homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Yasmin-5

#77 2009-06-01 10:55:54

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: yasmin

manuelaelena a scris:

Buna, iau YASMIN de 6 luni si nu mi s-a mai intamplat niciodata sa uit sa iau vreodata pastila. Cu toate acestea din cauza oboselii si stresului de la servici am uitat sa iau pastilele din zilele 9 si 10( sambata si duminica). Sambata nu am avut contact sexual iar duminica da la ora 23.00. Mi-am amintit luni dimineata si le-am luat pe amandoua deodata speriindu-ma foarte tare. Ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea daca sunt sanse sa raman insarcinata? cum ar trebui sa procedez in continuare? Multumesc

eu as lua pastila de a doua zi(escapelle)...si as intrerupe acum contraceptivele.
as incepe, cu o folie noua, sa iau din nou in ziua cind imi apare menstra(ceea ce se va intimpla in 2-3 zile), cu 7 zile de protectie suplimentara

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#78 2009-06-01 11:54:36

BiancaN
New member
Inregistrat: 2009-06-01

Da am avut ciclu regulat...la 30 de zile. Am intrerupt pastilele pentru ca ma ingrasasem in ultima vreme si am crezut k e de la ele. M-am protejat..mai putin intr-o zi. Si desi prietenul meu zice k nu a lasat..eu stiu k pot ramane insarcinata si de la lichidul pe care il elimina in timpul actului sexual..pt k si acela contine spermatozoizi, deci asta e motivul pt care sunt ingrijorata. Dar totusi..repet intrebarea..e posibil ca pastilele sa-mi fi provocat o dereglare hormonala?..astazi vreau sa-mi fac si un test de sarcina..dar nu stiu sigur daca rezultatul este concludent. Pentru ca daca sunt insarcinata..ar insemna k sunt in a 2-a saptamana. neutral

#79 2009-06-01 17:48:01

Al Pacino
Administrator

BiancaN a scris:

Da am avut ciclu regulat...la 30 de zile. Am intrerupt pastilele pentru ca ma ingrasasem in ultima vreme si am crezut k e de la ele. M-am protejat..mai putin intr-o zi. Si desi prietenul meu zice k nu a lasat..eu stiu k pot ramane insarcinata si de la lichidul pe care il elimina in timpul actului sexual..pt k si acela contine spermatozoizi, deci asta e motivul pt care sunt ingrijorata. Dar totusi..repet intrebarea..e posibil ca pastilele sa-mi fi provocat o dereglare hormonala?..astazi vreau sa-mi fac si un test de sarcina..dar nu stiu sigur daca rezultatul este concludent. Pentru ca daca sunt insarcinata..ar insemna k sunt in a 2-a saptamana. neutral

testul de sarcina e concludent la 3 saptamini de la contactul cu risc
e posibil sa iti intirzie menstra si din pricina contraceptivelor(asta insa nu m-as grabi sa spun ca e dereglare)

#80 2009-06-01 17:56:19

piscotel
New member
Inregistrat: 2007-11-19

doctoressa a scris:

piscotel a scris:

Am luat ovule Macromiror, in caz ca ar fi vreo infectie. Nu am intrerupt pilulele. Am terminat blisterul si nu am mai luat dupa. Oricum, trebuie sa-mi vina menstra si de vreo 3 zile am spotting. Initial am zis ca e ciclul. Inainte sa iau pilule, era neregulat si ma tinea 7-8 zile.

poate chiar menstra si el....

Nu stiu daca e menstra, pentru ca azi (adica dupa 4-5 zile de spotting), am dureri menstruale si imi vine.
Astazi am fost la o clinica particulara sa-mi fac analize hormonale pt prescrierea contraceptivelor si cand mi-am sunat doctorul sa-l intreb ce hormoni sa-mi testeze, a zis ca "cine ti-a zis tie ca trebuie analize hormonale pt a prescrie pilule?". Sunt bulversata total si am nevoie de un sfat. Dupa ciclu vreau sa-mi iau o lama si sa fac Papa Nicolau. Dar as vrea sa iau pilule si ma gandeam la yasmin, ca-s si foarte scumpe, si poate imi vor prii.
Stiu ca ma veti trimite la planning, dar in Iasi, nu stiu "o doctoressa" smile Nu am fost niciodata, decat la dr ginecologi pt pilule. Pot incerca 3 luni si apoi, daca nu-mi priesc, le schimb...

#81 2009-06-01 18:04:37

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

http://www.dragostefaragriji.ro/Cabinet … judet=iasi

Uite aici o lista cu cabinetele de planning din Iasi.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

#82 2009-06-01 18:15:19

piscotel
New member

Multumesc. L-am vazut si pe Onofriescu acolo, care e ginecolog...pff, probabil majoritatea sunt. O sa ma interesez care e mai bun. Merci inca o data!

