homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-13

#229 2009-05-08 21:42:41

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Alina, eu m-am temut de durere...recunosc...nu am vrut sa nasc.
nu-mi pare rau, nu am suferit, nu m-a durut operatia.
daca te-ai hotarat sa nasti normal, bravo!
important e sa te gandesti ca DUPA vei sta cu copilul in brate si vei uita totul!

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#230 2009-05-08 22:02:28

elena_ilie
New member
De la: romania
Inregistrat: 2009-04-14

Buna, fetele! Am revenit acasa sanatoasa...va multumesc pentru urari. Micutului i-a priit aerul curat de munte, asta e bine pentru ca in iunie il duc la alpinism smile Serios.
Lili, eu iau anumite vise care se repeta si care au o anumita rezonanta ca pe niste semne. Incepe sa faci cate ceva pentru tine si pentru bebe, mai ales pentru bebe ..pentru ca e de datoria ta. Nu sunt sub nici o forma religioasa ci doar credincioasa. Incearca sa devii mai impacata cu tine, sa iti gasesti acea liniste sufleteasca care sa iti redea echilibrul interior, incerca sa fii fericita, sa te bucuri, sa ierti si sa iubesti. Gaseste in toate voia celui de sus si nu te opune la ceea ce ti se intampla, alunga nefericirea si nemultumirea fata de orice. Renunta la pretentiile fata de lume si in special fata de sot. O sa fie bine, vei vedea.
Cat despre durerea de masea, ma indoiesc ca ti-a scos nervul daca te doare asa rau.
Am o intrebare care ma tot framanta de cateva zile: daca la nastere dilatatia nu e suficient de mare, ce se intampla? Am inteles ca se face o incizie, o taietura, dar cat de mare si...asa...pe viu? Nu doare rau de tot? Eu sper sa pot naste normal ca ma tot laud de cativa ani ca am soldurile late si deci nasc copii fara probleme smile

Fetita mea, Sasha - 37 saptamani

#231 2009-05-08 22:11:40

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

epiziotomie ii zice. toate femeile pe care le-am intrebat daca nu e extrem de dureroasa, fiind facuta pe viu, mi-au spus acelasi lucru: "tu crezi ca mai simti ceva in momentele alea??"  pe langa contractii, asta e floare la ureche din cate am inteles de la interogate.  big_smile

#232 2009-05-08 23:36:16

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pass, eu recent am vorbit cu o cunostinta care n-a facut epiziotomie, dar s-a "rupt"... si a zis ca a cusut-o medicul timp de o ora (pe acelasi principiu, ca nu simte nik..)... tipa mi-a zis ca a simtit fiecare ac neutral brrrr..... din toata nasterea parca de epiziotomie mi-e cel mai groaza... oare fara nu se poate? big_smile

elena, taaare mult imi place cum gandesti. dar tot nu te iert pana nu-mi spui (pe mess daca nu vrei aici) cu ce te ocupi big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#233 2009-05-09 09:08:49

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Neatza, gagici puss

Lili, eu stiu ca ai voie la dentist, iti face nush ce fel de anestezie si nu e problema... sper sa-ti treaca puss

Flower si Tinkel, cred ca toate avem/ am avut scurgerile maronii - ala e sange mai vechi - de aici si culoarea maronie; dak nu e roshu si insotit de crampe puternice, totul e ok! Intepaturile in burta si durerile in ovare ( ca si cand te-ar tine ceva ) sunt de asemenea ok - bb isi face loc... smile

Acum am si eu niste intrebari : am facut ieri morfofetala de 12 sapt si dr mi-a zis de bitest "doar dak vrei sa-l faci..."; dupa exprimarea lui am inteles ca nu e asa de important... ca bb e oricum bine si sanatos; voi ati facut bitestul asta?

Si ink ceva : voua la morfo de 12 sapt v-a spus varsta efectiva a sarcinii?

Multumesc frumos si pup pe toata lumea puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Publicitate

loading...

