|
Nu esti logat.
Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spate
#1 2010-03-11 01:12:45
Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateCei care au probleme cu coloana vertebrala si au nevoie de sfat de specialitate pot sa intrebe un kinetoterapeut in cadrul acestui topic. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #2 2010-03-11 10:11:00
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatece exercitii e bine sa faca cei care stau toata ziua la birou, pt a preveni pb cu coloana? si cat de des? Offline #3 2010-03-12 00:15:36
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateAi dreptate cu privire la faptul ca ar trebui sa faca exercitii chiar si cei care inca nu au "probleme". Ar fi ideal sa prevenim in loc sa tratam. Pentru aceasta categorie e suficient sa continue sa fie la fel de activi si veseli ca si pana acum plus alergare usoara de doua ori pe saptamana. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #4 2010-03-12 09:34:41
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spate
nu stiam asta. Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-03-12 09:35:34) Offline #5 2010-03-12 16:42:15
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateliviu kineto am o intrebare..am scris si la topicul meu..la radiografia de azi medicul meu mi-a zis ca am spina bifida..presupun ca e oculta din moment ce m-am dezvoltat absolut normal pana la varsta de 23 de ani..fara pb..citesc pe net si ma sperii vad ca forme mai grave pot duce la paralizie..pot face kinetoterapie?ast un sfat..mersi.. Dance like nobody is watchin.... Offline Publicitateloading...
#6 2010-03-12 23:21:19
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatesi eu am o nelamurire... Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end. Offline #7 2010-03-13 15:59:49
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateDa Anca, un exercitiu atat de simplu este obositor la inceput pentru multi dintre noi, deoarece creierul nu mai poate controla eficient muschii care executa aceste miscari de umeri , pur si simplu a uitat . Daca engrama motorie este deficitara atunci muschii se "incurca" unii pe altii ,se contracta mai mult decat este nevoie si obosec repede. Pe de alta parte, cativa dintre acesti muschi ( trapez, ridicatorul omoplatului, romboizii) sunt suprasolicitati petru ca in loc sa-i lasam sa se ocupe de miscarile umerilor,noi ne folosim de ei cand tinem capul sau spatele drept, adica mai toata ziulica + seara. Din aceasta cauza ei sunt contractati, inflamati si durerosi . Solutia este sa folosim muschii proprii ai coloanei vertebrale (paravertebrali ) cand tinem spatele drept pentru ca muschii umerilor (mentionati mai sus ) sa se poata relaxa si reface. Cand mergem, cand stam in picioare sau in asezat la birou ,la volan,...nu trebuie sa avem umerii ridicati. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #8 2010-03-13 16:18:56
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatePoti sa faci kinetoterapie daca ai spina bifida, chiar e indicat mai ales ca eu personal cred ca durerile nu din cauza ei le ai. Deocamdata asteapta parerea neurologului dupa RMN si mai vorbim. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #9 2010-03-13 16:33:19
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spatemersi liviu..asta ma gandeam si eu..poate n-oi avea spina bifida nu stiu..cred ca accidental mi-a descoperit..oricum..au mai cedat durerile dar imi mai amorteste picioru asa..surd..insa cum stau in fund ma doare..oricum nu mai am dureri mari..mai stau o saptamana la pat numai ca am senzatia ca si cum ar fi acolo o vanataie ..senzatia aia de te lovesti si te doare zona aia ca o vanataie..am sa ma duc la neurolog dar nu stiu daca are rost sa fac RMN avand in vedere ca radiografia lombara am facut-o ieri..nu o fi prea mult totusi iradiere? am citit despre spina bifida pe net..dar n-am avut niciodata nici un simptom din ce scrie acolo (incontinenta urinara, fir de par, os iesit in afara..)..cred ca durerile mele sunt mai degraba legate de sciatica..oricum.am sa merg la neurolog si scriu pe urma ce si cum..iar dupa ce trece durerea complet ma apuc de exercitii. Dance like nobody is watchin.... Offline #10 2010-03-13 17:36:37
