Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 4-64
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 4
si inca ceva lily .....FISA URMARIRE SARCINA
Nume si prenume DPN ALERGII GRUP SANGVIN RH SOT/SOTIE
ANALIZE RECOMANDATE LA PRIMA VIZITA: TRIMESTRUL I - VIZITE LUNARE -HLG, coagulograma, grup sangvin, RH -glicemie, uree, creatinina, TGO, TGP, bilirubina -Ag HBS, Ac HCV, VDRL, HIV 1+2 -sumar de urina si urocultura -PAP - ex. secretie vagnla si culturi de col (inclusiv clamydia, mycoplasma, ureaplasma) -dozare IgM si IgG pt. toxoplasmoza, rubeola, CMV, herpes + serologie lysteria - ecografie de confirmare a sarcinii: 6 saptamani
TESTELE DE SCREENING GENETIC (ECOGRAFIE PLUS RECOLATRE SANGE) -DUBLU TEST (sindrom Down, trisomia 18 si trisomia 13) sau DRY TEST (dublu test + fibroza chistica, surditate congenitala) - 12-14 saptamani - TRIPLU TEST (idem dublu test) - 16-18 saptamani - DRY TEST trimestrul II (14-22 saptamani)
TRIMESTRUL II - vizite lunare -HLG, glicemie, sumar urina, urocultura si se repeta analizele modificate anterior - morfologie trimestrul II la 22-23 saptamani
TRIMESTRUL III- control bilunar (dupa 36 saptamani 1/saptamana) - morfologie trimestrul III (biometrie) 32-34 saptamani -HLG, glicemie, sumar urina, urocultura, culturi de col: 34-35 saptamani
bafta
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Alina, acusica ajungi si tu in randul emotiilor
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- Lilyushkiss
- Full member
- Inregistrat: 2007-01-31
ally_na a scris:si inca ceva lily .....FISA URMARIRE SARCINA
Nume si prenume DPN ALERGII GRUP SANGVIN RH SOT/SOTIE
ANALIZE RECOMANDATE LA PRIMA VIZITA: TRIMESTRUL I - VIZITE LUNARE -HLG, coagulograma, grup sangvin, RH -glicemie, uree, creatinina, TGO, TGP, bilirubina -Ag HBS, Ac HCV, VDRL, HIV 1+2 -sumar de urina si urocultura -PAP - ex. secretie vagnla si culturi de col (inclusiv clamydia, mycoplasma, ureaplasma) -dozare IgM si IgG pt. toxoplasmoza, rubeola, CMV, herpes + serologie lysteria - ecografie de confirmare a sarcinii: 6 saptamani
TESTELE DE SCREENING GENETIC (ECOGRAFIE PLUS RECOLATRE SANGE) -DUBLU TEST (sindrom Down, trisomia 18 si trisomia 13) sau DRY TEST (dublu test + fibroza chistica, surditate congenitala) - 12-14 saptamani - TRIPLU TEST (idem dublu test) - 16-18 saptamani - DRY TEST trimestrul II (14-22 saptamani)
TRIMESTRUL II - vizite lunare -HLG, glicemie, sumar urina, urocultura si se repeta analizele modificate anterior - morfologie trimestrul II la 22-23 saptamani
TRIMESTRUL III- control bilunar (dupa 36 saptamani 1/saptamana) - morfologie trimestrul III (biometrie) 32-34 saptamani -HLG, glicemie, sumar urina, urocultura, culturi de col: 34-35 saptamani
bafta
Multumesc pentru informatii O sa ma duc sapt viitoare sa fac triplul test. Mai aveam o intrebare. Daca am facut la inceputul sarcinii analiza pentru toxoplasma, trebuie sa o repet si cand trec in trim 2, nu?>Ca am inteles ca toxoplasma poti sa o iei oricand.
Din 6.08.2010 mamica de fetita
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
Da Andreea. deja am emotii
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-02-20 12:43:41)
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
rruxxy a scris:Pai si nu in concediu pleci?
adevaru e ca in spital e cam concediu fata de primele zile acasa in spital inca se mai uita cineva SI LA TINE ai pe cine intreba toate prostiile, stii ca nu esti "full responsible" de bebe... sunt si alte femei cu care sa impartasesti cele mai dubioase temeri, legate de cusatura, sex dupa, metode de a iesi la buda prima data dupa nastere etc (adica exact chestiile de care orice sot "normal" s-ar simti terifiat)..... nu e asa rau spitalul, daca nu te intorci cu tampenii din el
lily, poate dr tau nu ti-a recomandat triplul test pt ca est ff tanara iar testarea de anticorpi anti rh ti-o face fff repede... la mine a inceput monitorizarea prin trim 3 (cand, fie vorba, daca era sa am anticorpii, sarcina era pierduta de mult, nu stiu ce putea sa-mi mai faca, da ma rog......). eu am facut testul de vreo 2 ori, dupa care m-am plictisit... in luna a noua ar fi tb sa merg o data pe sapt.....