#83 2009-06-01 18:36:55

andreea_andy2
Moderator

Cu placere.

#84 2009-06-01 18:39:08

Al Pacino
Administrator

piscotel a scris:

Multumesc. L-am vazut si pe Onofriescu acolo, care e ginecolog...pff, probabil majoritatea sunt. O sa ma interesez care e mai bun. Merci inca o data!

Onofriescu stie bine contraceptie...merita incercat sa mergi la el

#85 2009-06-01 18:41:19

piscotel
New member

doctoressa a scris:

piscotel a scris:

Onofriescu lucreaza, mai nou, la Omniclinic si se ocupa doar de fertilitate. Azi am intrebat.

#86 2009-06-01 18:45:36

Al Pacino
Administrator

piscotel a scris:

doctoressa a scris:

piscotel a scris:

Onofriescu lucreaza, mai nou, la Omniclinic si se ocupa doar de fertilitate. Azi am intrebat.

ok...atunci Vlad Gheorghita(tot ginecolog insa stie bine contraceptie)

#87 2009-06-01 18:51:26

piscotel
New member

Ok. Multumesc. Maine sper sa ajung.

#88 2009-06-01 20:38:35

BiancaN
New member
Inregistrat: 2009-06-01

Pai atunci mai astept cateva zile..multumesc pt informatii  smile  Astazi am tot citit pe forumuri..si am vazut ca ar mai putea fi o varianta...: O amenoree secundara. Scria ca poate fi cauzata si de intreruperea Ac si de practicarea de sporturi extenunate( de o saptamana ma duc la sala). Sper sa fie asta...si nu altceva sad . Multumesc inca o data pt ajutor puss

#89 2009-06-02 12:47:31

bella-yzaura
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-06

piscotel a scris:

ar mai fi si ca medik doctorita Botezatu de la policlinica studenteasca...sincer este o femeie ok si iti spune si explica foarte multe...

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

#90 2009-06-02 17:34:10

piscotel
New member

bella-yzaura a scris:

piscotel a scris:

ar mai fi si ca medik doctorita Botezatu de la policlinica studenteasca...sincer este o femeie ok si iti spune si explica foarte multe...

Am fost de vreo doua ori la ea si da, e o femeie faina si mi s-a parut priceputa. dar, ulterior m-am stabilit la un singur doctor: Aursulesei. Am fost azi, tot la Policlinica de Eevi si Studenti, dar la planificare familiala, la d-na Romanescu Ronelia. Pe Onofriescu nu l-am gasit la Omniclinic.
I-am spus istoria mea si mi-a zis sa iau Yasmin, pentru ca sunt cele mai bine cotate pilule de pe piata si sa notez perioadele cand imi apare spotting, pentru ca pilulele se iau prin tatonare, nu se poate sti niciodata dinainte daca sunt potrivite pt organism. Apoi, dupa 3-4 luni, daca mai am spotting, imi poate prescrie in functie de perioada in care am spotting. Mi-a explicat ea acolo procedura. De asemenea, trebuie sa reduc tigarile, mi-a luat tensiunea (era 10.5) si mi-a urat succes. E misto ca la planning pilulele sunt mai ieftine!
Urati-mi succes! Sper sa scap odata de spotting si sa am o viata normala!
Va multumesc mult pt ajutor si sanatate! Mai revin cu noutati.

Ultima oara a fost editat de piscotel (2009-06-02 17:34:43)

#91 2009-06-02 18:18:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Bafta multa, piscotel !

#92 2009-06-03 09:39:32

zbubulina
New member
Inregistrat: 2008-08-08

am citit in libertatea un articol despre yasmin..credeti k e kzul sa ma ingrijorez? http://www.libertatea.ro/stire/distrusa … 41912.html

#93 2009-06-03 16:57:21

andreea_andy2
Moderator

Nu e cazul sa te ongrijorezi. Fata asta cu siguranta avea si alte probleme de sanatate. Nu se ajunge atat de departe de la o luna de tratament. Si nici nu stim daca le-a luat la sfatul medicului.

#94 2009-06-04 17:04:42

sorinik
New member
Inregistrat: 2009-03-18

salut.sunt foarte speriata.e a 3 zi de pauza si nu mi a venit inca menstruatia.iau de 3 luni AC.dar de obicei imi venea menstruatia in a 3 zi...insa am luat pastilele corect.ar trebui sa ma ingrijorez?va rog ajutati ma.!

#95 2009-06-04 17:12:37

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Daca le-ai luat corect, nu e cazul sa te ingrijorezi smile  Nu e obligatoriu sa-ti vina de fiecare data exact in aceeasi zi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.