homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte in parc - cum le gestionam?-9

#153 2011-08-11 14:40:24

pucca_pucca89
Hero member
Inregistrat: 2009-08-22

Re: conflicte in parc - cum le gestionam?

Emilya a scris:

cand mergeam in vizite si trebuia sa ma ling pe ochi cu tot familionu l

rotfl  rotfl  rotfl2  rotfl2  rotfl2  rotfl2

mamica de Liviu Andrei,din 01.05.2011

#154 2011-08-11 14:47:06

cristinaV
Sr. member
Inregistrat: 2008-03-26

sa va povestesc si eu o intamplare, vara trecuta tot veneau 2 tipe ca nu merita sa le zici doamne,  in parcul din fata blocului, fiecare cu baietelul, ele mancau seminte, fumau, barfeau si nu erau atente la copii, pai si cand observau ca nu mai sunt langa ele sau faceau si alte prostioare, pai incepeau sa-i alerge prin parc, sa-i bata cu nuiaua, le dadeau la palme, era circ ce sa mai.
eu vedeam toate astea de pe geam, pai si nu a mai suportat tata si le-a zis intr-o zi si de atunci nu au mai venit cateva luni, acum cred ca au inceput sa vina iar.

#155 2011-08-14 09:08:41

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

citesc si eu topicul asta pregatindu-ma "psihic" pentru ce va urma cand voi avea copii.. si imi vine sa plang cand citesc cum adultii ii bat pe copii..e strigator la CER.. cred ca daca se va atinge cineva cu palma/pumnul (  signof10  ) nuiele sau alt nebunii de copilul meu sunt in stare sa sar la bataie parte-n parte. Nu vreau sa-mi bat copilul niciodata si nici sa-l cert de fata cu altii si sa-l umilesc.. de la tata nu am primit nicio palma, mama m-a mai altoit dar rar dar eu nu vreau sub nicio forma sa fac asa ceva copilului... ma cutremur cand citesc cum isi cresc altii copii..si ne intrebam de ce oare la 16 ani sunt rebeli revoltati si bataiosi..si de ce nu mai asculta deloc de parinti.. fiindca nu au stiut sa le capete increderea si sa ii creasca.. off..
in parc am vazut si eu un "conflict" intre 2 fetite.. una de vreo 2 anisori si una ceva mai maricica..poate vreo 5-6.. cea maricica avea o minge mai mare si intr-o culoare mai tipatoare decat cea mica si acea minge i-a captat total atentia celei mici.. fetita s-a dus sa o ceara sa se joace impreuna la care cea mare a inceput sa fuga cu mingea prin parc, sa o ascunda si in ultima faza sa MINTA ca s-a dat-o mamei ei .. pustoaica mica a inceput sa planga si maica-sa nu mai stia cum sa o linisteasca.. i-a dat mingiuta ei dar degeaba..ca a vazut iar mingea mai mare si iar taraboi.. pana la urma fata mai mare a plecat si s-a facut liniste...

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#156 2011-08-14 11:19:25

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

mihaela, cazuri de astea sunt garla... si, din cate am obs, copiii fcare fac asa unt aia tratati mere cu "nu pune mana ca nu e al tau"... NU zic ca ar tb lasati sa abuzeze de jucaiile altora, dar faza cu "nu-i al tau"dezvolta un simt de prprietate... cam excesiv. se poate indeparta un copil de o jucarie straina si altfel (lui cris ii ajunge sa-i zic "da-i jucaria asta si baietelului/fetitei sa se joace si el/ea, noi hai sa vedeeem (cutare chestie)"... si o da... chiar daca, de fapt, asa-zisa lui "favoare" era facuta proprietarului de drept al jucariei)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#157 2011-08-14 12:46:04

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

da, stiu ca asta se intampla frecvent prin parcuri, dar ce m-a socat pe mine e ca fetita aia de 5-6 ani a mintit.. deja daca un copil a inceput sa minta de la asa o varsta nu cred ca e prea bine..

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

Publicitate

loading...

