homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-156

#2946 2009-11-09 11:59:32

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

pai la ultima eco la 15 sapt, chiar in seara cand am facut si triplu test nu mi-a zis nik naspa. a zis ca e f activ, ca s-a dezvoltat f bine. dupa eco, mi-a luat sange pt triplu test. si rezultatul mi l-a dat vineri prin telefon. acu intre 19-21 sapt tre sa ma duc la Iasi la morfologie fetala. este o ecografie la acre se vede totul in amanunt. masoara fiecare organ, fiecare detaliu. se vede fata cu toate componentele. si cica la asta se pot vedea anumite elemente, care arata daca e Down sau nu. tu nu ai facut? sau de acu. cica se face intre 19-22 sapt. poate faci si tu de acu.

Oricum m-am decis sa nu ma mai stresez. asa a zis si sotul meu. ne rugam la Dumnezeu si simt eu ca bebele nostru e ok. oricum nu l-as avorta , daca as afla ca e vreo problema. cu Dumnezeu inainte. o sa sun sa ma programez la Iasi.

Dr mea a zis ca depinde si de fumat, de varsta, de diabet, de eventuale boli genetice in familie .

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-11-09 12:00:05)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2947 2009-11-09 12:00:11

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Alina, stai linisita. Stii ca se tot vorbeste pe aici de testele astea si de datelor lor statistice......eu sunt convinsa ca bebele tau este perfect sanatos.
Si uite ca sunt din ce in ce mai sigura ca nu vreau sa fac testele astea.

#2948 2009-11-09 12:40:35

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

salut fetelor. ma doaaaare burta. m-am tinut sa nu urinez si pana al ajuns sa fac am facut cativa stropi. ma trece dar nu pot face sad . ati mai patit asa ceva?

iubesc+Camelia+Matei

#2949 2009-11-09 13:27:38

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

tomina cred ca e o infectie urinara...offf.....mergi la medic , sau fa o urocultura cu antibiograma....

9 ani de copilarie ....

#2950 2009-11-09 13:50:34

tomina
Hero member

am scapt... a fot ingrozitor.... am avut ceva blocaj pentru ca m-am tinut prea mult. nospa m-a salvat. merg azi la doc sa vad exact cam ce a fost totusi.

adina, multumesc si felicitari smile pentru bebe.

iubesc+Camelia+Matei

Publicitate

loading...

#2951 2009-11-09 13:54:15

adinagrig
Insomniac member

multumesc tomina, de maine sper sa -mi pot pune si eu la semnatura , saptamana in care sunt...maine merg al prima vizita la doctor....

9 ani de copilarie ....

#2952 2009-11-09 14:04:10

tomina
Hero member

adina, cred ca maine o sa ne dai vesti bune smile . Oricum maine se confirma banuielile si testele nu?

iubesc+Camelia+Matei

#2953 2009-11-09 15:25:39

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Alina Elena sa nu fii ingrijorata ca totul este bine cu bebele. Ar fi trebuit sa se observe si la ecograf ceva daca era sa fie rau.

Ati vazut-o astazi pe Crissy? Fetele care mai vorbiti cu ea pe mess sa ne anuntati si pe noi celelalte daca aflati ceva de Crissy, daca a plecat spre spital...am emotii pentru ea.
Urmeaza Walkiria, nu? Si eu cu Kata...

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2954 2009-11-09 15:55:38

adinagrig
Insomniac member

flowerpot, stai linistita ca mie cel putin a zis clar ca imi da sms, asa ca eu va voi anunta cat pot de repede....

9 ani de copilarie ....

#2955 2009-11-09 17:28:33

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

flowerpot a scris:

Ati vazut-o astazi pe Crissy? Fetele care mai vorbiti cu ea pe mess sa ne anuntati si pe noi celelalte daca aflati ceva de Crissy, daca a plecat spre spital...am emotii pentru ea.

crys e bine....am vorbit eu astazi cu ea.....nu are niciun semn ca ar veni bebe

pai la ultima eco la 15 sapt, chiar in seara cand am facut si triplu test nu mi-a zis nik naspa. a zis ca e f activ, ca s-a dezvoltat f bine. dupa eco, mi-a luat sange pt triplu test. si rezultatul mi l-a dat vineri prin telefon. acu intre 19-21 sapt tre sa ma duc la Iasi la morfologie fetala. este o ecografie la acre se vede totul in amanunt. masoara fiecare organ, fiecare detaliu. se vede fata cu toate componentele. si cica la asta se pot vedea anumite elemente, care arata daca e Down sau nu. tu nu ai facut? sau de acu. cica se face intre 19-22 sapt. poate faci si tu de acu.

iubita mie mi s-a spus sa fac triplutest la 16 sapt si morfologia la 23-24 de sapt ( deja m-am programat pe 23 noiemb).....e o diferenta fata de ce ti-a zis tie dar probabil ca e o marja cand se pot face astea

Ultima oara a fost editat de camyelenbebe (2009-11-09 17:31:14)

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#2956 2009-11-09 17:43:31

flowerpot
Insomniac member

Adina si Camy va multumesc tare mult.

