homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O casnicie fericita...sau o cariera reusita?-14

#248 2010-11-02 20:47:44

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Re: O casnicie fericita...sau o cariera reusita?

La 20 de ani eu cred ca e mai firesc sa imi doresc o cariera, desi cuvantul asta, cariera, imi suna cam pompos...ma duce cu gandul la mari afaceri, dar bineinteles ca mi-ar placea asa ceva tongue

Nu as sacrifica studiile si un job pe care mi l-as dori pt dragoste, cu atat mai mult la varsta asta, cand trebuie sa faci ceva pt viitorul tau.
Mai tarziu probabil lucrurile vor sta altfel, adica as vrea sa le am pe amandoua... pt ca una fara alta n-au niciun sens hmm

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#249 2010-11-02 21:53:18

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

P?nă pe la 24-25 de ani, eu nu prea am ştiut ce vreau sa fac cu viaţa mea, profesional vorbind. Am ?ncercat mai multe direcţii p?nă să o găsesc pe cea bună, care ?mi place.
Acum, la 27 de ani, fac o specializare care va face diferenţa intre "doar un job" si "cariera" in meseria mea. Si odată terminata specializarea, va trebui imediat sa   o fructific, sa intru puţin (mai mult) in p?ine.
Doar ca tot acuma a ?nceput să-mi sune ceasul biologic rău de tot si vreau si copil, că organismul meu nu ?ntinereşte.
Şi de aici dilema mea, că nu ştiu ce şi cum şi ?n ce ordine să fac.
Nu pot să zic ?Hai că acuma mai trag tare 10 ani să mă satur si apoi mă liniştesc şi graţie tehnologiei medicale moderne, cumva-cumva, fac un copil la 37-40 de ani?. N-aş vrea să fie aşa o diferenţă mare ?ntre mine şi copil, deja 30 mi se pare un pic cam mult dar nu mai am ce face.
Dar nici nu pot să las baltă tot, să apăs pe "hold" şi să ies din activitate 1-2 ani p?nă fac copilul şi stau cu el acasă, ca apoi să o iau iar (aproape) de la ?nceput.

Mai mult, pe mine nu mă mulţumeşte DOAR una din astea două. ?n sensul de a le face pe r?nd. Nici să muncesc p?nă pic lată dar să nu am o familie cu care să mă bucur de realizări şi cu care să cheltui banii, dar nici nu aş putea să mă ocup exclusiv de familie (pt mai mult de 2-3 luni) fără să n-am nicio satisfacţie profesională, pe l?ngă bucuria firească de a-mi vedea bebeluşul cresc?nd.

Am nevoie de c?te un pic din fiecare, de un oarecare echilibru şi nu prea ştiu cum să fac.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#250 2010-11-02 21:57:19

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

kath,ai vazut si tu ca viata inseamna alegeri,prioritati....alege ce iti doresti mai mult si actioneaza in consecinta smile

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#251 2010-11-03 20:45:14

cleopatr@
Full member
Inregistrat: 2010-01-19

la 21 ani am ales intai sa-mi fac o cariera si la 24 mi-am facut si o familie.copilul bebic  zic eu trebuie sa-l faci cand esti pregatita si eu abia acuma ma simt in stare si fac 30.

#252 2010-11-03 21:35:57

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

^in legatura cu copilul... eu si acum ma simt pregatita sa il fac la 21 de ani lol eram "pregatita" pt un copil si la 17 rotfl toata lumea ma considera nebuna neutral

Publicitate

loading...

#253 2010-11-03 21:40:03

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

Eu in momentul asta parca sunt presata de timp sa fac un bebe , am impresia ca-s deja batrana la 25 ani , eu imi doream de mult dar asa a fost sa fie ...asa vrea o familia cat mai repede si apoi ma indrept si catree cariera cu pasi repezi , n-as vrea sa stau 2 ani acasa cu bebele , cred ca un an ar fi de ajuns  hmm

..be the best ...fuck the rest smile))

#254 2010-11-03 22:09:07

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

si eu vreau copii inca de pe acum... mi se pare ca daca as trece de 24 de ani ar fi mult prea tarziu, nu stiu de ce..

#255 2010-11-03 22:13:39

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

hmmmm ......ce imi doresc mai mult ....sincer, la momentul actual consider ca am un job fain dar daca ar fi vorba sa trebuisca sa ma mut cu familia in partea opusa de lume, as face-o fara sa ma uit in urma .....as lasa totul pentru fericirea mea personala ....cariera poti face oriunde, familie in schimb nu .....
si da, as lasa orice pentru a avea un copil si pentru al creste intr-un mod cat mai placut .....cariera poti sa faci si la 40-50 de ani ....copii nu ....nu degeaba se spune "toate la timpul lor"

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#256 2010-11-03 22:17:08

puffball
Sr. member

LadyBird a scris:

si eu vreau copii inca de pe acum... mi se pare ca daca as trece de 24 de ani ar fi mult prea tarziu, nu stiu de ce..

la fel gandesc si eu chicot

#257 2010-11-03 22:19:56

Banana Split
Sr. member

nu mai zic ca si iubitul meu e foarte familist de felul lui.. nu va spun cum stam si ne uitam pe la raioanele de imbracaminte pt copii si ne minunam cat de micute sunt toate lucrusoarele... asa suntem noi, mai oldschool big_smile

