homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Karissa-2

#20 2009-04-05 20:22:58

lizuk
New member
Inregistrat: 2009-04-05

Re: karissa

PEY mie mi la prescris medicu insa tot mie teama sunt io mai fricoasa d fel sau nush...neutral si faza cu pauza cum e?le iau 21 zile incepand cu prima zi d ciclu i\si in pauza aia d 7zile tre sa vine nu?si dak nu vine?sau vine dar a 3 4 zi?le iau fix d p 7zile chiar dak mai sunt ink p stop  sau nu a venit deloc?k dak stau si ma gandesc 21zile timp in care iau astea inseamna 3 sapt si dupa astea 21zile cik ar tre sa vina iar da mie normal imi vine fix la 4 sapt adik 28zile nu 21...pastilele astea mi-l deregleaza?neutral sau dak cu toate astea imi vine la 28zile ?io peste 7zile d pauza io incep iar sa iau a doua folie d anti?sau cum...chiar nu inteleg pauza asta:|chiar dak vine chiar dak nu sau ink mai sunt p stop dupa cele 7zile io tot incep a doua folie nu?neutral

#21 2009-04-09 01:49:08

LaviniaB
Membru
Inregistrat: 2009-04-09

buna seara fetelor! chiar daca sunt noua, v-am citit forumul cu mare interes.. am si eu o intrebare:
de 5 ani am luat cilest. m-am simtit foarte bine, nu spotting, nu dureri, nu kg in plus. din pacate in ultimul timp am ajuns sa fug de la o farmacie la alta ca sa imi cumpar, iar luna asta am aflat ca nu mai sunt sanse sa il gasesc..motivul nu il cunosc..am inteles doar ca nu mai exista in depozite de 6 luni :-( azi am fost la dr pt a-mi prescrie altceva..si mi-a prescris karissa..fara nici un control, de dozare a hormonilor nici nu s-a pus probl.. am citit mult despre AC in general si in particular..dar nu mi-am dat seama daca e ok ca dupa 5 ani de cilest, fara nicio pauza, sa trec brusc la karissa, avand in vedere ca are o concentratie mult mai mica din ambii hormoni? imi va asigura protectia antibebe?si dc da, din prima luna? si ar mai fi ceva: dr mi-a indicat sa incep administrarea lor dupa pauza de 7 zile, ca si cum as continua cu o noua folie de cilest.. ca atare le voi incepe dupa ce menstruatia se va fi instalat deja.. e ok? va rog mult, daca aveti timp si rabdare luminati-ma!

#22 2009-04-09 02:06:32

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

eu zic ca e ok ce a spus doctorul ala. stie el ce zice.
dar mai asteapta si pareri ale altor fete..

hjarta

#23 2009-04-09 09:49:13

lizuk
New member

am si io o nelamurire...o fata care a luat cv timp ac...mi-a spus k tre sa iau pastila inainte mereu sa o fac...adik in fiecare zi(timp d 21zile) insa chiar dak nu o fac sa imi fac un program incat sa fie mai mereu inainte...io am luat ierri prima pastiluta da am luat-o la 9:05 seara si io mai mereu o fac pana in ora 20:00,conteaza asta?va rog ajutati-ma si pe mine,nu stiu prea multe lucruri despre anticonceptionale si nu vreau sa am probleme:(

si mai ar fi o intrebare...am inceput ieri in prima zi d ciclu sa le iau si knd o sa mi s termine menstra o sa pot sa fac fara probleme fara prezervativ?sigur sigur u raman?sau avand in veddere k e prima luna mai tre sa ma protejez si alfel?iau karissa
multumesc:*

#24 2009-04-09 10:01:18

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Nu conteaza daca iei pastila inainte sau dupa contactul sexual. Importanta este sa iei pastiluta in fiecare zi.

Daca ai luat pastila din prima zi de menstra, esti protejata de la prima pastila.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

#25 2009-04-09 10:02:19

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

lizuk, nu trebuie sa iei pastila inainte de a face ceva. ia`le mereu la ora la care iti propui tu, ca tu esti oricum protejata de la pastila precedenta si tot asa.
daca ai luat din prima zi de menstra esti protejata de la prima pastila, deci poti face cand iti trece menstra fara probleme.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#26 2009-04-10 21:51:08

lizuk
New member

am si eu o curiozitate...

daca faci dragoste in cada cu apa si el isi da drumu afara(adik in apa)iar eu dupa terminarea actului sexual mai stau in apa...e posibil sa intre in mine din apa?adik s poate si asa sa ramai insarcinata?va multzumesc frumos si o seara buna:*pusspusspusspusspuss

#27 2009-04-11 10:15:44

camysh
Moderator

lizuk, parca tu ai inceput sa iei anticonceptionale, nu?
oricum, riscul sa intre in tine din apa e f mic, mai ales ca spermatozoizii mor repede la contactul cu apa

