homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ectopie

#1 2007-09-25 11:28:23

lavis-lavis
New member
Inregistrat: 2007-09-25

ectopie

Am fost diagnosticata in urma unei colposcopii cu : ectopie macropolipara. Mi s-a recomandat cauterizare. Nu am nasteri si nici intrerupere de sarcini. Examenul PAP urmeaza sa iasa peste 7 zile. Ce imi recomandati dvs ?

#2 2007-09-25 11:42:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: ectopie

sa astepti ex PAP si intre timp sa dai o cautare dupa ectopie
Recomandari terapeutice nu putem face, acestea sunt apanajul medicului care a avut ocazia sa te consulte

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-09-25 11:52:01

lavis-lavis
New member

Multumesc mult ! Am cautat info despre ectopii si m-am lamurit putin, in schimb aici pe forum vad multe tipuri de ectopii, unele chiar "urate". Dr meu din Bucuresti unde am efectuat colposcopia mi-a spus ca nu prezinta probleme colul (asa cum l-am vazut si eu pe ecran) si din experienta dansului, nu crede ca PAP-ul ar putea pune vreo problema. Toate  ex PAP de pana acum au fost tip II proces inflamator. In 2001 am fost diagnosticata cu in situ mamar stang, iradiat, operat  sector cu linfadenectomie, acum totul este ok, am fost sapt trecuta la oncologie Dr. Blidaru si era f incantat de cum arata sanul dupa atata timp. Va putet ida seama de ce ma preocupa atat de mult ectopia mea !
Va multumesc anticipat pt raspuns

#4 2007-09-25 11:55:41

Al Pacino
Administrator

da, imi dau seama, insa grija principala ar trebui sa fie sinii...nu colul. In plus, cita vreme ex PAP sunt ok(deci maxim cl.II) nu vad motive de panica....cu atit mai mult cu cit medicul care ti-a facut colposcopia ti-a zis ca nu prezinta probleme colul...zic asadar sa ai incredere in el

#5 2007-09-25 12:04:30

lavis-lavis
New member

multumesc, sanii sunt ok si sunt intradevar grija mea principala. Eco mamar a isit f bine nu palpez nimic, markerul CA 15-3 este ok, mai ramane de vazut markerul CA 125 pe care mi l-a rec dr. Blidaru pt prima oara.

Publicitate

loading...

#6 2007-09-25 12:07:10

Al Pacino
Administrator

CA 125 se adreseaza mai degraba ovarului...e bine de facut....cred insa ca va iesi bine
sanatate multa si bine ai venit printre noi

#7 2007-09-25 12:12:53

lavis-lavis
New member

Va multumesc pentru raspunsurile dvs! Multa sanatate si dvs !

#8 2007-10-05 15:23:31

lavis-lavis
New member

Buna Ziua ! Am primit rezultatul la PAp : este C 2, fara infectii, fara modificari intraepiteliale si/sau maligne. Inflamatie nespecifica. Mi s-a recomandat spalturi 1/saptamana cu Tantum Rosa si un medicament Neocyn ???? Nu mia retin bine denumirea, ati auzit de asha ceva ? Va multumesc !

#9 2007-10-05 15:26:24

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

neogyn. te va ajuta sa refaci flora normala vaginala.

mami de minuni hjarta

#10 2007-10-05 15:28:04

lavis-lavis
New member

Va Multumesc ! Imi Puteti Spune Cum Sa Iau Acest Neogyn ? Va Rog Mult (euam Uitat Cum Mi L-a Recomandat Medicul) , Daca Se Poate

#11 2007-10-05 15:29:59

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

#12 2009-06-04 21:36:46

Sachmet
New member
Inregistrat: 2006-12-20

In urma multor teste - PAP, HPV (negativ) si in cele din urma o colposcopie, a rezultat ca am ectopie. respectiv raspsandirea tesutului secretor. Doctorita mi-a zis ca exista doua variante: monitorizare sau cauterizarea zonei. De asemenea, mi s-a prescris Cezarrete. Dilema mea este daca sa cauterizez sau nu ectopia? a mai trecut cineva prin asa ceva, respectiv cauterizarea ectopiei? multumesc anticipat.

#13 2009-06-05 12:20:56

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

eu am ectopie si nu vreau s-o cauterizez. chiar o doctorita mi-a spus ca sunt doctori care se reped in cauterizare, dar sa nu accept asa ceva. parereile sunt impartite si in lumea medicilor.
eu una prefer sa tratez orice inflamatie ar aparea, decat sa imi cauterizez colul.

#14 2009-10-20 10:24:29

anca90
Platinum member

blueeyes a scris:

anca, acuma ca te prind, intreb si eu: tu ai ectopie, nu-i asa? Si nu se trateaza, nu-i asa? Adica pot sa stau linistita, ectopia in sine nu e rana de col, nu?
Sorry pentru offtopic , dar inca sunt disperata neutral

da, ectopia nu e rana, e o particularitate a colului; unele fete se nasc pur si simplu cu col ectopic. uite aici explica ft frumos doctoressa ce e cu ectopia asta: http://forum.anticonceptionale.ro/viewt … ?pid=81443

din pacate particularitatea asta atrage dupa ea unele probleme: infectiile se prind mult mai usor de un col ectopic. de asta e posibil ca mai mereu colul sa fie inflamat... inflamatii care daca nu se trateaza, pot produce rani.

