homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vindecare HPV-8

#134 2008-03-09 18:27:09

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Vindecare HPV

transmite si daca nu are condiloame.

mami de minuni hjarta

#135 2008-03-09 18:31:57

petris
New member
Inregistrat: 2008-02-17

si eu la fel? transmit chiar daca nu am condiloame? multumesc pt raspuns

#136 2008-03-14 23:59:17

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

sunt reactii adverse ale administrarii trinidazolului smile nu am gasit reactiiadverse ale administrarii mastodynonului ;asa ca nu te speria smile

#137 2008-03-15 09:25:37

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Mastodynon a trebuit sa iau si eu vara trecuta si m-am simtit rau de la el imi venea rau sa vomit ma durea capul aveam o stare generala destul de proasta... eu le-am intrerupt atunci si am incercat sa le iau o luna mai tarziu aceleaso efecte asa ca am renuntat la el....

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#138 2008-03-15 11:28:27

evilpink
Banat

cu placere puss si multumim pt.cuvintele frumoasa .asa e cel mai bine sa vb.cu medicul tau...

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Publicitate

loading...

#139 2008-03-16 11:52:46

stefana_2008
Membru
Inregistrat: 2008-03-16

Buna...tuturor...
Am si eu ceva probleme...din pacate..si m-am gandit ca poate gasesc ajutor aici. (cel putin ceva parerei, sfaturi, etc..)
Voi incepe cu ..inceputul..care-i cu ceva ani in urma...
Acum 4 ani, implinind 30 ani, am mers sa-mi fac primul test papanicolau.
Inainte de asta mergeam regulat la control ginecologic, fara sa fii avut vreo problema, fara nasteri, fara avorturi, iar de fiecare data analizele imi ieseau bine si medicii (pt ca am fost la vreo 2-3 pe parcursul timpului) aveau unanim aceeasi parere: "daca toate femeile ar sta asa de bine..noi n-am mai avea job"...(ba chiar se uitatu chiras la mine ca..daca nu am nimic, nu ma doare nimic, de ce ma duc si de ce-din cand in cand- ceream si cate-o eco abdomen inferior...Ma rog..nu am de gand sa comentez ..desi...)
Bun. Deci, in urma cu 4 ani imi iese primul test papanicolau din vaita mea 3, cu rana pe col, imi fac si colposcopie si mi se recomanda sa fiu internata si operata. Mi se mentioneaza ca nu e vb de cauterizare, ca rana e prea mare , asadar e nevoie sa mi se extirpe o 'bucata' de col. Parte misto e ca la analize nu-mi iese nici un fel d einfectie, nimic prezent, iar analizele le-am facut pt toate (inclusiv chalmydia, si tot felul d enebunii) mai putin pt HPV.
La recomandarea unui prieten medic, mai ajung , dupa o luna si la alt centru medical unde imi refac si colposcopia si papanicolau..si ..papanicolua iese 2, iar la colposcopie mi se spune ca exista o urma a unei rani, dar e vindecata...
Asadar decid sa nu ajung la nici o operatie...dar tin 'sub observatie' rana respectiva. Mi-am facut de atunci in fiecare an cate-un test papanicolau, de fiecare data a iesit 2. (mentionez ca l-am facut in ac loc unde acum 4 ani imi iesise 3, asadar nu am ales 'convenabil' sa ma duc la clinica unde 'ma calmasera').
Acum cateva luni, la ultimul test papanicolau, rezultatul iese 2 cu rana pe col si 'suspectare' de prezenta HPV, recomandare test hpv. Pe care, docila, il si fac, si ..guess what??...iese prezenta HPV 33 (este una din cele mai periculoase radacini ale acestui virus).
Ma duc la medic cu rezultatele care-mi spune ca nu e de glumit si imi explica (dealtfel foarte clar si frumos si civilizat) ce e cu ea, ce ar tb sa fac: conicizare, dupa care tesutul sa fie trimis la biopsie. Intreb: ok, daca aleg sa nu fac asta (m-a mirat ca nu mi-a recomandat mai intai un tratament, ceva, habar nu am ce..dar parca direct la cutit nu ma simt prea happy...) ce este de facut si-mi spune ca daca nu aleg sa ma operez atunci sa fac din 6 in 6 luni un test papanicolau. (ca sa..ce?ca sa vad cand iese 3, adica cand e de rau?pai daca exista hpv 33 si nu fac nimic..nu dispare..deci in bine nu se poate duce situatia..sad )
In paralele, cu ocazia unei vizite la medicul d efamilie..pt alte probleme (cu bila, stomac) il intreb ce crede de situatia asta..si daca imi recomanada sa fac operatia. Medicul (femeie si o doamna mai in varsta) care imi vazuse cu ocazia unui eco abdomen inferiro uterul, colul, ovarele..imi spune ca in situatia mea (uter infantil, col f mic) e indicat s anu-mi micsorez colul mai mult decat deja e lasat d emama natura..pt ca, daca vreodata o s avreau bebe, va fi f greu s apastrez sarcina..si-mi recomanda sa mai merg si la alti medici gineco.
Acum..sa mor io daca stiu ce sa fac.. sad
Nu-mi vine sa ma 'tai' asa de usor...nu-nteleg d ece nu mi s-a dat nici un tratament...totusi am incredere in medicul meu ginecolog..dar..repet, nu-mi vine sa ma tai...iar aia cu biopsia imi suna ca naiba in cap sad
Va rog sa-mi dati un sfat..daca aveti vreunul in plus:)smile
Multumesc
stefana...

