homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Yasmin-7

#115 2009-07-01 22:55:58

Alina Bruneta
Membru
Inregistrat: 2009-06-05

Re: yasmin

Buna..numele meu este Alina si inca o data am nevoie de ajutorul vostru…eu iau yasmin de aprox un an si jumate; pana acum nu au fost probleme dar din cate se pare, a aparut una…pe 20 iunie am terminat o folie, pe 21, duminica, a fost prima zi de pauza…menstruatia mi-a venit normal, joi, 25 iunie, in a 5-a zi de pauza…am inceput o noua foile duminica, 28 iunie…azi, 1 iulie, cand era ora la care trebuia sa imi iau pastila, am observat ca am uitat sa imi iau pilula ce trebuia sa o iau ieri, si dupa cum am citit pe prospect, daca uiti un coprimat trebuie sa il iei chiar daca iei doua deodata..eu asa am facut…azi, miercuri, 1 iulie, am luat si comprimatul de azi si ala de ieri, pe amandoua odata..tin sa mentionez faptul ca ieri seara, cu vreo 3 ore inainte de ora la care trebuia sa iau pilula am avut contact sexual, apoi comprimatul am uitat sa il iau, dupa cum am zis..ce trebuie sa fac?...trebuie sa iau anticonceptional de urgenta(luarea acestuia imi va afecta menstruatia viitoare)?..exista riscul sa raman insarcinata?..continui cu pilulele in contunuare?....am citit pe prospect ca daca uiti o pilula din prima sapt si in sapt anterioara ai avut contact sexual, exista riscul de a ramane insarcinata..va rog sa ma ajutati…sunt cam multe intrebari,sper sa ma intelegeti ce am vrut sa spun si nadajduiesc sa primesc un raspuns de la voi cat mai repede.. Va multumesc.

#116 2009-07-02 08:43:01

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

contactele dinainte de uitarea pastile nu pun probleme. deci acel contact a fost protejat, nu-ti face griji in privinta lui. dar sa te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastile.

#117 2009-07-02 16:16:18

Nymphadora
Membru
Inregistrat: 2009-07-02

Buna ziua! Am si eu o problema, acum o luna m-am dus la ginecolog pentru ca aveam niste probleme cu menstra. Imi venea si ma tinea cate 12-13 zile si se mai intampla sa mai sangerez si intre menstre. Dupa control doctorul mi-a spus ca nu exista nici o problema, ca e vorba doar de o dereglare si mi-a recomandat sa incep tratamentul cu ac. Mi-a prescris, initial, un tratament cu duphaston timp de 10 zile de doua ori pe zi dupa care, din a 5a zi de menstra trebuia sa incep sa iau yasmin. Am facut asta, insa exista o problema. Mai am doua pastile din primul blister si pana acum, de cand am inceput, am avut spotting in fiecare zi si dureri - din cand in cand - la ovare. Nu stiu ce sa mai cred... adica spotting spotting dar e normal sa dureze atata? Am fost si am vorbit din nou cu ginecologul si mi-a spus sa iau in continuare si in acelasi timp sa iau si o pastila de duphaston si ca nu ar trebui sa mai sangerez insa eu sangerez in continuare... ce ar trebui sa fac? deja nu mai am incredere in ginecologul meu si ma afecteaza foarte tare spottingul. Am inceput deja sa-mi fac griji ca nu e spotting...sad Sunt foarte panicata

#118 2009-07-02 18:42:16

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

E spotting si e absolut normal sa apara in primele trei luni de administrare de anticonceptionale. Parerea mea este sa renunti la duphaston. Deja sunt prea multi hormoni pe care ii iei. Ia yasmin in continuare. Spottingul se va opri de la sine. Din pacate, nu poti decat sa astepti sa se opreasca singur.

Fericita mamica de Aida Maria!

#119 2009-07-02 20:22:10

Nymphadora
Membru

Dar e normal sa imi curga o luna intreaga? ...nu e cam mult? Adica peste 2-3 zile trebuie sa-mi vina, e frustrant. Nu e ca si cand imi curge azi o picatura si imi mai curge iar peste o saptamana. Imi curge in fiecare zi. Ma gandeam totusi ca poate nu sunt potrivite pentru mine...  Am renuntat deja la duphaston pentru ca mi se parea ca face mai mult rau.

Publicitate

loading...

#120 2009-07-02 20:51:12

elenusha
New member

buna eu si prietenul meu am facut sex neprotejat si din cate spune el si-a dat drumu in mine.. eu am intrat in panica nu stiu ce sa mai fac...am fost la maternitate a doua zi si mi-a prescris 4 pastile de microgynon apoi dupa 12 ore inca 3 pastile...acelasi tratament l-am mai luat si acum vreo 2 ani si a dat roade insa acum deja a trecut o saptamana de la luarea pastilelor si inca nu mia venit ciclul menstrual. ma dor sanii la atingere si burta dar o durere destul de lina...credeti ca amk motive de ingrijorare? va rog sa ma ajutati. multumesc anticipat.

