homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte in parc - cum le gestionam?-11

#191 2011-08-30 15:01:20

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: conflicte in parc - cum le gestionam?

SofySofia a scris:

Unele mamici sunt tinere si nu prea se pricep... N-ai ce sa le faci sad

si ce anume ar tb sa scuze faptul ca sunt tinere?  spranceana ca lovesc un copil nevinovat? ca tipa la el? ce anume, eu chiar nu inteleg, poate oi fi si eu tanara si nu pricep tongue

ally, nu te mai stresa, f bine ai facut

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#192 2011-08-30 15:11:21

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Eu de fiecare data ma intorc din parc cu jucarii mai putine pentru ca DISPAR. Ieri m-am dus cu Maria, i-am scos jucariile la nisip si a inceput sa se joace. Bineinteles ca au mai venit si alti copii sa se joace cu jucariile ei,Maria le da nu are nici o treaba. Ba mai mult se mai gaseste vreun copil sa i le ia efectiv din manuta. La un moment dat am plecat de acolo, m-am dus sa o dau pe hutulus si am lasat jucariile la nisip. Nu am vrut sa le iau din mana copiilor. Cand m-am intors, asta dupa jumatate de oare ca s-a cerut si la topogan nu am mai gasit decat jumatate din jucariile ei. Mor pe chestia asta si nu e prima data cand se intampla. Cum s fac> sa ma plimb mereu cu jucariile dupa mine? Sa le iau din nisip cand plecam de acolo?

Ultima oara a fost editat de Andreed (2011-08-30 15:12:33)

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#193 2011-08-30 15:21:47

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Andreed a scris:

Eu de fiecare data ma intorc din parc cu jucarii mai putine pentru ca DISPAR. Ieri m-am dus cu Maria, i-am scos jucariile la nisip si a inceput sa se joace. Bineinteles ca au mai venit si alti copii sa se joace cu jucariile ei,Maria le da nu are nici o treaba. Ba mai mult se mai gaseste vreun copil sa i le ia efectiv din manuta. La un moment dat am plecat de acolo, m-am dus sa o dau pe hutulus si am lasat jucariile la nisip. Nu am vrut sa le iau din mana copiilor. Cand m-am intors, asta dupa jumatate de oare ca s-a cerut si la topogan nu am mai gasit decat jumatate din jucariile ei. Mor pe chestia asta si nu e prima data cand se intampla. Cum s fac> sa ma plimb mereu cu jucariile dupa mine? Sa le iau din nisip cand plecam de acolo?

Da, Andreea. Cand pleci dintr-un loc in altul (de la leagane la tobogan, de ex) le ceri copiilor jucariile. Nu ti le da, le spui parintilor cavrei jucariile si cu asta basta.
Eu asa procedez.
Am observat ca aici lumea nu ia multe jucarele in parc. Sau cand se deplaseazadintr0un loc in altul iau frumos jucariile cu ei, fara suparare. Daca exista vreun copil care nu le da atunci parintii le cer "ajutorul" parintilor copiilor. Chiar daca parintii comenteaza asta este. Tu iei jucariile si iti vezi de treburile tale.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#194 2011-08-30 17:02:32

ramona2302
Full member
Inregistrat: 2011-08-13

katami a scris:

adina grater

ramona, IA-TI UN WRAP/SLING/MARSUPIU ERGONOMIC (citeste topicul "cu bebelusii la plimbare" ca sa te lamuresti). nici al meu n-a stat, de la 2 luni... dar nici n-as putea sa-l car numa in brate, m-ar rupe de schinare

mi-as lua ,ca am tot citit,da mi-e teama ca nu o sa stea,cum am facut si cu balansoarul(sta aruncat intr-un colt pe la tara).nu stiu ce sa fac , mai" analizez" smile
mersi

Maria Rebecca 2ani bebe

Radu Alexandru :2 lunite bebe

#195 2011-08-30 17:21:10

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

ramona2302 a scris:

katami a scris:

adina grater

ramona, IA-TI UN WRAP/SLING/MARSUPIU ERGONOMIC (citeste topicul "cu bebelusii la plimbare" ca sa te lamuresti). nici al meu n-a stat, de la 2 luni... dar nici n-as putea sa-l car numa in brate, m-ar rupe de schinare

mi-as lua ,ca am tot citit,da mi-e teama ca nu o sa stea,cum am facut si cu balansoarul(sta aruncat intr-un colt pe la tara).nu stiu ce sa fac , mai" analizez" smile
mersi

daca sta la mami in brate,sigur va sta si in sling sau wrap sau orice alt sistem de purtare smile

andrea cred ca asa ar fii corect fazta de tine si fazta de Maria.se joaca si ceilalti copii cu ele cat e si maria acolo si apoi le iei.decat sa tot cumperi jucarii.