Ultima oara a fost editat de stefana_2008 (2008-03-16 11:53:37)

#140 2008-03-16 12:49:15

evilpink
Banat

tulpina 33 este cu risc crescut de cancer de col din pacate.... asa cum ti-a zis medicul trebuie papanicolau din 6 in 6 luni.... ai grija de sistemul ta imunitar nu strica poate sa nmai faci o colposcopie... daca esti din Buc.eu ti-o recomand pe doaman Tarlea d ela medsana sau pe doamana Badea e la Micomi.eu am fost la prima si sunt multumita...

puss puss puss

#141 2008-03-16 13:14:52

stefana_2008
Membru

multumesc de raspuns..
eu chiar la medsana mi-am facut toate cele si la ei ma duc.
colposcopie cand mi-am facut in afara de faptul ca mi-au zis ca e rana aia (care iesea uneori, alteori era vindecata ,dar se prindeau ca a fost acolo..) nu mi-au zis nimic altceva..
mi s-a explicat ca organsimul 'lupta' cu virusul si de aceea uneori ea se vindeca, insa nu e in stare sa il elimine de tot, ramane o fraiera de celula, care iar incepe inmultirea, iar se face rana..si tot asa...

nu exista tratament, totusi??sad
am tot citit ca unele dintre persoanele care scriu pe aici primeau tratament...

subliniez ca la mine nu exista si nici n-a existat vreodata nici un alt fel d emanifestare..nu negi, nu leziuni exterioare sau vaginale..nimic.. Incep sa am asa o impresie ca alea erau mai simple..si se puteau trata..dar ce e la mine ..nu??

Ultima oara a fost editat de stefana_2008 (2008-03-16 13:16:38)

#142 2008-03-16 13:18:06

evilpink
Banat

negii aia sunt profocati de tulpinile cu risc scazut de hpv e mai simpla situatia daca ai o tulpina cu risc scazut.... la cele cu risc crescut ca in cazul tau e mai complicat... tratament nu putem sa iti dam iti dai seama eu altceva decat sa iti faci regulat testul papanicolau sa ai un medic bun care sa te supravegheze si sa ai grija de sistemul imunitar nu prea stiu ce sa zic...

puss puss puss

#143 2008-03-16 14:01:47

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Stefana, eu zic ca problema sta in felul urmator: or ai virusul mai demult, si el e cel care a provocat rana inca de acum 4 ani, si atunci inseamna ca orgnismul tau nu a reusit sa-l elimine, si deci ar tb sa te operezi, ori ai virusul de curand, iar rana de acum 4 ani nu avea nici o legatura, (Ceea ce tind sa cred, pt ca zici ca ti-ai facut papanicolaul in acelasi loc, si chiar cand ti-a iesit 3 , nu ti-a iesit suspiciune de HPV), caz in care n-ar strica sa mai astepti vreo 6 luni, sa vezi ce se intampla...Daca este primul sau al doilea caz, tb sa te gandesti...De ex, daca ai o relatie recenta (ultimul an) m-ar duce cu gandul la cazul2, daca esi cu acelasi partener de 5 ani (sa zicm) , m-ar duce cu gandul la cazul 1...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#144 2008-03-16 15:26:50

stefana_2008
Membru

Buna..din nou...si din nou merci..
Partenerul este acelasi, iar rana se pare ca e aceeasi, adica in acelasi loc. Medicul nu mi-ar fi dat nici acum sa testez HPV-ul, dar cea care mi-a facut papanicolau a recomandat sa imi fac test de HPV. medicul a vazut recomandarea si mi-a spus ceva de genul 'eu nu cred ca-i asta, dar daca a recomandat la papanicolau haide , totusi, sa-l facem'
Asadar, eu cred ca e de acum 4 ani tot aia, numai ca pana acum nimanui nu i-a trecut prin cap sa-mi faca si test de HPV...Am inteles de la prieteni medici ca nu prea se gandesc multi ca ar fi HPV-ul la originea unei astfel de rani, ca 'te pacaleste' faptul ca ea se vindeca in timp si apoi reapare, si ca putini sunt cei care merg atat de departe incat sa iti dea testul asta..
Naiba mai pricepe..eu sunt cam blanc in cap..sincer...
Adica sunt extrem de dezorientata....

