homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte in parc - cum le gestionam?-14

#248 2011-10-10 13:53:58

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

Re: conflicte in parc - cum le gestionam?

mirik a scris:

Dumnezeule!!!!! Eu m-as duce la scoala cu un medalion pentru doamnisoara invatatoare  skitarg pe care as scrie "cel mai slab pregatit cadru didactic"  skitarg  skitarg si clar i-as face si o bulina in frunte.Pana la urma asta ar fi parerea mea si nu vad de ce sa nu o vada toata lumea  skitarg

ma scuzati dar nu ma pot abtine  rotfl2  rotfl2  rotfl2   mi-am si imaginato  chicot

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

#249 2011-10-10 15:32:46

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

czuky a scris:

mirik a scris:

Dumnezeule!!!!! Eu m-as duce la scoala cu un medalion pentru doamnisoara invatatoare  skitarg pe care as scrie "cel mai slab pregatit cadru didactic"  skitarg  skitarg si clar i-as face si o bulina in frunte.Pana la urma asta ar fi parerea mea si nu vad de ce sa nu o vada toata lumea  skitarg

ma scuzati dar nu ma pot abtine  rotfl2  rotfl2  rotfl2   mi-am si imaginato  chicot

stii ca ieri ma gandeam ca n=ai mai dat pe aici, imi era dor de o replica de-a ta tummenupp kram

pass, si eu am tot vazut de astea ("vaaai, ce mi-a slabit de o sapt, de cand are enterocolita asta pt care luam antibiotic si uiiite ce regim tinem"  skitarg asta intr-un parc cu cel putin 20 copilasi gramada sad ). n-ai ce le face... inconstienta sad

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#250 2011-10-10 15:45:48

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

tongue  puss dar pe cuvant ca asa as face  box

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#251 2011-10-10 16:42:41

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

puteti sa dati cu pietre, eu tot o sa imi spun parerea.
nu sunt de acord cu agresivitatea sub nici o forma. dar daca invatatoarea a incercat sa il potoleasca cu vorba buna. o data, de 2 ori, de 9 ori si el nu se linisteste, atunci mi se pare normal sa i se atraga atentia si altfel.
ganditi-va ca intr-o clasa sunt 25-28 de elevi, iar daca unul dintre ei ii tot distrage pe ceilalti in clasa se face haos.
probabil acum nu este o problema majora, insa peste 2-3 ani, va fi greu de stapanit, pana la imposibil si spun asta in calitate de elev care a avut un asa coleg. in clasele 1-4 era haios, apoi il ignoram si in final a ajuns unul dintre acei elevi care paraseau clasa in timpul orelor, sfida profesorii, etc. si am avut o diriginta, dumnezeu sa-i ajute, dar tot nu a reusit sa faca nimic. s-a ajuns in clasa 9 la a-i pune pe parinti sa aleaga intre exmatriculare si mutat la alta scoala.
nu spun ca in toate cazurile se intampla la fel, dar e bine sa fie luate niste masuri si mie, personal, nu mi se pare nimic atat de drastic in ceea ce a facut invatattoarea. pana la urma intre ce avea de ales daca de vorba buna nu se intelege?
dupa cum am spus, nu sustin violenta si intre a ii fi aplicata o asemenea pedeapsa si/sau una corporala, o aleg pe prima.
clau, tu ai incercat sa il potolesti? tie ti se pare normal comportamentul lui?
spui ca ii place sa fie in centrul atentiei, ca face nazbatii doar pt asta, stiu ca spuneai mai de mult ca nici pe voi nu prea va asculta si face tot cam cum vrea el...
eu una as lua ceva masuri, ca sa nu risc in 2-3 ani sa ajung sa vorbesc ca o moara stricata in fata fiului meu care nici nu ma baga in seama.

si spun asta in conditiile in care m-am vazut pusa in situatia de a fi nevoita sa strunesc un baiat de 8 ani, la varsta respectiva, 10 acum, cu o personalitate si o ambitie extrem de puternica.
dar care, cel putin pana acum, nu m-a facut niciodata sa repet de 5 ori ca trebuie sa face ceva. iar alta lume, bunica lui, matusa, se roaga de el cu sferturile de ora sa vina la masa, in timp ce pe mine ma ajuta sa o si pun, sa o si strang.
si nu, nu sutn adepta nici a copiilor dresati, dar consider ca cei 7 ani de acasa, bunul simt si respectul fata de celalalt SE INVATA si este in responsabilitatea noastra, a parintilor, sa luam masuri in acest sens.

