homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Flora vaginala si secretie alba-2

#20 2007-09-23 14:06:52

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Flora vaginala si secretie alba

da, cu apa si cu degetul

mami de minuni hjarta

#21 2007-09-23 16:13:42

warm_snow
New member
Inregistrat: 2007-09-08

Nu ma refeream la "efectul" de insamantare, ci la igiena intima corecta.
Ejaculeaza inauntru, dar nu folosesc spalatul ca metoda contraceptiva ci anticonceptionalele! ...

Deci, reformulez: Din punct de vedere al unei igiene intime corecte, dupa ce partenerul ejaculeaza inauntru se recomanda sau nu spalatul intravaginal cu apa? (avand in vedere ca se spune ca este corect sa ne spalam cat mai rar pe dinauntru, o data la o saptamana-doua, dar ce te faci cand locuiesti cu partenerul si ai doua-trei contacte pe zi?)

#22 2007-09-23 17:58:09

contradict
New member
Inregistrat: 2007-09-14

Scurgerile vaginale se mai numesc si leucoree.
Leucoreea normala este formata din produsul de secretie al glandelor de la nivelul genital (fenomenul se numeste transudare) si din celule descuamate din acest tract.
Fiecare femeie are o secretie vaginala normala incepand din perioada pubertatii si terminand la menopauza. Aceasta secretie vaginala are caracteristici individuale in ceea ce priveste cantitatea si aspectul. Aceste caracteristici pot fi modificate, in mod fiziologic de-a lungul ciclului menstrual sub influenta balantei hormonale, in cazul excitatiei sexuale, in cazul folosirii unor anticonceptionale hormonale, in cazul unor medicatii, in cazul sarcinii.

In cazul aparitiei unei stari patologice (imbolnaviri a zonei genitale) apar modificari ale aspectului obisnuit in ceea ce priveste cantitatea (creste), consistenta (devine apoasa sau branzoasa), culoarea (devine gri, verzuie, galbena), mirosul (devine neplacut), modificari ce se pot asocia si cu aparitia unor stari cum ar fi mancarimile, usturimile, durerile spontane la contactul sexual.

Vaginul a fost "proiectat" in asa fel incat isi poarta singur de grija si totul ar fi bine daca nu am interveni noi sau daca am fi atenti cand intervenim. Cum isi poarta de grija ? Tocmai prin aceste secretii.
Din punct de vedere al igienei, secretiile curata vaginul mentinand o stare de echilibru.
Din punct de vedere mecanic mentin rezistenta mucoasei uterine - o mucoasa umeda este mult mai rezistenta la solicitari decat una uscata - gandeste-te la buze, cum ti le umezesti pentru a nu le lasa sa crape.

Aceasta secretie bazala are o variatie individuala. In momentul excitatiei sexuale, incepand din primele 10 - 20 de secunde, vaginul secreta un mucus incolor care ajuta la lubrifiere, usurand intromisia penisului.
Cantitatea de luchid natural de lubrifiere difera de la femeie la femeie si la aceeasi femeie de la perioada la perioada.

De asemenea, de-a lungul ciclului menstrual in aspectul secretiilor vaginale apar unele schimbari in ceea ce priveste volumul, consistenta si culoarea lor, existand caracteristici pentru perioada fertila, caracteristici ce permit o mai buna miscare a spermatozoizilor in tractul genital si caracteristici pentru restul perioadei.

Organismul femeii se pregatete in fiecare ciclu menstrual pentru o posibila sarcina.
Alaturi de ingrosarea endometrului (mucoasa uterului) au loc si schimbari in ceea ce priveste volumul si vascozitatea secretiilor vaginale.
Din momentul inceperii unui nou ciclu menstrual, sub influenta hormonului estrogen volumul secretiilor incepe sa creasca, iar vascozitatea sa scada.
Aceste fenomene continua pana in momentul ovulatiei cand volumul secretiilor vaginale atinge un maxim iar vascozitatea este minima, in acest fel aparand un mediu cat se poate de receptiv pentru spermatozoizi.
Dupa ovulatie, sub influenta hormonului progesteron, incepe un proces invers si anume secretiile incep sa scada in volum iar vascozitatea sa creasca.
Aceste fenomene continua pana in momentul sangerarii menstruale cand volumul secretiilor vaginale este minim iar vascozitatea lor ajunge maxima.
In acest fel mediul vaginal este nepimitor pentru spermatozoizi.