#158 2011-08-14 12:46:37

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

da kata dar tu ii propui o alternativa de asta reactioneaza asa frumos hjarta pe cand alti parinti pun problema "Da-i jucaria lui Gigel k Gigel e mai mic/mare/verde si tu stai si te uita cum se joaca el cu jucaria TA" eventual i-o mai iau si cu forta stirbindu-i toata "autoritatea" pe terenul de joaca si respectul de sine

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#159 2011-08-14 15:34:49

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

mihaela2289 a scris:

da, stiu ca asta se intampla frecvent prin parcuri, dar ce m-a socat pe mine e ca fetita aia de 5-6 ani a mintit.. deja daca un copil a inceput sa minta de la asa o varsta nu cred ca e prea bine..

Miha, copii incep sa minta in jur de 4-5 ani; asa cum spun cartile lol cica este firesc dar depinde si de parinti cum trateaza acest aspect.

Kata eu ii spun mereu ca nu sunt jucariile ei si ca trebuie sa intrebe daca are voie sa se joace cu ele. Se opreste din drumul ei spre jucarii si asteapta sa vada daca ii da cineva voie sa se joace cu ele. Daca ii spun ca este ok si le poate lua le ia, daca nu, nu se duce. Mai mult, se mai joaca si se ascunde printre copacii de la alte case si ii spun ca nu-i proprietatea noastra si ca nu avem voie acolo, ca nu-i casa noastra. Ma asculta deocamdata.
Nu stiu daca procedez sau nu bine dar am vazut ca 99% din copii din parcuri sau dupa plaja vin si ma intreaba daca au voie sa se joace cu jucariile ei. Asa vreau sa fie si ea.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#160 2011-08-14 16:38:35

katami
Platinum member

flow, nu am timp acu sa detaliez la ce ma refer. si eu ii zic lu cris ca jucaria e a lui x, dar nu accentuez pe asta cand i-o iau din mana, ci pe ideea de a imparti voluntar. sunt sigura ca nici tu n-o tolocani pe carol cu asta. io am in cap niste xemple extreme, dar nu ma lasa acu cris sa va pov pe larg, revin

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#161 2011-08-15 16:05:52

katami
Platinum member

ashe. revin big_smile

exemple am garla, dar imi vine in cap unul "deosebit" diablo care e si o noua poveste de "conflcit" in parc box

intro:
eu mereu iau jucarii de nisip la mine, dar niciodata nu mai stiu, cand e vorba sa strang jucariile, pe care le-am luat de acasa. stiu ce modele de jucarii am, dar, fiind asa o diversitate nebuna pe piata, sigur mai sunt 2-3 copii cu seturi identice. asa ca ma apuc sa intreb in stanga si-n dreapta daca isi recunoaste cineva jucaria si, daca nimeni n-o revendica, tre sa fie a mea lol

boon... intr-o zi, acu mai muulte luni, am facut asa cu o steluta rosie, o forma de aia pt nisip. cum nimeni n-a revendicat-o, am presupus ca e a mea de acasa si am luat-o. cand am ajuns acasa, vad ca steluta era semnata "ioana". mi-a parut rau, dar, cum merg zilnic in parcul ala, am stat destul de relaxata, eram absolut sigura ca voi gasi in cateva zile proprietara si o voi returna fara pb.

intr-adevar, in cateva zile, ma intreaba o mamica: "auzi, asa-i ca steluta aia de atunci nu era a ta?" io zic, degajata: "nuu, era a unei ioane, daca stii tu cine-i sa-mi zici" aia (suspect de precauta): "daaa, las' ca-ti arat despre cine-i vb". si imi arata o fetita de vreo 3-4 ani, cu o bunica.

io apuc sa ma scotocesc prin geanta, dar nu aveam in ziua aia, steluta cu ioana, o luasem pe cealalta, a mea (absolut identica, doar nesemnata). ma duc la fetita si bunica, salut si zic, f degajata:
"buna ioana, uite, eu ti-am furat, din greseala, o steluta. n-o am azi cu mine, dar, daca vrei, ti-o dau pe asta, care e la fel. daca nu, zi-mi cand mai vii aici si ti-o aduc pe a ta"
sigura reactie a fetitei  fost sa mi-o ia din mana cu un gest scurt: "e a meaaaa!!"
bunica-sa, ca leul: "nu e a taaaa" apoi, cu reprs, spre mine: "dar N-ATI VAZUT CA ERA SEMNATA?"
io (la fel de relaxed, he he, de unde sa stiu cu cine aveam de-a face lol ): ei, nu, nu m-am uitat atnci, am intrebat si nimeni nu a recunoscut-o.
ea: ati intrebat, dar noi eram la tobogan
eu (cam blocata de duritatea reactiei): bun, daca o vreti pe cea semnata, v-o aduc in 10 min, ca stam aproape.
ea: "nuu, o luam pe asta, e la fel, nu? nah, trebuie ssa ma intelegeti, fetita nu e a mea, e nepoata si daca pierde jucarii si apoi le cere, eu sunt responsabila
mi-am ceut scuze si am plecat de langa ele.

