homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-64

#1198 2009-07-31 14:45:31

vreau-bebe-sonia
Full member
De la: italia
Inregistrat: 2009-07-20

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

buna fetelor...am noutatzi

mi se pare mie sau ashtia ishi bat joc de mine?...am fost sa fac primele analize shi eco shi mi-au zis ca nici nu se discuta ca e prea devreme shi mi-a facut programare pt un prim eco la 10 saptamani adica 4 septembrie bang m-au tratat cu un zambet ironic cand le-am zis ca am facut 2 teste  , amandoua pozitive...chiar nu mai intzeleg nimic!!! poate totushi o sa apelez la o clinica privata ...
imi venea sa plang de nervi cand i-am auzit ....shi acum tremur , merg pe la salon sa ma pensez poate ma mai relaxez
   va pooop!

sad

#1199 2009-07-31 15:07:06

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

cum, mai,... normal era sa iti CONFIRME sarcina un medic!!! unde ai fost, la spital? du-te si tu la un cabinet particular... Doaaaamneee, ce sistem, credeam ca numai la noi dai peste tot felul de tampiti.......

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1200 2009-07-31 15:30:52

faith5
New member
Inregistrat: 2008-07-02

saptamana viitoare merg la ecograf. vroiam sa va intreb cam ce tipuri de informatii se dau dupa ecograf? adica se vede daca sarcina e ok si nu e extrauterina, daca este vreun risc se poate vedea la ecograf?

gravida 26+

#1201 2009-07-31 15:54:50

vreau-bebe-sonia
Full member

mda.... din pacate se pare ca e mai rau ca in romania....acum 4 ani mi-a confirmat sarcina la 5 saptamani  in romania , tocmai deasta am ramas shocata...sunt disperata...maine merg sa imi fac un test de sange daca chiar nu se vede la eco cum spun ei....macar sa shtiu cum e...
imi vine sa ma intorc la spital shi sa ii strang de gat...m-am certat initzial cu ei ca sa imi faca un eco (care era la un pas de mine) shi nu au vrut , au zis ca e inutil....doamne cat de revoltator...vreau in romaniaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! AJUTOOOR!!!

sad

#1202 2009-07-31 17:10:43

katami
Platinum member

sonia, relaxeaza-te si du-te la uncab particular... acolo nu se poate sa te refuze

faith, da, iti vede pozitia sarcinii... si cam atat la o varsta asa mica smile dup-aia da, iti masoara bebeul, iti poate spune ceva despre riscul la sindrom down, iti spune daca placenta e inserata cum trebuie... daca bebe are inima cu 4 camere, se uita la toate organele interne sa fie ok. dar pt inceput iti zice doar daca e pozitionat unde trebuie.

aa... si iti da poze big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#1203 2009-07-31 17:14:47

faith5
New member

da si poze?:-)sper sa fie totul bine..abia astept sa ma duc

gravida 26+

#1204 2009-07-31 17:55:57

vreau-bebe-sonia
Full member

shi eu vreau poze!!!!! grater voi la cate saptamani atzi facut primul ecograf pt confirmarea sarcinii????

Ultima oara a fost editat de vreau-bebe-sonia (2009-07-31 17:56:38)

sad

#1205 2009-07-31 17:59:23

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Fetelor, scuze pt. chiul dar sunt in concediu. Apelez la voi pt ca acum mi-au venit rezultatele analizelor care, la prima vedere, par dezastroase. In cateva zile revin in Bucuresti si voi merge la medic dar pana atunci am nevoie de parerea voastra.

Anticorpi HSV (Herpes simplex virus) I+II IgG (Immulite)
REACTIV (50.0) 
Anticorpi CMV IgG (citomegalovirus) (cantitativ)
POZITIV(>250) 
Anticorpi CMV IgM (citomegalovirus))
NEGATIV (0.223) 
Anticorpi Rubella IgG (cantitativ)
POZITIV (43.2)  NEGATIV:0-5UI/ml
Anticorpi Rubella IgM- NEGATIV (0.187) 
Anticorpi Toxoplasma IgG (cantitativ)
POZITIV (17.3) 
Anticorpi Toxoplasma IgM
POZITIV (0.648) 

Examen microscopic colorat
CELULE EPITELIALE POLIGONALE : RELATIV FRECVENTE
CELULE EPITELIALE ROTUNDE : ABSENTE
CLUE CELLS : ABSENTE
LEUCOCITE (PMN) : RARE
HEMATII : ABSENTE
LEVURI : NU SE OBSERVA
TRICHOMONAS VAGINALIS : NU SE OBSERVA
FLORA MICROBIANA : RELATIV FRECVENTI BACILI DODERLEIN 

Examen microscopic nativ
CELULE EPITELIALE: RELATIV FRECVENTE
LEUCOCITE: RARE
HEMATII: ABSENTE
LEVURI: ABSENTE
TRICHOMONAS VAGINALIS: ABSENT
ALTELE:-
FORTIU REALIZAT DIN TAMPON PE MEDIU SOLID DE TRANSPORT ;

Babes - Papanicolau: celule endocervicale prezente
CELULE SUPERFICIALE CIANOFILE SI ORANGEOFILE FRECVENTE. CELULE ENDOCERVICALE FRECVENTE. PMN FRECVENTE.

Observatii laborator: Pentru Ac anti TOXO-IgM ( POZITIV ): suspiciune de infectie recenta cu Toxoplasma gondii. Se recomanda testul de aviditate pentru TOXO - IgG

Sper sa nu fie chiar atat de rau precum imi imaginez, mai ales ce este legat de toxoplasma.

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1206 2009-07-31 18:40:12

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

da, tb sa faci testul ala de aviditate asa cum scrie acolo ca sa iti dai seama cat de recenta este infectia sad la toxo nu scrie intre ce valori este considerat pozitiv IGM-ul?

