homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O casnicie fericita...sau o cariera reusita?-15

#267 2010-11-05 21:40:39

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: O casnicie fericita...sau o cariera reusita?

anabella_n a scris:

am avut și carieră reușită și o căsnicie fericită, dar c?nd s-a pus problema copilului, trebuia să aleg, pt că oric?t ne-ar plăcea să credem că le poți face pe ambele cu succes, nu e chiar așa, un copil simte c?nd tu stai la muncă 12 ore și el stă cu bona, simte și c?nd ?n we tu n-ai mereu timp de el că poate lucrezi sau ești prea obosită. soțul le poate ?nțelege pe toate astea p?nă la un punct, ?nsă copilul nu, iar sentimentul de abandon pe care ei ?l au din oficiu p?nă pe la 9 luni, se ad?ncește, pt că nu mai e doar o temere de copil dependent de mami, ci o realitate care duce apoi la depresii manifestate ?n cele mai ur?te forme.
azi nu regret o clipă că am dat cu piciorul carierei care ajunsese la apogeu la momentul respectiv, pt că mă simt de o mie de ori mai ?mplinită ?n meseria de mamă. oricum un copil are nevoie de tine mereu, nu numai ?n cei 2 ani de stat acasă, iar la un job bun nu te așteaptă nimeni pe tine să te ?ntorci și să redevii ce-ai fost c?nd obligațiile nu erau mari și erai capabil să sacrifici multe pt munca pe care o făceai
iar la capătul celor 2 ani, voi fi suficient de satisfăcută cu un job care să-mi permită să fiu mereu l?ngă copilul meu de la 16.30 ?ncolo și-n we

ce fain ai zis-o hjarta

ladybird, e o deosebita CONFUZIE in ce zici tu. fazele tip tras de obraji sunt DOAR manifestari ale lipsei de respect fata de copil, nu manifestari de afectiune. asa ca don't worry, alor tai n-or sa le lipseasca asemenea chestii acklad lol

iar povestea cu rasfatul e iar cu 2 taisuri... mai degraba ajung rasfatati cei carora le lipseste o CONSTANTA AFECTIVA din viata (mama ba e, ba nu e, ba e plecata in we cu sotul, ba e la serviciu, ba e cu copilul si atunci wooow, mamiii, ce bine eee) si care sunt CUMPARATI prin tot felul de chestii ("daca esti cuminte si ma lasi sa cobor pana la abc singura iti aduc o acadea") decat cei ai caror parinti le raspund constant la nevoi. un copil care primeste suficienta afectiune si caruia i se raspunde pozitiv va putea darui, la randul sau, empatie... spre deosebire de unul care nu a primit decat o educatie rigida (ca deh, sa nu devina rasfatat plodul si, deci, INCOMOD IN SOCIETATE pt parintii sai neutral ), care va fi blocat afectiv si va trai mereu cu frica (fie ea si perfect subconstienta) ca va fi parasit, ca nu merita sa isi exprime nevoile si dorintele pt ca si asa nu e bagat in seama etc etc. Un copilas crescut rigid, lasat sa plang singur (sa nu fie dependent de mama, dom'le) etc are toate sansele sa fie APARENT bine DRESAT (adica sa taca atunci cand i se spune sa taca, sa stea jos cand i se spune sa stea etc), dar, ODATA SCAPAT DIN LANTUL SUPRAVEGHERII ADULTE, acel copil are toate sansele sa nu fie in stare sa relationeze normal, sa devina agresiv cu cei mai slabi decat el, sa nu simta pt altul empatie, intrucat nimeni nu a simtit pt el. SI DA, MUUULTI ASTFEL DE COPII AU PARINTI "BINE EDUCATI" SI CU CELE MAI MINUNATE INTENTII (de a nu-i rasfata, de a-i creste "independenti" etc). Grija mare ce alegeti... intre binele copilului vostru si gura targului ref la el.

ontopic... aceeasi parere, nu s-a schimbat nimic la noi. maine m-as face casnica daca as avea posibilitata lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#268 2010-11-05 21:53:22

