homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte in parc - cum le gestionam?-12

#210 2011-09-16 11:30:23

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

Re: conflicte in parc - cum le gestionam?

grater of adina , offff

v-am povestit de vecina ce mi-a luta copilul acum ceva timp si i-a sters lacrima de pe obraz, ieri   era pe str cu fata ei si fetita se dadea cu o masina si nu vroia in casa, cand i-a dat 2 palme sa intre in casa si mai si urla la ea "sara misca...f...mati de copil" am vrut sa ies si sa ii sterg lacrimile fetei d epe obraz dar m-am gandit ca mai bine nu ma bag cu nebuna sad

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#211 2011-09-16 13:14:47

Papucica
Insomniac member
Inregistrat: 2007-06-30

Ally, grater ce "mame"!
Si la mine in parc e o mamica cu un baietel de vreun an si ceva, i-a dat intr-o zi o palma la fund de s-a auzit pana la mine unde stateam pe banca... Nu va zic cum a inceput sa plangaaaa ala mic si tot la picioarele ei se ducea sa il ia in brate... Eu asta nu inteleg, ea il bate si el cauta TOT la ea alinarea! grater grater grater

#212 2011-09-16 16:19:35

NafNaf
Sr. member
De la: Iasi
Inregistrat: 2009-02-24

Saracutul Papu supa

Pai da cauta alinare de la singura persoana care ar trebui sa il apere si ocroteasca, nu sa il altoiasca
Ce trist

hjarta M&M=S

#213 2011-09-17 05:30:35

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

czuky a scris:

ramona2302 a scris:

katami a scris:

adina grater

ramona, IA-TI UN WRAP/SLING/MARSUPIU ERGONOMIC (citeste topicul "cu bebelusii la plimbare" ca sa te lamuresti). nici al meu n-a stat, de la 2 luni... dar nici n-as putea sa-l car numa in brate, m-ar rupe de schinare

mi-as lua ,ca am tot citit,da mi-e teama ca nu o sa stea,cum am facut si cu balansoarul(sta aruncat intr-un colt pe la tara).nu stiu ce sa fac , mai" analizez" smile
mersi

daca sta la mami in brate,sigur va sta si in sling sau wrap sau orice alt sistem de purtare smile

Nope
A mea n-a stat. Numai brațe brațe sau the highway tongue

I love you. Remember. They cannot take it

#214 2011-09-17 13:11:42

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

nici al meu nu sta in wrap desi e non stop in brate la mine...  sad

Publicitate

loading...

#215 2011-09-17 14:50:47

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ani88 a scris:

czuky a scris:

ramona2302 a scris:

mi-as lua ,ca am tot citit,da mi-e teama ca nu o sa stea,cum am facut si cu balansoarul(sta aruncat intr-un colt pe la tara).nu stiu ce sa fac , mai" analizez" smile
mersi

daca sta la mami in brate,sigur va sta si in sling sau wrap sau orice alt sistem de purtare smile

Nope
A mea n-a stat. Numai brațe brațe sau the highway tongue

ce sistem de purtare ai incercat?

pass, la voi io-s de parere ca sebi refuza POZITIA PE BURTICA (stiu ca ti-am mai zis... sau nu?). nu wrapul in sine. eu in locul tau l-as incerca pe sold/in spate si abia daca le refuza si pe astea (ceea ce io ma indoiesc) poti sa vinzi wrapu lol

asta offtopic.

ontopic: ce ma faaaac? de 2 zile parca suntem "magnet" pt copii agresivi/incisivi/care nu impart nik, dar flutura ostentativ jucariile prin fata lui cris/care vin si-i smulg din mana jucariile lui si fac crize daca incerc sa le recuperez. JUR, de 2 zile NUMAI de astia am intalnit, parca a innebunit lupul. si NU as considera-o o nenorocire (desi nah, nu-i placut sa o tot ia al tau de la altii, dar nici nu moare din asta si invata sa relationeze cu diferite tipuri de indivizi, nu doar cu cei lapte si miere), daca nu as fi avut neplacuta surpriza sa-l vad... copiind comportamentul lor bang adica dupa n suturi de diverse tipuri, cand un baietel mai mic s-a intins dupa mingea lui cris, cris nu doar ca n-a vrut sa o dea, ci facea exact cum au facut ceilalti cu el... o plimba prin fata copilului, dar n-o dadea bang

acu nici sa-i dau lui cris prea tare in cap nu puteam, dar nici nu-mi convine. l-am inteles, era revolta lui, dar.... nu-i ok asa sad azi, de ex, un baiat de vreo 3 ani... i-a smuls din mana lopata si galeata, cris n-a zis nik, eu n-am zis nik, cris s-a apucat sa sape cu mainile langa si baiatul i-a sters o lopata peste mana si a inceput sa plaga (la modul ala isteric) ca "ii ia nisipul" neutral moment in care am interventi nu tocmai dulce si i-am zis scurt si sec sa termine cu lovitul (se pregatea sa-i mai arda una), ca nu-i ajunge ca i-a smuls jucariile din mana fara sa-l intrebe, acu nici pamantu' nu-i ajunge? intre timp a aparut si tat-su, a ntervenit si ala, copilul a pus bot si plangea mai rau, mie mi-a partu rau de el, poate n alta situatie as fi gestionat mai bine, daaaaaaar a fost capac la 2 zile de treburi de astea, non stop, NUMAI asa.

