homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-7

#115 2009-04-29 17:17:46

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Lili, nu te speria, nu acorda atentie visurilor (chiar daca sunt cu ochii deschisi).
Probabil, problemele pe care le-ai avut cu fetita te-au speriat si te-au demoralizat. Dar curaj.
Uite si eu am mai baut cafea, rar, ce-i drept, dar am mai baut capucino, ciocolata calda. Eu am baut si vin si bere, nu doar de sarbatori. Nu face rau, ca doar nu bei cu paharele....
Eu ieri am mancat mici cu mustar si am luat si eu 3 guri de bere de la sotul meu ca tare imi facea pofta... big_smile

Ref la intarituri la burta si eu am aproape zilnic, chiar daca nu fac efort fizic si nu am alte probleme. Medicul mi-a recomandat sa iau no-spa 3/zi timp de o saptamana si daca nu dispar voi face perfuzii cu un medicament. Dar incearca sa te linistesti si sa te relaxezi.
Totul arata bine la eco morfo? Ii simti miscarile?

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#116 2009-04-29 17:37:39

TinkerBell
New member
Inregistrat: 2009-04-05

doamne lili iti citeam msgul si parca nu mai terminai cu gindurile negre,nu te mai gindi fii optimista,acum indiferent de dimensiunile fibromului nu cred ca-ti va face ceva, ma gindesc ce a spus medicul tau despre toate astea...Stai linistita mai ales ca mai ai atit de putin repaus total, si multa atentie cu simptomele pe care le ai.Iti doresc toate cele bune si curaj ca nu-i ala asa de negru.

Va multumesc pt sfaturi,m-am mai linistit chiar acum imi voi face o salatica cit mine de mare...am glumit dar chiar mi-e pofta. tummenupp

#117 2009-04-29 18:22:15

elena_ilie
New member
De la: romania
Inregistrat: 2009-04-14

Lili, sfaturile mele o sa fie putin diferite. Iti recomand sa citesti niste carti extraordinare, scrise de bioenergeticianul Lazarev, de origine rusa. Cu siguranta acolo o sa gasesti multe din raspunsuri si solutii. Le am in format electronic, daca le vrei. Acum fiecare crede in ce vrea....dar eu sunt sigura ca iti vor fi de un real ajutor.

Fetita mea, Sasha - 37 saptamani

#118 2009-04-29 19:48:15

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

offtopic elena, vreau eu cartile lui lazarev in format electronic... cateva le am si eu, dar daca ai toata colectia, te-as ruga sa mi le dai si mie... idul meu de mess e ilink_f. ms mult smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#119 2009-04-29 20:18:01

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

lili m-ai speriat cu gandurile tale, sper sa-ti treaca cat mai repede si sa-ti revina optimismul  kram ... eu cred ca te-a marcat putin ca fetita a fost bolnava

dimineata cand ma trezesc burta e normala, dar dupa ce ma duc la munca si ma agit si fac treaba se inatreste...chiar daca doar ma plimb mi se intareste burta si ma jeneaza...oare nu e bine? ar trebui sa fac ceva? acum cand stau linistita e moale si n-am nimic...no spa nici macar nu am in casa, n-am avut nevoie pana acum, ar trebui sa iau si eu?

Ultima oara a fost editat de fleurette (2009-04-29 20:19:11)

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

Publicitate

loading...

#120 2009-04-29 23:25:28

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Buna, fetele! puss la toate burticile...
Lili, da-mi voie sa te cert...fara sa te superi, te rog...Eu am vise groaznice despre bb, sarcina, ma trezesc de multe ori noaptea si sunt varza, par foarte reale visele, dar NICIODATA nu m-am gandit ca e ceva rau cu bb, sunt vise si atat, ganduri care trec si nu trebuie luate in seama.Mai ai putin pana in august si o sa vezi ca vei avea un bb sanatos si perfect...te rog nu te mai gandi la prostii, ca nu ai facut nimic din ce nu am facut si eu...cand iti vin tampenii de astea prin cap, sa-ti aduci aminte ca il stresezi pe bb...puss
TOTUL VA FI OK!!!!!!!!!!
Nb si pupici la fete!!!
PS: Fleurette, si eu patesc la fel cand fac ceva treaba, dar am observat ca daca ma intind putin si ma relaxez imi trece...incearca si cu un nospa, e f bun, dar chiar nu ar fi bine cand patesti asta sa mai faci treaba...relaxeaza-te, fa o pauza...puss

Ultima oara a fost editat de bucklucica (2009-04-29 23:27:58)

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#121 2009-04-30 09:17:40

Juli
Hero member

Fleurette, sunt contractii ale uterului. Stai linistita. No-spa este bun sa-l iei.
Monitorizeaza-le, vezi de cate ori pe zi, daca e zilnic.
Si mie mi se intareste burta, dar pana acum nu am avut probleme din cauza asta.
Acum ca e mai mare ma sperii putin, dar medicul mi-a zis sa iau timp de o saptamana no-spa 3/zi si sa vad cum evolueaza.