#28 2009-04-11 13:42:33

lizuk
New member

da camysh,am inceput sa iau antibebe d 3zile insa era o curiozitate pt cultura mea generala...vreau sa mai aflu si io cate ceva d la voi k stitzi mai ulte k mine...s pare...insa in prima luna mai ma protejez si cu prezervativ k mi-e cam frik...dak raman o sa mor d frik...cesafacs sper sa fie totu bine...deocamdata m-am simtit doar putin rau d la karissa:) ms oricum ptr raspuns:*pusspusspusspuss

#29 2009-04-11 15:13:50

camysh
Moderator

lizuka, nu tre sa te protejezi suplimentar toata luna... doar primele 7 zile daca nu ai inceput folia din prima zi de menstruatie.
puss

#30 2009-04-11 15:19:25

lizuk
New member

ma protejez suplimentar pt linistea mea sufleteask...sunt mai fricoasa d fel;)) si am citit multe p aici k cica ar ingrasa ac...ar fi bine...pt k io chiar am nevoie k sunt slabutza rau...insa daca nu s poate asta e...

si ar mai fi ceva...daca le intrerup o luna ...ce fac ?adik...o luna sa fac o pauza pe urma cum ma intorc la ele?momentan nu am d gand sa fac asta dar nu s stie niciodata...
multzumesc mult:*

Ultima oara a fost editat de lizuk (2009-04-11 15:20:39)

#31 2009-04-12 14:36:31

coraaa
New member
Inregistrat: 2009-03-05

buna fetelor! dupa un control la gine, mi s'a prescris si mie karissa... menstruatia mea s'a incheiat insa acum 3 zile, inainte de a'mi fi recomandate anticonceptionalele ... acum intrebarea mea e urmatoarea: as putea lua karissa incepand sa zic de maine? ar fi a 4-a zi dupa incheierea menstruatiei.... cum e cu protectia in acest caz? din cate am inteles eu, in urmatoarele 7 zile dupa ce le incep, ar trebui sa ma protejez suplimentar... si daca le iau mai tarziu (adica nu din prima zi a menstrei) imi va deregla ciclul, nu? va veni mai tarziu, presupun, in timpul celor 7 zile pauza.... ?

#32 2009-04-12 14:38:41

camysh
Moderator

exact coraaa
daca le incepi maine te protejezi suplimentar pana inghiti corect 7 pastilute. iar menstruatia va veni intr-una din cele 7 zile de pauza.

#33 2009-04-12 15:03:21

coraaa
New member
Inregistrat: 2009-03-05

ok, multumesc tare mult pt lamurire! zi frumoasa!  puss

#34 2009-04-12 15:07:10

camysh
Moderator

o zi frumoasa si tie puss

#35 2009-04-14 01:09:26

lilik
Membru
Inregistrat: 2009-04-14

buna, am si eu o nelamurire: am luata anticonceptionale karissa timp de un an si pe urma a fost o pauza de o luna pt ca nu mai era nevoie. dupa o luna am inceput sa le iau din nou din prima zi de ciclu menstrual, pe toata perioada a 21 de pastile mi-a venit o scurgere maronie. acum sunt in pauza de 7 zile si ciclul nu stiu exact daca ii ciclu pt ca scurgerea a fost in continu doar ca acum in a 4 a zi de pauza parca ii mai abundenta si mai spre rosu, simptome de ciclu nu prea sunt ma doare burta dar ma doare normal ca si in seria de un an. sunt foarte nedumerita sa fie spotting care sa dureze pe toata administrarea foliei sau sa fie altceva? cand am luat pt prima data acc 2 sapt am avut spotting si pe urma a trecut si totul a decurs cat se poate e normal, acum nu stiu ce se intampla. dupa ce trece pauza sa mai iau sau ce sa fac? va rog sa ma sfatuiti. va multumesc anticipat

#36 2009-04-14 11:08:32

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

daca ai avut sangerare pe parcursul foliei, cu siguranta e spotting. si daca a devenit mai abundenta in pauza posibil sa fie menstra, sau oricum, cred ca o sa vina, daca ai luat corect.
eu zic sa mai iei in continuare. dspottingul apare in primele 3 luni de administrare, dar daca o sa ai spotting si dupa astea 3 luni, mergi din nou la medic.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#37 2009-04-14 16:59:06

alinne
Membru

buna!
Am si eu o problema...sper sa ma ajutati cu un sfat.Este prima luna cand iau karissa si sunt la pastiluta 12, am racit am luat un modafen, 1 plic de fervex si 1 pastila de penicilina v dar am avut si contact neprotejat.Ce fac? Risc sa raman insarcinata?

Multumesc mult

#38 2009-04-14 17:13:18

kata87
New member

alinne, antibioticele interactioneaza cu pastilutele anti-bebe de aceea in perioada in care le folosesti simultan, ca in cazul tau, trebuie sa folosesti dubla protectie adica si prezervativ chiar daca iei pilulele.a ejaculat afara sau la u in vagin?

dragostea se castiga, respectul se merita

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.