Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-12
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2
Poate ai mancat ceva ce nu ti-a facut bine. mezeluri? Sau poate fructe... nu stiu ce sa zic. Ai grija de tine, si papa branzica, paine prajita si ceai. Si daca vrei, fa-ti niste macaroane cu branza.
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- bucklucica
- Hero member
- Inregistrat: 2009-01-26
Offf, mai Juli...si tu ca mine, cand nu e una e alta si tot asa.Eu am stat in medical app 3 luni, pe 15 mai e ultima zi, iar acum sper sa-mi dea gineco risc maternal, ca am raport de evaluare de la medicul de intreprindere cu risc scazut, dar repaus la pat...la mine la munca e un stres extraordinar si am incercat sa fac fata, dar am ajuns cu sangerare in urgenta si am zis mai bine nu ma risc...maine dimi ma duc la echo sa vad ce mai face bb si ce zice dr...
Eric 3 ani si 7 luni Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...
- lili pala
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-06-17
fetelor mor! mor! cu lacrimi in ochi va scriu!!! ma doaaaaaare o masea de mooor! e o masea tratata de multi ani, cu nervul scos si plombata! eu zic ca nervul e scos pt ca are culoarea schimbata, e gri! ma doaare!!! m-am dat cu lidocaina local si am luat un paracetamol. nu-mi trece! nu amorteste. asa de tare ma doare ca nici nu-mi dau seama bine care anume ma doare. ma doare tot! si nas si ureche si ochi.... ce sa fac?? sunt disperata! ca luni am tratat o carie, cu anestezie cu tot tacamul! si saptamana trecuta am scos o masea de minte (alta anestezie). dr a zis ca nu ma mai primeste . sa astept pana nasc! mai am 12 saptamani, ce ma fac??? imi vine sa ma dau cu capul de pereti!!! am cateva nopti nedormite la activ! si o sa adaug si noaptea asta! vai de capul meu! si care e ironia? eu niciodata nu am avut probleme cu dintii! pana in sarcina asta!
Ultima oara a fost editat de lili pala (2009-05-06 19:35:27)
Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.comhttp://emiruna.blogspot.com59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Lili imi pare rau ca te doare maseaua -este cea mai afurisita durere mai ales cand esti graviduta si nu poate sa iti faca ceva. La noi aici este un fel de unguent Orajel care iti mai amorteste nervul/locul dureros, dar alte remedii nu mai stiu (poate strivesti un cuisor (condiment) si pui praful la locul dureros sau te freci acolo cu un catel de usturoi). Sper sa iti treaca.
Fetelor am o mare rugaminte la voi: eu cred ca am luat-o pe aratura! Am intrat in saptamana a 6a. Am fost la medci si mi-a zis ca am glicemia foarte mare si trebuie sa fac acel test special pentru diabet sa vada sunt sau nu la punctul de a face diabet gestational. Inainte de a mi se lua teste de sange pt sarcina am mancat 150 g de dulceata de visine din Romania si banuies ca asta a influentat rezultatele. Sambata ma duc la analize si luni aflu rezultatele. Dar nu asta vroiam sa va spun ci altceva 1. din cand in cand pe ZI am niste firisoare maro cand merg la baie si ma sterg. M-am mai palns eu aici si tot am sperat sa treaca dar nu si nu...imi apar de foarte putine ori pe zi in conditiile in care ma duc la baie non-stop. I-am zis la medic dar s-a facut ca ploua. Cica nu am nimic. Este firesc asa ceva?
2. Mi-a trecut infectia urinara caci nu mai am simptome dar ma inteapa burta (ovare zic eu) din cand in cand. Ca si cum te sageteaza ceva, este un moment scurt si gata. Si mai simt ca niste crame dar o data pe zi; ca si cum ma strage brusc in partea de jos a abdomenului si dispar. Am si o senzatie permanenta aproape ca am "ceva" cand la un ovar, cand la altul, cand toata burta, partea de jos. Va rog sa nu radeti dar sunt ingrozita de orice...ati simtit asa ceva? Mie mi-e frica caci am pierdut sarcina cealalta la 7 saptamai si suflu si in iaurt.
3. Sunt umflata; ca si cum as fi insarcinata in luna a 5a . Sunt eu grasa sau este firesc sa te umfi la inceput de sarcina?