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

katami, m-ai descris pe mine perfect sad din pacate cam asa am fost crescuta si nu de putine ori ma intreb de ce draq` m-au facut ca doar m-au chinuit iar acum ca adult ma chinuie altii ...tare de rahat e viata asta uneori si oricat de mult am luptat si oricat de multe eforturi am facut...e egal cu zero deoarece eu am nevoie de un singur lucru care mi-a lipsit mereu: dragostea manifestata...ca doar nu am de unde sa ghicesc ca sunt iubita daca nu simt si daca nu mi se arata...teoria o cunosc insa practica lasa mult de dorit sad

nu imi mai trebuie nici cariera, nici asa zisi prieteni, vreau doar o familie....insa copilul meu - daca Dumnezeu mi-l va da -  va avea o mama asa cum mi-as fi dorit eu sa am ...daca voi aveti impresia ca va tineti copiii prea mult in brate(de fapt altii cred asta nu voi smile ) ...eu voi fi si mai si, imi voi revarsa toata dragostea care zace in mine si nu am cui sa i-o dau asupra copilului meu.....si poate unele nu sunt de acord insa sotul vine pe locul 2...copilul va fi intotdeauna pe primul loc pentru ca el depinde de mine, sotul e major e vaccinat ..poa` sa-si poarte si singur de grija...insa nu va cobori mai jos de locul doi smile si pare`se ca si partenerul meu este de acord cu mine...e innebunit dupa copii...si mi-a zis clar ca si pentru el tot copilul vine primul...si noua ni se pare foarte normal asa

#269 2010-11-05 22:12:45

katami
Platinum member

mda, asa-s si io, desi asta cu sotu pe locu 2 nu e prea sanatoasa dpdv energetic... dar la fel fac si io, exact din motivele zise de tine kram

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#270 2010-11-05 22:22:27

sleeping_beauty
Addicted member

kata, din proprie experienta stiu ca oricat de mult ti-ai rasfata sotul (partenerul)din toate punctele de vedere, el tot o sa sara gardul pentru ceva nou....nu toti sar gardul (sunt unii care iti suporta toate toanele si nici prin cap nu le trece sa te schimbe - probabil asta o fi dragostea adevarata pe care o am dar nu pot sa nu ma intreb "si totusi daca....") insa ...copilul ala...carnita din carnita mea...orice mi-ar face...e...parte din mine si fac totul pentru el (daca o fi sa fie un copil "rau" probabil ca aia merit...ca o fi rau din nastere, ca il inraiesc eu fara sa imi dau seama...e crucea mea...) insa...sotul pana la urma ramane un "strain" care oricat ti-ar lasa impresia ca e totul bine si frumos iti poate oferi surpriza vietii (si aici nu ma refer neaparat la un simplu f***i ci la orice tip de ...umilire...ca e o vorba..ca e o palma...niciodata nu poti sti ce zace intr-un om) so`...prefer sa fiu "pres" pentru copilul meu

#271 2010-11-05 23:02:59

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Katami, ai explicat perfect. Si, brusc, a avea un copil nu mai pare o chestie simpla (din pct de vedere afectiv/emotional), multi nu se gandesc mai departe de momentul din prezent, la cum i-ar influenta pe termen lung un anumit comportament, anumite chestii pe care i le impui sau le accepti etc. Meseria de parinte nu e deloc asa de usoara cum ar crede unele persoane care se gandesc ca daca ii pun in fata ce are nevoie atunci n-are cum sa greseasca...

Publicitate

loading...

#272 2010-11-05 23:11:53

persifona
Vizitator

Habar n-am daca am raspuns vreodata pe-aici si mi-e si lene sa caut.. cert e ca eu pot sa am cariera carierelor, daca afectiv nu am liniste si stabilitate, n-am nimic. Ideal e evident amandoua, dar cred totusi ca doar cariera nu mi-ar da linistea de care eu personal am nevoie, eu sunt prea lesinata lol

#273 2010-11-05 23:14:02

-=-baby_pink-=-
Insomniac member
Inregistrat: 2009-07-30

eu as vrea sa le pot imbina pe amandoua,sa am o cariera frumoasa,sa imi placa ceea ce fac,iar familia sa fie familie...consider ca oricati bani si succes ai avea,daca nu ai cu cine sa le imparti si cu cine sa te bucuri,degeaba..

•Trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea,dar esti responsabil pentru ceea ce devii! •