mie inainte sa imi fac colposcipia imi spuneau toti doctorii ca am o inflamatie urata pe col. in plus, de cand ma stiu am o secretie urata: galbuie, abundenta, fara miros. am tras eu concluzia ca secretia asta e semnul infectiilor care se produc pe fondul ectopiei. de aceea de ceva timp m-am "dasteptat" (sau nu smile ) si cand imi apare secretia asta, pun 3 seri cervugid neutral. nu e deloc o solutie care sa-mi placa, nici macar nu stiu daca e corect ce fac, dar macar cu maxim 6 cervugid-uri pe luna, reusesc sa am o secretie normala, ceea ce nu aveam inainte. am tot zis ca tb sa ma motivez sa merg la un doctor bun (din pacate nu stiu care ar fi acela) si sa intreb concret ce-i de facut cu situatia asta. poate exista un tratament mai bun.

mie mi se pare suspect insa ca abia acum ti s-a descoperit ectopia. pana acum, la controale, nu se vedea nimic in neregula?
nu ai avut pb cu secretia vaginala?

legat de tratament, parerile sunt impartite. din cauza ca ectopia e un factor propice infectiilor, unii medici aleg sa cauterizeze colul. dar asta nu-ti garanteaza ca n-o sa mai faci inflamatii si rani si n-o sa ajungi din nou la cauterizare. de asta eu consider ca e mai bine sa faci cauterizarea daca chiar e nevoie (in caz de rani urate, care nu trec altfel).
alti doctori aleg sa lase intact colul si sa trateze eventualele inflamatii care apar. asta e si metoda pe care am ales-o eu.

nu ai motive sa fii disperata, dimpotriva ar tb sa te linistesti acum. eu eram in culmea fericirii cand mi s-a dat rezultatul asta si mi-a spus doctorita ca n-am rana si nu e nevoie de cauterizare.

mai e si aici un topic la care s-a mai discutat despre asta: http://forum.anticonceptionale.ro/t2020 … opic-.html

la cine ai facut pana la urma colposcopia, ce scrie pe rezultat? cum ti s-a parut doctorul?

#15 2009-10-20 11:07:27

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Mersi pentru raspuns, Anca puss
Legat de simptome, si eu am o secretie un pic mai abundenta, din cand in cand, insa nu tot timpul, doar de cand iau antibebe... Nu ma deranjeaza, asa ca nu m-am gandit la tratament, am considerat ca e secretia mea naturala (ceea ce poate e adevarat)...
La controale nu mi-a vazut decat un col inflamat (in ultimul an), pentru care mi-au dat tratament pentru candida (dat fiind ca acesta iesea la culturi, in filamente rare). Abia doctorita Gadiuta a zis ca vede o rana de col, pentru care mi-a dat Cervugid, 2 luni, fara alte teste sau analize.

Eu am mers de capul meu la colpo, la Mircea Preda, iar rezultatul a iesit asa:

ZNCD (zona iod negativa contur difuz)
La concluzie finala scrie asa: "La coloratia cu AA - ectopie cu boseluri (???)"
La coloratia cu solutie Lugol - ZNCD. Canal: ectopie simpla perioriorificiala.
La recomandari: PAPs repetat o data/an.
Medicul e de nota 11, ma bate un gand serios sa raman pacienta lui - te asculta, iti explica, e finut si e atent...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#16 2009-10-20 11:34:46

anca90
Platinum member

ce bine ca ai facut colposcopia, ca altfel stateai cu gandul ca ai rana... ce medici!
mai ai de facut tratamentul cu cervugid sau l-ai terminat?
ms ca mi-ai zis de doctor, eu nu stiam nimic de el.
ai intrebat cumva cum e cu ectopia si sarcina? oare riscul crescut de infectii necesita ceva suplimentar pe parcursul sarcinii? roll

#17 2009-10-20 11:51:08

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Am terminat doar prima luna de tratament, iar domnul doctor a zis ca nu ar fi nevoie si de a doua cutie, dar daca vreau, pot s-o iau, ca nu face rau (dar nici nu ajuta). Eu mi-am luat o cutie de Gyniel, am zis ca daca tot pun ovule, sa stiu ca au vrun efect smile
Despre sarcina, a zis, ca de obicei colul se 'normalizeaza', dar nici daca ramane asa nu e problema...

Ai gandul la bebe, draguta? rodnar

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#18 2009-10-20 11:56:31

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

si eu am avut o zona de ectopie f intinsa (la inceput mi s-a spus ca am HPV si ca deja am modificari la nivelul colului).
iar secretie abundenta am avut toata adolescenta.

ceea ce am decis sa fac si asta am si facut a fost o vaporizare cu laser si C02. a fost o alegere buna spun inca 2 medici in afara celui care mi-a facut interventia. acum am un col mult mai ok (desi nu este extraordinar de fin... avand in vedere ca a fost practic ars pe aprox. 90% din suprafata).

iar privind secretia acum reusesc sa stau si fara absorbant zilnic desi ani de zile foloseam zilnic.

iar prin perindarile mele pe la medici am auzit ca aceasta ectopie o au de regula fetele f tinere care nu sunt f active sexual si ca nu se intervine intrucat cel mai probabil colul va suferi modificari si situatia se va rezolva de la sine.

#19 2009-10-20 12:07:16

anca90
Platinum member

multumim de info, lavinia. nu am inteles daca ai avut sau nu rana inainte sa faci vaporizarea.

blueeyes, am citit acum de gyniel. ai mai luat, ajuta la ceva? nu-mi place partea cu umezirea inainte de folosire. la fel scrie la tergynan, ori eu cu ovulele alea tare m-am mai chinuit: ba ma durea ca nu intrau, ba mi se topeau in mana lol

Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-10-20 12:57:46)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.