homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-6

#96 2009-04-28 13:40:00

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

nu sunt sigura dar parca cineva pe forum zicea ca sunatoarea nu e buna in sarcina...
intereseaza-te si tu ca sa nu ai surprize

#97 2009-04-28 13:55:28

corneliabuc.
Hero member
Inregistrat: 2006-08-28

ceaiurile nu sunt prea recomandate in sarcina, declanseaza alergii, mai ales cel de musetel, tei etc

#98 2009-04-28 14:22:03

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Fleutette iti multumesc frumos. Mi-a facut programare pe 26 mai ca as avea 7-8 saptamani si vor sa vada bine bb. M-am mai plans eu pe la aspirante, dar imi simt ovarele inflamate. Crissy mi-a zis ca ar fi o senzatie fireasca pentru ca se intinde bb. Am inceput sa iau antibiotice pentru infectia mea urinara si deja mi-e mai bine dar 7 zile trebuie sa le iau.

Joo sa nu cumva sa bei ceai de sunatoare. Despre celelalte nu stiu, dar despre ceaiul de sunatoare stiu sigur ca iti poate declansa menstruatia. Este unul dintre putinele ceiuri care nu se recomanda cand iei anticonceptionale caci le anuleaza efectul.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#99 2009-04-28 14:37:26

Joo
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-08-12

multumesc pt informatii, chiar nu stiam. ma gandeam ca sunt ceaiuri de plante si nu dauneaza
in acest stil cred ca raman cu durerile
vroiam sa va intreb: voi ce stiti de consumul de citrice? portocala si lamaie in principiu. eu am tot mancat portocale cel putin pt a evita constipatia si alte nebunii si am auzit ca ar provoca aciditate. si le-am lasat, mananc struguri. de abia astept sa vina vara smile
puss

Are mami 2 papusele, Emma si Natalia hjarta hjarta

#100 2009-04-28 16:05:04

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

eu am mancat portocale la inceput de sarcina de nu mai puteam...nu am avut nici o problema...in schimb mie strugurii nu mi-au facut bine niciodata...ma stric la burta de fiecare data  chicot

Publicitate

loading...

#101 2009-04-28 16:23:21

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Pt a evita constipatia, mananca kiwi... si incearca sa mananci fulgi de porumb cu lapte, de dimineata... dar cauta fulgi din aceia din fibre, nu din aia care sunt ca pufuletii.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#102 2009-04-28 16:37:07

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

flower ce antibiotice iei tu? sper ca iei la indicatia medicului, iar medicul sa stie ca esti gravida, pt ca in timpul sarcinii stiu ca nu se iau antibiotice decat in cazuri extreme...ai mare grija  kram

joo si eu am bagat fructe la greu, portocale muuuulte, mere si struguri...sa vina mai repede capsunile, visinele, papenii  tongue

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#103 2009-04-28 18:15:00

elena_ilie
New member
De la: romania
Inregistrat: 2009-04-14

Fetele, vreau sa va zic ca azi am fost la prima ecografie din viata mea. Doctorul mi-a facut un control, apoi ecografia...si a fost foarte emotionant sa aud cum ii bate inimioara micutului(am 6 sapt). Mi-a spus ca data probabila a nasterii este 17 decembrie si ca deocamdata totul este ok, trebuie sa mai fac niste analize zilele astea. Suntem f bucurosi, totusi mama inca ma intreaba daca il pastram. Era mai bine daca aveam sustinerea ei dar chiar si asa sunt hotarata sa il aduc pe lume pe simpatic , sa creasca mare si sa ii aduc aminte in fiecare zi ca mama lui a avut greturi toata ziua din cauza lui smile

Fetita mea, Sasha - 37 saptamani

#104 2009-04-29 02:41:10

flowerpot
Insomniac member

fleurette a scris:

flower ce antibiotice iei tu? sper ca iei la indicatia medicului, iar medicul sa stie ca esti gravida, pt ca in timpul sarcinii stiu ca nu se iau antibiotice decat in cazuri extreme...ai mare grija  kram