ce-i de facut? sad nici "imi iau jucariile si plec" nu e chiar sanatos, e protectionism exagerat (desi azi exact asta am facut, in mod finut ne-am facut disparuti, eram satula pana-n gat sa-mi vad copilul frustrandu-se si fierband in el, dar nici nu eram sigura ca pot ramane senina fata de "agresor"). dar nu vreau sa invete si cris sa se comporte asa grater pt ca daca o tot ia de la altii, inevitabil va intelege ca "asta e solutia", asa se rezolva problemele, cu bata sad si nu vreau. voi cum faceti/ati face? sad

Ultima oara a fost editat de katami (2011-09-17 14:51:56)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#216 2011-09-17 17:33:40

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11

Hm, Kata, dificila situatie!Nu am experienta, deci nu pot oferi sugestii. Ma gandesc, insa ca trebuie sa ai o rabdare de fier sa ii tot explici puiului ca, desi altii il trateaza cu violenta/rautate/indiferenta etc, el ar trebui sa fie bland, sociabil, intelegator...Probabil ca eu m-as uita prin parc, sa caut si exemple pozitive de comportament si i-as arata/repeta puiului ca sunt copii care inca nu au invatat sa imparta cu semenii lor ce au sau nu au inteles inca faptul ca nu-s singurii locuitori ai planetei (eventual, as miza pe invocarea unor sentimente de compasiune fata de asemenea mititei), dar sunt si minunati copii care se joaca cu ceilalti frumos, ofera din jucariile lor...Si l-as lua sa ne alaturam unui astfel de copil. Bine, in conditiile in care zaresti prin apropiere vreun model comportamental de admirat...

Ultima oara a fost editat de razu (2011-09-17 17:35:02)

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#217 2011-09-20 09:15:11

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

razu, ms de rasp (si scuze ca am uitat sa rasp inapoi)

ai dreptate, dar ce zicui merge bine cu un copil mai mare. cris e pre mic inca pt a intelege explicatii complexe, mai ales cand faptele ii arata contrariul. da, ideal ar fi sa existe ontraexemple pozitive, da' daca nu-s sad raman in dilema sad

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#218 2011-09-20 09:44:31

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Nu prea ai ce face sad si eu patesc la fel. Eu nu l-am mai dus in parc cateva zile si cand am revenit nu mai facea asa dar acum iar face sad

#219 2011-09-20 09:46:30

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11

Kata, nu ai pt ce!Am mai zis eu ca ma descurc cu copiii mai mari. CE m-oi face eu cu mititica mea?Invat de la voi...Pupam Crisu!

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#220 2011-09-26 21:11:19

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Nu e vorba despre un conflict, dar am luat ieri parte la ceva ce m-a intristat.
Langa un bloc, erau 3 pisicute. S-a jucat F putin cu ele si ne-am indepartat usor. Un copil de vreo 8-9 ani, pe bicicleta, a vazut pisicile si a inceput sa incerce sa calce una dintre ele cu roata de la bicicleta, sub ochii bunica-sii ( sau ce neam i-o fi fost) grater Nu m-am putut abtine, si l-am oprit, i-am zis sa nu mai chinuie pisica, sa o lase in pace ca nu e a lui si nu are motiv sa ii faca rau..Bineinteles, bunica-sa s-a revoltat ca ma iau de copil, ca e numai o pisica a strazii

Ce asteptari sa mai ai de la copii, daca adultii incurajeaza, fie si prin tacere sau prin disculparea copilului, un astfel de comportament?! Nu sunt eu mare iubitoare de animale, dar nici sa iti bati joc asa de ele grater

#221 2011-09-26 21:19:50

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

si eu m-am "infipt" intr-unul azi din acelasi motiv

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#222 2011-10-08 12:47:35

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

baiatul meu e in clasa a2a. nu e tocmai un copil cuminte....e un copil istet dar care adira sa faca sotii pt a fi in centrul atentiei - e un actor de comedie in miniatura. Doamna invatatoare l-a paedepsit in mai multe feluri de la buline si inimi negre afistae pe un panou al clasei, sau mutrite suparate pe alt panou, sau jucarii/obiecte dragi lui confiscate, sau nu coboara in curte in pauza....Cu ultimele 2 pedepse chiar nu am fopst de acord si vreau parerea voastra: adica, i-a facut un medalion maaaare si i l-a legat de gat , scria pe el, cel mai rau copil din scoala.Mi-am dat seama cat l-a afectat cand mi-a zis inlacrimat ca nu a mers toata ziua la baie sa nu -l vada alti colegi din scoala ce are la gat....IAr a2a -a intamplat ieri, i-a pictat cu un marker rezistent o bulina mare neagra pe frunte (pt ca a vb in ore)si i-a zis sa nu-l stearga pana luni asa sa vina la scoala. Bieninteles i l-am sters- f greu - si iar mi-am dat seama cat l-a afectat /speriat prin faptul ca  aplans ca l-am sters ca ec va zice doamna....Mie chestiile astea nu mi se par deloc pedagigice ci mai degraba menite sa umileasca copilul....Astept pareri ....

