresti, nu? in iasi am dat 700 pe igm si igg si 600 pe analiza din secretie col...
heimdall, la noi s-au dat intr-o saptamana rezultatele serologice si intr-o zi (!!) alea din secretie...
- heimdall
- Diamond member
of, si eu ma gandeam ca-mi fac un cadou de valentine's day... rezultatele de la test
- Leo
- Sr. member
- Site
heimdall a scris:of, si eu ma gandeam ca-mi fac un cadou de valentine's day... rezultatele de la test
eu chlamydiaza asta am primit-o tot cadou... de Mos Niculaie
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|