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#252 2011-10-10 16:48:02

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Pokemon, tu ai dreptate cand spui ca trebuie sa intervina ea (Claudia) daca ea considera ca este cazul.
Dar, nu este etic si nici pe departe atitudinea unui bun pedagog pentru astfel de pedepse.

Publicitate

loading...

#253 2011-10-10 16:57:10

pokemon
Diamond member

ruxy, poate-s 'io' mai de moda veche, dar nu mi se pare ca acea invatatoare a procedat in vreun fel exagerat.
bine, eu nu-s de acord nici cu parerile alea conform carora orice "nu" i-ai spune copilului, personalitatea ii va fi afectata pe vecie intr-un mod de neimaginat si il va transforma ori intr-un monstru, ori intr-un robot. desigur, am exagerat, e o chestie de nuante.
nu neg efectul pe care il au asupra psihicului agresiunile reptate si fara motiv, etc, dar nici nu pot fi de acord cu teoriile conform carora copilul trebuie lasat sa fie asa cum e el, pt a-si exprima personalitatea. fiecare dintre noi avem dreptul sa ne-o exprimam, dar trebuie sa invatam sa o facem in asa fel incat sa nu ii lezam/deranjam pe cei din jurul nostru.

e parerea mea si postul asta chiar nu a avut nimic de-a face cu cazul expus mai sus. smile e o chestie absolut generala.

#254 2011-10-10 17:05:18

rruxxy
Platinum member

Poke, eu pot spune ca NICIODATA nu voi proceda asa cu elevii mei smile

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2011-10-10 17:05:44)

#255 2011-10-10 17:06:12

mirik
Insomniac member

Si daca nu se potoleste nici dupa aceste ""ingenioase" metode? Data viitoare il trimite in fundul gol acasa? Cine ii da dreptul sa aplice astfel de metode inainte sa consulte parintele?

#256 2011-10-10 17:20:51

katami
Platinum member

mirik a scris:

Cine ii da dreptul sa aplice astfel de metode inainte sa consulte parintele?

EXACT neutral in niciun caz statutul didactic, fisa postului etc.

LE: si poke, de mom ce claudia a zis ca ca 7 ani s-a inteles cu copilul fara NICIO pedeapsa, imi e greu sa cred ca e chiar asa o "pramatie" cum sugerezi. din contra, eu cred ca se poate ajunge fooaaaarte bine la inima lui, dar respectiva tantica e cam depasita si aplica niste metode absolut daunatoare. eu una zic convins ca fie l-as muta, fie as reclama-o undeva sus (mai sus de directiune, oricum). sincer zic.

Ultima oara a fost editat de katami (2011-10-10 17:31:42)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#257 2011-10-10 17:30:01

pokemon
Diamond member

ruxy, felicitari tie!
miri, si atunci...cand copii nostri nu inteleg de buna voie, nu inteleg nici daca ii pedepsim usor, nici daca suntem ceva mai duri...ce facem? ii lasam asa si ne culcam pe urechea pe urechea ca asa e 'personalitatea' lui? eu nu as risca pe pielea propriului meu copil. sunt convinsa ca exista o cale de a indruma corect orice fel de caracter.
si ca sa revin un pic la cazul claudiei, ma gandesc ca daca copilul s-a simtit rusinat ca a fost pedepsit astfel, nici nu a mai facut. adica, eu consider ca daca doamna invatatoare i-a si explicat de ce a primit aceasta pedeapsa sau acasa i-a fost explicat ca nu e frumos ce a facut, ar trebui sa nu se repete la infinit aceasta problema.

#258 2011-10-10 17:32:21

katami
Platinum member

rusinea nu educa, poke wink

in rest, am editat mai sus

#259 2011-10-10 17:38:13

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Sunt de acord ca educatia se face de acasa, asa este si normal, .... dar educatoarea incearca sa aplice niste tehnici cognitiv-comportamentale total gresit .. aplicate corect dau randament.

#260 2011-10-10 17:38:36

mirik
Insomniac member

Eu am inteles ca parintele a intrebat-o pe madam daca este nevoie sa mearga la psiholog- in concluzie parintele s-a aratat interesat de rezolvarea problemei printr-o metoda mai ok decat cea aleasa de madam. Ea a raspuns ca nu este cazul si in consecinta parintele se trezeste acasa cu un copil umilit, stantat  skitarg si cu siguranta  cu un mare "respect" fata de doamna invatatoare si fata de scoala. Eu personal daca nu suport/respect pe cineva clar nu o sa invat nimic de la el nustiu 