Toaleta excesiva, cu sapunuri dure, spalaturile intravaginale dese, lenjeria stramta din materiale sintetice, diferitele infectii cu sau fara transmitere sexuala, actul sexual cu penetrare fara lubrifiere suficienta, diferitele iritatii, toate acestea duc la schimbari ce au ca rezultat secretii vaginale anormale.
Schimbarile petrecute in cantitatea, consistenta, culoarea sau mirosul secretiilor, insotite sau nu de mancarimi, usturimi sau dureri vulvare, constituie (sau ar trebui sa constituie ...) un semnal de alarma, un semnal ca ceva s-a intamplat cu vaginul.

#23 2007-09-23 18:48:56

warm_snow
New member

Cu degetul?
Hm...
Cu dusul merge? Se curata mai bine.

#24 2007-09-25 09:26:00

warm_snow
New member

1.Alexia, si irigatorul este un atac pentru vagin si uter?

2.Asa e, doctoressa? Spalaturile intravaginale se fac cu degetul?

Ultima oara a fost editat de warm_snow (2007-09-25 09:26:40)

Publicitate

loading...

#25 2007-09-25 10:10:07

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

si irigatorul e un atac.
eu asa zic, sa le faci cu degetul

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#26 2007-09-25 11:44:52

deea87
Full member
Inregistrat: 2007-07-30

neatza fetele! doctoressa spune mi te rog la menstruatie mai merita sa pun ovulele flagyl pentru gardenerella? aseara am avut prima zi si am renuntat sa le mai folosesc,incep iar dupa menstruatie.e gresit?

#27 2007-09-25 11:45:36

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu...reia dupa menstra

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#28 2007-09-25 16:15:36

Andra_me
New member
Inregistrat: 2007-09-25

Acum un an am fost diagnosticata cu colpita micotica, am facut 2 tratamente dar nu mi-a trecut! In plus, acum am pe langa usturime si secretie alba, laptoasa, cu niste particule marisoare! Nu stiu ce sa mai fac, pentru ca nu am incredere in medici!Ce as putea sa iau si daca se poate lua fara prescriptie medicala?

#29 2007-09-25 16:19:21

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

ce tratamente ai facut?

happy with him...inlove with him...puss

#30 2007-09-25 16:36:28

Andra_me
New member

nu mai stiu exact..o data am luat klion, nizoral si clotrimazol...si a II-a oara nu mai stiu...tot ceva ovule, unguent, i ceva medicamente

#31 2007-09-25 16:37:43

Andra_me
New member

Si...mai am o intrebare...particulele acelea sunt ceva grav...?Am nevoie neaparat de niste raspunsuri...daca se poate!

Ultima oara a fost editat de Andra_me (2007-09-25 16:43:01)

#32 2007-09-25 16:43:43

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Andra, din ce spui tu pare a fi vorba (tot) despre candida... nu e grav, dar e neplacut, e drept

#33 2007-09-25 16:45:24

Andra_me
New member

Multumesc! Ar trebui sa ma duc la medic iar...?Ca nu am incredere!Sau as putea sa cumpar niste medicamente sau altceva...?

#34 2007-09-25 16:48:44

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

eu zic sa iti faci doar o analiza la secretie si daca iti iese iar candida sa faci din nou un tratament si dupa sa incerci sa iti pui niste iaurt in vagin.si pe mine ma supara candida am facut pt. a2a oara tratament si nu cred ca a trecut

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#35 2007-09-26 15:45:38

Andra_me
New member

doctoressa...am o intrebare: particulele acelea sunt ceva grav?adica s-ar putea sa fie ceva inafara de candida? si partenerul cu ce ar trebui sa se trateze...?nu stiu ce sa fac...care este cel mai bun tratament?

#36 2007-09-26 17:05:25

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Andra_me a scris:

pe langa usturime si secretie alba, laptoasa, cu niste particule marisoare!

Cu aspect branzos? Daca da, aia este de la candidoza.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#37 2007-09-27 12:36:26

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Andra_me a scris:

doctoressa...am o intrebare: particulele acelea sunt ceva grav?adica s-ar putea sa fie ceva inafara de candida? si partenerul cu ce ar trebui sa se trateze...?nu stiu ce sa fac...care este cel mai bun tratament?

andra-me...mergi la medic...altul daca in cel de pana acum nu mai ai incredere...spunei sa ti faca un examen de secretie si sa ti dea un tratament si pt tine si pt prieten...dupa care vi si te consulti cu noi in legatura cu tratamentul...

happy with him...inlove with him...puss

#38 2007-09-28 14:39:32

Andra_me
New member

multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.