Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 4-63
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 4
am zis ca o sa comand si eu ceva de la ei, ca au lucruri frumoase si acceptabile ca pret , dar mai la primavara , oricum o rohita clar o sa-mi iau ca eu o sa nasc la inceput de iulie deci o sa prind si vreme frumoasa.....
poti sa ma treci si pe mine pe acatist, numele il stii deja, mersi mult....
9 ani de copilarie ....
- ally_na
- Hero member
- Inregistrat: 2009-06-25
Andreed a scris:Sigur fetele, va trec cum sa nu? Nu trebuie sa imi multumiti pentru asta
Adina, eu am o pereche de blugi pentru gravide de la Rodina, dar imi sunt inca mari, tot trag de ei, probabil din cauza ca sunt elastici
andreed eu nu consider prostie , eu te inteleg si cred f mult in puterea slujbelor, pentru ca si bebita al meu a fost cu probleme la inceput si numai ajutorul lui Dumnezeu ne'a adus pana aici....Alina Claudia sunt
lista data lui camy mi'a facut'o o amica rezidenta la municipal...al meu bagaj e mult mai mare ....
eu am mai bagat in bagaj
Pastile ( diclofenac sup, sup cu glicerina, fiole alcocamin, emeset, carbune medicinal, perfalgan, plasture), ( depinde de spital, la municipal oricum e farmacie si dc ai nevoie te trimite sa cumperi...eu mi le;am luat) Alcol 70 grd Bephanten Baneocin garmastan ( crema de sani)
dc mai e ceva mai completez
Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-02-19 22:23:21)
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- camyelenbebe
- Hero member
- De la: Bucurestiul minune
- Inregistrat: 2009-01-11
neata burtici
lista e sa aveti o idee ca fiecare mai poate completa in functie de ce crede ca ar avea nevoie
andreea eu sunt elena carmen ....pupici
kata, ally si eu am pus mai multe in bagaj...zici ca plec in concediu
Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. .... Tudor ....11/03/2010 si Matei 21/6/2012 http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Pai si nu in concediu pleci?
- camyelenbebe
- Hero member
rruxxy a scris:Pai si nu in concediu pleci?
daaaaaaaaaaaaaaaaaaa ......plec una si ma intorc doi
Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. .... Tudor ....11/03/2010 si Matei 21/6/2012 http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html
- rruxxy
- Platinum member
Super, abia astept sa plec si eu in concediul asta
- camyelenbebe
- Hero member
eu dimineata am facut iar pipi pe mine ...asa ca iti dai seama ca nu mai am rabdare sa plec in concediu.....cateodata cad intr-o stare ff rea cand vad ca nu ma mai descurc singura la nimic .....parca sunt bolnava asa si ma apuca tristetea
- rruxxy
- Platinum member
Hai Camy ca mai ai atat de putin. Eu inca nu am probleme, ma misc foarte bine si nici pipi nu am facut pana acum pe mine
- ally_na
- Hero member
camy te inteleg.....pe mine ma doare "ovarul" stg, nu stiu pe ce mai apasa bebe dar m'a chinuit toata noaptea.....se lasa pe picior,
ma misc ca usrsul , si ca sa ma ridic din pat...strig dupa sot ( saracul), dc sunt singura e o adevarata provovare....lasa..ca mai avem putin...si bebe meu da in dreapta de zori..cred ca nu mai are loc
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- camyelenbebe
- Hero member
ally_na a scris:camy te inteleg.....pe mine ma doare "ovarul" stg, nu stiu pe ce mai apasa bebe dar m'a chinuit toata noaptea.....se lasa pe picior,
ma misc ca usrsul , si ca sa ma ridic din pat...strig dupa sot ( saracul), dc sunt singura e o adevarata provovare....lasa..ca mai avem putin...si bebe meu da in dreapta de zori..cred ca nu mai are loc
pe mine ma dor oasele bazinului...mai ales dimineata.....tu cand ai zis vineri te-ai referit pe 26 ?
- ally_na
- Hero member
da pe 26....sper....o sa am 39 s si 2-3 zile si duminica sper sa fiu acasa......depinde de cat de repede il declara sotul vineri...tu cand te mai duci?
Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-02-20 11:17:22)
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- ally_na
- Hero member
andreed ai trecut de jumatate
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Da, Ally, asa este, am trecut de jumate. Mai putin si ajung si eu in locul vostru cu emotiile dinaintea nasterii
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- ally_na
- Hero member
alina...cred ca tu urmezi dupa camy ....nu pot sa cred ca eu sunt acum nr 1........nu stiu cum a trecut timpul.....cu emotii, sperante, indoieli.....si uite ca mai avem o saptamana....
- Lilyushkiss
- Full member
- Inregistrat: 2007-01-31
Din 6.08.2010 mamica de fetita
- ally_na
- Hero member
poate te ajuta
ECOGRAFIA DE PRIM TRIMESTRU
Se realizează ideal la 12 săptăm?ni, cu limite ?ntre 11 săptăm?ni şi 13 săptăm?ni şi 6 zile.