Sunt convinsa ca fiecare parinte isi cunoastea odrasla si va gasi o metoda sa indrume copilul, cu conditia sa o faca intr-un mod sanatos.Eu mi-am propus sa-mi educ copilul punandu-ma in locul lui...sper sa-mi reuseasca.  Refuz sa cred ca daca ar fi copilul meu nu as sti cum sa-l fac sa inteleaga sau daca nu as schimba invatatoarea cu una care sa stie sa-i castige respectul si simpatia  nustiu

#261 2011-10-10 17:52:50

pokemon
Diamond member

kata, in nicun caz nu am spus ca e o pramatie. nu imi pune cuvinte in gura wink
am exemplificat doar unde se poate ajunge, in cazul in care nimeni nu ia masuri. si uneori chiar exista comportament diferit in functie de mediu, deci acasa el poate fi ascultator, iar altundeva, altcineva sa nu se poata intelege cu el. si aici fac iar referire la copilul sotului, unde daca nu as fi fost prezenta nu as fi crezut ca e posibil sa fioe nevoie de 20 de min pt a-l convinge sa vina la masa, iar cand vine sa manance fix 2 guri si sa zica : nu mai pot. si asta doar din ambitie! smile

si parerea me a e ca rusinea totusi educa. imi amintesc cand eram mica si eram rusinoasa din cale afara. 20 de minute nu scoteam o vorba cand mergeam la cineva acasa, pt ca asa imi era felul. asa ca imi era RUSINE sa zic si saru'mana. si tin minte cum inainte sa ajungem la usa respectivilor mami imi zicea pe scari: cum zici? sau sa spui saru'mana, ca asa-i frumos, da? si alte cuvinte asemenea.
iar daca nu spuneam din proprie initiativa, ma intreba mami inca o data, de fata cu gazdele: cum spui? si atunci spuneam...
si spuneam, de rusinea mamei, desi simteam ca imi inghit limba.
si pe bune ca nici nu m-a marcat, nici nu mi-a schimbat felul de a fi. dar m-a ajutat! enorm!
sau...poate doar m-a dresat in acceptiunea unora nustiu
iar azi, cand ma uit cum vin pe la noi tot felul de copii, de toate varstele si nu zic nimic, dar nici nu li se sugereaza ca ar trebui sa zica ceva, in schimb au tot felul de replici care sunt intr-adevar, inteligente, dar obraznice la adresa altor adulti sau copii din grup si nici unul din parinti nu ia niciun fel de atitudine mi se pare deplasat.

sau mai sunt cazurile unde copilul zice ceva obraznic, de genul ca purtam o discutie, noi, astia...adultii despre citit smile iar copilul care are cam 12 ani ii zice unuia dintre noi ca ai fata de om care citeste carti de bucate. moment in care parintii incep sa rada si sa intrebe catre adulti: eh, ia spuneti... ati mai auzit asa ceva?
apoi catre copil: mami, nu e frumos ce ai zis!

pai...copilul ce sa inteleaga? parintii rad cand el zice asa o replica inteligenta, dar apoi ii spun ca nu-i frumos....

#262 2011-10-10 18:04:43

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

pai o sa iti spun eu ce o sa se intample... baiatul caludiei o sa se obisnuiasca cu atentia care i se ofera atunci cand este "obraznic" si primind atentie de fiecare data va deveni si mai obraznic .. asteptand acelasi fel de atentie, pentru un comportament negativ... Nu stiu daca educatoare il lauda pentru un comportament pozitiv? trebuie sa gaseasca ceva pozitiv din felul in care se comporta in clasa ca sa primeasca atentie necesara printr-un comportament pozitiv in clasa... si astfel o sa devina mai concentrat la clasa si o sa dea randamentul necesar. Acest baiat are nevoie de motivatie de incredere in sine .. rusinea nu il ajuta cu nimic in cazul asta ...

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2011-10-10 18:12:58)

#263 2011-10-10 19:13:53

Lallica
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-08-12

Eu sunt tare uimita de ce citesc aici.
Va intreb pe cele care o acuzati pe invatatoare. Voi cum ati fi procedat in locul ei?
Si pe Claudia ce masuri a luat? Ma refer vis-a-vis de comportamentul baiatului. Daca nu l-ai pedepsit, l-ai certat, dojenit, ai discutat cu el ?

Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011
https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530

#264 2011-10-10 19:28:00

rruxxy
Platinum member

Eu as fi incercat sa-i gasesc talentele si pasiunea si astfel l-as fi incurajat in fel si fel de jocuri educative adaptate la orele respective. In niciun caz nu l-as fi facut sa-i fie rusine in fata clasei ca este cel mai rau copil, un astfel de comportament nu face decat sa se indeparteze si mai rau de invatatoare. Si nu vorbesc doar asa, mi s-a intamplat si mie la clasele mici.
Si eu nu o acuz, spun doar ca o astfel de atitudine nu da dovada de profesionalism in cazul unui cadru didactic.