Noi doi (eu si al meu) am primit un email acum cateva ore de la o prietena a carei cumnate, care avea data nasterii cam ca mine, i s-a rupt apa sambata noaptea. Deci avea cam 32 de saptamani. Nu stiu daca a nascut sau nu, dar eu sunt terorizata. Am cautat un pic pe net si am vazut ca motivele ruperii mai repede decat due date sunt infectiile vaginale, HPV, probleme cu cervixul.
Imi doresc sa mai rezist 4-5 saptamani...dar nu va zic ce frica poate sa imi fie. Cine zice ca sarcina este o perioada de frumusete se inseala  rotfl2 . Este una de stres continuu pana iti tii copilul in brate.

bebe

#2957 2009-11-09 19:08:38

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Alina Elena a scris:

Neata fetele.

Eu sunt f suparata. poate ma lamuriti si pe mine cu ceva, ca am mai citit pe aici despre aceasta problema.

V-am spus ca am facut triplul test la Bacau la Dr mea. si am primit vineri rezultatul. prin telefon. Mi-a spus ca la test a iesit un raport de 1:200si ceva, nu stiu exact cat, un risc fffff mic de Down. efectiv sunt disperata. nu ma pot gandi la altceva. Mi-a zis sa nu ma ingrijorez ca e un test pur statistic si ca acest scor nu inseamna neaparat ca bebe va avea Down, ca din 200 si ceva de persoane, doar unul iese cu down. nici nu stiu ce sa mai zic.  Mi-a zis ca prin amniocenteza se poate afla sigur deaca e sau nu Down, dar ca nu imi recoomanda sa o fac, pt ca e f riscanta. si eu am citi despre asta si nici eu nu vreau sa fac amniocenteza. apoi mi-a dat nr unui dr de la Iasi, Iliev, sa merg intre 19 si 21 sapt sa fac morfologia fetala. a zis ca la asta se poate vedea daca e Down, dupa anumite masuratori. Cred ca o sa ma programez la acest dr.

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca stiti ceva despre aceasta situatie. cele care ati mai trecut prin asta. stiu ca mai era cineva care a trecut prin aasa ceva.

alina, calmeaza-te, fetele au dreptate... astea sunt statistici. nici eu n-as face amnio.

in alta ordine de idei... la iliev mi-am facut si eu morfofetala de 22 sapt, e un tip dragut, te costa 150 lei (nu 300-450 ca prin bucale tongue). numai ca tre sa suni in disperare pana prinzi pe cineva pt programare... si te intreaba tot, de la data ultimului ciclu la ce-ai mancat dimineata (ei, nu chiar asa, dar oricum... tre sa ii dai o gramada de date si sa vii cu analizele la tine). daca vrei... ne intalnim dupa eco ta, sa sarbatorim ca e buna big_smile eu voi fi in concediu... sa-mi zici pe cat ti-ai facut programarea... si daca ai nevoie de orice fel de ajutor. banuiesc ca la eco mergi cu sotul, asa ca nu ma ofer lol

flower, nu-i adevarat lol eu spun solemn ca sarcina a fost cea mai misto perioada din viata smile
tu mai simti durere ca la ciclu? eu azi am simtit tare... mi-e sa nu nasc mai repede (chiar NU AM TIMP de asa ceva rotfl rotfl ).

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2958 2009-11-09 19:15:57

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

da...eu urmez dupa crssy fetele...aseara am vb cu ea pe mess si era in asteptare...vad ca acum nu e online...o fi nascut?