#223 2011-10-08 12:58:18

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

chiar sunt pentru a umili un copil.
pentru o invatatoare mi se pare o metoda socanta..eu m-as duce direct la director si as cere explicatii.
sunt atatea metode de a  afla ce se intampla cu un copil..nu ma intelege gresit..dar mai repede l-as fi trimis la psihologul scolii ca sa aflu ce este cu elevul meu,decat sa fac asemenea chestii,pentru mine extreme.
nu in asta sta solutia.
si baiatul meu era clovnul clasei,insa invatatoarea si mai apoi diriginta nu a procedat niciodata in modul acesta,ci a incercat sa si-l apropie in asa fel sa inteleaga ca atentia nu o primesti facand tampenii la scoala si atragand atentia in acest mod..ci prin talentul lui.
i-a canalizat asta prin faptul ca era talentat la desen si astfel,facandu-l sa expuna in clasa ce desenase..era in centrul atentiei.Voila!

Ultima oara a fost editat de wild_wind (2011-10-08 12:59:29)

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#224 2011-10-08 13:02:04

claudia78
Insomniac member

eu chiar i-am sugerta si i-am cerut sfatul daca crede ca e de dus la osihlog ok nicio problema... Mi-a zis ca nici vb, nu e chestie de psiholog ci e vb despre rasfat si ne-educare ....Mai rau e ca lucreaza impreuna cu sora ei, care e psihlog de meserie...nu stiu dansa i-o fi sugerat sa aplice asemenea pedepse?????

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2011-10-08 13:55:38)

#225 2011-10-08 13:03:55

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

claudia,nu cred.
asta este o metoda care face ca in final copilul sa devina frustrat si introvertit.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#226 2011-10-08 13:06:40

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

claudia i-a masuri cat mai repede posibil, nu o mai lasa sa isi bata joc de copilul tau
nu asa acaparezi atentia unui copil, femeia asta nu e normala

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#227 2011-10-08 13:23:35

claudia78
Insomniac member

am crezut ca la mine e problema....dar vad ca mai sunt persoane care gandesc ca mine
Wild....nu prea cred ca baiatul meu va deveni vreodata introvertit rotfl2) adevarul e ca e un copil extraordinar de extrovertit, prea =prea....dar e si sensibil....din moment ce aceste pedepse clar l-au afectat !!!!
si pt cine se intreaba ce face fiul meu de o enerveaza pe inv. in primul rand tin sa precizez ca pe latura de invatat/mate.citire nu avem probleme e unul din cei mai isteti din clasa. zice inv cand dansa scrie la tabla al meu se intoarce spre clasa si face tot felul de mutre si scamatorii pt ca sa amuze clasa , si copiii nu mai sunt atenti decat la el si rad in hohote. Altadata a aruncat cu niste castane din curtea scolii si era cat pe ce sa sparga stopurile unei masini de marca....si vb enrom d emult si cand trebuie si cand nu

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2011-10-08 13:54:52)

#228 2011-10-08 13:56:58

ramona2302
Full member
Inregistrat: 2011-08-13

claudia78 a scris:

am crezut ca la mine e problema....dar vad ca mai sunt persoane care gandesc ca mine
Wild....nu prea cred ca baiatul meu va deveni vroedata introvertit rotfl2) adevarul e ca e un copil extraordinar de extrovertit, prea =prea....dar e si sensibil....din moment ce aceste pedepse clar l-au afectat !!!!
si pt cine se intreaba ce face fiul meu de o enerveaza pe inv. in rpuml rand tin s aprecizez ca oe latura de invatat/mate.citire nu avem probleme e unul din cei mai isteti din clasa. zice inv cand dansa scrie la tabla al meu se intoarce spre clasa si face tot felul de mutre si scamatoirii pt ca sa amuze clasa , si copiii nu mai sunt atenti decat la el si rad in hohote. Altadata a aruncat cu niste castane din curtea scolii si era cat pe ce sa sparga stopurile unei masini de marca....si vb enrom d emult si cand trebuie si cand nu

claudia nu e deloc problema la tine, eu as merge la directoare,nu mi se pare deloc ok ptr un cadru didactic,mai ales ca baietelului tau deja ii este frica de ea,cum sa-i scrie pe frunte  box  box mi-am amintit ca am vazut zilele astea la tv o prof care tunsese un baietel in fata colegilor

Maria Rebecca 2ani bebe

Radu Alexandru :2 lunite bebe

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.