Lili, sper ca te-ai mai linistit. Sfatul meu, daca vrei, este sa mergi la Biserica sa te rogi, eventual sa faci Maslu (am auzit ca e foarte bine pt femeile gravide).
Ce-ti mai face fetita?

#122 2009-04-30 09:34:23

fleurette
Hero member

bucklu sa stii ca asa fac, cand simt un disconfort imediat ma asez si stau pana imi revin...o sa trec azi pe la farmacie sa-mi iau no spa si sa iau cate 1 pastila/ zi...sper sa nu patesc nimic si sa fie bine bbii

#123 2009-04-30 09:36:19

Juli
Hero member

Nu vei pati nimic. par
Eu din saptamana 10, a inceput sa mi se intareasca putin burta din cand in cand.

#124 2009-04-30 09:53:22

fleurette
Hero member

multum fetelor, nu vreau sa pierd copii, as fii terminata psihic ... sa ma ajute Dumnezeu sa-i tina sanatosii, iar eu sa-i pot duce  rugaciune ... multa sanatate si voua mamicilor + bebici kram

#125 2009-04-30 10:29:39

Juli
Hero member

Stai linistita, ii vei duce pana la capat pe amandoi. Mai ai putin si treci de perioada mai grea (cele 12 saptamani).
Oricum gemenii se nasc mai devreme, chiar incepand cu 35 saptamani stiam eu.
Vei naste prin cezariana nu?

#126 2009-04-30 10:53:34

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

lili pala a scris:

multumesc tuturor pt vorbele bune si sustinere! e clar, am semne de depresie (insomnie, plang mult, fara absolut nici un chef, apatica ...). intr-adevar, am ajuns sa cred ca sarcina asta e cea mai mare greseala a vietii mele. trebuia inainte sa rezolv problemele de sanatate ale fetitei...
ma si vad cu DOI copii bolnavi!
vai, daca m-ati cunoaste si ati sti prin ce-am trecut eu astia 7 ani (de cand am fetita)...
tare greu m-am hotarat sa mai fac un copil!
cate intrebari mi-am pus, cate intrebari am fara raspuns...cat mi-am regretat viata pe care o duc...
acum am ajuns sa-mi urasc sotul, ii urasc familia si mostenirea genetica, am ajuns sa arunc vina "crucii" mele pe umerii lui. EL ESTE VINOVAT de toate bolile copilului meu...

dar , lili , ce are fetita ta? daca poti si daca vrei sa ne zici , binenteles.....
asa s-a nascut cu probleme , sau au mai aparut pe parcus?

oricum , bafta multa, si sa vezi ca d-zeu te va rasplati cu un bebe sanatos, de care sa te bucuri si tu, va fi ca o recompensa pt durerile prin care ai trecut in acesti ani, cu fetita.....
si te rog, nu mai uri, nu blasfemia, asta e, nu ai de unde sa stii de unde vin problemele, poate e un pacat de acum cateva generatii si l-ati mostenit si voi...

9 ani de copilarie ....

#127 2009-04-30 11:41:37

Juli
Hero member

Offff Lili, incearca sa te linistesti, daca ai o persoana care sa te ajute sa se ocupe de fetita ta iar tu sa iesi putin sa te plimbi, sa te relaxezi, ar fi bine.
Nu te ura nici pe tine, nici pe sotul tau.
Nu te mai gandi ca sarcina a fost o greseala, fetita ta va fi bine pe masura ce va creste. Nu poti programa lucrurile si nu poti astepta ca totul sa fie perfect.

Sa sti ca eu am fost un copil cu probleme mari de sanatate. Diferenta intre mine si fratele meu este de 10 ani, pt ca parintilor mei le-a fost frica sa mai faca inca un copil ca nu cumva sa fie la fel de bolnavicios ca mine. De cateva ori era sa mor, bunica-mea mi-a tinut lumanarile cand aveam vreo 5 ani, caci eram in coma (facusem meningita foarte grava).
Si l-au facut pe fratele meu ca in cazul ca eu patesc ceva sa aibe o alinare in al doilea copil. Asta la insistentele buncii mele si ale tatalui meu.
Si uite ca am crescut, am aproape 28 ani si nu am probleme de sanatate, mi-au trecut toate, cu toate ca unii medici cand ma vedeau nu credeau ca sunt in stare sa fac copil, ca nu voi putea tine o sarcina.....sunt o slabanoaga, asa am fost mereu si uneori lumea ma vedea bolnava de cine stie ce boala.....cand eram prietena cu sotul meu, cunostintele lui ii spuneau ca cumva sunt bolnava, sa ma duca la medic ca sunt prea galbejita....ca poate oi fi stearpa.....