#234 2009-05-09 10:48:35

katami
Platinum member

crissy, cred ca medicul ti-a zis ca "faci cum vrei" pt ca esti inca tanara si nu esti in grupa de varsta cu risc wink

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#235 2009-05-09 12:55:47

lili pala
Sr. member

iar am fost la dentist... carie noua sub gingie la un premolar. asta ma durea...

#236 2009-05-09 17:18:07

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Crissy ce este "bitest"-ul? In ce consta? Cum se face?

Si mai am o intrebare la voi toate: este obigatoriu sa se faca Pap test si clamidya or alte analize din astea in primele saptamani de sarcina? Doctorul a zis ca trebuie facute dar eu stiu ca daca vreau sa refuz, o sa refuz. Ma afecteaza cu ceva aceste analize? Voi, fetele din tara, le-ati luat cand erati deja gravide?

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#237 2009-05-09 18:12:13

alina 28
Full member
Inregistrat: 2008-09-14

eu le-am facut inainte sa raman insarcinata , cert e ca nu sunt obligatorii dar e foarte bine sa le faci te scutesc de surprize pe parcursul sarcinii,dar depinde de fiecare.
bebe AMR 7 zile

#238 2009-05-09 21:17:15

katami
Platinum member

flowerpot a scris:

Crissy ce este "bitest"-ul? In ce consta? Cum se face?

Si mai am o intrebare la voi toate: este obigatoriu sa se faca Pap test si clamidya or alte analize din astea in primele saptamani de sarcina? Doctorul a zis ca trebuie facute dar eu stiu ca daca vreau sa refuz, o sa refuz. Ma afecteaza cu ceva aceste analize? Voi, fetele din tara, le-ati luat cand erati deja gravide?

eu le voi face.... iar daca acu nu-s deja insarcinata, le voi face inainte de sarcina, pt ca iti descopera probleme TRATABILE, dar care, netratate, pot duce la probleme pentru tine si/sau bebe. de exemplu, daca nasti natural si ai chlamydia, copilul poate face infectii oculare/pulmonare f grave. si mi se pare cam inconstient sa nu previi asta... daca poti.

in schimb n-am de gand sa fac dublul test, triplul test si alte cele din categoria genetice... care daca, Doamne fereste, nu ar fi bune, oricum nu ai ce face (decat intrerupere de sarcina, dar eu n-am de gand sa fac asa ceva). si, oricum, rezultatele de la astfel de teste nici nu sunt 100% sigure... sunt PROBABILISTICE. adica, pentru mine, nu ar fi decat un motiv de stres in plus in sarcina... si mi-am propus sa le refuz.

Ultima oara a fost editat de katami (2009-05-09 21:17:35)

#239 2009-05-10 09:53:12

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

crssy ai scapat de morfo....ce bine  big_smile ... cum a fost? ai avut emotii? sotul cum a reactionat?....sa sti ca mai am colege care n-au facut bitestul si au copii sanatosi fara probl, asa ca nu e neaparat...eu nu o sa-l pot face chiar daca as vrea, pt ca ies dif valorile

oo e urmat pe lista la morfo  majoreta

lili bine ca s-a gasit buba si sa ti-o trateze, durereile de dinti sunt groaznice sad ... eu am avut ceva complicatii cu maselele, chiar si operatii, dar dureri n-am avut, dar stiu ca durerile de dinti si alea de rinichi sunt cele mai rele .... acum ti-e mai bine? esti mai linistita? kram

alina sa ai o nastere cat mai usoara si a te chinui cat mai putin  puss .... sunt convinsa ca numeri orele pana la ziua cu pricina

al meu sot de 2 zile pune urechea pe burta si zice ca aude lichidul amiotic clipocind  chicot

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#240 2009-05-10 12:04:31

alina 28
Full member
Inregistrat: 2008-09-14

adevarul e ca sunt foarte speriata ,si multa lume cu care am mai vb imi spune ca decat sa imi declanseze nasterea ca sa nasc norm,al mai bine fac cezariana pt ca s-ar putea ca tot la ea sa ajung pana la urma, si din ce am citit si pe net am inteles de la alte mamici ca durerile sunt groaznice la nasterea provocata si poti sta in travaliu si 3 zile . Imi vin in cap numai imagini cumplite si ma apuca plansul,sotul meu mi-a spus ca a auzit ca putem sa il grabim putin daca  sexinpat 
bebe AMR 6 zile

