homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chlamydia?-4

#58 2008-02-14 12:10:21

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: chlamydia?

leo....pirozisul nu e era senzatia de arsura care urca din stomac spre esofag, cu gust acru???? sincer nu mi se pare ca s-ar potrivi si in alt context....ma rog.
zic si eu, asa dupa cum descrii simptomatologia....sa nu care cumva sa fie gonoree!
trichomonasul e cam asimptomatic la barbat deci eu l-as scoate din calcul....
In mintea mea nu vrea sa intre ca chlamidia e asa de refractara la tratament...banuiesc mai repede greseli de laborator
oricum...chlamidia raspunde bine la azitro si la doxi....sincer, la ciprofloxacina nu stiu....dar eu tot gonoreea o banuiesc...
ca sa stai linistit cu chlamidia eu as lua priza unica de 1 gram, 3 zile....
INSA, daca de mune as fi vorba as da fuga sa ma caut de gonoree ca prea seamana simptomatologia....

Si ai dreptate, nu se prea face venerologie in facultate...eu insa am facut in cadrul supraspecializarii

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#59 2008-02-14 12:13:43

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Leo a scris:

@eu_vreau - tu te interesezi "extracurricular" de chestiile astea? Ca din cate stiu Dermato se face-n 6, gineco tot in 6... si Dermato eu am facut cu Prof. Dr. Dan Forsea la Colantina... dar (dupa cum probabil stie si "doctoressa", nu se prea fac BTS-urile la Dermato - ceva despre Treponema, epitelioame spino si bazocelulare, psoriazis, lupus, etc - venerologie mai deloc...)

am mai citit in stanga si in dreapta si ce am mai prins in practica de vara de la gineco. venerologie am facut la microbi in anul 3...a fost examen de an si au avut cum sa ne bage si de astea.

mami de minuni hjarta

#60 2008-02-14 12:29:51

Leo
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-14
Site

doctoressa a scris:

leo....pirozisul nu e era senzatia de arsura care urca din stomac spre esofag, cu gust acru???? sincer nu mi se pare ca s-ar potrivi si in alt context....ma rog.

gustul acru e asociat... pirozis se refera numai la arsura retrosternala... da, ai dreptate, poate trebuia folosit cu ghilimele... am extrapolat putin... voiam sa zic doar ca "ma arde al naibii" visslar

Okei... o sa incerc cu 1g/zi de azitro, 3 zile... multumesc mult.

(azi mi s-a facut lama si scria "gonococ - abs.")

Ultima oara a fost editat de Leo (2008-02-14 12:31:26)

#61 2008-02-14 12:32:27

Al Pacino
Administrator

Leo....e gonoree!Sa dea D-zeu sa ma insel....verifica, te rog!
Nu inghiti aiurea medicamente

#62 2008-02-14 13:05:26

Leo
Sr. member
Site

smile Chiar sper sa te inseli... si ca sa vezi ca sper, am 2 argumente:

1. examenul lamei, pe care scria gonococ absent
2. mie simptomele mi-au aparut la 5 saptamani de la primul contact si la vreo 3 saptamani de la ultimul. In astea 3 saptamani, n-am mai avut niciun fel de contact sexual. In blenoragie, din cate am mai citit,  primele simptome apar la 2-5 zile... eu n-am avut asa ceva... deci mai probabil chlamidia...

bine, niciunul din astea 2 nu poate exclude existenta infectiei cu Neisseria... totusi, am sa-ncerc 3 zile cu cate-un gram de azitro. Si vedem dup-aia... oricum joia viitoare ar trebui sa merg iar ... dar nu stiu cum sa-i zic ca mi s-a parut aiurea  sa bag in mine 20 de azitrox...

Iti mulumesc mult, si inca o data: sper din toata inima sa te inseli.

Publicitate

loading...

#63 2008-02-14 13:20:00

Al Pacino
Administrator

ei bine....am recitit tot ce s-a scris....nu ai pomenit nicaieri despre cele 3 saptamini intre ultimul contact si aparitia simptomelor....si da, asa e, perioada de incubatie medie e 3-5 zile...o veste buna(poate nu e totusi)
ai deci o cultura din secretia uretrala cu gonococ negativ???? Pentru ca eu asa stiam ca se face cultura pe medii speciale pentru confirmare...
Ok, sa zicem ca nu e gonococ si ca e uretrita nespecifica(probabil cu chlamydia)....sau trichomonas(mai greu, insa nu imposibil, de regula il luam in calcul la diagnosticul diferential daca mai multe cure antibiotice esueaza)....asta insa ar fi si el prietenos pentru ca raspunde bine la flagyl 2g priza unica....