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateDoar pe RMN se vad discurile intervertebrale si starea lor , daca inelul fibros e rupt sau e doar o protruzie, sau daca pediculii comprima radacina nervoasa, etc. Nu se pune problema iradierii ca al radiografie ci eventual costul ei. Cred ca neurochirurgul iti va cere sa faci un RMN. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #11 2010-03-13 18:09:12
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateCifoscolioza se poate agrava ca atare, mai ales cifoza toracala care la rindul ei se compenseaza prin accentuarea lordozelor (cervicala si lombara ). In cazul tau, trebuie sa fii atenta la "cocoasa" . Un mod simplu de a constientiza daca pozitia spatelui este corecta este sa-ti observi pozitia barbiei, sa nu fii cu ea proiectata inainte. De fiecare data cand se intampla asta o retragi spre gat ( retropulsia capului) si in felul acesta se corecteaza si cifoza. Gimnastica de intretinere este intotdeauna bine venita inclusiv pentru tine. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #12 2010-03-14 11:22:01
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna Offline #13 2010-03-16 09:58:24
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateexista vreun masaj de relaxare simplu pt spate, care sa poata fi facut acasa, de catre cineva neexperimentat? liviu, poti da niste indicatii pt un astfel de masaj? Offline #14 2010-03-16 17:38:48
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna Liviu, Offline #15 2010-03-17 17:01:11
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna Mihaela, durerea de inima nu se manifesta prin "intepaturi" ci e simtita sub forma de "gheara". Intepaturile sunt la nivelul peretelui toracic date, probabil, in cazul tau de compresia unei radacini nervoase ce pleaca dintre doua vertebre toracice ( acest tip de durere se simte de cele mai multe ori nu pe tot metamerul inervat de-a lungul coastelor din spate pana in fata ci doar in doua puncte , unul posterior si altul anterior iar daca e pe partea stanga se poate explica durerea din dreptul inimii si dificultatea respiratiei . Aceeasi poveste se repeta, spun din nou probabil, si mai sus la coloana cervicala unde este comprimat un nerv din plexul brahial si durerea se resimte la nivelul membrului superior ( se poate sa mai fie un sindrom de apertura toracica, adica sa fie comprimat nervul nu la radacina la coloana ci undeva pe traseu sub omoplat)sau in cel mai bun caz din lipsa unor minerale (calciu, magneziu,potasiu). Solutia = exercitii si masaj Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #16 2010-03-17 17:29:21
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateliviu kineto..mai aveam o intrebare..durerea mea e deasupra noadei si acolo simt ca o galma permanenta..nu stiu...pana ajung la neurolog..as mai avea o intrebare?daca imi revin ma mai pot duce sa iau cursuri de dans?street dance?sau macar daca ies undeva mai am voie sa dansez? Dance like nobody is watchin.... Offline #17 2010-03-17 21:50:53
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateiti multumesc pentru raspuns Liviu Offline #18 2010-03-19 15:15:57
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna Denisa , dupa cum am spus , nu stiu ce exercitiu sa-ti recomand pentru realinierea coxalelor, care sa nu cumva iti faca mai rau la coloana lombara . Aceasta asimetrie se poate datora articulatiilor sacroiliace sau coxofemurale de obicei, sau chiar genunchilor si gleznelor. In cazul tau, din cauza paraparezei ai muschiul psoas-iliac mult mai scurt decat ar trebui si cred ca pe langa scolioza lombara ai, probabil si hiperlordoza lombara. Intra pe www.spondilozacervicala.ro si programeaza-te acum pentru a beneficia de SUPER OFERTA Centrului de Recuperare Medicala - SPINE HEALTH (masaj terapeutic +kinetoterapie+ fizioterapie) :tr�na: Offline #19 2010-03-28 19:12:34
Re: Recuperarea prin gimnastica medicala si masaj pentru durerile de spateBuna Liviu, Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|