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Lilyushkiss
- Full member
katami a scris:rruxxy a scris:Pai si nu in concediu pleci?
adevaru e ca in spital e cam concediu fata de primele zile acasa in spital inca se mai uita cineva SI LA TINE ai pe cine intreba toate prostiile, stii ca nu esti "full responsible" de bebe... sunt si alte femei cu care sa impartasesti cele mai dubioase temeri, legate de cusatura, sex dupa, metode de a iesi la buda prima data dupa nastere etc (adica exact chestiile de care orice sot "normal" s-ar simti terifiat)..... nu e asa rau spitalul, daca nu te intorci cu tampenii din el
lily, poate dr tau nu ti-a recomandat triplul test pt ca est ff tanara iar testarea de anticorpi anti rh ti-o face fff repede... la mine a inceput monitorizarea prin trim 3 (cand, fie vorba, daca era sa am anticorpii, sarcina era pierduta de mult, nu stiu ce putea sa-mi mai faca, da ma rog......). eu am facut testul de vreo 2 ori, dupa care m-am plictisit... in luna a noua ar fi tb sa merg o data pe sapt.....
Katami, la analiza pt anticorpi rh o ai vrut sa zici sa nu mi-o fac f repede,nu? ca ai zis "ti-o face fff repede". O sa o las pentru mai tarziu..dar toxoplasma nu mai trebuie repetata? ca eu am pisica acasa si stau cu frica
- camyelenbebe
- Hero member
- De la: Bucurestiul minune
- Inregistrat: 2009-01-11
ally eu merg pe 25 la eco si analize.....tot atunci discut cu dr cand sa programam ceza.....intai sa vedem ce pozitie adopta bebe la eco
offf fetelor parca nici mie nu-mi vine sa cred ca mai am asa putin.....teoretic cum zice o amica de-a mea " poti naste oricand" .......ma rog sa fie bine bebe si eu sa ma refac repede ....in rest nu mai conteaza nimic
am gasit metoda sa pot dormi neintoarsa la noapte ....am rearanjat florile din balcon ( care nu-s putine ...imi pot face o minisera pe bune ) si dupa atata cocotat pe scaun si intins sigur voi dormi fara vise
Ultima oara a fost editat de camyelenbebe (2010-02-20 15:43:49)
Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. .... Tudor ....11/03/2010 si Matei 21/6/2012 http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html
- katami
- Platinum member
Lilyushkiss a scris:katami a scris:rruxxy a scris:Pai si nu in concediu pleci?
Katami, la analiza pt anticorpi rh o ai vrut sa zici sa nu mi-o fac f repede,nu? ca ai zis "ti-o face fff repede". O sa o las pentru mai tarziu..dar toxoplasma nu mai trebuie repetata? ca eu am pisica acasa si stau cu frica
nu bre, f bine cati-o face asa repede...
eu am repetat toxo in trim 2... si eu am matza si igg neg
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Lilyushkiss
- Full member
katami a scris:Lilyushkiss a scris:katami a scris: adevaru e ca in spital e cam concediu fata de primele zile acasa in spital inca se mai uita cineva SI LA TINE ai pe cine intreba toate prostiile, stii ca nu esti "full responsible" de bebe... sunt si alte femei cu care sa impartasesti cele mai dubioase temeri, legate de cusatura, sex dupa, metode de a iesi la buda prima data dupa nastere etc (adica exact chestiile de care orice sot "normal" s-ar simti terifiat)..... nu e asa rau spitalul, daca nu te intorci cu tampenii din el
nu bre, f bine cati-o face asa repede...
eu am repetat toxo in trim 2... si eu am matza si igg neg
Aaa am inteles eu gresit Atunci o sa ma duc sapt asta pt analiza de anticorpi iar cand intru in trim 2 ,repet toxo .
- Alina Elena
- Insomniac member
Bai Camy ai grija. tu te cocoti pe scaune acu? fata draga. nu ai stare. meriti o bataieeeeeeee
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-02-20 17:01:07)
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- ally_na
- Hero member
lily...poti sa te protejezi de toxoplasma dc iti e teama...eu am caine ....deci ..te inteleg, ai mei au pisica....deci....animalul sa fie deparazitat intern si extern ( de preferabil cu drontal ), si cand iei fecalele sa le faci cu manusi ( evita contactul direct cu ele) sau te speli f bine pe maini...toxocara sau toxoplasma se ia prin fecale....