#64 2008-02-14 13:45:33

Leo
Sr. member
Site

medicul, prima data, n-a mai facut dg dif... pe langa ciprofloxacin, mi-a dat si Fasygin - tinidazol (bine, pana la urma am gasit Tinizol), am luat 2g, si-am repetat la 10 zile. Asta cred ca pentru Trichomoniaza a fost.

In fine, fac "proba terapeutica" cu Azitrox... si vad ce se-ntampla. Crezi ca e mai indicat metronidazol decat tinizol in Trichomoniaza? 

In caz ca am gonoree si iau azitromicina, se pot ameliora simptomele? adica sa am un raspuns fals?

Dupa 3 zile de azitro 1g/zi, dupa cat timp pot face sex neprotejat?

Asta ar fi tot. Iti multumesc inca o data. Revin peste cateva zile sa zic cum a fost cu azitro.

#65 2008-02-14 13:49:43

Al Pacino
Administrator

da, cred ca e mai indicat metronidazol decit tinidazol....metronidazol e de electie
in caz ca e gonoree si iei azitro poti avea raspuns fals, da
eu as face sex neprotejat cind as fi sigura ca nu mai dau nimic....ca sa nu ma cinte nimeni doamne feri(adica as astepta vreo 2 sapt, in caz ca dispar simptomele)

#66 2008-02-14 15:26:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

m-au sunat de la laborator si mi-au zis doar de igg ca ar fi negativ... nu stiu daca sa ma bucur inca sau sa astept pana maine
care sunt sansele sa fie igg negativ si igm pozitiv ? sa fie infectia la inceput, dar eu am simptomele astea de vreo 2 luni si mai bine...

#67 2008-02-14 15:36:09

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

mi-a iesit negativ rezultatul la chlamydia...bine ca am scapat de ea... storstark
acum astept si rezultatul de la lama,il voi lua sambata

#68 2008-02-14 15:41:43

heimdall
Diamond member

bravo Melany, sper sa vin si eu cu vesti bune maine

#69 2008-02-14 15:43:59

Melany1
Banat

mult noroc!sincer,stateam ca pe ace...multumesc lui Dumnezeu ca am scapat de ea..si sa speram ca secretia asta pe care o am sa fie o dereglare.desi eu cred ca ar fi candida...desi nu prea am simptomele de la candida,doar secretia e asemanatoare

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2008-02-14 15:44:35)

#70 2008-02-14 15:47:15

heimdall
Diamond member

da, nici eu credeam ca o sa ajung sa spun asta, dar m-as bucura sa am doar candida big_smile

#71 2008-02-14 15:54:16

Melany1
Banat

rotflapplause asa spun si eu ...sau sa fie vorba de o raceala..oricum astept analiza si pe 28 merg la doamna doctor(mai devreme n-am cum ca e plina de programari).abia astept sa ma vad si eu sanatoasa big_smile

#72 2008-02-14 17:19:48

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Melany1 a scris:

mi-a iesit negativ rezultatul la chlamydia...bine ca am scapat de ea... storstark
acum astept si rezultatul de la lama,il voi lua sambata

melany, repet o intrebare dispera(n)ta, pe care am mai adresat-o catorva persoane... inteleg ca ti-a iesit negativ din sange... igg-ul cum era? negativ sau pozitiv? multumesc

heimdall, ne rugam sa nu fie asa, dar se poate sa ai igg neg si igm pozitiv (asa cum ai zis, daca infectia e la inceput). eu inca n-am priceput in ce se masoara "inceputul" asta, adica daca "la inceput" inseamna cateva zile, cateva sapt, luni sau ani...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#73 2008-02-14 17:31:08

heimdall
Diamond member

mda, asa ma gandesc si eu... tipa de la laborator a fost draguta si m-a sunat si mi-a spus igg negativ, m-am zapacit si n-am intrabat-o si de igm, iar dupa aceea nu mai raspundea nimeni, ca se terminase programul. dar maine aflu sigur

#74 2008-02-14 19:51:11

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

o sa va impacati smile ...si ma bucur ca ai scapat de o grija big_smile

happy with him...inlove with him...puss

#75 2008-02-14 20:15:02

crys_ty_na
Platinum member

n ai dcsa ti fie teama...si incearca la consult sa ti relaxezi muschii abdominali smile

#76 2008-02-14 20:39:06

crys_ty_na
Platinum member

nu e nici o regula daca mergi doar la control...doar sa nu ti se fi terminat menstra...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.