#274 2010-11-06 00:00:04

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

La faza asta zau ca nu inteleg cum a reusit mama sa ma educe sa fiu civilizata fara sa ma traumatizeze. Am fost invatata de mica cu anumite reguli (cum ar fi aia ca daca vin la noi musafiri, adultii stau cu adultii si copiii cu copiii, iar daca nu vin cu copii, eu stau si ma joc cuminte la mine in camera, fara sa ma bag in povestile lor) dar nu mi-a lipsit afectiunea. Da e drept ca oricat am urlat, mama nu m-a luat sa dorm in pat cu ea si o admir ca a avut puterea asta, ca stiu ca o durea sufletul sa ma auda cum plang.
Cu toate acestea, nu mi-a lipsit niciun pic afectiunea, am fost si sunt foarte pupacioasa, nu am probleme sa-mi manifest afectiunea fata de familie, fata de un barbat mi-am manifestat-o atunci cand am simtit, etc.
Nu vad de unde conexiunile astea, ca daca copilul e educat si isi stie locul, se cheama ca e dresat sau ca o ajunga traumatizat si mai stiu eu ce. Nu stiu, poate ca altii sunt, eu nu ma simt asa.
Singurul "neajuns" pe care l-am observat a fost ca uneori as fi avut nevoie de mai mult tupeu sau chiar nesimtire, pe care nu le-am invatat de acasa. Da nu-i nimic, ca m-am invatat singura, de nevoie, sa am si tupeu si o doza de nesimtire cand trebuie.
Dar am observat un lucru facand o comparatie intre cum eram eu si prietenii mei cand eram mici si cum sunt copii din ziua de azi. Nu zic neaparat de mine, dar toti prietenii mei erau copii educati, cei care veneau la noi in casa ma refer, erau politicosi, nu urlau, ne jucam frumos intr-o camera fara sa mergem din 5 in 5 minute la "cei mari" sa strigam dupa ceva. Si nu eram incomozi.
In schimb majoritatea copiilor mici pe care ii cunosc acum sunt groaznic de rasfatati, aproape ca nu te poti intelege cu ei. Nu stiu ce sa zic, dar cred ca poti sa-ti rasfeti copilul si sa-l si educi sa fie bine-crescut.
Poate e din cauza ca multe mamici tinere acum au trait in vremuri in care era mare lucru sa mananci o ciocolata sau sa ai o papusa ca lumea si atunci se gandesc sa le dea copiilor tot ceea ce cer, ca vezi doamne "eu as fi vrut sa am si n-am avut". Sincer, nu mi se pare cea buna strategie.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#275 2010-11-06 09:25:10

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

fetelor, cand o sa aveti un copil trebuie sa aveti grija de el si voi sa`l cresteti, nu bona, bunicii si restul. va zic din proprie experienta... pe mine nu m`au crescut parintii ci bunicii. parintii au plecat de cand m`am nascut pe alte meleaguri. si e greu, foarte greu... eu de exemplu nu le prea pot spune mama si tata... nu sunt atasata de ei. cand eram mai mica sufeream mult din cauza asta... mai ales cand imi ziceau copii ca la ei merg parintii la serbare/premiere si la mine nu. sufeream pt ca aveam parinti cumva doar o data pe an si uneori nici atunci ca s`au intamplat si 5 ani sa nu vina acasa. e greu, foarte greu. am respect pt ei, ca au plecat ca sa imi fie mie bine... nu ii judec deloc... dar am suferit enorm si nu vreau si copilul meu sa simta ce am simtit eu... ar fi mai multe, dar mi`ar lua o zi sa va relatez.
deci daca vreti un copil trebuie sa: 1. il cresteti voi, sa nu plecati si sa`l lasati sa`l creasca bunica/ bona/matusa. si credeti`ma e greu chiar daca sunteti in tara...daca aveti un job prea solicitant; copilul simte vorba annabelei "un copil simte c?nd tu stai la muncă 12 ore și el stă cu bona, simte și c?nd ?n we tu n-ai mereu timp de el că poate lucrezi sau ești prea obosită"

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#276 2010-11-06 09:58:13

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

si totusi nu este mportant sa ii oferi copilului acela o viata buna? sa nu stai sa plangi in fiecare zi ca nu ai bani de rate sau de facturi, sa il poti rasfata cum poti mai bine?
nu cred ca este asa de important un copil daca nu ai cu ce sa il cresti. ma uit la tv cum toate nebunele fac 5-6 copii si mor de foame, dar cica isi iubesc copii.
cred ca in primul si primul rand este important sa ai o cariera, o baza solida financiara si apoi sa te gandesc la copii. altfel nu am face decat sa ingrosam randurile la asistenta sociala.
pentru mine cel putin momentan familia o reprezinta mama, sora mea, iubitul meu. si mama are o pensie de 4 mil, vreau ei sa ii ofer tot ce are nevoie la batranete nu sa o las balta, a renuntat la slujba ca sa ma creasca pe mine, nu o pot lasa balta la batranete. deci in primul rand vreau o cariera buna sa imi pot sustine mama, sa pot avea o viata frumoasa cu iubitul meu, fara rate, ipoteci si probleme financiare.
si mai apoi, mult mai apoi, poate un copil. pentru ca mi se pare complet iresponsabil sa faci un copil cand nu ai bani si o situatie stabila doar pentru ca "iti place si iti doresti"

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#277 2010-11-06 10:18:00

alexsandraa
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Eu sunt de parere ca pe primul loc ar trebui sa fie cariera.Dupa parerea mea dragostea chiar trece prin stomac asa ca nu mi-as dori sa traiesc inconjurata de lipsuri,cu grija zilei de maine.La o familie  m-as gandi abia dupa ce m-as realiza pe plan profesional si as stii ca am ce sa-i ofer copilului meu.