#1207 2009-07-31 18:49:35

witty_ina
Sr. member

gargarita a scris:

da, tb sa faci testul ala de aviditate asa cum scrie acolo ca sa iti dai seama cat de recenta este infectia sad la toxo nu scrie intre ce valori este considerat pozitiv IGM-ul?

Anticorpi Toxoplasma IgG (cantitativ)  POZITIV (17.3)  NEGATIV:0-2 UI/ml
                                                                                INCERT:2-3UI/ml
                                                                                POZITIV:2-3UI/ml 

Mi se pare ciudat ca INCERTul este echivalent ca si unitati cu POZITIVul

Anticorpi Toxoplasma IgM  POZITIV (0.648)  NON REACTIV:<=0.499
                                                                 INCERT:0.500-0.599
                                                                 REACTIV:>0.600

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-07-31 18:51:22)

#1208 2009-07-31 19:11:32

gargarita
Moderator

cam ciudat cu IGG-ul ala intr-adevar. cand mergi la doc?

#1209 2009-07-31 19:15:10

witty_ina
Sr. member

gargarita a scris:

cam ciudat cu IGG-ul ala intr-adevar. cand mergi la doc?

Cat mai repede... probabil luni

Ms frumos pt raspunsuri

#1210 2009-07-31 19:43:34

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Witty, ai pisicutze banuiesc... sa ne spui si noua ce a zis doc; si eu am 2 pisoi... si stau cu stres de multe ori...

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1211 2009-07-31 19:56:39

witty_ina
Sr. member

Crssy85 a scris:

Witty, ai pisicutze banuiesc... sa ne spui si noua ce a zis doc; si eu am 2 pisoi... si stau cu stres de multe ori...

am o pisicuta de 5 ani. Daca ma iau dupa teste, sunt infectata de cateva luni or ar fi trebuit sa fiu infectata de mai mult timp. Mi se par ciudate analizele mai ales ca eu am crescut alaturi de pisici nevaccinate etc si nu am luat boala decat in ultimul timp, iar pisoiul nu a iesit niciodata din casa.

Ciudat mai este ca mi-au solicitat un alt test (de aviditate) pe care trebuie sa-l fac tot la ei (trebuie folosit acelasi ser sau ceva de acest gen) si care cost circa 200-250 lei.

Sper sa ma lumineze cineva curand. Va anunt dupa wk pt ca luni ajung la acasa la bucuresti si implicit la medic

#1212 2009-07-31 20:41:26

gargarita
Moderator

daca nu ai incredere in laborator refa analiza in alta parte.
tin pumnii sa fie bine  puss

#1213 2009-08-01 11:21:43

katami
Platinum member

da, witty, si eu zic sa incepi prin a reface analiza in alta parte........ poate e de bine, totusi...

sonia, mie la 5 sapt si 4 zile mi-a facut primul ecograf... se vedea slaaaab de tot, dar am primit o poza cu fasolica (asa arata)

faith, sa ne zici si noua ce si cum... tinem pumnii big_smile daca iti da poza pe cd, pune-o si la noi aici sa iti vedem puiul big_smile

#1214 2009-08-01 14:59:21

faith5
New member

m-as bucura sa imi dea poza, desi daca nu e la cabinet particular ci la spital, oare se oboseste cineva? tare aiurea e in maternitate, toata lumea tipa care incotro, e un stres...eu abia astept sa fac ecografia ca sa ma mai linistesc, zilele astea cred ca de emotie si uneori si de la durerea de burta mi-a crescut temperatura si mi-a fost teama sa nu fac febra. parca as fi in povestea cu drobul de sare, mi se pare ca mi se poate intampla orice..voi cum supravietuiti fetelor? asa e la prima sarcina, mai stresant, sau depinde de fiecare? eu sunt stresata in general, ma stresez din orice..

gravida 26+

#1215 2009-08-01 15:22:21

katami
Platinum member

faith5 a scris:

m-as bucura sa imi dea poza, desi daca nu e la cabinet particular ci la spital, oare se oboseste cineva? tare aiurea e in maternitate, toata lumea tipa care incotro, e un stres...eu abia astept sa fac ecografia ca sa ma mai linistesc, zilele astea cred ca de emotie si uneori si de la durerea de burta mi-a crescut temperatura si mi-a fost teama sa nu fac febra. parca as fi in povestea cu drobul de sare, mi se pare ca mi se poate intampla orice..voi cum supravietuiti fetelor? asa e la prima sarcina, mai stresant, sau depinde de fiecare? eu sunt stresata in general, ma stresez din orice..

depinde de fiecare, zic eu. inainte de a ramane imi imaginam ca asa voi fi si eu, o stresata, ca o sa imi fie frica de nush cate chestii, de mancat la restaurant, de facut sex, de mers la munte... si nush ce influenta pozitiva are bebe, dar nu e deloc asa... cu incredere in Doamne Doamne si atat... fara prea mult stress smile

normal ar fi sa iti dea... mie mereu mi-a dat doar cate o poza listata, dar la alte fete le umple dr cd-ul big_smile cred ca ar tb sa dea si la spital, de ce nu? eventual cu un mic "stimulent", ca deh, asa merge la noi in sitemul public...si nu numai sad

#1216 2009-08-01 15:28:00

faith5
New member

da, pai fara "stimulent" nici nu se pune problema, chiar daca merg direct in spital. medicul meu nu are cabinet particular. oare ar trebui sa ma duc cu un cd la mine..? sper sa nu fie dureroasa ecografia, pe mine ma doare tot timpul la consultatie, o fi mai dureroasa ecografia? nu am facut niciodata decat abdominala.

gravida 26+

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.