Fleurette iau Novamoxin (amoxicillin) petru infectie urinara si mi-au fost recomandate de unul dintre cei mai buni medici de unde locuiesc eu. Nu afecteaza sarcina cu nimic. Toate prietenele mele care au luat asa ceva au fost ok si au copii super ok. Daca citesti pe forumul acesta o sa vezi ca si doctoreassa spune ca anumite tipuri de antibiotice sunt ok in sarcina (cele din grupa penicilinelor). Ar fi o aberatie sa las sa avanseze o boala care poate afecta sarcina si pe mine personal cand am atatea metode sa o combat.
Din nefericire in Romania am auzit multe fete ca le este frica sa ia antibiotice cand au infectii urinare sau alte boli si o patesc rau (avort spontan sau copil cu malformatii sau complicatii pentru ele la rinichi etc).
Deci cand medicul isi da acordul este ok.

bebe

#105 2009-04-29 09:10:26

fleurette
Hero member

stiam ca sunt cateva antibiotice care se pot lua in timpul sarcinii, dar nu m-am interesat ce si cum...sper ca nu mi-ai luat-o in nume de rau, dar mi-am dat si eu cu parerea  puss ... sper sa scapi de infectie si sa nu mai ai probl  al9leacer ... eu n-am avut asa ceva si nu-mi dau seama de gravitate

elena bine ca ai auzit inimioara bb-ului...inseamna ca e bine, tu tot asa rau te simti ?

Ultima oara a fost editat de fleurette (2009-04-29 09:18:37)

#106 2009-04-29 09:54:37

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Hello fetele,

Elena imi pare rau ca nu ai sustinerea mamei tale. Este importanta, macar sa vezi ca se bucura. Dar asta e, tu mergi inainte si bucura-te de bebe.
Si sa nu uiti sa-i aduci aminte lui bebe, cand va fi mare, ca ai avut greturi  big_smile
Eu am o lista intreaga sa-i spun  lol

Fetele, eu durerile si arsurile pe care le mai am uneori, le suport cu stoicism  big_smile . Nu am luat nimic si nici nu as vrea sa iau...deocamdata.....

Flowerpot, sa-ti treaca repede infectia aceea, sa nu mai ai probleme  puss

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#107 2009-04-29 13:55:31

flowerpot
Insomniac member

Multumesc frumos, Fleurette si Juli. Deja ma simt mai bine, nu ma mai "arde"/ustura cand merg a baie. Mi--as fi dorit sa nu fi trecut prin asa ceva, dar eu am antecedente; cel putin odata pe an fac o infectie urinara sad. Va zis din propria-mi experienta sa beti multe lichide ca sa nu patiti ca mine. Asa mi-a zis medicul: litri multi pe zi ca sa nu mai lasi microbii sa se adune. Sarcina usoara si de acum incolo si incep si eu lista pentru bebe, sa-i zic cate emotii am avut.
Elena esti binecuvantata de Dumnezeu cu acest bebe. Lasa-i pe altii ca se vor trezi ei.

bebe

#108 2009-04-29 14:10:23

fleurette
Hero member

incerc si eu sa beau multe lichide, pun cana langa mana mea, numai sa o vad si sa mai iau cate o gura, dar abia daca beau 1 litru, in schimb mai mananc 1-2 portocale, 1 mar...si 1 borcan de compot/ zi

#109 2009-04-29 14:18:56

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Pai eu zic ca lichide trebuie sa ti cont si ce mananci. Eu de exemplu mananc multi castraveti, care contin multa apa. Dupa ce mananc 5-6 castraveti sa vezi ce des ma duc la toaleta.....
Fleurette, ia-ti o sticla de jumatate sau de 1l de apa langa tine si ia cateva guri din cand in cand.
Apa simpla beau cam 1-1.5 l pe zi doar la servici.
Eu merg des la toaleta cand beau apa mai multa.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#110 2009-04-29 14:25:35

fleurette
Hero member

eu nu merg des la toaleta, nici inainte sa raman nu mergeam decat de 2-3 ori pe zi  wink ... incerc sa beau multe lichide, dar ma umflu f repede  tongue si ma doare burtica

tinker poate nu mananci destul, nu e consistenta mancarea...incerca sa mananci covrigei din aia de Buzau si bea apa dupa, macar te mai umfla si te saturi ... eu dupa ce mananc ma simt atat de plina incat ma doare burta si mie mi se face repede pofta de mancare si mai bag cate ceva uscaturi...e neplacut sa-ti fie foame, stiu cum e  kram