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

Publicitate

loading...

#196 2011-08-30 17:28:41

ramona2302
Full member
Inregistrat: 2011-08-13

czuky a scris:

ramona2302 a scris:

katami a scris:

adina grater

mersi

daca sta la mami in brate,sigur va sta si in sling sau wrap sau orice alt sistem de purtare smile

andrea cred ca asa ar fii corect fazta de tine si fazta de Maria.se joaca si ceilalti copii cu ele cat e si maria acolo si apoi le iei.decat sa tot cumperi jucarii.

da, teoretic asa ar tb smile. ma apuc de "studiat".apropo, in nici in marsupiu nu sta  bang .

andreea si eu zic sa le iei cand pleci, ce ma enerveaza pe mine parintii copiilor care se fac ca ploua cand isi vad copilul cu 2-3 jucarii in brate, desi venise fara nici una spranceana

Maria Rebecca 2ani bebe

Radu Alexandru :2 lunite bebe

#197 2011-08-30 20:15:37

SofySofia
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-07-29

Sa vin si eu cu o intamplare...
Am o prietena tanara de tot,care are o fetita de 4 anisori. Copilul ala a fost traumatizat si invatat despre "adevarata" viata inca din primele luni! Mama ei (prietena mea) nu-i dadea de mancare de frica sa nu se ingrase pentru ca uraste copiii grasi,sau cum zice ea "mi-e scarba de bebelusele care sunt lasate in fundul gol pe plaja si li se vede celulita" forgetit,pe langa asta daca fetita plangea n-o baga in seama sau ii dadea o palma pentru ca "n-o sa faca nimic in viata daca se smiorcaie inca de pe acum",nu mai zic de ma-sa mare (mama prietenei mele)... Aia n-o bate dar e proasta domne' ! Tin minte ca odata a lasat-o sa doarma in curte (toamna fiind) si copila a facut pneumonie. Alta data cand copilul nesupravegheat si-a bagat o stafida-n nas,sau cand si-a rupt buza in sarma ghimpata de pe strada. A trebuit sa merg eu cu ea la spital pentru ca "buni" era la cumparatauri si bona facea baie. Deci va dati seama.. O bunica + o bona nu pot stapani un copil de 2 ani (cat avea atunci)forgetit
Pe langa numeroasele "accidente" pe care le-a avut fetita (odata ma-sa i-a dislocat un genunchi.. neutral ),acum cateva luni a avut loc unul care sper ca le-a mai adus cu picoarele pe pamanat e mama,bunica si bona ei.Sora mea a vazut accidentul,deoarece era cu copilul ei si se plimba impreuna cu bunica si fetita de care va povestesc.
Stand vizavi de Parcul Herastrau,Soseaua Nordului mai precis,va dati seama ca ele in fiecare zi sunt in parc.. Copila aia a fost tinuta de mana prin tot parcul,chiar nefiind lasata sa se dea in tobogane de "grija" ce i se purta,iar cand au ajuns sa traverseze ma-sa mare,nu stiu cum i-a dat drumu' din mana... Fetita bineinteles ca a zbughit-o pe sosea si din pacate tocmai atunci o masina a dat peste ea sad
Bunica-sa era in stare de soc,nu mai zic de nepotul meu (copilul surorii mele)...
Din fericire,din mila lui Dumnezeu,nu stiu cum sa numesc,fetita a scapat doar cu cateva fracturi  signof10
Doamne,cum poti sa fi asa incostient cu propriua nepoata  supa

Strong reasons make strong actions!

#198 2011-08-30 20:16:10

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Da Andreea, le iei dupa tine.