#145 2008-03-19 11:37:47

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

walkiria_c a scris:

Pai cam asa se manifesta si la mine...am sa mai iau cateva zile, sa vad daca e tot asa si apoi am sa sun dr sa-i spun.Ma gandesc totusi ca daca intrerup sa nu degenereze boala doar cu unguentul acela mastoprofen;mi-au mai dat de la plafar niste tinctura de mladitze de zmeur si am mai auzit de gel de aloe si argila alba.Poate ar fi mai bine sa trec pe naturiste...si presupun ca si viata intime are un rol destul de important in chestia asta, din cate am citit(care la mine lipseste cu desavarsire), desi dr nu mi-a spus nimic(poate pt ca stia ca iubi nu e in tara si imi spune degeaba...nah).Anyway...va multumesc din suflet pt sfaturi...faceti o chestie extraordinara aici;lamuriti atatea femei cu privire la atatea prb in conditiile in care la noi inca nu s-a nascut mentalitatea aceea care sa oblige medicul de cabinet sa discute clar si precis cu pacientul.Va pup.Weekend placut tuturor

walkiria, pentru HPV ar trebui sa faci o genotipare, sa vezi daca ai intr-adevar HPV si daca e o tulpina low -risk  sau high - risk. In rest, poate ar trebui sa faci si o colposcopie, sa vezi daca e totul normal si la nivelul colului - ce clasa ti-a iesit PAP-ul? - , daca nu sunt modificari acolo... si un test pentru chlamydia, e o infectie care nu are simptome, insa poate provoca neplaceri destul de mari. Astea nu ti le recomand ca sa te sperii, ci doar ca sa fii linistita din toate punctele de vedere.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#146 2008-03-19 11:59:01

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

cred ca ea stie cel mai bine ce trebuie... de dr. vb

#147 2008-03-19 12:04:12

Soleil
Addicted member

pai daca III-ul ala care ti-a iesit e de la clasa papanicolaului, nu e tocmai stralucit...LSIL-ul ala arata ca exista ceva anomalii celulare la nivelul colului, din cate stiu eu... Iti recomand sa refaci pap-ul si sa faci si o colposcopie..sa vezi cum stai, ce tratament poti face....genotiparea HPV o sa te ajute sa afli daca ai o tulpina cu risc sau nu...impotriva lui nu ai ce sa faci daca il ai deja, insa va trebui sa te monitorizezi mai des, sa faci pap-uri la 3-6 luni, depinde - pentru a identifica din timp orice modificare.
De doctorita ta - Casian - nu am auzit, insa daca te uiti la topicul cu dr. ginecologi buni ai sa gasesti cativa din iasi...poate nu ar strica si o a doua opinie.
Chlamydia iarasi trebuie testata sa avezi daca o ai pentru ca ea poate intretine problemele la nivelul colului - si atunci sa lupti si pe frontul asta.

LE - eu acum nu zic, doctorii stiu cel mai bine, insa ce ti-am recomandat e din experienta mea...ca a trebuit sa-mi bat capul si sa sufar luni si ani pe la diversi doctori...pana s-au dumirit ce si cum

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-03-19 12:07:55)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#148 2008-03-19 13:27:56

Soleil
Addicted member

din ce am cautat pe google, vad ca meclonul si tinidazolul sunt recomandate pentru trichomonas, candida. gynofortul e sigur pt candida.
eu as zic sa repeti pap-ul si sa faci o colposcopie...cam astea ar fi prioritatile...acum nu stiu, o colposcopie poate ajunge la 70-80 ron, genotiparea hpv e mai scumpa, eu am dat vreo 2 mil acu 2 ani neutral
relatii sexuale poti avea, eventual cu prezervativ pana lamuresti problemele....si eventual ar trebui sa se trateze si partenerul daca e ceva transmisibil, ca de ex trichomonas (cum reiese din tratament, insa nu bag pana in foc ca e asa, ma iau strict dupa tratament)...Eu acum nu stiu pentru ce ti-a dat ea tratament, daca nu ti-a explicat....iar pap-ul ala daca e intr-adevar e clasa 3, nu trebuie neglijat, trebuie investigat in continuare. Copii nu cred sa fie probleme sa faci, insa inainte sa te apuci de facut copii trebuie sa rezolvi problemutele astea....inclusiv sa faci testul pentru chlamydia... Eu zic poate sa incerci si la alt doctor, unde sa-ti faci toate investigatiile astea o data...si dupa aceea vii doar sa iei rezultatele si sa ti se recomande un tratament. te cred ca e greu cu drumul, dar pentru sanatatea ta merita.

Thé à la menthe hjarta

#149 2008-03-19 14:24:37

Soleil
Addicted member

n-ai pentru ce....multa sanatate iti doresc si noroc cu bebe! puss

Thé à la menthe hjarta

#150 2008-03-19 14:44:30

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

A facut cineva genotipare HPV la Synevo(Medicover)?  La ei e cel mai ieftin, 3 mil. Plus recoltarea. Nu stiu daca sa am incredere sau nu in acest laborator.

#151 2008-03-19 21:27:16

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28

Si la IDS este (sau cel putin era, cand am facut eu) tot 3 mil.

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

#152 2008-03-20 21:09:17

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

depinde de la femeie la femeie. stiu o tipa care nu s-a prea chinuit...intr-adevar ramai mai greu...dar nu e grav

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.