Imi cer mii de scuze ca va innebunesc cu intrebarile mele dar eu sunt ingrozita si de umbra mea. Nu vreau sa mai pierd vreo sarcina. Si sunt foarte aglomerata pentru 20 de zile caci imi inchei stagiul aici si plec acasa si nu mai am timp de nimic.
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- fleurette
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-09-29
mamica de gemeni: Darius si Clarisa
- lili pala
- Sr. member
Flowerpot, la primele doua intrebari nu stiu sa-ti raspund. Si eu am avut o scurgere maronie la inceputul sarcinii si dr mi-a dat tratament de mentinere cu utrogestan, nospa si inca ceva, nu-mi mai amintesc... In schimb pot sa-ti spun cu certitudine ca balonarea este normala si apare mai ales la fetele care INAINTE nu prea mancau mult (pt controlul greutatii).Si eu am patit exact la fel! Aratam in prima luna de parca eram in luna a 5-a! Nici nu puteam respira corect de balonata ce eram. Nu trece cu nimic. Eu am incercat cu espumisan (nu are substanta activa si se poate lua in sarcina si alaptare), dar nu a avut nici un efect! Iti revii dupa vreo 2 luni...
Fetelor, din cauza durerii de dinti si din cauza stresului (imi tot vin ganduri negre in cap) am visat extrem de urat azi noapte!!! A fost un cosmar oribil!!! am visat ca avortez, pur si simplu am simtit cum pierd copilul prin vagin!!! Asa de real a fost incat am simtit efectiv cum pierd ceva... am urlat si m-am trezit. Asa de ametita eram incat nu-mi dadeam seama unde sunt, ce s-a intamplat, daca e real sau daca dorm. Primul lucru care l-am facut a fost sa ma controlez, eram sigura ca am pierdut sarcina!!!! Foarte greu mi-am revenit!!!
Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.comhttp://emiruna.blogspot.com59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
aoleo , lili foarte nasol... incearca sa te linisteti, ca nu ai ce face, si bebele va fi bine , nu te mai gandi mereu la rau.....
cand cand ai dpn? mai mergi la serv?
9 ani de copilarie ....
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
lili... daca as fi in locul tau as merge pe la biserica... cate un vis mai traca-mearga... dar la tine se repeta... nu-i vorba de crezut in "vise premonitorii", in nici un caz... dar e clar ca ceva/cineva trage semnale de alarma... in locul tau asta as face... ca sa ma linistesc si eu..... roaga-te pt bebe, pt tine, fetita ta...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- lili pala
- Sr. member
DPN echografic 30 iulie. Dupa UM 2 august. dar nu duc atat, mi-a zis dr ca dupa 22 iulie ma programeaza la cezariana. Mai am cam 12 saptamani... Eu sunt in concediu de risc de pe 16 februarie, Si de pe 13 mai intru in prenatal. O sa stau 80 zile in prenatal (aprox). Oricum sunt f speriata, nu inteleg de ce...ma tem mai tare ca la prima sarcina...am si ceva problemute si intrebari fara raspuns. Nimeni nu poate garanta cu certitudine ca totul la fi ok.
Da, o sa ma duc la biserica...fac orice numai sa ma linistesc. Sunt constienta ca asa nu mai merge. Sotul meu pleaca la serviciu, eu visez cu ochii deschisi si asa mai plang...sunt total, total schimbata! Eu nu sunt asa!
Ultima oara a fost editat de lili pala (2009-05-07 12:30:18)
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
lil, imi pare rau de ce ti se intampla offff, cate probleme , nu-ti vine sa crezi....
eu am probleme ca bebele nu vrea sa vina, dar ma gandesc ca dupa ce o sa raman insarcinata , incep alte probleme , ca bebele sa fie ok, etc..
mergi la biserica, vb cu un preot, confeseaza-te , te va binecuvanta si ai sa vezi ca va fi mai bine....
tinem mpumnni , si suntem alaturi de tine
9 ani de copilarie ....