V-am mai povestit eu de bunica cu cei doi nepoti din blocul din fata noastra. Azi baietii se plimbau cu bicicletele. La un moment dat apare bunica si aud: nesimtitule ce esti, cat poti fii de nesimtit? Uite cum te-ai murdarit pe adidasi. Ia cheia de aici si treci in casa sa-i speli. Si tu ce stai acolo? Treci dupa fratele tau ca nu mai vedeti azi afara  neutral

Sofy  supa

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2011-08-30 20:18:05)

#199 2011-08-30 22:54:48

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

da andreea le iei dupa tine
Asa am inceput si eu sa fac dupa ce am ramas cu jucarii din ce in ce mai putine ptr nisip, si al meu copil suparat nevoie mare ca ii dispare masina si mingea sad

sofy trist sad

si eu am vazut azi o bunica ce ii zicea nepotului " te misti ca un mos , prostul naibii sad""

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#200 2011-08-30 23:29:16

Lallica
Sr. member
Inregistrat: 2010-08-12

Dupa cum am mai scris,eu nu prea am vazut manifestari d'astea violente asupra copiilor...cateva de cand sunt mai atenta (nu ca nu ar fi mai mult decat ar trebui), dar azi am asistat la o faza care m-a lasat masca. Nici nu stiu cum sa interpretez. In curtea scolii 3 copii cam pe la 4-5 ani ,2 baietei cu tatici, fetita cu bunica. Unul dintre baieti incepe sa urle ca vrea el frunzele pe care le tinea fetita in mana. Si urla si urla si taica-su cu foarte mult calm ii explica sa nu mai planga ca-i da altele, ca sunt multe frunze in copac si ca-i da altele mai mari,mai multe. Baiatul nimic ca el le vrea pe alea. Fetita nu zicea nimic, bunica ei nici atat...tatal celuilalt baietel incerca sa-i distraga atentia cu o minge, cu joaca....baiatul nimic. Pana la urma fetita a arunca frunzele ei si bunica-sa a zis copilului ca nu mai are nici fata si sa nu mai fie suparat. Am apreciat foarte mult eforturile tatalui lui de a-i explica cat se poate de frumos ca-i da altele, ca nu-s ale lui, etc...ale celuilalt tatica cel distragea de la supararea lui...chiar si pe bunica pt faptul ca a convins fetita sa renunte la bunul ei ca sa nu mai planga copilul (chiar daca le-a aruncat si nu i le-a dat lui, dar a indepartat maru;l discordiei) cand se enerveaza tatal si incepe sa-l altoiasa pe baietel, de am scapt eu un "au" de la 15m. Efectiv am auzit cum l-a plesnit peste fund...si repet nu era chiar asa de aproape.... sad

Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011
https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530

#201 2011-08-31 08:34:02

katami
Platinum member

sofy, lalli grater

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#202 2011-08-31 12:37:57

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Ieri am patit-o si noi la groapa de nisip. Tudi e mare amator de joaca la nisip, ca majoritatea bebelinilor, cred si nu rateaza nici o ocazie de a se infige in nisip.
Buuun. Ieri am iesit putin cu el (sa luam ulei de peste de la farma) si am trecut pe langa un parculet. Copilu' s-a cerut la nisip si normal ca l-am lasat. A gasit el o lopatica abandonata acolo si se juca frumos.
La un mom. dat au aparut doua mamici, cu copilasi care aveau in jur de 4-5 ani, daca nu mai mult. Si au inceput sa goleasca doi rucsaci plini de jucarii pentru nicip.
Normal ca Tudi a sarit saracutul sa se serveasca. Am cerut voie, dar mamicile s-au facut ca nu aud... Ba chiar copii l-au impins pe Tudi si i-au smult lopatica din mana. Am crezut ca turbez. M-am stapanit cu greu, dar i-am spus lui Tudi, asa ca sa auda si ceilalti "haide puiule ca locul nostru nu e printre barbari". Si a trebuit sa plec, cu copilul plangand. grater
Asta m-a durut cel mai tare. Copilul meu a trebuit sa plece de acolo pentru niste mame/copii salbatici.
Mi-e ciuda de mine, mi-e ciuda ca al meu bebelin imparte tot ce are, inclusiv jucarii, mancare fara sa clipeasca.
E o lume in care nu mai merita sa fii bun, sau cu bun-simt. grater