Ultima oara a fost editat de fleurette (2009-04-29 14:30:24)

#111 2009-04-29 14:30:43

TinkerBell
New member
Inregistrat: 2009-04-05

buna ziua dragele mele n-am mai intrat pe site pt ca am inceput o scoala de norvegiana.Am si eu o intrebare:mie mi se face foame prea des,adica pap acum iar peste 1 ora iar am soricelul in burta eu incerc sa inlocuiesc si cu fructe dar alea parca mai foame imi fac.Si parca am burtica prea mare pt 2 luni sau poate e doar in constientul meu.I se intampla cuiva asa???Va pupic si astept un raspuns de la voi. al9leacer

#112 2009-04-29 16:07:47

elena_ilie
New member
De la: romania
Inregistrat: 2009-04-14

Sincer eu as prefera sa imi fie foame mai tot timpul si sa ma ingras cu 50 de kg decat sa imi provoace sila mancarea. Stii ce imi faceam eu si e satios si hranitor? O salata mare mare in care pui si telemea sau un tip de branza care iti place sau salata orientala sau salata de ciuperci cu oua fierte. Fructele nu prea tin de foame. Eu cred ca poti manca mult si sanatos si fara sa te ingrasi mai mult decat trebuie.Eu de obicei mananc destul de sanatos si exclud fast-food dar ieri am avut o pofta nebuna sa mananc cartofi prajiti cu maioneza si salata de varza cu otet, pofta care mi-a provocat o fericire imensa smile

Fetita mea, Sasha - 37 saptamani

#113 2009-04-29 16:19:43

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

fetelor, m-a apucat stresul...
visez cu ochii deschisi cum o sa pierd sarcina, cum o sa nasc prematur....cum o sa-mi moara copilul... bang  bang  bang  bang
acum am inceput sa fac "bilantul" saptamanilor de sarcina: dupa cum povesteam, asta e a doua sarcina, deci nu am acordat aceeasi ...importanta tuturor detaliilor.mi-am facut totusi analizele, testele, echografiile, controalele, dar tot ma tem ca bebele meu are ceva. bang  bang  bang
ce greseli am facut ? am mai baut cafea dimineata (cam 100ml), am mai gustat din vin (am avut pofta prin perioada sarbatorilor de craciun), nu am luat deloc vitamine (decat acid folic) - nu le pot inghiti, mi-e greata de la ele - m-am ingrasat cam tare (pana acum 16 kg). bang  bang
in plus, am un fibrom uterin si placenta jos inserata. simt zilnic cum burtica mea se face GHEM, se intareste, se strange, uneori am o usoara senzatie de durere...eu am zis ca ar fi contractii fiziologice, dar totusi mi se par destul de... suparatoare.
am ajuns sa-mi fie frica sa merg, mi-e frica sa ies din casa...daca pierd sarcina?
cand se poate naste cel mai devreme fara riscuri pentru copil? eu am DPN pe 2 august.

Ultima oara a fost editat de lili pala (2009-04-29 16:22:01)

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#114 2009-04-29 17:03:08

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Lili, dar de unde iti vin gandurile astea? Dr tau ce spune? Lasa ca nu e o problema cafeaua... mai ales cantitate asa mica; eu una, nu beau, dar stiu ca nu e problema. Cel mai devreme se poate naste la 6 luni jumate, eu asa stiu.

Tinker, eu dimineatza am burtik aproape plata; dupa ce iau masa de dimineatza, sunt ca un balon chicot  ; nush d c, mananc la fel ca inainte ( 1 felie sau 2 de paine la masa...), cam la 3 ore; cantarul arata tot 51 kg... si acum dak-ti arat ce burta am zici ca-s in 5 luni big_smile; si balonata nu ma simt deloc!

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-04-29 17:06:18)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.