Ecografia de prim trimestru estimează corect v?rsta gestaţională ?n funcţie de lungimea fătului, identifică sarcinile multiple şi evaluează riscul de malformaţii cromozomiale prin măsurarea translucenţei nucale. Detecţia anomaliilor fetale este limitată de dimensiunile mici ale fătului şi de dezvoltarea incompletă a unor structuri fetale. Astfel, ?n această perioadă , pot fi identificaţi ?ntre 18% şi 50% dintre feţii purtători ai unei malformaţii (Souka AP, Pilalis A, Kavalakis I et. al -"Screening for major structural abnormalities at the 11 to 14 week ultrasound scan", Am J Obstet Gynecol 2006).
Ecografia este cea mai fidelă modalitate de depistare a anomaliilor cromozomiale atunci c?nd este efectuată ?n primul trimestru ?n asociere cu testarea serologică. Rata de depistare depăşeşte ?n aceste condiţii 90%. Efectu?nd doar o simplă ecografie se pot detecta doar 62%-81% dintre aneuploidii.
ECOGRAFIA DE TRIMESTRUL AL DOILEA
Se realizează ideal la 22 săptăm?ni, cu limite ?ntre 20 si 24 săptăm?ni.
Perioada ?n care se realizează ecografia de trimestrul al doilea este optimă pentru analiza morfologică a organelor fetale. Estimarea ecografica a v?rstei gestaţionale ?n trimestrul al doilea de sarcină comportă o eroare ?ntre 7 şi 14 zile, ?n funcţie de parametrii utilizaţi. Estimarea greutăţii fetale se face cu o eroare de +/-10% datorită condiţiilor de măsurare şi datorită prelucrării informaţiilor de către programul ecografului. Rata de detecţie ecografică a anomaliilor fetale este ?n medie de 56%.
Conform celui mai mare studiu european, Eurofetus, realizat ?n 61 de centre de diagnostic prenatal, anomaliile cardiace minore sunt diagnosticate ?n procent de 20,8%, cele majore ?n proporţie de 38,8%, anomaliile urinare ?n proporţie de 88,5%, cele ale sistemului nervos central ?n proporţie de 88,3%. ?n general rata de detecţie a anomaliilor fetale majore nu depăşeşte 75%, iar a celor minore 45% (Grandjean H, Larroque D, Levi S.- "The performances of routine ultrasonographic screening of pregnancies in the Eurofetus Study" Am J Obstet Gynecol 1999181:44). Nu este exclusă apariţia altor anomalii care se evidenţiază ulterior v?rstei gestaţionale la care s-a realizat ecografia.
Ecografia de trimestrul al doilea poate depista o serie de malformaţii fetale care pot creşte riscul de a avea un făt cu o afecţiune genetică. Studiile arată că diagnosticul prenatal a redus cu p?nă la 35% numărul de copii care se nasc cu handicapuri majore, dar nu a ameliorat deloc mortalitatea şi morbiditatea perinatală.
ECOGRAFIA DE TRIMESTRUL AL TREILEA
Se realizează ideal la 32 săptăm?ni, cu limite ?ntre 30 şi 34 de săptăm?ni.
Evaluarea morfologiei la acest trimestru este mult ?ngreunată de relativa fixitate a poziţiei fetale, de densitatea osoasă crescută şi de cantitatea mai redusă de lichid amniotic. Estimarea ecografică a v?rstei gestaţionale ?n trimestrul al treilea de sarcină comportă o eroare ?ntre 16 şi 21 de zile, ?n funcţie de parametrii utilizaţi. Estimarea greutăţii fetale se face cu o eroare de +/-15% datorită condiţiilor de măsurare şi datorită prelucrării informaţiilor de către programul ecografului.
Ecografia de trimestrul al treilea dublează sensibilitatea detectării malformaţiilor fetale. Pot fi depistate anomalii cardiace minore ce nu au putut fi detectate anterior, precum şi o serie de anomalii ale sistemului nervos central şi musculoscheletale, fără ca rata de depistare să depăşească media de 56%.
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
Da Ally eu urmez. am emotii deja.
teoretic dr mi-a zis ca trev sa nasc pe 19 aprilie. asa ca mai e. dar cine stie. eu sincer ma rog sa treaca pastele, nu stiu de ce. vreau sa treaca si apoi fetita poate veni pe lume. dar cine stie. Cum vrea Dumnezeu. oricum eu mai am de cumparat una alta, maruntisuri de astea de pe la farmacie si pampers. si cam gata bagajul. doar sa il pun in geanta. si sa spal hainutele lui bebe si sa le calc. dar psihic mai am pana ma pregatesc. cred ca o astept pe mama sa vina. vine pe 14 martie. si apoi poate sunt mai pregatita
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-02-20 11:58:34)
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|