#241 2009-05-10 14:56:48

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

alina 28 a scris:

adevarul e ca sunt foarte speriata ,si multa lume cu care am mai vb imi spune ca decat sa imi declanseze nasterea ca sa nasc norm,al mai bine fac cezariana pt ca s-ar putea ca tot la ea sa ajung pana la urma, si din ce am citit si pe net am inteles de la alte mamici ca durerile sunt groaznice la nasterea provocata si poti sta in travaliu si 3 zile . Imi vin in cap numai imagini cumplite si ma apuca plansul,sotul meu mi-a spus ca a auzit ca putem sa il grabim putin daca  sexinpat 
bebe AMR 6 zile

pe mine m-a pus dr sa beau ulei de ricin dar nu a functionat am avut ceva contractii si incepusem sa pierd din dop dar eu eram in 38 de sapt pe cand la o alta tipa a mers iar cand a vrut sa imi puna perfuzie mi-a iesit monitorizarea naspa si nu a vrut sa se riste

Ultima oara a fost editat de cocoleta (2009-05-10 15:00:12)

#242 2009-05-10 21:35:38

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Alina, o prietena mi-a povestit ieri cum a nascut "provocat".Tot ulei de ricin i-a dat sa bea cu 3 zile inainte si la spital i-a facut nu stiu ce perfuzii si s-a chinuit ffff mult, a zis ca a plans incontinuu 3 ore si dr nu a vrut sa ii faca cezariana ca cica o sa nasca pana la urma...a nascut, dar a cam ramas marcata...poate e mai bine cezariana totusi in cazurile cand nu vrea bb sa vina singur.Eu sper sa nasc normal, dar daca o sa ajung sa-mi provoace nasterea mai bine ceza...
Iti tin pumnii sa nasti normal si fara provocare...poate se gandeste bb sa vina singurel...puss

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#243 2009-05-10 22:53:04

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

nu cred ca se poate face diferenta intre durerile la nasterea provocata sau durerile care vin de la sine oricum doare probabil ca a fost sperietura mai mare ptr ca stia ce i s-a facut pe cand daca ar fi venit contractiile natural ar fi luat-o prin surprinde

am baut prima data 2 sticlute de ulei si am mai luat la 12 ore inca o sticluta dar stai pe acasa ca are efect purgativ puternic

oricum vei naste iti doresc nastere usoara si bebe sanatos si te asteptam la topicurile ptr mamici

Ultima oara a fost editat de cocoleta (2009-05-10 22:55:50)

#244 2009-05-11 08:55:39

lili pala
Sr. member

alina, se chinuie trei zile cele care nu "cotizeaza" - asa spune o vecina de-a mea care a nascut natural.
cica daca dai, ti se da o pastiluta care se tine sub limba si care te ajuta sa nasti repede...
eu nu stiu, ca am nascut prin cezariana, dar...daca tu te-ai hotarat sa nasti, incearca, nu te lasa acum la sfarsit doborata de teama...
este normal sa-ti fie teama, dar daca totul e ok cu tine si copilul, merita sa incerci sa nasti.
crede-ma, ma gandesc cu groaza la ce ma asteapta la cezariana, mai ales ca stiu prin ce voi trece...
hai... fii barbata smile si NASTERE USOARA!!!!!!

#245 2009-05-11 10:25:50

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Lili, cum adica te gandesti cu groaza la cezariana??  va
Ce te asteapta? Chiar asa de rau e??  va

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#246 2009-05-11 10:30:16

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

am vazut cateva nasteri normale pe youtube, nu erau prea placute, cu toate astea tot vreau sa nasc normal  big_smile , dar nu depinde de mine chicot

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#247 2009-05-11 10:32:36

lili pala
Sr. member

dupa ce treci de ea, uiti! oricum, bine nu e! cel mai tare ma tem de a doua zi, dupa ce iti scoate sonda urinara si trebuie la  un moment dat sa te ridici sa te duci la baie... e cumplit! zici ca te-a lovit trenul...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.