#278 2010-11-06 10:18:28

katami
Platinum member

khristall, perfect de acord cu tine

kathrynn, ar fi muulte de raspuns, dar eu evit sa ma mai bag in discutia asta, am mai purtat-o pe aici. fiecare face cum crede pt binele copiilor sai

totusi, pt cine e interesat (le-am postat si la mamici):
http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=112
http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=109
http://attachmentparenting.ro/cms/front … p;idart=55
http://attachmentparenting.ro/cms/front … p;idart=58
http://attachmentparenting.ro/cms/front … p;idart=50

si gata offtopicu din partea mea buga

#279 2010-11-06 10:34:50

coraline
Addicted member

alexsandraa a scris:

Eu sunt de parere ca pe primul loc ar trebui sa fie cariera.Dupa parerea mea dragostea chiar trece prin stomac asa ca nu mi-as dori sa traiesc inconjurata de lipsuri,cu grija zilei de maine.La o familie  m-as gandi abia dupa ce m-as realiza pe plan profesional si as stii ca am ce sa-i ofer copilului meu.

tummenupp total de acord!

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#280 2010-11-06 10:54:16

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Zicea cineva mai sus de copiii educati, kataami nu se referea la cei bine educati de parinti prin puterea exemplului, ci cei care sunt educati cu frica. Eu stiu ca eram copil foarte cuminte, si ai mei m-au rasfatat in prostie. Nici nu ceream bine ceva ca aparea, dar au avut grija sa nu ma faca o razgaiata, sa ma educe cum trebuie, si sa imi dea niste valori dupa care sa ma ghidez mai departe.Sper sa gasesc si eu calea de mijloc cum au facut ei, doar ca eu imi doresc ca si mai departe sa am succes. Ai mei au cam zabrcit-o cum am devenit eu adolescenta, si sincer, nu am fost prea rebela lol

#281 2010-11-06 12:06:58

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

sincer,nu cred ca e o varsta propice sa faci copii,da considre ca la 19 20 de ani e mult prea devreme.tanara sau tanarul va regreta cu siguranta intr-o zi-bine,sunt si exceptii-ca nu si-a trait tineretea.eu zic ca toate la timpul lor,acum depinde de fiecare cand se simte pregatit,din toate punctele de vedere.eu am ajuns la varsta cand ma simt pregatita sa am un bebe,chiar daca e cam tarziu din punctul unora de vedere,da am avut alte prioritati pana acum.sper sa fie bine si in curand sa am bebele meu hjarta aaaaaaaa,si eu nu o sa fac niciodata diferenta intre copilul meu si sotul meu,pe amandoi ii voi iubi la fel cat timp voi respira smile

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#282 2010-11-06 22:45:49

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Cred ca toti / toate am vorbit aici de niste extreme: a sta non-stop cu copilul vs. a-l da altcuiva sa-l creasca si tu sa-l vezi ocazionale.
Exemplele cum e cel al lui Khristall  sunt destul de triste.
Dar eu zic ca una e sa-ti lasi copilul ani e zile cu cineva care sa-l creasca, si cu totul altceva e sa-l lasi cu cineva o seara sau un weekend pe luna ca sa iesi undeva doar cu sotul. Sincer, nu mi se pare asa grav.

Si ce am mai observat (in realitate, nu pe forum) e ca nimeni nu poate spune unei mame cum sa-si creasca (,) copilul, nici macar de la mama la mama, pentru ca fiecare e convinsa ca ii da cea mai buna educatie chiar daca metodele difera.

Asta e.  smile

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#283 2010-11-07 01:08:56

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Vai, sunt unele mame, imi vine sa le bat, si au niste GOE de copii . Si stiu ca sunt goe, dar nu fac nimic sa ii schimbe. De-abia astept sa ajunga copchii aia la scoala, atunci o sa se planga ca nu invata, ca nu fac aia si ailalta. Uhhhh, can't wait for it.

#284 2010-11-08 18:15:58

sleeping_beauty
Addicted member

sunt destule femei care nu merita sa fie mame, ar trebui sterilizate cate unele

#285 2010-11-08 18:53:59

coraline
Addicted member

oo da big_smile sustin motiunea  tummenupp cand vad copiii aia ca urla ca descreieratii si mamele citesc o revista, ii lasa sa urle si sa alerge, sau cand plang ca i****otii si nici nu ii baga in seama sau le fac toate mofturile cand eu personal le-as fi dat o palma sa nu se vada. de ce mai fac unii copii nu stiu.. ca sa nu zica ca nu au, ca acela nu este copil, este un viitor sumbru al societatii

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.