Ultima oara a fost editat de lucky777 (2011-08-31 12:38:52)

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#203 2011-08-31 13:59:15

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

azi am trait ceva frumos intr-un parc, un baiat de 5 ani cred era cu bunicul, pustiul cu trotineta si minge, andu cand a vazut minga disperat la ea, bunicul a inceput sa se joace cu el , a venit baietelul sa ii ia mingea, atunci bunicul i-a explicat frumos ca ce-ar fi daca il invata sa se joace cu mingea pe andu, uite cum am stat 30 de minute cu un baiat BUN si un bunic simpatic si ne-am jucat cu mingea, l-a plimbat cu trotineta ...mi s-a parut superb , asa oameni mai rar smile

apoi normal ca am ajuns la tobogan, unde al meu se urca mai incet, si o fetita in spate incerca sa treaca peste el, i-a zis frumos, lasa'l sa se urce el , e mic si dc il impingi cade, atunci mama fetei striga la mine, "fa doamne ceva ca incurca copii", m-am uitat la ea si i-am cerut scuze ca nu l-am facut mai devreme sa fie mai mare decat fata ei sa fie Andu cel incurcat, Nu a inteles , dar nu conteaza, eu am ramas cu gustul placut al jocului cu bunicul

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#204 2011-08-31 14:05:48

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Alina, surprize placute mai sunt, rar, dar slava Domnului ca exista.

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#205 2011-08-31 14:33:56

katami
Platinum member

ally_na a scris:

, m-am uitat la ea si i-am cerut scuze ca nu l-am facut mai devreme sa fie mai mare decat fata ei sa fie Andu cel incurcat, Nu a inteles , dar nu conteaza, eu am ramas cu gustul placut al jocului cu bunicul

rotfl rotfl2 esti prea tare.... tu zici replicile care mie imi vin abia dupa 2 minute de... soc tongue

lucky, ohohoo, cate astfel de cazuri sunt sad

#206 2011-08-31 16:09:22

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Eu las jucariilor altor copii, nu ma deranjeaza cand vin la jucariile ei, ceea ce ma scoate din sarite este ca dispar....si am patit chestia asta de cateva ori.

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#207 2011-09-02 16:42:23

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

fetelor si noi impartim jucariile. asa e corect. si asa trebuie sa invete copiii nostri ca e cel mai bine. problema sunt adultii, nu? parinti, bunici sau insotitori.

iubesc+Camelia+Matei

#208 2011-09-02 21:14:16

Lallica
Sr. member
Inregistrat: 2010-08-12

Ally, strici replici asa bune pe oameni de nimic ce nici macar nu inteleg nimic. Mai bine doar le notezi si ni le zici noua ca noi le apreciem. Si barbata-miu la fel...e asa de subtil ca nu are niciun rezultat.

Kata, asa sunt si eu...sau daca imi vine vreo replica e cu multe bipuri Si parca nu se mai cade la varsta asta sa injur lumea pe strada

Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011
https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530

#209 2011-09-15 19:34:05

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Nu a a mai scris de multa vreme aici.
Nu voiam sa mai povestesc iar ceva trist dar vreau sa ma descarc, altfel ma apuca plansul pe aici.
Vad in fiecare zi aproape, un baietel la vreo 10-11 luni cred..plimbat in carut de catre bunici,cand el, cand ea. Si mereu e trist. Nu l am vazut sa zambeasca macar. Aproape intotdeauna are ceva de rontait in mana si plange sau maraie si e ignorat.. Uneori se intoarce la cel din spate si se uita si plange si acela nici macar nu opreste carutul. Mi e mila de el oridecat ori il vad. Are o fata de batranel trist. grater si e doar un copil de nici un an, probabil. Mi se rupe sufletul. Si il vad aproape zilnic. Nu am tupeu, si ce drept asa avea ?, sa ma duc la nenea sau tanti sa le sugerez sa il ia in brate. Poate sunt si copii mai "seriosi" care zambesc mai putin, dar chiar zilnic cu fetisoara aia trista ?

Am zis ca de acum ma uit naibi in copaci cand merg pe strada sa nu mai vad cazuri din astea insa... bang

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.