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2011-10-10 19:28:38)

#265 2011-10-11 08:22:08

mirik
Insomniac member

Lallica a scris:

Eu sunt tare uimita de ce citesc aici.
Va intreb pe cele care o acuzati pe invatatoare. Voi cum ati fi procedat in locul ei?
Si pe Claudia ce masuri a luat? Ma refer vis-a-vis de comportamentul baiatului. Daca nu l-ai pedepsit, l-ai certat, dojenit, ai discutat cu el ?

Lali eu nu sunt cadru didactic dar daca as fi fost in mod cert nu-mi permiteam sa fac asa ceva copilului .In niciun caz nu as aplica pedepse inainte sa le discut cu parintele, inainte sa am aprobarea parintelui.  Daca urmarea a acestor umiliri o sa fie lipsa lui de interes fata de scoala?Si prin urmare dintr-un copil nazbatios dar bun la invatatura se transforma intr-un copil cu repulsie fata de scoala? Cine este vinovat?

Daca ar fi fost copilul meu as fi avut pretentia sa ma anunte si in cazul in care nu este in stare sa-l stapaneasca, sa-i castige respectul sa ma anunte si sa-l mut la alta clasa unde invatatoarea este capabila de asa ceva.

#266 2011-10-11 09:15:57

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11

Lali, eu sunt cadru didactic si nu as fi procedat ca doamna invatatoare. As fi incercat sa-i concentrez atentia asupra a altceva, sa ii valorific tipul de inteligenta de care dispune. Daca e inzestrat copilul cu inteligenta muzicala, i-as da ca sarcina sa gaseasca o melodie, un refren care sa se potriveasca lectiei/temei prezentate clasei (asta concomitent cu sarcinile comune pentru toti elevii), daca dispune de inteligenta matematica si as fi la lectia de citire, de exemplu, i-as da sa prezinte mesajul textului prin intermediul unui exercitiu sau al unei probleme si tot asa. As imp0lica elevul in procesul de predare, nu doar in cel de invatare, l-as provoca sa fie "seful" unei retele in care se desfasoara anumite lecturi/tipuri de exercitii, as aplica mai des metoda turului galeriei, as face uz de metoda palariilor ganditoare, modificand-o si adaptand-o la nevoile clasei - elevului acesta i-as da o anumita palarie care sa respecte anumite cerinte (de ex, ar primi palaria rosie, asociata impulsivitatii, unui evantai larg de stari afective), dar as da si celorlalti elevi palarii de alte culori cu specificul semantic asociat culorii pe care fiece elev o poarta..Asta ca sa nu fie discriminari, ca sa fie toti implicati, sa simta ca joaca niste roluri. As schimba palariile intre elevi pana s-ar acomoda cu diferite roluri/cerinte.Nu stiu, asta mi-a venit acum in cap. Sunt multe metode prin care sa atragi elevul, sa il faci sa fie de partea ta.

LE: Nu a spus nimeni ca e usor sa lucrezi cu copiii, cu oamenii, in general. Dar profesia de dascal presupune atat de multe, inclusiv disponibilitatea sufleteasca de a-i intelege pe toti, de a-i iubi, de a-i atrage spre invatatura si omenie. Eu am intampinat dificultati  la o clasa de an terminal, cand, in prima zi de scoala, la prima ora de romana, mergeam spre sala pe un hol lung, in care ecourile aduceau la urechile mele cuvinte greu de suportat, greu de adus la lumina...Ma rugam in gand sa nu se auda din sala in care trebuia sa intru eu....Ghinion:de acolo veneau urletele, injuriile, de la o clasa de baieti inalti si cu ochii atintiti asupra profei celei noi. Tot arsenalul meu metaforic pregatit pentru prima ora a fost, asadar, demontat. A trebuit sa gasesc cuvintele cu care sa ii fac sa inteleaga ca scoala are alt rost. Mi-a fost greu (mai ales ca nivelul lor de cunostinte era...aproape nul), dar am capatat respectul lor tocmai pentru ca i-am respectat. Nu le-am reprosat nimic, le-am expus cateva principii, am discutat pe marginea lor, incercand sa gasim o cale comuna de solutionare a eventualelor probleme. Ar fi multe de spus, dar ma intind...

Ultima oara a fost editat de razu (2011-10-11 09:41:03)

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.