mentonez ca UN SET de figurine (nu O figurina, tot setul) de tipul ala costa exact 7 lei. iar fetita NU arata rau/sarac.

in timp, am urmarit comportamentul fetitei si al bunicii. bunica nu doar ca nu lasa niciun copil la jucariile fetei (de tipul; vine o fetita de 1 an si vrea o papusa, bunica ii da papusa, dupa 5 sec o intreaba: "gata, te-ai uitat?" si i-o ia), dar nici pe fata ei n-o lasa sa atinga vreun lucru strain sad (era intr-o zi ioana cu cris la o bicicleta cu claxon al unui baietel... cris claxona nevoie mare, ioana nu avea voie sa atinga "ca nu e al ei"... desi cu baietelul proprietar era ok). in consecinta, acelasi comportament il are si fetita grater

si acum... the great one, in stilul ally_nei. zilele trecute (la vreo 3 luni de la primul incident), intr-un colt de nisip, cris, ioana si inca o fetita mai mare. toti calare pe jucariile ioanei. cealalata fetita e chemata pe banca sa manace, la care bunica ioanei:
"hai sa mergem si noi (privire catre mine), dar SA STRANG JUCARIILE , SA NU MAI FIE PB" rotfl2 rotfl2
ma credeti ca am ramas atat de blocata, incat nici n-am mai zis, a la ally:"hai cris, ca nu mai avem ce ciordi aici"? lol

iar ca poveste generala... io sunt de parere ca in parc ar tb venit doar cu jucarii "comune".... sau, daca vii cu ceva "extraordinar", e NORMAL sa te astepti ca alti copii sa se bage. si da, nici eu nu-l las pe cris sa se bage in jucariile din CARUTUL/GEANTA/PUNGA altuia. dar odata rasturnate in nisip, la gramada cu celelalte... nici nu stau sa intreb pe fiecare "ii dai voie sa ia nush ce". toti impart de toate, la sfarsit se triaza proprietarii (bine, cu mici furtisaguri diablo ). doar daca unul si vrea in mod expres jucaria, atunci i-o returnam, dar nu insistand pe ideea ca e "a lui" smile asa fac eu, ca o fi sau nu bine... pana acum a fost ok, cris nu are (inca) pb cu impartitul smile

#162 2011-08-15 18:05:45

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Kata, ce frumos hjarta tu chiar ai stofa de...mamica.

#163 2011-08-15 18:07:21

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

toate aveti stofa de mamica, nu va mai alintati big_smile

#164 2011-08-16 09:14:50

katami
Platinum member

ionela a scris:

iegzact tummenupp

#165 2011-08-16 09:49:34

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

ionela a scris:

eu as avea cate ceva de comentat la faza asta, dar nu zic, ca-mi dau fetele in cap  forgetit

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#166 2011-08-16 10:04:28

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

lasa nu mai comenta nimic, ca n-ai ce spune!!!! esti o mamica super!
ii normal sa fii nervoasa, panicata, agitata( cateodata)...doar e vorba de cupilu tau si vrei ce-i mai bun pentru el.

#167 2011-08-16 12:32:39

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

si io as adauga ceva la ce are de zis Blue, dar tot asa...tac de frica voastra lol

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#168 2011-08-16 12:47:06

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Nu e vorba despre un conflict in parc dar este ceva ce ma irita de pe vremea cand nu il aveam pe Vlad: in blocul din fata noastra stau vreo 4,5 baietei cam de 7, 8 ani. In fiecare zi, pe la ora asta ies sa se joace in fata blocului....ca orice copil mai fac si ei galagie. De fiecare data se trezesc 2 femei in varsta sa-i trimita la plimbare  neutral Cum poti sa trimiti copilul altcuiva in alta parte??? Ce ma enerveaza este ca niciodata nu vad vreo mama/bunica sa riposteze  hmm
Ieri, dupa ce una dintre femei i-a zgornit din fata blocului, au venit inapoi cu cate o inghetata si s-au asezat cuminti pe bancutele din fata blocului sa manance. Au vrut sa arunce ambalajul intr-unul din cosurile de gunoi de acolo si tot acea femei nu i-a lasat pentru ca ea tocmai facuse curat....deci no comment.