#258 2010-11-03 22:23:14

puffball
Sr. member

^ da la fel si noi lol si suntem de-o varsta aproape chicot

#259 2010-11-03 22:28:46

Banana Split
Sr. member

tu si iubitul tau? sau noi? big_smile eu implinesc 19... amandoi de fapt.. suntem precoce, stim lol

#260 2010-11-03 22:33:35

puffball
Sr. member

^ eu si al meu lol eh, noi suntem putin mai mari lol

#261 2010-11-03 22:34:52

Banana Split
Sr. member

mama cred ca daca as trece de 20 m-as panica deja.. asa sunt eu. mereu m-am visat avand copii devreme, casatorindu-ma devreme..

#262 2010-11-03 22:38:42

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

te panichezi ca ai trecut de 20 ani si nu ai facut un copil?  va

#263 2010-11-03 22:52:32

Banana Split
Sr. member

nu, ziceam ca si acuma sunt nerabdatoare (nu vreau copil, e doar utopie evident lol ) cand o sa trec de 20 o sa fiu si mai nerabdatoare big_smile deabea astept sa am familia mea hjarta

#264 2010-11-04 12:11:34

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

am avut și carieră reușită și o căsnicie fericită, dar c?nd s-a pus problema copilului, trebuia să aleg, pt că oric?t ne-ar plăcea să credem că le poți face pe ambele cu succes, nu e chiar așa, un copil simte c?nd tu stai la muncă 12 ore și el stă cu bona, simte și c?nd ?n we tu n-ai mereu timp de el că poate lucrezi sau ești prea obosită. soțul le poate ?nțelege pe toate astea p?nă la un punct, ?nsă copilul nu, iar sentimentul de abandon pe care ei ?l au din oficiu p?nă pe la 9 luni, se ad?ncește, pt că nu mai e doar o temere de copil dependent de mami, ci o realitate care duce apoi la depresii manifestate ?n cele mai ur?te forme.
azi nu regret o clipă că am dat cu piciorul carierei care ajunsese la apogeu la momentul respectiv, pt că mă simt de o mie de ori mai ?mplinită ?n meseria de mamă. oricum un copil are nevoie de tine mereu, nu numai ?n cei 2 ani de stat acasă, iar la un job bun nu te așteaptă nimeni pe tine să te ?ntorci și să redevii ce-ai fost c?nd obligațiile nu erau mari și erai capabil să sacrifici multe pt munca pe care o făceai
iar la capătul celor 2 ani, voi fi suficient de satisfăcută cu un job care să-mi permită să fiu mereu l?ngă copilul meu de la 16.30 ?ncolo și-n we

#265 2010-11-05 16:41:00

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Eu stiu ca foarte multe prioritati ti se schimba in momentul in care ai un copil si ca iti schimbi modul de a gandi complet, etc. Stiu de la altii, ca pana nu o sa fiu in situatia aia, nu am cum sa stiu sigur. Pana atunci asa gandesc, ca o sa fac tot posibilul sa le fac pe amandoua, cat mai bine, si jobul si copilul. Chiar daca evident copilul va fi mai important.

Dar un alt motiv pentru care vreau sa imi dau copilul la cresa si la gradi este ca am avut in jurul meu destule exemple de copii care au stat numai cu mamele in primii ani de viata si asa s-au obisnuit, ca nu mai puteau sta cu nimeni altcineva. Si ma ingrozeste ideea de a nu putea - de exemplu - sa merg intr-un weekend undeva cu sotul,sau de ce nu, intr-o delegatie in alt oras - si sa ma sune mama /soacra ca urla copilul non stop ca nu poate sta fara mine. Am auzit cazuri reale. Sau care nu puteau cobori pana la ABC ca li se agata copilul de picior sa-l ia si pe el, chestie de 5 minute cand mergi si vii. De aia vreau sa-l invat cat mai adaptabil la orice membru al familiei, la orice pat in care sa doarma, sa asculte si de ei nu doar de mine, etc.

Si de altfel, cand eram mici multe dintre noi, prin anii 80, mamele nu stateau atata acasa, cel putin a mea nu cred ca a stat decat cateva luni, dupa care a trebuit sa se intoarca la serviciu. Apoi m-a dus la bunici, dar si ei lucrau si ma duceau la gradi. Si n-am avut niciun moment senzatia de abandon, ci am invatat ca ai mei ma iubesc dar au si servicii. Si parintii si bunicii  nustiu

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2010-11-05 21:23:27)

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#266 2010-11-05 17:03:35

Banana Split
Sr. member

asa e, si pe mine ma ingrozeste gandul ca ai mei copii ar putea deveni niste razgaiati de exemplu lol vai cat urasc copii rasfatati peste masura... eu de felul meu nu imi arat asa de mult afectiunea , insa persoanele iubite stiu mereu cat le iubesc. la fel voi face si cu copiii. stiu sigur ca ai mei nu or sa se simta niciodata embarrassed cu mine in public, ferindu-se sa-i strang de obrajiori si sa-i strig in tot felu de feluri lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.