#121 2009-07-02 21:41:07

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

elenusha poate ca trebuie sa vina, d-aia te dor sanii si ai o durere lina.
mai asteapta cateva zile, si daca asta te linisteste, fa-ti un test de sarcina. erai in perioada de fertilitate cand ai avut act sexual?

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#122 2009-07-03 09:19:51

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

elenusha a scris:

buna eu si prietenul meu am facut sex neprotejat si din cate spune el si-a dat drumu in mine.. eu am intrat in panica nu stiu ce sa mai fac...am fost la maternitate a doua zi si mi-a prescris 4 pastile de microgynon apoi dupa 12 ore inca 3 pastile...acelasi tratament l-am mai luat si acum vreo 2 ani si a dat roade insa acum deja a trecut o saptamana de la luarea pastilelor si inca nu mia venit ciclul menstrual. ma dor sanii la atingere si burta dar o durere destul de lina...credeti ca amk motive de ingrijorare? va rog sa ma ajutati. multumesc anticipat.

Eu nu am mai auzit de o astfel de contraceptie de urgenta. Postinor sau escapelle erau mai indicate in cazul tau ... Nu poti decat sa astepti menstra.

Fericita mamica de Aida Maria!

#123 2009-08-13 23:23:20

f30
New member
Inregistrat: 2008-04-22

E adevarat ca Augmentin scade efectul anticonceptionalelor? Mentionez ca iau acum Yasmin. Va multumesc

#124 2009-08-14 00:41:13

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

da, poate interactiona cu yasmin, ai nevoie de protectie suplimentara pe perioada tratamentului+7 zile(pana iei 7 pastilute consecutive)

#125 2009-08-18 08:25:46

bella-yzaura
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-06

buna dimineata fetelor...am nevoie si eu de un sfat de la voi...ca niciodata am uitat vineri sa iau pastiluta de yasmin si mi-am dat seama sambata si le-am luat pe amandoua, ideea este ca vineri era ultima zi din prima saptamana, asa ca daca apukam sa trec in a doua saptamana stiu k pe prospect scrie ca daca uiti un comprimat in a doua sapt nu isi pierde contraceptia, dar cum eu am uitat ultima zi din prima saptamana trebuie sa ma protejez 7 zile suplimentar nu? dar intrebarea mea este numar 7 zile de sambata cand am luat 2 comprimate sau de duminica???deoarece prietenul meu vine joi seara la mine si nu ne-am vazut de ff mult tp asa ca...se intelege...si tokmai acum mi-am gasit sa uit si eu pastila...daca as numara de sambata joi as avea 6 zile, daca numar de duminika joi am 5 zile, dar corect ar fi sa numar de sambata , asa zik eu deoarece sambata am luat o pastiluta pt vineri, iar a doua am luat-o pt sambata si intra in alea 7 , vo ce ziceti???
si inca ceva , eu iau pastilute de slabit, superslim cu siguranta ati auzit de ele, vreau sa stiu daca interactioneaza cu AC, pe prospectul lor scrie ca nu este nicio problema ca nu ar interactiona, voi ce stiti???
Multumesc anticipat si o zi frumoasa fetelor!

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

#126 2009-08-18 10:00:42

camysh
Moderator

numeri 7 zile incepand de sambata
superslim nu scade efectul anticonceptionalelor

#127 2009-08-18 10:05:09

bella-yzaura
Full member

camysh a scris:

numeri 7 zile incepand de sambata
superslim nu scade efectul anticonceptionalelor

multumesc camysh

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

#128 2009-08-18 10:59:26

camysh
Moderator

cu placere

#129 2009-08-24 12:36:23

bella-yzaura
Full member

buna fetelor...
am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta si stiti, am o colega care nu ia AC, dar pleaka la mare si chiar in prima zi ii va veni menstra, mentionez k are ciclu regulat, si stie cam , cand ar trebui sa vina, stiti cum ar putea amana, in afara de AC , pt k pleaka weekendul asta si chiar nu mai are tp de luat AC si de unit foliile, o parere va rog...
multumesc!
am auzit ceva de vitamina K, stiti cumva???

Ultima oara a fost editat de bella-yzaura (2009-08-24 12:55:44)

#130 2009-08-24 21:57:27

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

nu prea are ce sa faca
am auzit de vitamina K, dar stiu ca diminueaza fluxul nu amana menstra si am inteles ca nu e prea indicat de luat

#131 2009-08-25 08:51:14

bella-yzaura
Full member

multumesc pentru raspuns...

#132 2009-08-25 09:49:08

Dreea
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-04-18

As vrea sa renunt la AC.Am terminat folia miercuri seara iar sambata seara mi-a venit menstra. Am avut contact sambata trecuta ,pe 15. Ar fi safe sa renunt a le mai lua(din cauza acelui contact) sau sa mai iau inca o luna ?

#133 2009-08-25 09:50:14

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Poti sa nu le mai iei, e ok
Ai fost protejata pana in prima zi a menstruatiei, daca nu incepi o folie noua

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.