- alina 28
- Full member
- Inregistrat: 2008-09-14
- maryland
- Sr. member
- De la: New York
- Inregistrat: 2008-12-05
lili si eu am avut o multime de cosmaruri care mai de care mai infioratoare... in fiecare seara ma rog si am fost de cateva ori si la biserica si e f bine acum...eu ma rog de cand ma stiu seara inainte de culcare si ma linisteste f bine.... multa sanatate si putere sa treci peste toate necazurile
- TinkerBell
- New member
- Inregistrat: 2009-04-05
Buna dragele mele,n-am mai intrat de mult si-mi cer scuze,dar vreau sa stiti ca va citesc mereu msgele de aici de departe.. Iti doresc o sarcina usoara alina,sa ai un bebe sanatos si frumos,numai ca nu stiu sa-ti rasp la intrebare.Fii tare,bafta multa.Am facut niste ochi cind am vazut cum il va chema pe bebele tau..ca am zis si noi ca daca va fi baiat tot la Albert ne-am gindit. Of Flowerpot eu ma confrunt de 2 sapt cu maroneala asta cu firicele in ea si astia nu-mi fac nimic pina la 11 sapt si nici nu sunt adeptii medicamentelor,eu citesc mereu ca se ia urogestan cu nospa dar mie cine sa-mi dea mama.....Si eu de cite ori merg la baie ramine pe hirtie niste firicele asa...ma giindesc ca o fi vreun polip si uterul marindu-se pacatosul ala se sparge..Habar n-am cite intrebari am doamne,si aici nu-mi rasp nimeni.dar sunt optimista si sper sa fie bn.Daca ma credeti ca am 2 luni si ceva de sarcina si eu nu stiu daca mazarica aia e in uter si e ok,astia sunt cu cartea nu domne pina la 11 sapt nu avem ce sa vedem,ma enerveaza la culme,dar ce sa fac am vrut copil peste hotare...
Va doresc tot binele din lume si vreau sa va multumesc ca existati la celalalt capat si ca mereu mi-ati scris si dat cite un sfat.
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Tinker si eu am acelesi framantari ca si tine in legatura cu doctorii de aici. Macar aici dai o caruta de bani si mai poti face o ecografie (desi nu iti permiti la cat de scumpa este) dar cand o sa ma intorc acasa, in Canada o sa ma bat singura: doctorii si sistemul medical canadian sunt la pamant. Eu am cumva noroc caci pe 26 mai exact cand ajung in Canada o sa merg la un ecograf, la o clinica speciala. Acolo m-au monitorizat cand am pierdut sarcina in iarn asi au zis ca imediat cum raman sa sun la ei si sa ma programez pt ultrasound. In rest: la 12 sau 14 sapt, la 18 si tot asa. Lili astia nici nu stiu ce inseamna mdicamente de sustinere. Auzi ce imi zice dr: daca sarcina rezista poate iti dam Utrogestan (asta dupa ce insistasem eu si eu le zisesem de medicamentul asta). Pai cum asa? Nu se da Ultrog. ca sa sustina sarcina? Degeaba imi mai dai cand totul este fixat .
Fleurette mai bine ca tine nici nu puteam descrie: este ca o strangere in zona ovarelor. Astazi nu m-a mai durut si nici nu am mai avut firisoare din acelea maro. Va pup pe toate mamicutele "to be" si sanatate mult!
P.S Lili in legatura cu acele cosmaruri: iti zic sigur ceva si o sa vezi ca trece; ia o iconita cu Sfantul Nectarie si pune-o sub perna. Inainte de a te culca zii o rugaciune scurta (doua, trei cuvinte) si o sa vezi ca nu mai visezi urat in veci. Sa stii ca este normal sa ai astfel de stari pt ca am mai citit prin carti. Numai tu singurica te poti linisti si ca sa o faci sa te gandesti ca starile tale te seaca de energia de care are nevoie copilul tau. Citeste o rugaciune, citeste o carte buna, plima-te jumatate de ora...o sa vezi ca o sa iti fie bine.
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- lili pala
- Sr. member
Fetelor, multumesc din suflet pt sustinere, de-abia astept sa intru pe net in fiecare zi sa va citesc! Multumesc pt sfaturi, o sa le incerc pe toate. Pana una-alta ieri am fost la piscina... a fost super! Am stat 2 ore, am fost cu fetita, o ora am facut exercitii pt spate si picioare si o ora am inotat usor, cu pauze multe, fara sa ma obosesc. Vreau sa va spun ca aseara nu am avut deloc picioarele si mainile umflate, nu m-a durut deloc coloana, si m-am simtit minunat. In plus, am dormit bustean.