#169 2011-08-16 13:16:15

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

vai ce le-as mai da eu sa manance la femeile alea "urma si basina" le zic eu..care stau toata ziua buna ziua pe banca in fata blocului si dirijaza circulatia
azi am avut si eu o neplacere in parc...eram cu albert in brate pe banca si in carutul lui toate jucariile de rigoare cu care mergem afara...vin 2 mamici gen nu pune mana plus datul peste mana obsesiv si fetele lor de 1 jum si 2 ani se tot uitau in carut..ele NU pune mana si tot asa..pana ntr-un final vad ca una din ele insfaca doua jucarii si le da fetitelor si mie imi zice ranjind..acu ti lle-am furat ce sa faci?jucariile copilului meu evident in 1 sec erau pe jos
de cand albert a luat stafilococ sa nu va zic ce urbata sunt cu faze de astea..dar la asta m-am blocat si No reaction....am luat jucariile,le-am bagat intr-o plasa si le-am adus acasa si le-am spalat

Ultima oara a fost editat de ddunia (2011-08-16 13:16:51)

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

#170 2011-08-16 15:34:14

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

ruxxy nu ca le dau dreptate babelor isterice atata timp cat e vorba de copii care nu deranjeaza pe nimeni (si aici vorbesc de copii de 7 ani care inteleg de buna voie cand sunt rugati ceva). Sa iti povestesc situatia mea: locuiesc la curte iar vecinii de langa mine au un magazin. In familia respectiva sunt vreo 7 frati si fiecare dintre ei are la randul lui copii, cu o medie de varsta de 8-9 ani. In fiecare sambata si duminica parintii se aduna la magazin si stau toti bucluciti inauntru (treaba lor, fiecare cum se simte bine sa isi petreaca timpul), iar copiii pe afara in fata portii. Ei bine, de cele mai multe ori ajung in fata portii mele . In general nu am nimic cu copiii insa copiii de care vorbesc nu au niciun pic de respect. de exemplu: ies sambata din casa si ce vad: unul dintre ei era langa gard si baga un bat incercand sa imi loveasca cainele, in timp ce ceilalti aruncau cu pietre cu acelasi scop. Altadata: stateau in fata portii mele iar si mancau inghetata. Cand ies dupa 5 minute toate ambalajele de la inghetata in curtea mea. Le-am strans frumos si i-am rugat sa le ia sa le arunce la cos. Au sarit cu gura mare si cu un tupeu de n-am mai vazut (eu cand eram copil nu aveam curajul sa ridic vocea la cineva mai in varsta si mai ales strain) ca nu sunt de la ei, ca poate le-a adus vantul, in conditiile in care eu ii vazusem in urma cu 5 minute mancand respectiva inghetata. Altadata mi-au spart un geam cu mingea. Am luat frumos mingea si m-am dus sa vorbesc cu parintii. Ei cu gura mare ca nu ei au spart geamul desi eu eram cu mingea lor in mana, ca ei doar au dat mingea peste gard.

Si multe multe altele. De la o vreme m-am saturat de rautatile lor si am inceput sa-i trimit la plimbare, sa se joace in alta parte. Nu stiu daca procedez corect insa sunt satula de ei si de cat tupeu pot avea niste copii de 8 ani, de ma pun la punct pe mine om in toata firea.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#171 2011-08-16 16:41:28

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Emilya, in cazul tau eu zic ca este vina parintilor ca nu-i invata ce se face si ce nu.....cred ca nu-ti convine dar EU nu as indrazni sa trimit copilul nimanui la plimbare. Adica daca Vlad s-ar juca in fata blocului si as vedea o vecina ca-l trimite de acolo as lua foc. Daca nu se poarta cum trebuie poate sa vina si sa-mi spuna direct in fata ca am eu grija sa-l fac sa inteleaga ca nu a facut bine dar nu sa decida ea ca este cazul sa se joace in alta parte cand eu vreau sa-l am acolo in ochii mei.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.