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- Andreed
- Addicted member
- Site
Burtici, cum arata la voi un meniu de papa? Eu nu mai stiu ce sa mananc, as manca doar ce e sanatos pentru bebe, dar nu mai am idei,,
- Alina Elena
- Insomniac member
Andreea nu tre sa mananci ceva special. sau ce e sanatos pt bebe. ce tu stii ce e sanatos pt bebe. daca o iei asa nik nu e natural si sanatos. eu mananc tot ce am chef, si ce am pofta, si ce piot, fara sa fac exces bineinteles. daca vreau sa pap omleta imi fac. chiar azi dimineata am mancat o omleta cu cascaval si cu sunca praga. nu am facut-o cu mult ulei. am pus fffff putin. a iesit asa mai mult fiarta decat prajita. f buna. sau daca vreau ceva cu sos, mananc fara a exagera. de astae. in rest am grija sa mananc in fiec zi iaurt, lapte, fructe, mananc paine prajita, ca asta cruda nu imi prea place. si dulce mananc de cate ori am pofta fara a exagera
a si eu mana c ficatel de pui o data pe sapt, ca am anemie. si mai mananc si peste uneori. vreau sa imi fac salata de sfecla rosie zuilele astae, tot pt anemie
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-02-20 17:50:03)
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Eu mananc mult iaurt simplu sau cu fructe, lapte, fructe, beau fresh de fructe, supe si ciorbe, un felul doi dar fara carne si cam atat. Bineinteles ca mai scap la cartofi prajiti sau cate o ciocolata dar de regula pap ce am scris mai sus.
- Andreed
- Addicted member
- Site
Multumesc fetele. Si eu papa tot ce am chef, Ruxy, stii ca la carne nici eu nu ma arunc, mai gatesc cartofi sub diverse moduri. Eu prajit nu prea mananc, cartofi prajiti doar foarte rar dar dulcele la mine este prezent in fiecare zi
- Lilyushkiss
- Full member
ally_na a scris:lily...poti sa te protejezi de toxoplasma dc iti e teama...eu am caine ....deci ..te inteleg, ai mei au pisica....deci....animalul sa fie deparazitat intern si extern ( de preferabil cu drontal ), si cand iei fecalele sa le faci cu manusi ( evita contactul direct cu ele) sau te speli f bine pe maini...toxocara sau toxoplasma se ia prin fecale....
Eu nu ii curat niciodata cutia. De asta se ocupa mama. Deci sa inteleg ca nu prea am riscul sa intru in contact nu?
- ally_na
- Hero member
toxoplasma se transmite in primul rand prin fecale, repet sa fie deparazitat intern la zi...drontal e de la bayer si e f puternic , ii dai doza necesara pe kg, dim pe stomacul gol si apoi sa manance dupa o ora si ii repeti doza peste 2 saptamani....e bine dc astepti bebe sa il deparazitezi mai des, dr nostru veterinar zicea chiar la 3-4 luni. sa mai ai grija sa nu te zgarie...
referitor la meniu zilnic....stiu doar ce trebuie sa nu ne lipseasca....fructe , legume si lapte
sotul mi-a gatit brocoli a la sanca , multumim ptr reteta.....c va recoamnd eu cARE Am facut tensiune de sarcina sa nu mancati f sarat, si sa faceti si toleranta la glucoza cele ce mancati dulce.....si eu am mancat f mult dulce..si azi...de ex,,,am mancat dort...( a fost ziua parintilor de cununie) deci ...am papat tort
- katami
- Platinum member
ally, multi ani pt ai tai!!!
eu in sarcina mancam fff multe fructe si legume crude (bine, eu am prins vara, aveam de unde), carne fiarta sau la cuptor, ficat pt fier (brocolli nu prea imi place), oua, muuuulte lactate (branza de vaci, smantana, lapte - pe astea le aveam mereu proaspete de la cineva de la tara, telemea, cascaval, iaurt la greu anti candida )... deci se poate manca si natural... ma rog, 90% natural...
lily, pe mine m-a zgariat matza-mea non stop in sarcina, dar deparazitata fiind... n-am avut nik
Ultima oara a fost editat de katami (2010-02-20 22:45:26)
- ally_na
- Hero member
katami multam.....
asta incercam sa'i zic si eu .dc e deparazitat....adio panica..........
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|