Alina, ma gandesc la tine in fiecare zi. Stiu ca trebuie sa nasti curand. Cred ca declansare inseamna sa-ti faca o injectie de dilatatie (cu ocitocina), sau te urca pe masa si-ti rupe membranele...? Eu am nascut-o pe Miru prin cezariana... Dar zic si eu... incearca si tu cu o zi inainte sa faci un pic de efort...stiu cazuri de femei in spital care ridicau paturi ca sa li se declanseze nasterea bine, nu zic acum sa muti muntii din loc...
A! uitasem... imi spunea o vecina care a nascut natural ca importanta e circumferinta capului lui bebe si nu neaparat greutatea.
cum te simti? cate kg ai luat? cum respiri? cum rezisti la caldura?
Ultima oara a fost editat de lili pala (2009-05-08 10:55:25)
- alina 28
- Full member
lili pala a scris:Fetelor, multumesc din suflet pt sustinere, de-abia astept sa intru pe net in fiecare zi sa va citesc! Multumesc pt sfaturi, o sa le incerc pe toate. Pana una-alta ieri am fost la piscina... a fost super! Am stat 2 ore, am fost cu fetita, o ora am facut exercitii pt spate si picioare si o ora am inotat usor, cu pauze multe, fara sa ma obosesc. Vreau sa va spun ca aseara nu am avut deloc picioarele si mainile umflate, nu m-a durut deloc coloana, si m-am simtit minunat. In plus, am dormit bustean.
Alina, ma gandesc la tine in fiecare zi. Stiu ca trebuie sa nasti curand. Cred ca declansare inseamna sa-ti faca o injectie de dilatatie (cu ocitocina), sau te urca pe masa si-ti rupe membranele...? Eu am nascut-o pe Miru prin cezariana... Dar zic si eu... incearca si tu cu o zi inainte sa faci un pic de efort...stiu cazuri de femei in spital care ridicau paturi ca sa li se declanseze nasterea bine, nu zic acum sa muti muntii din loc...
A! uitasem... imi spunea o vecina care a nascut natural ca importanta e circumferinta capului lui bebe si nu neaparat greutatea.
cum te simti? cate kg ai luat? cum respiri? cum rezisti la caldura?
da si oare e dureroasa tare procedura, pt ca nu as vrea sa ma supun unor chinuri groaznice,as vrea totusi sa nasc normal, tu de ce ai ales cezariana? ma simt ca un butoi gata sa se sparga ,e foarte greu pt ca am burtica pozitionata jos si toata lumea imi spune ca am inghitit o minge, inclusiv doctorita se amuza de ea.Noaptea e cel mai greu ,pt ca nu vrea sa dormim decat pe stanga si pana dimineata ma dor oasele bazinului de mor,mai fac niste ture prin casa dar nu ii place ca ii deranjez .Am luat 18 kg pana acum,dar vedem cat se mai acumuleaza, oricum am renuntata sa mai iau si vitaminele ca sa nu se faca fffffff mare, si cu caldura nu am probleme ,chiar si sotul rade de mine eu care inainte eram gerila acum noaptea dorm dezvelita si el invelit.Asta e mai e putin si o sa scap , nu o sa ma mai deranjeze nimic inauntru doar afara AMR 8 zile
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
alina mie mi-a fost indusa nasterea cu perfuzie cu calciu si oxitocina. travaliul a inceput intr-adevar dar s-a oprit la dilatatia 2 dupa 7 ore si am intrat in cezariana. insa mi s-a spus ca nu au mai avut cazuri la care sa se opreasca travaliul sub oxitocina...de durut...am mai spus...am avut menstre mai dureroase insa depinde de pragul de perceptie al durerii. sanatate multa sa aveti!
mami de minuni
- alina 28
- Full member
sa speram ca totul va fi bine ,si fara surprize prea mari.Pe zi ce trece parca mi se pune un nod in gat ,asa e poate ca nici nu o sa imi dau seama de ce se intampla dar totusi AMR 8 zile
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|