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-09 19:16:05)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#2959 2009-11-09 21:23:17

flowerpot
Insomniac member

Kata nu mai am dureri; simt o presiune, din cand in cand, chiar pe vezica sa ce-o fi in josul abdomenului. Dar fa un DUS (nu in cada) mai cald, da-te cu crema si stai in pat cand pe o parte, cand pe cealalta ca o sa iti faca tare bine. Sunt foarte obosita ca nu pot dormi noaptea mai deloc.
Eu a, zis ca daca trec de 10 decembrie ma imabat. Nu vreau sa nasc mai devreme ca nici nu-i bine si nici nu am timp  rotfl  rotfl2. Ma duc sa fac de mancare (la mine este 2.30 pm).

Walki ai emotii? Daca afli de Crissy sa ne zici si noua; ii tin deja pumnii! Doamne ajuta sa ne fie bine la toate.

p.s Kata am mai vorbit cu o prietena care tocmai a nascut (acum 2 saptamani) si mi-a zis ca si ea a avut dureri de burta mari dupa saptamana 30. Si a nascut cu 4 zile mai devreme de DPN (sau due date). Deci nu-ti face griji mari. Daca vorbesti cu medicul tau sa intrebi si parerea ei. Dar stai jos cat mai mult cu putinta.

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2009-11-09 21:27:02)

bebe

#2960 2009-11-09 21:44:36

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Mai fetelor, cand vad aici "o fi nascut Crissy?" ma trec toate alea lol

Flower, ce id de mess ai?

Tomina, suna a infectie urinara..

Kata, nu nasti, stai linistita, si eu aveam dureri cand si cand; e normal.

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-11-09 21:46:41)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2961 2009-11-09 21:58:57

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Tomina, eu am trectut si trec prin asa ceva asa ca pot sa-ti dau cateva indicii:
- daca urinezi putin si oerecum frecvent dar fara dureri, usturimi, ai urocultura sterila si sumarul de urina cu ceva proteine sau glucoza, e posibil sa fie semn de diabet de sarcina. La mine medicii au inlaturat infectia urinara sau alte probleme si astept rezultatele unor analize complexe de sange.
Asa a inceput si la mine: o data am facut putin si in rest normal. Apoi s-au intetit urinarile cu probleme. Din pacate ma banuiesc de diabet gestational  bang .

O alta varianta ar putea fi ceva nisip sau o "dilatare" a canalelor urinare asupra carora se pune presiune. In cazul asta hidratare intensiva, preferabil cu ceaiuri si evitarea frigului.

Iti tin pumnii sa nu ai nimic  nocry

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-11-09 22:03:22)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2962 2009-11-10 08:07:59

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Alina Elena, uite de-aia nu am facut eu triplu test ! Nu vreau sa par rautacioasa, dar nu tot ce spun medici e litera de lege ...

gravida 35+ babyboy happydance

#2963 2009-11-10 08:55:03

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

alina....te inteleg perfect...dar permite-mi un sfat, daca vrei sa faci amnicenteza....fa la un laborator bun si un dr bun....e o interventie invaziva destul de "riscanta" ceva gen 0.5-1.00% posibilitate de avort, dar eu sincer nu am auzit pe nimeni care sa fi patit asa ceva.

raportat la riscul ce il ai....de 1: 200 asa a fost si la mine parca..dar s-a creat o adevarata panica...
Eu stiam ca aparitia acestor malformatii genetetice nu are legatura numai cu cazurile din familie...ci poate fi si de felul in care se "pupa" spermatozoitii cu ovulele la conceptie, e suficeint unul sa o ia pe langa si gata....
Nu stiu de ce la noi in tara se pune atata baza doar pe  S D cand e vb de mii de malformatii ce pot aparea....

NU vreau sa te speri, tot ce conteaza e ce simtiti voi, sa va rugati....si sa gasesti un eco de morofologie fetala f bun...ca la acest eco se vede.....( din cate stiu eu)....

Sau decat sa stai stresata inca 7 luni ( eu stiu ce inseamna) mai bine....mai fa niste teste.

IN alta ordine de idei ...eu m-am trezit cu o durere-presiune la nivel de ovare...( mai sus putin de fapt) sa ma impacientez? sau sa iau un nospa si astept....sa treaca?
Ati mai avut asa ceva?

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-11-10 08:57:19)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2964 2009-11-10 09:00:50

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Ally_na, nu cred ca trebuie sa te impacientezi. Am si eu dureri si sunt de la intinderea ligamentelor. Sa nu uitam ca bebe cerste cu viteza. Ia no-spa si cat mai multa odihna cand simti dureri.

Mi-au venit rezultatele la teste si nu am diebet de sarcina. Se pare ca nici infectie urinara nu am... hmm... sa vad ce idei imi mai da medicul.

Voi azi cum sunteti?

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.