Incearca sa te relaxezi in masura in care poti, ai o fetita tare frumoasa si va fi bine. Va creste si pe masura vor disparea si problemele. smile

#128 2009-04-30 14:58:50

elena_ilie
New member
De la: romania
Inregistrat: 2009-04-14

offtopic  katami, ti-am trimis cartile pe ilink_f@yahoo.com.

Fetita mea, Sasha - 37 saptamani

#129 2009-04-30 16:42:04

Juli
Hero member

Ciudat cu refuzatul mancarii...nu are pofta.
Dar vitamine ceva nu i s-au dat?
Ai vorbit cu ea? Poate are vreo problema, vreo suparare, ceva care o deranjeaza de reactioneaza asa.
Acel defect de sept, epicantus si hipertelorism ii vor afecta vreodata serios viata? Ce au zis medicii?
Totusi nu-ti fie frica sa-i faci analize mai amanuntite. Macar vei sti cum stai si ce ai de facut de acum inainte.
Sa auzim numai de bine si sa ne tii la curent, daca vrei, bineinteles.  puss

#130 2009-04-30 16:45:32

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Lili, nu te stresa ca o stresezi si pe ea, mai rau!
Ai incercat sa ii faci mancarea sa para mai haioasa?
De exemplu sa ii faci sandwich-uri haioase?

http://www.bucataras.ro/retete/349/sand … itici.html

Poate daca ii arati ca e distractiv, incepe incet incet si papa.

Uite si alte cateva idei

http://happy-ro.blogspot.com/2007/08/in … ursti.html

http://happy-ro.blogspot.com/2007/08/oc … ardei.html

Ultima oara a fost editat de love_t (2009-04-30 16:49:43)

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#131 2009-04-30 18:01:11

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

juli, am vorbit cu ea, zice ca ii este frica sa manance, ca o doare burtica, dar mai mult nu spune...
toata viata a luat pastile. inclusiv vitamine.
love_t, am incercat de toate: mancare haioasa, avioane, hai pt mama, pt tata, pt bunica, mancat la TV, recompense, pedepse, infometare, amenintari de genul "ai sa mori de foame", "sunt copii care nu au ce manca si tu...", "te las sa mananci singura si nu te ridici de la masa pana nu termini", etc.
absolut nimic nu functioneaza!!!! NIMIC! dupa doua zile in care nu a pus gura pe mancare, in spital mi-a zis "iar imi dai mancare, ca doar am mancat perfuzie!"

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#132 2009-04-30 18:04:01

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Offf... dar daca chemi un alt copil, un vecin/o vecina sa manance impreuna, le lasi tu singurele in camera ca sa nu aibe impresia ca o urmaresti mereu sa vezi daca mananca. Crezi ca ar merge asa?
daca o ameninti, nu rezolvi nimic, mai tare se incapataneaza.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#133 2009-04-30 22:19:24

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Lili, am citit acum despre ce ti se intampla si-mi pare fff rau...Am o prietena care are o fetita si a avut mereu pb cu ea cu mancarea, de cand era nou-nascut i-a refuzat laptele si s-a chinuit enorm asa.Acum are 4 ani si incepe cat de cat sa manance.A descoperit in timp si dupa multe analize ca avea o carenta de amidon si ca asta ar fi fost cauza...dar nu se stie sigur....
Nu vreau sa te superi pe mine, dar as vrea sa-mi spui mai multe...am lucrat in spital multi ani si am vazut multe, plus ca am fff multi prieteni dr destul de buni.Poate te pot ajuta...Fratele celei mai bune prietene are sindromul Chron, ceva de genul asta, o boala a colonului.La fel a avut pb mari cu mancarea, era atat de slab saracu si cand s-a descoperit ce are a fost o binecuvantare pt ai lui.A facut trat 6 luni plus endo si colonoscopie sa vada evolutia bolii si acum e alt om, s-a ingrasat, mananca si e ok...puss...trebuie sa existe o solutie si pt tine...
Iar in privinta sarcinii, eu zic sa incerci sa alungi gandurile negre si va fi ok.Eu am fost nascuta la 8 luni si vb Juliei, am fost fff slaba mereu si ma banuiau toti de boli, dar sunt sanatoasa si nu mi-a pasat ce ziceau altii.Poate fetita ta are pb la intestine sau colon de o doare burtica atunci cand papa...

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.